Šta je novo?

COOLPAD F1

aosp a 310 v3 by dakok sa needroma ,flesovanje sa CWM preporuka

Evo nakon godinu dana koriscenja F1 telefona i vise nego zadovoljan sa istim , ali jutros se probudim kad ono telefon nece da se upali, stoji neki uzvicnik u crvenom krugu i 4 kineska slova ispod. Probao da izvadim bateriju pa vratim , da izvadim karticu pa vratim , al nista ne pomaze.

Telefon je uzet rutovan , od tada nista dirano po njemu, da ne zna neko sta moze biti?

Kada ga pališ da li možeš da uđes u recovery vol+ i pow držiš zajedno bar 10s

To znaci da ti je baterija prazna i stavi ga na punjac pola sata.imao sam isti problem

E to je dobro da se zna jer kineski jezik slabo govorim[emoji1]

EEee, moze li mala pomoc. Zamenio sam ROM, instalirao sam ovaj Dakokov AOSP, vec drugi put mi se desava da mi gubi kontakte. Imam onaj programcic keeper, prebacio sam kontakte iz njega na telefon, posle par dana mi je pogubio neke kontakte, ja izbrisem ceo imenik i opet prebacim kontakte i danas opet ista stvar, npr u whatsapp-u mi ne pise ime kontakta. Sta li to moze da bude?

Ja sam sinhronizovao kontakte na google i preporodio sam se jer kada promenim rom on povuce kontakte i slike za kontakte i zacas sam opet gde sam i bio.Mnoge aplikacije ne prepoznaju kontakte ako nema prefix +381 za Srbiju ili drugi za drugu drzavu te ubaci apk. twitch!contacts formatter i resices problem

Uradio sam i ja tako. Instalirao onaj program i sinhronizovao sa Gmail-om. Hvala.
Jos jednu sam sitnicu primetio, nema onaj bar sa ikonicama kada spustim "roletnu", pa moram da stisnem kvadratic u cosku da bi mi izlistao jos neke opcije, ima li nacina da se to ubaci. Nema ni opcije za screenshot na hold "power off".

Sve ima u gravity box a prečicu za to izbaciš na desktop imaš u nova prečice

Ne stigoh da instaliram gravity, da li se ta aplikacija skida sa google olay-a, posto vidim da se placa, ima jedna slabije ocenjena, ali ne verujem da je to ta.

Poslednja izmena:
Instaliras xposed i odatle ali napisacu kasnije ako se ne snađeš sada sam u gužvi

Aha, ok. Ja vidim nesto mi tu ne stima, jer je ova aplikacija skinuta samo 10 000 puta[emoji1]. Oj, nije mi komp pri tuci da vidim kako to da izvedem. Pokusacu kasnije. Hvala.

https://www.dropbox.com/s/q1c8fjv5x4kv7rt/de.robv.android.xposed.installer_v32_de4f0d.apk?dl=0 instaliras ovaj xposed i otvoris ga ,dozvolis root kada te pita i prva opcija framework tu udjes i imaces neko upozorenje i to ignorisi i idi na prvo gore instalacija/nadogradnja ili na engleskom i kada zavrsi restartujes telefon.Udjes opet u fxposed i treca opcija ucitavanje ili download i tu listas i nadjes gravity box k.k. i instaliras ga i ne pokreces nego se vratis na drugu opciju moduli i cekiras gravity box i opet restartujes telefon.Sada mozes da pogrenes graviti i da menjas rom po tvom ukusu,citaj-stikliraj pa proveri da li ti se svidja neka opcija pa tako samo nastavi :type:

Rista, sve sam instalirao, nije bilo tesko. Hahhha, ima opcija da ti pamet stane. Cackam pomalo, ima nekoliko korisnih stvari Eeee, trazio sam ovo sto si mi preporucio, da se tel zakljucava na shut down, a da se pali na vol+. Kako to da namestim?

uploadfromtaptalk1433000659778.pnguploadfromtaptalk1433000669003.pnguploadfromtaptalk1433000685961.png
Dva puta na status bar- zaključaš telefon
Vol- budiš telefon
Ovo power kada zadrziš dugme dobićeš još puno opcija a jedna je kada izabereš restart dobićeš novi izbor pa ćeš moći odmah da odeš u recovery

Puno hvala, imam samo jos jednu nedoumicu. Kod mene kada stisnem vol- i dalje moram rucno da otkljucam lock screen. Ja sam mislio da se ekran automatski otkljucava pritiskom na vol-?
Ovo za power off hold je odlicno, hvala, bas mi je nedostajala oca screen shot funkcija.

