Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kako je normalno, zašto preuzima permissions nad fajlovima na hard disku koji nije njegovo "vlasništvo"? Morao bi bar da pita pre takve operacije.

Ne gleda akaunt nego nesto slicno kao oem dovolno je samo internet da imas i da se sam aktivira nije potreban ms nalog za to

Ok, hvala. Reci mi samo da li je bolje da instaliram opet win7 home sa originalnim key-em ili samo da updajtujem win7 ultimate koji nije legalan..znam da ovde kod nas i nije toliko bitno, ali u SAD-u kad upalis laptop na net sa nelegalnim key-em u roku od par minuta ga skinu, svaki put. To me kopka zato sto su sami rekli da sa nelegitimnim key-em win10 i dalje ostale nelegalan softver..da li se cimati ili nema razlike(pri tome ne mislim da razliku izmedju koja se verzija win10 dobije nebitno home ili pro..)?

Jel sam ja lud,ili u ovom windowsu vise nema "Windows Photo Viewer"!Dok nisam uradio clean install imao sam ovaj program za pregled slika,a sad ga nemam.Ni pretraga ga ne vidi,ni ne nudi mi ga kao opciju.WTF???

Ok, hvala. Reci mi samo da li je bolje da instaliram opet win7 home sa originalnim key-em ili samo da updajtujem win7 ultimate koji nije legalan..znam da ovde kod nas i nije toliko bitno, ali u SAD-u kad upalis laptop na net sa nelegalnim key-em u roku od par minuta ga skinu, svaki put. To me kopka zato sto su sami rekli da sa nelegitimnim key-em win10 i dalje ostale nelegalan softver..da li se cimati ili nema razlike(pri tome ne mislim da razliku izmedju koja se verzija win10 dobije nebitno home ili pro..)?
Nemas frke instaliraj windows 7 aktiviraj ga sa daz i napravi upgrade na windows 10 i to je to legalan si zauvjek

Jel sam ja lud,ili u ovom windowsu vise nema "Windows Photo Viewer"!Dok nisam uradio clean install imao sam ovaj program za pregled slika,a sad ga nemam.Ni pretraga ga ne vidi,ni ne nudi mi ga kao opciju.WTF???

Ma instaliraj irfanview. Prakticniji je dosta.

Znaci sa clean installom dosta toga ne dostaje :( bas bzv...

Evo konacno sam uspeo da instaliram 10166, pise evalution copy, pokusao upgrade na 10240 ne moze.
Aktivacija je stopirana pa sad cekam sta ce biti kad izadje finalna verzija. Idem sad da gledam kako radi
dual boot sa linuxima.

Zna li neko dali je izasao MS DaRT? W10 verzija..

Evo konacno sam uspeo da instaliram 10166, pise evalution copy, pokusao upgrade na 10240 ne moze.
Aktivacija je stopirana pa sad cekam sta ce biti kad izadje finalna verzija. Idem sad da gledam kako radi
dual boot sa linuxima.

Aktivacioni serveri za Insider aktivacije su stopirani do 29.7., zato ne prolazi aktivacija 10166.

10240 je finalna verzija. Jedino možeš sačekati da se 29.7. pojavi zvaničan ISO od 10240 na Windows Insider-u.

Nije meni problem da sam odradim proceduru, ali ne želim baš da se zezam posle svakog boot-a sa W10.
I onako me W10 sve više odbija: očajan miks settings applikacije sa control panelom, tasteri i ceo UI kao za ret..de, title bar-ovi zakucani na belu boju, WTF?
Ovo ću u firmi eventualno da proguram kao automatski "upgrade" samo onima koji me budu nervirali :)

Zna li neko dali je izasao MS DaRT? W10 verzija..

Na mom MS account-u je još uvek samo verzija iz Desktop Optimization Pack 2014 R2

Poslednja izmena:
Nemam ni ja Windows Photo Viewer. Clean install Windows 10 Pro.

Prilozi

• photos.jpg
    photos.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 140
Ma znam ja da ima milion programa za gledanje,nego cerkica mi navikla na WPV,pa pita sta je sad ovo???Ne moze da se snadje.Znaci neko ga ima a neko nema???

Probajte sa...store

Screenshot (366).png

Probaj ovako...ja ne bih da menjam pa nisam probao.

Screenshot (367).png

Ladno gejevi izbacise WPV!Kurvinjski iza ledja!Ne mogu da verujem!:d

Izbacili su , Vuk ima posto je radio upgrade sa 10166 na 10240 , ni ja nemam Windows Photo Viewer.

Nemam ni ja WPV a nije cista instalacija vec ova koja je stigla kroz uprade.

gorgilije Daj joj u ruke photoshop i neka lagano uci.. hehe.

Izbacili su I izbacuju skoro sve te aplikacije I menjaju ih univerzalnim , valjda smo utvrdili to do sada ? Photos završava posao , ima I solidan edit , mislim ono bitnije .

Evo sad sam ga izabrao kao default...
Ovako pretragom ga nisam nasao, ali sad se pojavi...

Screenshot (368).png

Vrh Dno