Šta je novo?

LG G4

Eto ti ne bi dao vise 50e za G4,a ja bi dao sa polovnog G3 na novi G4 150e. Veruj mi da vredi ;)

Mnogo bolji ekran. Mnogo bolja kamera. Bolja baterija. Jaci hardver (bar onaj hardver sto ti trazis 16/2gb)

Pa realno samo ekran na g4 vredi za jedno 30 40 € od onog polumrtvog i poluvidljivog na g3,o ostalom da ne pricamo.

pricas u prazno, dokumentuj mi zasto vredi dati 50,60 evra vise? i odgovori mi na moju temu
Naravno da vredi. Slažem se da nije neki veliki napredak, ali 60 evra svakako vredi.
Kamera pre svega, ekran, baterija ne znam bas da li je bolja, ali aj nek je bolja i 15 min vise nego kod trojke. Verujem da su kod cetvorke ispravili onu ispalu sa pucanjem lajsne.

Poslednja izmena:
Cek Cek, kakvih 50-60 e vise?
Gde
kad je G3 16 gb 280-300 a g4 450 + ( i vise ako je domaca garancija...)
??
Pricamo o oglasima naravno, sa eventualnih 2 god kod operatera ...

Poslednja izmena:
Odjednom svi sto slikamo,prebacili smo se da snimamo i to bas u 1080 60 frejma (vise slikanje nije interesantno,bitno je snimanje)
Zanimljiv smo mi narod.

@ DoX

Izvoli link (kaceno vec)

http://forum.xda-developers.com/g4/themes-apps/root-60fps-camera-100-photo-quality-t3129460

Imas mod za 60 frejma i 64 mbit-a u UHD snimanju.
Video sam to ali treba TWRP i Root uz otkljucavanje BL-a. Posto nisam nista petljao sa LG-om sto se tice toga, samo sa Samsungom, da li se gubi garancija instaliranjem recovery-ja, root-a itd ? U pitanju je Internacionalna verzija telefona ako to ima neke veze...

Sto se tice prve reference ako se odnosi na mene, ne razumem sta sam lose rekao, svi konkurentni telefoni fabricki nude tu opciju a LG sa svojim flagshipom nema to, samo mi je cudno i pomalo bezveze, eto nista vise.

^ Ne gubi se garancija,nije to Knox i Samsung. Posao koji treba da odradis je 5 minuta posla,i posle kroz rikaveri flesas mod od par stotina kilobajta i to je to ;)

U sustini svako prckanje ponistava garanciju ako ga odnesete u tom stanju. Drugo je da li moze da se vrati u prvobitno stanje.

^ Kao sto je bio slucaj kod G2 i G3,tako ce biti i kod G4. Uz par klika eto prvobitnog stanja

Ma LG je fenomen, svaki telefon mora da se fixuje nesto. Uopste ne uce na greskama sa G2-ojke.

^ Kome je 60 frejma bitno,on ce da odradi to. Kome nije bitno,koristice najnormalnije.

To stoji, ali ipak kada je flagship u pitanju morali bi da vode racuna o svakoj sitnici, ne postoji opravdanje za ovaj propust.

Slazem se dexy. I na S6 treba da se ufixa da bi bitrejt bio veci kod snimanja. Takodje,treba da se ufiksa curenje memorije. Pokrenes 3 aplikacije,sacekaj pola sata,i videces da se jedna aplikacija sama zatvorila. Bar LG dozvoljava root koliko,toliko. Tako da ono. Ko voli,nek izvoli.
Da,na S6 mora i da se ufixa da ne nestaju ikonice za wifi,blutut,mobilne podatke

Poslednja izmena:
I oni muku muce. Ne cvete cvece ni u njihovo preduzece :p

^ Ne gubi se garancija,nije to Knox i Samsung. Posao koji treba da odradis je 5 minuta posla,i posle kroz rikaveri flesas mod od par stotina kilobajta i to je to ;)

Hmm, ok. Hvala na odgovoru. Potrazicu ostali info na XDA. Mada ako LG planira mozda neki update gde to moze da se resi (posto ocigledno moze softverski) onda bi mozda mogao i da sacekam...cisto ono, da sve bude official.

