Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To nije bug to je feature! To sto ste instalirali to vam je dozivotno, sta ima da uninstalirate!

Clonezila odradila backup partcije sa 8.1 za 10min e sad samo da upgrade ne zaebe nesto posle 29og ;) valja se osigurati za svaki slucaj :)
Na hdd-u boot je ocajan w10 e sad nadam se da na ssdu nece tako biti :)

Nasao sam jos jedan bug malopre, usb diskovi se pojavljuju duplo u sidebaru Explorera, bas je zanimljivo kad prikacite 2 eksterna diska, 1 dvd, flash i telefon, odjednom 10 novih uredjaja!

Potvrđujem ovaj bug.

Prilozi

• explorer.JPG
    explorer.JPG
    26.4 KB · Pregleda: 188
Desktop gadgets enabler:Za dve sekunde se instalira,i vraca gedzete isto kao na sedmici.
Ја сам давно пробао разне и остао на 8GadgetPack са овог линка, има неке нове геџете а додао сам још пар старих и тако иде и 8 и 8.1 и сада 10. Колико год да су сумњиви па протерани, ја морам да их набацим.

Tako se pocinje...a zavrsava sa totalnom konverzijom na win7.
I knacno misja zavrsena win7 sa DX12 podrskom, naravno aero...:D

I zar nije sada ovako bolje?

Naiso je gorgilije na problem i udruzenim snagama ste mu resili problem bez da je iko dobacivao ili pisao kako to nece raditi kako je windows 10 sada zbog toga los i slicne troll poruke koje se znaju ubacivati povremeno od nekih sada ne pristunih osoba.

Ček bre, nešto što sam imao normalno na tacni u Windowsu 7, sada moram preko registri editora da budžim i treba da pišem da je Windows 10 dobar zbgo toga?

Budimo realni.

A potvrđuje li iko bug sa "Input Indicator"-om, čisto da nisam lud, s obzirom da niko nema problema sa task bar-om, u vidu kašnjenja.

Ja potvrdjujem da da sve radi...samo za @bachi-ja
Registry je cudo...realno.:D

Screenshot (16).png

Poslednja izmena:
160pvds.jpg

Pocelo vec? nisam stigao da odradim update win 7 do kraja...moram da zurim.

Kako sad to, pa ja sam ovde citao da nikad nijedan update nije nekom srusio sistem. Forsirani updateovi su odlicna stvar, bas dobro sto su to uveli!

Nasao sam jos jedan bug malopre, usb diskovi se pojavljuju duplo u sidebaru Explorera, bas je zanimljivo kad prikacite 2 eksterna diska, 1 dvd, flash i telefon, odjednom 10 novih uredjaja!

Evo samo za tebe!!!

33.jpg

Ček bre, nešto što sam imao normalno na tacni u Windowsu 7, sada moram preko registri editora da budžim i treba da pišem da je Windows 10 dobar zbgo toga?

Budimo realni.

Ama jel te neko tera da koristis windows 10? Jel te neko bije iza ledja lopatom po glavi pa da si prisiljen da koristis win 10? Ako nisi o cemu dalje da raspravljamo? Imas izbora pa biraj ako hoces koristis win 10 ako neces uzmi sta ti se svidja i pusti nas koji hocemo da imamo win 10 da se patimo i da se nerviramo a vi slabih zivaca lepo pa pa sa teme i zivece te ko kornjace 300 godina bez sekiracije i nervoze. Sve najbolje

Poslednja izmena:
Telefon mi ne duplira, drugi hard disk mi ne duplira, duplira mi samo USB Flash uređaje.

Prilozi

• explorer.JPG
    explorer.JPG
    31.8 KB · Pregleda: 165
Poslednja izmena:
Fazlinovic Vec nekoliko puta tjeras ljude sa teme koji se zale na windows 10. Chill the fuck out. Nije tvoja tema niti je ovo fanbojz only. Kada ne bi postojala kritika, zivjeli bi smo u svijetu šarene laže. Ako tebi smetaju ljud koji kritiziraju najpopularniji i najrelevantniji OS, nemoj dolaziti na temu, je li tebe 'ko tjera da citas postove ?

I na tvoje beskrajno pitanje: da li te neko tjera da koristis win10. Tjera. DX12 je win10 ekskluziva. Da ne spominjem gašenje drivera za win8 od strane amd-a itd. Isto se moze desiti i sa win10, fovorziranje novijeg OS-a koji nije nuzno bolji.

Kako sad to, pa ja sam ovde citao da nikad nijedan update nije nekom srusio sistem. Forsirani updateovi su odlicna stvar, bas dobro sto su to uveli!

Da i ja odgovorim, posto antenna je uglavnom okrenuta u mom pravcu.
Microsoft jos nije napravio update koji bi oborio moj system, mogu da pokusavaju...
Nacekacete se i ti i Microsoft...:d

Poslednja izmena:
Od pocetka je napravljenja velika greska u nazivu teme (sto nije naglaseno da je nedovrsena verzija sistema u fazi izrade i testiranja), jer vecina koliko vidim je dobila losu predstavu i zamislja da je windows 10 technikal preview stabilan i OK sistem, sto je bilo veoma daleko od istine, sistem je namenjen onima koji zele da testiraju, eksperimentisu i zive sa bagovima i problemima, takodje za one kojima nije problem da iste tweakuju i popravljaju, naravno sve na nekom trecem kompu koji se koristi za zezanciju...