Vol- budiš i tako štediš POW dugme,a može i automatski da otključa ako u podešenja lockscreen staviš bez.

To sam i ja pomislio, da treba da iskljucim lock screen, ali tu opciju nisam nasao u podesavanjima. Nudi mi dve opcije da izaberem, "video orb" i "default", nema opcije "none".
Samo malo da se naviknem da palim telefon sa vol-, definitivno ovom telefonu nedostaje ona gesture opcija kao kod LG G2 npr, da se pali i gasi ekran dvostrukim tapkanjem ekrana.

Uzmi opciju video orb i kada odradi idi u titanijum i zamrznu video orb plugin i imaćeš klasičan lock screen, nema da se pali tako ali ima da se gasi ekran kada dva puta klikneš na status bar ako si štiklirao kako sam ja na slikama

Samo da kazem, posle podesavanja koje mi je objasnio Rista, zapazio sam da u podesavanjina postoji opcija screen lock on/off. Iskljucivanjem se postize to da se ekran pali jednim klikom na vol-. Meni ta opcija dosta znaci.

Ova tema je malko zamrla :D . Vlasnik sam ovog telefona pa me veoma interesuje da li su informacije o malware-u zvanom CoolReaper koji je kako kazu preinstaliran u fonu tacne ili je to mozda zajedljiva prica konkurencije? Naime na ovim linkovima i mnogim drugim se jos odavno prica o tome a ovde ni pomena.
http://www.theregister.co.uk/2014/12/18/coolreaper_android_backdoor/
https://www.siliconrepublic.com/gear/2014/12/18/chinese-coolpad-devices-open-to-abuse-through-dodgy-backdoor

Bio bih vrlo zahvalan ako nema ima tacan i iscrpan odgovor jer je sigurnost podataka sa fona u pitanju. Takodje da li menjanjem oficijelnog roma se i brise ovaj preinstaliran malware?

Ne priča se najviše zbog toga što ovde retko ko koristi coolui OS zbog problema sa porukama(poruke iz banke i sl.) i prelomom texta u porukama.
Ako koristis coolui trebas obrisati sledece stavke (potreban root)a receno je da u nadogradnjama toga vise nece biti
/system/app/CP_DMP.apk
/system/app/CP_DMP.odex
/system/app/GoogleGmsFramework.apk
/system/lib/libgmsframework.so
detalji:http://www.symantec.com/security_response/earthlink_writeup.jsp?docid=2015-011220-3211-99
http://seekingalpha.com/article/2784845-update-on-coolpad-coolreaper
ako stavis drugi rom nemas problema ,)

Poslednja izmena:
Ne priča se najviše zbog toga što ovde retko ko koristi coolui OS zbog problema sa porukama(poruke iz banke i sl.) i prelomom texta u porukama.
Ako koristis coolui trebas obrisati sledece stavke (potreban root)a receno je da u nadogradnjama toga vise nece biti
/system/app/CP_DMP.apk
/system/app/CP_DMP.odex
/system/lib/libgmsframework.so
detalji:http://www.symantec.com/security_response/earthlink_writeup.jsp?docid=2015-011220-3211-99
http://seekingalpha.com/article/2784845-update-on-coolpad-coolreaper
ako stavis drugi rom nemas problema ,)

Hvala Risto puno na odgovoru. Inace koristim MIUI custom rom.

Ljudi, poslije 3-4 mjeseca me miui od micvip-a je počeo malo da bug-uje, imam neki update notification od kalendara kojeg ne mogu da se otresem i malo mi baterija prekratke traje. Ima li preporuka za miui od nekog drugog da se pokazalo ok

Mozes da probas da u CWM obrises cache i devilk cache i restartujes telefon.Rus svake nedelje izbaci novu verziju pa probaj poslednju ,ja sam koristio jedno vreme(odlican OS,mozes da se registrujes na MIUI ) ali nisam dobijao notifikacije sa vibera pa sam se vratio na AOSP V3.

Odradio sve to par puta, ništa. Stavljao sam nove update od micvip-a ali isto. Jedino što sam radio dirty flash pa možda zbog toga pa sam se vraćao na stariju verziju na koji mi je backup. Dobar je bio par mjeseci ali SAD počeo da brljavi. Probaću clean install ponovo

On i preporučuje da se odradi clean install, napiši koju verziju si ubacio i da li rade viber notifikacije

Vrh Dno