Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zanimljiv ovaj Windows 10 LTSB , nema Edge , Cortanu i Store , windows update mozes manuelno da instaliras skoro kao sedmica :) http://forums.mydigitallife.info/th...sion-Flexible-update-behaviour-no-Modern-Apps

bRQzGRm.png

f6W4F9h.png

Moze se preuzeti ovde https://kat.cr/windows-10-enterprise-ltsb-n-rtm-msdn-x64-en-us-t11017266.html

Jesam li ja jedini sa ovim bug-om, ne postoji opcija kod mene da stoje ":" u satu već samo jedna tačka, čak mi ni u podešavanji formata sata i datume ne postoje ":" kao opcija :)

Prilozi

• 2015-08-01_0405.png
    2015-08-01_0405.png
    8.8 KB · Pregleda: 199
Tad jesu : ali mi onda prebaca sve na ENG formati, i currency i ostale gluposti :)

Na laptopu mi normalno prikazuje sa : a ovde neće :) čak sam uradio i clean install zbog toga i opet isto :D

Poslednja izmena:
nope, na engleskom (united states) tako sam navikao godinama ali prvi put se srećem sa ovim (samo je regija podešena na Srbiju), kažem ti i na laptopu su identična podešavanja i tamo je sve ok, a ovde sam morao ručno da zamenim :)

Poslednja izmena:
Cudno , jedino sto mi pada napamet je da Windows 10 mozda prikuplja informacije sa baterije ploce naravno da vreme iz baterije ide pa mozda nesto zabaguje i posalje tako ako se stavi srpski , jednu tacku umesto dve , pretpostavljam da bi ti sa drugom plocom bilo sve u redu , mozda je to samo na nekim plocama.

Ko zna, ako nešto znači ploča je GA z97p-d3, na kraju krajeva nije ni bitno :)

Zaboravih da napomenem da ova gore verzija Windows 10 LTSB N moze da se aktivira uz pomoc KMSAuto_Net_2015_v1.3.6_Portable_1.zip , nisam testirao valjda moze , postoji i obicna LTSB bez N ali ona nije kao N ova je bolja barem tako kazu.

67 miliona ljudi instaliralo Windows 10 http://www.windowscentral.com/report-windows-10-now-installed-67-million-pcs

Moje misljenje je da vise ne mora da se koristi Clasic Shell za start za ljubitelje sedmice posto specijalna verzija zvana Windows 10 Enterprise LTSB N nema:

- Store

- Store u startu i nikakve store aplikacije

- Nema Windows media player.

- Nema Microsoft Edge.

- Nema Cortanu.

- Ne prisiljava vas da instalirate zakrpe moze i 100 da bude u windows update nece ih instalirati dok ne odete na download.

Dobra verzija za ove sto pljuju Windows 10 , neka koriste tu verziju i svidece im se , jednostavno takva verzija je i pravljena za ljude koji mrze store i slicno , Microsoft nije ni njih zaboravio.

Potvrdjujem da je upgrade mnogo sporiji od ciste instalacije , sporiji boot i odziv na klik na program i slicno.

Pa normalno :)
Samo windows iso + rufus pa onda dban + rufus (jednom ili još bolje 4 puta da "premaže") i hard kao iz fabrike...

Poslednja izmena:
U win10 store svasta se desava :)
ako idete na update svaki put skida neki vclibs 12 :)

Aj to aj sto mi store posandrcao na telefonu... kazu da spajaju windows phone i win10 store....

I da na skypu mi se pojavila dva bot kontakta... bas danas, puno slucajnosti :)

Google je iskreno MAJKA za security, Micorosft je gori od facebook-a postao :(

Imam crn ekran nakon instalacije AMD drajvera. Kada obrišem drajvere sve normalno radi, računar se pali, ali sa drajverima svaki put crn ekran. To nije ni čudno, čudno je sto restart radi bez problema. Čak i kad je taj crni ekran ja mogu pritisnuti dugme za restart i nakon toga se normalno pali.

Ne znam šta sa mu radim. Do čega bi moglo biti?

Imam crn ekran nakon instalacije AMD drajvera. Kada obrišem drajvere sve normalno radi, računar se pali, ali sa drajverima svaki put crn ekran. To nije ni čudno, čudno je sto restart radi bez problema. Čak i kad je taj crni ekran ja mogu pritisnuti dugme za restart i nakon toga se normalno pali.

Pa do krs drivera... probaj DDU ali mislim da je najbolje sacekat krstene AMD drivere ako IKAD izadju

Pro verzija kosta $199. Ali nema informacije koliko kosta Enterprise LTSB N verzija.

Jel ima jos neko problem da ne moze da aktivira Malwerbyte ni jednim kljucem dok na drugom racunaru gde je win7 isti kljucevi rade?
Screenshot_1.png

Ista situacija i kod mene, lepo pise zasto - zato sto si "odabrao" instalaciju na drugom jeziku nego sto je prethodna. sto ce reci ima da me zezne i da se instalira na srpskom, pa ce kosa posle da mi otpadne od muke

Lik je zarobljen u 90im godinama proslog veka, ne treba da te cude takve izjave.

Nego zna li neko zasto mi ne nudi upgrade a pritom da zadrzi i programe , nego samo nudi da zadrzi fileove ili da bude clean instalacija, bas BZv.

To nije windows old niti je deo windowsa 8.1 već je deo 10 upgrejda. Windows old postoje samo ako si apgrejdovo neku verziju 7 ili 8.1 na 10. Kod mene je clean install sa formatom c-a pa zato nema windows olda ali ima nekog drugog đubreta :)

Iskljuci fastboot i restartuj komp.

http://www.sott.net/article/299628-Windows-10-spies-on-almost-everything-you-do-unless-you-opt-out

http://www.rockpapershotgun.com/2015/07/30/windows-10-privacy-settings/

Hvala, preskočiću.

Ovaj Google pokušava da me špijunira, ali ga bar ne plaćam za to.

Ovako Microsoft treba da plaćam da bi me špijunirao? :D

Eto i odgovora na pitanje zašto MS toliko žarko želi da korisnici pređu na W10 te nudi besplatan prelaz...

Au decko ala si ti naivan ko francuska sobarica!

Ajde da nas samo oni spijuniraju nego nas svi zivi spijuniraju i ti sada nasao da kukas kako neces, pa poslednji put te pitam jel te neko bije lopatom po glavi da predjes na win 10? Sta mislis da na tom windows-u kojem si sada da te ne spijuniraju, sta mislis kada dignes slusalicu da ti ne snimaju razgovore, sta mislis kada poslajes sms da se nije negde u skladistio, sta mislis kada otvoris frizider da ne znaju sta si uzeo iz njega.

E moj naivko. Ti si izgleda zeznuo i francusku sobaricu koliko si naivan.

Znaci jednom za svagda oni ako hoce da te spijuniraju njima ne treba je*eni windows da bi oni znali sta ti radis i gde se kreces.

Poslednja izmena:

Prvo jedno glupo pitanje koja je kartica i da li je uopste vise podrzana.
Da li to pises da ti sistem instalira drajvere ili ti instaliras samostalno skunute drajvere sa AMD sajta.
Ja sam instalirao 15.7.1 sa AMD kartica Asus Radeon R7 260x i sve je ok.
Kad obrises drajvere sistem radi sa nekim genericnim VGA drajverima ili sam namesti drajvere koje ima
na svom lageru.

Vrh Dno