Šta je novo?

[pc] Kotor II: Sith Lords izlazi 15.02.

Mozda i naprave nesto slicno ipak to je sad dizni i stize 5 novih sw filmova :)

http://steamcommunity.com/app/208580/discussions/0/541906348058768450/
Steam verzija je dobila ogroman apdejt. Ačivmenti, podrška za moderne widescreen rezolucije, gamepad, steam workshop itd... Sjajne vesti (iako je imalo više smisla da ovo prvo urade za KOTOR kec).

Pitanje je da li imaju uopšte pristup KotOR kec source fajlovima, moguće da to zavisi i od dobre volje Bioware-a. Za KoTOR 2 su imali pristup source code-u. Što se tiče podrške za steam workshop, logično je zašto je 2 imao prioritet, pre svega zbog TSLRCM-a.

Poslednja izmena:
Mozda i naprave nesto slicno ipak to je sad dizni i stize 5 novih sw filmova :)

Jes vala, pošto je Dizni poznat kao neko ko pravi kvalitet.

south-park-obama-wins.jpg

Meni je, inače, Dizni i Star Wars a match made in heaven (or hell), ali iz sasvim drugih razloga. Bilo je vreme da simplifikovana bajka u svemiru sa princezama i dobrim vitezovima koji se bore protiv apsolutnog zla dođe svome jatu. I Bioware kao developer takvih igara, samo im još fale mapetovci ali bez Statlera i Waldorfa, da ne unose previše zabune u publiku. :d

Dizni je vrlo adekvatan štand za Star Wars limunadu.

Poslednja izmena:
Da nisi mozda iz "Live long and prosper" tabora? :laugh: Vec vidim nekog fana kako rezbari dudov kolac za post... :eyebrows:

Salu na stranu...

Elem po strani i limunade po oprobanom receptu koje Bioware stanca u poslednje vreme - ali zar makar BG1&2, KoToR 1&2, NWN, Jade Empire pa i ME 1&2 ne vaze za bolje naslove o kojima su isli hvalospevi sa svih strana svojevremeno? Cemu toliki antagonizam? Doduse u odnosu na to sto su nekada bili i radili i sadasnji Bioware kapiram da ih vredi pljucnuti..

Inace za SW filmove i Dizni se apsolutno slazem, sa izuzetkom stare trilogije... Ne sumnjam da ce gledati da ih stancuju gore ne Lukas na drogama epizode 1-3... Ali da se ne lazemo velika vecina nas cak i koji nisu HC fanovi ce ipak ici da odgleda, ako nista drugo makar ovu epizodu VII kada se pojavi...

Poslednja izmena:
Aha, znaci voli covek po defaultu da ih...:smackbum: Dobro da znam i da ne pitam u buduce... :)

E, nemojte sad da vam Filipenko objasnjava sta je prava space opera koja se bavi ozbiljnom diplomatijom izmedu svih mogucih rasa u univerzumu u kojoj svi praktikuju i postoju allmighty 'murca demokratiju... Jer to je umetnost a ovo je bajka za malu decu koja sad ima i Diznijev logo :D

Izašlo i za Linux. Eh, samo kad bi zvanično i završili igru kako dolikuje, makar i nakon ovoliko godina.

KOTOR 2 se ni malo, ali ni malo, ne uklapa u taj kalup.

Šta znam, davno sam ga prelazio, i sećam se da je glavni hajp bio što smo mogli da budemo zli i da nam mač bude crvene boje...:)

E, nemojte sad da vam Filipenko objasnjava sta je prava space opera koja se bavi ozbiljnom diplomatijom izmedu svih mogucih rasa u univerzumu u kojoj svi praktikuju i postoju allmighty 'murca demokratiju... Jer to je umetnost a ovo je bajka za malu decu koja sad ima i Diznijev logo :D

Kakva to demokratija postoji u Babylonu 5? :d

Za diplomatiju (neko je spomenuo gore), uvek preporučujem G'Kara i Londo Molarija :p

Wallpaper-babylon-5-32359578-1920-1080.jpg

Jes vala, pošto je Dizni poznat kao neko ko pravi kvalitet.

