Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A gde je antena izgubio se covjek nema ga neko vreme da pise nista

Kako ste zapeli za ISO, kad imate ESD od početka. I to sa sve SHA1.

Nego, evo nešto nebajkovito:

I dalje sve isto, šta god da kliknem ono što je sistemsko na taskbaru, jednostavno kasni na levi klik, nekada i to poduže. Na desni, u odnosu na levi klik, je kao iz top-a.

Ajd probaj upaliti "Input Indicator", potom restartuj ili ugasi i upali računar, i vidi da li je u systray, posle toga.

Dešava li se još nekom i da li je iko probao ovo drugo?

Koji trolova su ovi od ms izvadili su alatku za zkrivanje update wtf

Kako ste zapeli za ISO, kad imate ESD od početka. I to sa sve SHA1.

Nego, evo nešto nebajkovito:

Dešava li se još nekom i da li je iko probao ovo drugo?

Gde se u Winu krije esd koji sam skinuo preko WU? Ocu da ga ostavim za nedaj boze :D

Probaj pronaći preko search-a (podesi mu dozvole, ako se dobro sećam, da pretražuje sve), *.esd

Ono nisam napisao u vezi toga konkretno, već da se moglo skinuti sa MS sajta u ESD obliku odmah kad se pojavio (plus SHA1 provera) i od njega napraviti ISO.

Ubedjen sam da sam procitao necije iskustvo gde posle zadnjih update-a, posle dizanja iz sleep-a, ne radi mrezni adapter i ne moze se preko settings ici na disable pa enable ...desilo se i meni a posto sam nasao resenje htedoh da navedem taj post ali ga ne nadjoh ...uglavnom, sve ovo se moze uraditi ako istu stvar radimo preko control panel-a. Onima koji se na net kace zicno ovo izgleda nebitno ali je za one koji se kace bezicno vrlo bitno.

@fazlinovic puna podrska, imas potpuno zdravo shvatanje i stojim iza svakog tvog posta kao da sam ga sam pisao. :) Vuk40 i Darkodar su najkvalitetniji i najpriljezniji diskutanti na ovoj temi i stvarno nije u redu prozivati ih. Na kraju krajeva ovo je insajder program u kome ucestvuju ljudi koji prihvataju eventualne nevolje i ili umeju da iz njih izadju ili nikoga nece kriviti za eventualnu gresku. Niko od nas ne zna sta ce se izvesno desavati u buducnosti ali ima pravo na pretpostavke, a ako njegove pretpostavke nisu 100% tacne ne moze mu se imputirati zla namera u startu.

@gorgilije, vec sam ranije pisao o tome da sam bio u situaciji slicnoj tvojoj i kako sam je resio. Ne garantujem da sam u pravu i da ce mi to proci ali me isto tako i zabole uvo ako ne prodje. Ako mi na kraju pukne insajder aktivacija ne sekiram se, nastavicu kao i do sad. Na M$ poklon i tako gledam kao na Poklon Danajaca. ;)

Znaci gorgilije, po mom misljenju tvoja aktivacija insajder builda je vezana za tvoj nalog ...to je premisa 1 ...a posto aktivacioni serveri trenutno ne rade ...to je premisa 2 ...onda ne mozes ocekivati potvrdu aktivacije pre pustanja servera u pogon a sto treba da se desi tek u buducnosti, 29.07. ...ja sam bio nestrpljiv i uradio aktivaciju iz CMD i verujem da nisam napravio gresku jer defakto ja i jesam bio i ostao insajder. Vreme ce pokazati ali i tvoj problem je meni pomogao, da nije njega bilo ne bih primetio da sam koristio pogresan serijal tokom aktivacije, koristio sam onaj predvidjen za KMS i sada idem da ispravim tu gresku i da prepravim na onaj insajderski. Javicu ako bude bilo problema.

Ma nema veze skinucu esd ;) nego sta bi sa Nvidia drajverima , koja bruka :D zar nije amd najgori :p

Fazlinovic Hvala :)
Vuce ja ovo pratim tek par dana a i to mi je mnogo jer dnevno se nafiluje dosta toga. Kontao sam cim je iso ide na USB ili DVD.

Nemoj updatovat na 10166 osim ako ne zelis da postanes insider, updatom na isti NE dobijas stalnu aktivaciju za win10!
ISO mozes ubacit i u virtual drive i odatle odraditi update iz windows-a, ako posle restarta imas problem, probaj da ostavis samo sistemski disk na kompu prikacen pa probaj tako ali ako zelis da imas aktivaciju sacekaj 29-ti ili to odradi sa 10240 build-om!

Ma nema veze skinucu esd ;) nego sta bi sa Nvidia drajverima , koja bruka :D zar nije amd najgori :p

Iz nekog razloga zeznut je jedan fajl u CAB arhivi, moraće to hitno da isprave.

