Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jedino mi preostaje da uradim Clean install,ako se paljenje ne ubrza ujutro

Opet sam probao store zeza me ista ona greška , uradio je update ovih ponuđenih aplikacija sem skype koji zez sve uradile update I uz to neće ništa ni da instalira, vrti I prekine...

I kod mene je na laptopu kao kod Markic-a, taj crni deo traje dosta, to nije bilo na 8.1. Mada sistem radi brze kada se podigne od 8.1.
Isto je i kod clean instalacije. Crni deo traje večnost

Znaci u principu moze da se skine ovaj zvanicni program sa Microsoftovog sajta, stavim ga na USB, preskocim kad trazi aktivaciju, i sacekam neki 'lek' ovih dana? Ima li ogromnih razlika izmedju Home i Pro?

Ali Koji bi otprilike drajver pravio problem,da nije neki oko Hard Diska ili AMD procesora?

Odradi clean install i pusti da svuce sve drajvere sa Windows Update-a.

Sad eventualno mozes da skines drajver za chipset sa Amd-ovog sajta...Probaj. Tu se nalazi i AHCI drajver.

Skini ovo: http://www2.ati.com/drivers/amd-catalyst-15.7.1-sb-sata-ahci-win10-win8.1-win7.exe

Poslednja izmena:
Sto se kortane tice, nesto me zeza mikrofon pa ne mogu trenutno da je koristim ali da budem iskren, koristio bih je dva dana i ugasio. I koliko vidim, brze ja izguglam nego sto ona izbaci rezultat tako da..

Ljudi imam bas ozbiljan problem ako neko moze da pomogne. Usao sam nekako preko safe moda da bi vas pitao. Restartovao sam komp. zbog nekih update-a i kada mi se pojavi log in screen. Nekad mi uopste ne registruje tastaturu kada kucam sifru, ne kada mi pise '' Dobrodosli'' i to traje vecnost. a ne kada mi uopste neda ni da udjem na screen za kucanje sifre. Zna li neko mozda u cemu je caka ? Hvala unapred

Nikako niko da kaže ko je update-ovao svoj kompjuter sa windows 8.1 ili windows 7 na windows 10, koja je oznaka builda? Ova zadnja koja je RTM je bila 10240, ali koja je sada na finalnoj verziji?!!.

Nikako niko da kaže ko je update-ovao svoj kompjuter sa windows 8.1 ili windows 7 na windows 10, koja je oznaka builda? Ova zadnja koja je RTM je bila 10240, ali koja je sada na finalnoj verziji?!!.

Updateovao 8.1 ja na laptopu i sve oznake su identične kao i na ovoj insider verziji - 10240, čak je isti i build.

Ja digao jedan Win 7 sa Daz loaderom pa uradio update preko USB-a, nece da se aktivira? Kome je uspelo i kako?

Isti je build ali vec vizuelno vidim sitne promjene. Oni su uzeli 10240 i dodali update i to je to. Oznaka builda je jednaka ali je finalizacija drugacija. Tako nesto je rekao i jedan od developera.

Ovo je finalna verzija koju su djelimicno pustili sa zadnjim buildom za insider korisnike. U tom periodu do danas su svaki dan dodavali izmjene a ova dannašnja verzija je sa svim tim updateima. Znaci, nisu promjenili ime builda i ako su dodali izmjene/udate.

Poslednja izmena:
Isti je build ali vec vizuelno vidim sitne promjene. Oni su uzeli 10240 i dodali update i to je to. Oznaka builda je jednaka ali je finalizacija drugacija. Tako nesto je rekao i jedan od developera.

Ovo je finalna verzija koju su djelimicno pustili sa zadnjim buildom za insider korisnike. U tom periodu do danas su svaki dan dodavali izmjene a ova dannašnja verzija je sa svim tim updateima. Znaci, nisu promjenili ime builda i ako su dodali izmjene/udate.

Iskreno samo sam update uradio i par minuta proveo proveravajući da li mi rade potrebne stvari, nikakvu razliku nisam primetio.

Imam problem sa instalaciom. Zaglavilo se kod upgrade-a sa crnim ekranom posle restarta kad je otprilike bilo 75%. Mislio sam da tako treba i pustio da zavrsi ali to traje vec sat vremena. Hard je dosta tisi, ne radi kao kad instalira. Pocnem da citam po forumima da se i drugima desava ali ne znam sta da radim. Procitam da treba iskljuciti sve eksterne prikljucke. Ja sam imao usb od wireless misa. Izvadim usb i pritisnem enter i hard se probudi, radi kao prilikom instalacije ali je ekran i dalje crn, nista se ne prikazije.

Ima li neko resenje?

Katastrofa microsoft account totano posandrcao od kako sam se ulogovao sa istim na win10!

Dobijem email nakon prvog login win10 ??? :
It looks like you've reached your device limit for installing apps and games from the Store on your Windows 10 device....

Naravno nalog je nov na njemu je i lumia 640! pre toga bio i insider kojeg sam uklonio, na netu nadjem da je limit 10 uredjaja a ja imam 2??????

Telefon sad brljavi neke aplikacije odbijaju da se instaliraju.... smehoteka!!!!!!!
Microsoft support naravno vec nedelju dana za mene nedostupan

Poslednja izmena:
Definitivno MS ima problema,mozda je problem sa serverima,pa ti zato nesto brljavi

Da li iko ima pametan da mi pomogne.
Kako u ovom j***bnom Win 10 naći Remote Desktop Connection/Remote Desktop Protocol.
Sve mi je na jbnm srpskom.
Ume li neko da mi kaže kako da prikaz Windowsa bude na engleskom a da tastatura bude na srpskom.
Ožučio sam se 3 sata to pretražujući.
*** na ivici nervnog sloma sam.
Koji sam qrc i upgradeovao ovo njesra.

to brate, taj ko je to prevodio na srpski učinio je genocid prema IT.
Jedva sam našao Control Panel, sad je to Kontrolna tabla, 'ajde to još i nekako.
Ali nema šanse da nađem Remote Desktop Protocol i još sijaset stvari kucajući u onaj search box.
Samo tastatura treba da bude na srpskom ovo brate sve na engleskom.

Hahahahh , spektakularna Windows poruka o grešci tokom setup-a .... LOL

CLD0pr2UwAAwQwM.png

to brate, taj ko je to prevodio na srpski učinio je genocid prema IT.
Jedva sam našao Control Panel, sad je to Kontrolna tabla, 'ajde to još i nekako.
Ali nema šanse da nađem Remote Desktop Protocol i još sijaset stvari kucajući u onaj search box.
Samo tastatura treba da bude na srpskom ovo brate sve na engleskom.

Ides na opcije pa jezik i region tako nesto, nadji tamo USA i stavi za primarni, moraces prvo da skidas nesto i da obavis 1 ili 2 restarta, Ocajno je, samo kad sam namestio EN

Vrh Dno