Zbog nekih ovde sto od pocetka stvaraju pogresnu sliku i nekih trolova koji provociraju i sire nebuloze, dosli smo do toga da sad obicni korisnici stavljaju isti i kad vide problem nije im jasno otkud to...

Svako ko ima samo jedan komp treba da saceka bar 29-ti, finalne ispravke i tek tad odluci kad ce odraditi upgrade na Windows 10, verujem da ce deo problema biti resen 29-tog, deo probela ce ostati za resavanje ali ce nakon 29-tog biti jasna slika sta pravi problem tako da cete znati da li ima resenja ili ne

Fazlinovic Vec nekoliko puta tjeras ljude sa teme koji se zale na windows 10. Chill the fuck out. Nije tvoja tema niti je ovo fanbojz only. Kada ne bi postojala kritika, zivjeli bi smo u svijetu šarene laže. Ako tebi smetaju ljud koji kritiziraju najpopularniji i najrelevantniji OS, nemoj dolaziti na temu, je li tebe 'ko tjera da citas postove ?

I na tvoje beskrajno pitanje: da li te neko tjera da koristis win10. Tjera. DX12 je win10 ekskluziva. Da ne spominjem gašenje drivera za win8 od strane amd-a itd. Isto se moze desiti i sa win10, fovorziranje novijeg OS-a koji nije nuzno bolji.

Isti ti sto non stop kukaju ko babe su ovde druge terali da ne dolaze da se ne vidi da win 10 nije tako los kao sto pojedini ovde preuvelicavaju celu pricu!

Onda ako je nesto ekskluziva onda zarad toga se neki sitniji bagovi i problem mogu istrpeti zarad neceg veceg i boljeg.

Prosto mi je malo neverovatno da ce amd da ugasi podrsku za svoje drajvere za win 8, ajde da si reko da ce to da urade za vistu glistu pa da te razumem ali za win 8 cisto sumnjam da ce se tako nesto bas dogoditi.

Stigla je nova zakrpa koja je definitivno rešila krešovanje explorer.exe. Zakrpa nosi oznaku KB3074683.

Nema potrebe za dizanjem tenzije na forumu. Propusti na Windows-u 10 postoje, zakrpiće ga.

Prilozi

• zakrpa.jpg
    zakrpa.jpg
    19.6 KB · Pregleda: 164
  • zakrpa2.jpg
    zakrpa2.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 161
Zaključio sam da do nove Deus Ex igre (dx12 naslov) nemam razlog probati Win 10. Pa neka MS poispravlja stvarčice, ima vremena :D

Bila je prošle nedelje vest da će Majkrosoft u Ušću organizovati neku akciju od 29.og, međutim nikakvi detalji tada nisu bili objavljeni, da li se u međuvremenu došlo do nekih novih informacija?

Fazlinovic Da si živ i zdrav, vec se dogodilo. Zadnji driveri za win8 su: 4/25/2014. Guglaj: AMD drop support for Windows 8.0. I prije nego sto podjes spamati sto ne koriste win8.1. Neke stvari ne rade na 8.1 kao na osmici. Cak i njihovi prokleti driveri koji su nesposobni.. konkretno i u mom slucaju na laptopu sa HD8750 gdje sam primoran koristiti win8 zbog gomile gresaka na win8.1 sa driverima i ako istina, ni intel ni AMD karta ne radi kako treba.

Ali nevermind, da ne idem u off topic, poenta je da ljudi imaju pravo da kritikuju proizvod. Samo bespotrebno kreiras spam na i ovako preopterecenoj temi.

Poslednja izmena:
Tema je stvarno pretrpana, izgleda da se dosta ljudi intersuje.
Uveliko je premasila win 8.1 temu i vrlo brzo ce dostici windows 7.

Ako je suditi po brojkama windows10 se dobro kotira.
Uzimajuci u obzir da jos nije ni izasao.

Fazlinovic Da si živ i zdrav, vec se dogodilo. Zadnji driveri za win8 su: 4/25/2014. Guglaj: AMD drop support for Windows 8.0. I prije nego sto podjes spamati sto ne koriste win8.1. Neke stvari ne rade na 8.1 kao na osmici. Cak i njihovi prokleti driveri koji su nesposobni.. konkretno i u mom slucaju na laptopu sa HD8750 gdje sam primoran koristiti win8 zbog gomile gresaka na win8.1 sa driverima i ako istina, ni intel ni AMD karta ne radi kako treba.

Ali nevermind, da ne idem u off topic, poenta je da ljudi imaju pravo da kritikuju proizvod. Samo bespotrebno kreiras spam na i ovako preopterecenoj temi.
U redu je kritikovati, ali kritika sadrzava opis problema i ne mora biti izrecena hejterski. Kad je sadrzajna onda je korisna ali ako neko upadne sa jednom recenicom onda to sigurno nije konstruktivna kritika vec kritika zbog kritike. Bespotrebno se dize tenzija a to nije u interesu teme i vecine korisnika.

Tema je stvarno pretrpana, izgleda da se dosta ljudi intersuje.
Uveliko je premasila win 8.1 temu i vrlo brzo ce dostici windows 7.

Ako je suditi po brojkama windows10 se dobro kotira.
Uzimajuci u obzir da jos nije ni izasao.
Ovo nije nista da vidis samo kakav marketing su napravili MS od Windows 7 to je bilo ludilo od OS windows 10 je gola voda za njega

Poslednja izmena:
Vrh Dno