353.62 WHQL radi ok, bar za sad.

U ovom postu se nalazi rešenje za problematičan update NVIDIA drajvera: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?337728-Windows-10&p=4295913&viewfull=1#post4295913 .Pronašao sam fajl koji fali (ista verzija, naravno), spakovao sam i radi.

Defender smara kao nikada do sada a koristim ga od win7. Ako ovo bude ovako u finalnoj verziji, nece ovo biti podnošljivo.

815826d2403c34146780acec1cbe6413.jpg

Defender smara kao nikada do sada a koristim ga od win7. Ako ovo bude ovako u finalnoj verziji, nece ovo biti podnošljivo.

815826d2403c34146780acec1cbe6413.jpg
Od cega ti je ovo zuzece? procesor?
Neces valjda reci da ti uvek ovako radi?
Koliko mi je poznato defender obicno trkelja kada nista ne radis
pa on odluci da ima prostora za to.
Bar kod mene nisam primetio da je nesto navalentan...

Nije konstantno ali dovoljno cesto da iritira. Evo sada nekoliko sati proces koristi 25-35% procesora. MsMpEng.

Poslednja izmena:
Sta mislite, da li je bolje apdejtovati win 7 na win 10 ili uraditi cistu instalaciju desetke?

Hvala

Lokaciju ? Msmpeng.exe je defenderov "executable file". On postoji jos od MSE, odnosno ista forma defendera. Kada se ugasi pa ponovo upali real time protekcije, stane sa rendanjem i onda kroz koju minutu opet podje spamat..

6c9d99cce5738091759f71f57a60bed6.jpg

Lokaciju ? Msmpeng.exe je defenderov "executable file". On postoji jos od MSE, odnosno ista forma defendera. Kada se ugasi pa ponovo upali real time protekcije, stane sa rendanjem i onda kroz koju minutu opet podje spamat..

6c9d99cce5738091759f71f57a60bed6.jpg
Znam sta je, nego da vidis odakle radi, da li se nalazi u njegovom folderu ili je negde drugde.

Prvo upgrade da bi dobio besplatan windows 10 pa onda clean install

Da li ce biti moguce ako sa nelegalnog win7 se updajtuje na win10, pa unutar win10 promeni key od i stavi originalni od win7 ili bas mora da se ponovo instalira win7 sa tim originalnim key-em? Ili da li moze u toku upgrade da se menja key?

I vezano za upgrade pa clean install...posle upgrade da li se key veze za win10 i onda takav key uvek vazi za validan kad se instalira win10?

Vuk40 Ma njegov je folder. Ovo je neki loop bug.. pomaže restart ali to ne smije biti rješenje.

e561173feff1f1560e5571db1f23d88e.jpg

Poslednja izmena:
Da li ce biti moguce ako sa nelegalnog win7 se updajtuje na win10, pa unutar win10 promeni key od i stavi originalni od win7 ili bas mora da se ponovo instalira win7 sa tim originalnim key-em? Ili da li moze u toku upgrade da se menja key?

I vezano za upgrade pa clean install...posle upgrade da li se key veze za win10 i onda takav key uvek vazi za validan kad se instalira win10?
Ne treba nikakav key cim jednom napravis upgrade posle svaki clean install treba ti samo internet da se aktivira windows

Jedino to, probaj da restartujes racunar...
Podsetilo me na nezeljene goste, narocito to kada ugasis proses a on se startuje ponovo.

Proces se ne moze ugasiti. On je inace uvjek aktivan samo ne zauzima nista procesora dok se ne aktivira skeniranje. A ova konstantna aktivacija je neka greska. Restartom mu prekines ovo kvazi skeniranje al ice se poslije opet aktivirati.

Ne treba nikakav key cim jednom napravis upgrade posle svaki clean install treba ti samo internet da se aktivira windows

Zar nisu rekli da iako je moguc upgrade sa pirata..softver i dalje ostaje nelegalan? Hoces da kazes da kasnije ne postoji key, nego se gleda samo Account?

Zar nisu rekli da iako je moguc upgrade sa pirata..softver i dalje ostaje nelegalan? Hoces da kazes da kasnije ne postoji key, nego se gleda samo Account?
Ne gleda akaunt nego nesto slicno kao oem dovolno je samo internet da imas i da se sam aktivira nije potreban ms nalog za to

W10 mi je upravo zaključao hard disk sa svim podacima...
Imam W7 na prvom disku a podatke na drugom. Instalirao sam W10 na trećem i sve je prošlo bez problema, startuje se, logujem se lokalno, skinuo sve update-s, drajvere. Posle toga otkačim HDD ka kome je instalacija W10, butujem W7 i vidim da ne mogu da pristupim disku na kome su mi svi podaci, javlja Access Denied, sve dozvole obrisane.
Morao sam da idem na Security, i da dodam dozvolu za System, Administratora i User-e, sad opet vidim sve fajlove, ali sledeći put pre nego što butujem W10 moraću da otkačim sve ostale diskove

Ovo je normalno , meni se isto desavalo sa win7

Vrh Dno