south-park-obama-wins.jpg

Meni je, inače, Dizni i Star Wars a match made in heaven (or hell), ali iz sasvim drugih razloga. Bilo je vreme da simplifikovana bajka u svemiru sa princezama i dobrim vitezovima koji se bore protiv apsolutnog zla dođe svome jatu. I Bioware kao developer takvih igara, samo im još fale mapetovci ali bez Statlera i Waldorfa, da ne unose previše zabune u publiku. :d

Dizni je vrlo adekvatan štand za Star Wars limunadu.

izvini iz kog dela mog posta si zakljucio da dizni znaci kvalitet? :D

moj post je znacio da ce franchiza biti iskoriscavana na sasvim drugacijem nivou nego do sada

Da li je sam Star Wars kvalitet ili ne je - to subjektivan osecaj i toj prici verovatno nije mesto na forumu kao sto je benchmark

Verovatno si hteo reći ispred svog vremena, jer je baš to nedostajalo da bi se jedan ovakav projekat sagledao u punom svetlu.

Razlog za nešto slabiji meta score (u odnosu na KotOR 1 koji je bio na vrhu meta "lestvica", ako je to uopšte bilo kakav pokazatelj kvaliteta) je taj što je igra izašla bagovita i nedovršena, zato što je izašla pre svog vremena. Nešto od toga je zakrpljeno i dokrpljeno TSLRCM-om, većina nije, ali to ne umanjuje kvalitet, pre svega ozbiljne i mračne metafizičke poruke pasivno aktivnog polariteta zbog kojeg ovo delo ostaje večno da gori...

Poslednja izmena:
Ne, dobro sam rekao. Nisam ni mislio da poredim igre po nekom Metacritic skoru, to me ne interesuje, nego je to jedan fin kondenzovani spisak svega što je izašlo te godine pa ljudi mogu da vide šta se sve pojavljivalo. Bukvalno sve same legende po žanrovima, dok konkurencije Kotoru 2 u RPG žanru skoro da nije ni bilo, pa je zato ostao ljudima u kakvom-takvom sećanju. To i samo Star Wars ime je učinilo svoje smestivši igru u "legendu" baš kao što danas imamo "legendarne" rimejkove automobila koje niko nije kupovao, ili su ih kupci svojedobno prezirali jer su bili loši.

Pravi ljubitelji RPG-a ionako do tada nisu ni stigli da se nakonzumiraju pečuraka sa padina Vardenfela, to jest da odigraju Morrowind sa Tribunalom i Bloodmoonom kako treba, već su se trudili da to učine što pre dok ne izađe World of Warcraft krajem te 2004. godine, tako da se nisu uzbuđivali. :d

Moderator sa 10+ godina staža na forumu a troluje u Damirovom stilu. Jedino po čemu je KOTOR 2 kaskao je grafika.

btw, ovo da su "pravi ljubitelji RPG-a" oni koji su umesto KOTOR-a igrali Bethesdin simulator sporog hodanja i "wikipedija" dijaloga dok su čekali WoW je pobedilo.:d Bar sam posle toga 100% siguran da namerno troluješ.

Dobro de, naravno da malo karikiram, i ja sam prešao Kotor 2 svojevremeno, ali tim pre ne mogu da se načudim što se ljudi toliko prže na njega. Od tehničke realizacije, preko priče, pa i "wiki dijaloga", do borbe i uopšte svega što si mogao da uradiš u tom svetu, bilo je apsolutno jasno da Kotor 2 i njegova generička okruženja nemaju šta da traže u poređenju sa tada već matorim Morrowindom koji ismevate. Mislim, u jednom si mogao da se zaputiš kuda hoćeš, pođeš kroz šumu umesto da ideš putem i naletiš na kvest ili izazov koji ti ostane u sećanju godinama, a u drugom ne možeš da preskočiš stepenik sa strane od 25 centimetara - što je i bolje, jer tu nema ničega. Biće da je kombinacija konzolnog hajpa (čega članovi PC master rase u tom trenutku nisu bili sasvim svesni, ili su prosto razmišljali xbox = dobro, playstation 2 = loše) i činjenice da je u pitanju Star Wars koji guta sve od 3 do 73 godine učinili svoje.