^ Sacekaj. Ako ovi iz bratskog nam tabora izbace update za kameru i manual kontrole,moguce da ce i LG da pusti neki update i sredi to ;)

Ima li nade da ce LG izbaciti neki update sa digitalnom stabilizacijom slike (DIS) za video snimanje?

A šta će ti to kad ima ois?

^ zato sto digitalna stabilizacija cesto mnogo bolje radi (i sam imas Z2 bez ois-a pa si video kako snima, video je stabilniji cak i od 1020 i ostalih PV lumia).

Skoro je bio jedan tekst gde se objasnjava kako Iphone 6+ stabilizaciju videa radi upravo softver, bez obzira sto ima OIS. Dokaz za to je i cinjenica da manji IP6 snima podjednako kvalitetan i stabilan video kao i 6+ iako nema OIS, to je ono sto sam pisao cim su se pojavili novi IP6..

E sad, svaka nova generacija OIS-a je sve savrsenija pa ce verovatno uskoro biti malo bolje resenje od DIS-a.

Dobra je stabilizacija na z2, ali kropuje video poprilično.

Pa da, sve digitalne stab. cropuju samo zavisi u kojoj meri a ima tu jos nuspojava kojima se bave pro video sajtovi, mnogi to i ne primete.

Sto je najjace nema tu jos mnogo prostora za napredak, npr sony opticka steadyshot stabilizacija sa pravih kamera nije mnogo bolja od te digitalne (mada su obe stvarno odlicne, cesto bolje od mnogih action kamera sto je za respect).
Cak i neke daleko ozbiljnije kamere/kamkorderi nemaju bolju stabilizaciju vec se traze druga resenja...

Uskoro ce svi telefoni uraditi u plafon sto se te stabilizacije videa tice, S6, Z serija i ajfoni su tu negde a G4 fali jos korak :) Ali za dobar broj ljudi i ovakav G4 video je super, u odnosu na M9 htc deluje za par klasa bolje.

Da odmenim malo Emix-a sa mracnim vestima koje idu u korist Samsungu :d

LG made only 1.2 cents in operating profit for each phone it shipped last quarter

LG's profit for Q2 2015 down 60%, TVs and smartphones to blame

Ovo je skroz cudno.. LG nije bio u problemima kao htc i sony, G4 je daleko bolji telefon od G3 a opet ne mogu da profitiraju. Ocigledno dolaze zayebana vremena za sve osim Apple, Samsung i Kineze, cak vrlo lako moze da se desi da Kinezi pregaze i Samsung a htc/sony daj boze da prezive, sony mozda i hoce jer imaju divizije koje prave ozbiljan profit ali htc.. jedino da ih kupi neko pa da nastave sa razvojem M serije.

Ovo je skroz cudno.. LG nije bio u problemima kao htc i sony, G4 je daleko bolji telefon od G3 a opet ne mogu da profitiraju. Ocigledno dolaze zayebana vremena za sve osim Apple, Samsung i Kineze, cak vrlo lako moze da se desi da Kinezi pregaze i Samsung a htc/sony daj boze da prezive, sony mozda i hoce jer imaju divizije koje prave ozbiljan profit ali htc.. jedino da ih kupi neko pa da nastave sa razvojem M serije.
Nije ništa novo da nema profita u industriji smartfona...
Čini se da je danas za nekineske proizvođače smartfona najbitnije da imaju uspešnu proizvodnju komponenti, čijom prodajom mogu delom da finansiraju svoje pokušaje u segmentu high end smartfona (koji je jedini profitabilan).
Za LG je to proizvodnja ekrana za smartfone, tablete i pametne satove, Sony dominira u proizvodnji senzora...
Što se tiče HTC-a, iako prave odlične telefone njihova budućnost je definitivno najneizvesnija. Ne verujem da će postojati u ovom obliku za 5 godina :S:

pa neka prave kupce magarcima i dalje pa neka im i bude neizvesna, sve mi nešto žao :) to važi za sve, ne samo za htc.

nece tako lako htc propasti :) neki bilijarder ih drzi u vlasnistvu.
a druga stvar , propadanje ne bi dozvolila ni vlada tajvana.

sto se lg tice nista cudno. g4 ce imati dosta losiju prodaju od g3 i to je svima jasno. mada ja ne verujem u ove izvestaje o zaradi po jedinici,ti izvestaji se steluju kako vetar dune

Poslednja izmena:
Vrh Dno