Mislim, pogledajte taj 4K video gore. Je li moguće da vam se danas igra nešto takvo? Generička Bioware priča (gde je, istina, prvi put igrač mogao da bude zloća što je bilo wooooooow, ali suštinski nije menjalo tok igranja), zatvoreni hodnici, presmešna borba koja je zbunjena jer bi htela da je 2d izometrija umesto 3d okruženja sa kliktanjem po nekakvim ikonicama...i uporedite sa nekakvim 4K remasterom Morrowinda. ***, šta da kažem, možda mrzite Bethesdu danas, ali ne mogu da verujem da mi neko ozbiljno kaže da bi pre igrao Kotor 2.

I naravno da smo svi čekali WoW. Tada još uvek niko nije bio sasvim siguran šta će tu da bude, kakva će to igra biti i slično. Mnogi su se razočarali, mnogima nije legla, a još više su se napržili i igrali ga mesecima i godinama. No, u to vreme niko nije bio sasvim siguran šta nas čeka i svi smo se tripovali da je to nova generacija igara, nešto sasvim drugačije od svega do tada.

Poslednja izmena:
^Prze se jer je mozda jedini "dobar RPG" smesten u SW univerzumu gde mozes "da se dzedajishesh do mile volje"?

Meni cak postalo i zabavno da citam tvoje komentare vezane za kotor jer se bas svojski trudis da bacas drvlje i kamenje.... :) Da ima nedostatke-ima, da je "najbolji RPG" tog period-nije ( ali jeste na tu tematiku)... Da nudi zabavu i da vredi odigrati cak i ako neko ne voli taj setting-vredi, cak i pored nedostataka.

Nekako imam utisak da si poprilicno ogorcen na igru jer si ocekivao vise... A mozda ipak jednostavno nije bila tvoj "cup of tea"?

Mislim, pogledajte taj 4K video gore. Je li moguće da vam se danas igra nešto takvo? Generička Bioware priča (gde je, istina, prvi put igrač mogao da bude zloća što je bilo wooooooow, ali suštinski nije menjalo tok igranja), zatvoreni hodnici, presmešna borba koja je zbunjena jer bi htela da je 2d izometrija umesto 3d okruženja sa kliktanjem po nekakvim ikonicama...i uporedite sa nekakvim 4K remasterom Morrowinda. ***, šta da kažem, možda mrzite Bethesdu danas, ali ne mogu da verujem da mi neko ozbiljno kaže da bi pre igrao Kotor 2.

Kamo srece da imamo vise RPG igara u SW univerzumu...onda bismo mogli pricati koliko je KOTOR(2) bio dobar ili ne. ;)

Meni cak postalo i zabavno da citam tvoje komentare vezane za kotor jer se bas svojski trudis da bacas drvlje i kamenje.... :)

+1 :D

Poslednja izmena:

Ja bih pre igrao Kotor 2 i nije čak ni blizu. Prešao sam i Morrowind, neću loše da pričam za tu igru, ali Kotor 2 je daleko bolje iskustvo. Open world je ok, ali ako hoćeš stvarno da ispričaš priču, moraš lika da zatvoriš da ide tamo kuda ti hoćeš. Kao rezultat, ja se i danas odlično sećam priče i likova iz KotoR-a, dok se priče Morrowind-a sećam kao kroz maglu i ne pamtim ni jednog lika iz igre.

Ja nisam uspeo da igram Morrowind, pre svega zbog tih Wikipedia dijaloga. Ovo cu da krenem opet da odgiram, bas me sad zanima da li je igra stvarno dobra ili je samo bila najbolje sto je bilo da se igra u tom trenutku.

Kako nije bilo? Izašla toplapreporuka Constantine nedelju dana kasnije.

Zezanje na stranu, K II ima jedan od najbolje napisanih ženskih likova u igrama.

Kreia.jpg

Open world, na igri ne rade ni Bioware ni Obsidian, znači hype nula i interesovanje blizu nule. Ako dobro prođe i igrači budu tvrdili da je baš vredno igranja, onda ću je i ja igrati, do tada meh.

Vrh Dno