Šta je novo?

Tesla Smartphone 6 (iNew 7)

Ipak u to cenovnom rangu ima dosta telefona u legalnoj prodaji.

e to je ono bitno...za 200e mogu da se nadju i drugi telefoni drugih proizvodjaca, a da daju slicne rezultate kao ovaj telefon
bio bi pravi potez da je ovaj telefon nesto jeftiniji od tih drugih, jer bi onda ljudi koji recimo zele neki midrange telefon rekli "aha, uzecu teslu, jer je slican kao i ovi ostali, ali je jeftiniji"
po mom misljenju bi ona akcijska cena trebala da bude prava
mada opet, meni je asus zenfone 2 postavio visok standard, ali recimo znam dosta ljudi koji bi kupili ovog teslu, svi su prosecni korisnici, tako da verujem da je ovaj telefon njima i namenjen

ja stvarno nemam nikakve zamerke u radu telefona, koristim ga jedan dan vec i da ne znam specifikacije, ne bih posumnjao da je stari mtk unutra, ali videcu kada probam igrice na njemu
zao mi je samo da uz 2gb rama nije isao i jaci procesor

ali ajde da dam i jednu dobru stranu telefona koju sam primetio juce
telefon ima odlican wifi prijemnik...u mom stanu je takva situacija da mi je ruter na nezgodnom mestu, internet mi je brzine 60/2 mbps, ali dok to prodje silne zidove brzina na mom asusu bude oko 30-40, na racunaru oko 20
verujem ja da tu ruter mozda pravi probleme, da ne moze preko wifi da bude max przina kao preko ethernet kabla, ali ovaj tesla mi konstantno ima 55/2.5 mbps gde god da se nalazim i to ima sve crtice signala, tako da me je to prijatno obradovalo

ja sam siguran da ce da udare po marketingu na sva usta da hvale, to rade i svimostali ( nista novo) ali mislim da je cena jaka da ljudi nasedaju.Mislim da za ove pare kupci dobro razmisljaju, procitaju.....
Ali ako comteade potegne veze i udje kod operatera, a verujem da cu mts sigurno onda i ima nade da to izlazi u nekim kolicinama.

telefon na aliexpressu kosta 123$, kod nas cena ne bi smela da prelazi 120$.
25k dinara je čista slika Srbije.

a sendvič komentari na web vestima tabloida,

- Ja imam tablet njihov već godinu dana, ne mogu da opisem zadovoljstvo i kvalitet rada na njemu. Svaka čast za stvaraoce.

- Честитке Цомтрејду на овом потезу, перформансе мобилног изгледају доста добро, а цена није превелика.
Једина примедба била би да рецимо углови мобилног буду мало више заобљенији.

- Izgleda lepo. Treba ga videti uzivo. Ja imam tablet Tesla H7 i prezadovoljan sam. Nema bolje reklame od zadovoljnog korisnika. Ne sumnjam u to da ce se i telefon tesla dobro afirmisati. Samo napred. Kupujmo Srpsko.

- Lepo izgleda, zaista mi se svidja. Moj sledeci, definitivno.

Domaći telefon iz naše semi-conductor fabrike.

Ne vidim da ste sami tu ja Acer Jade, gsmart guru, lenovo s60 koji posedujem, tu je Asus malo skuplji, Lenovo s860, Acer Liquid

Poslednja izmena:
Moguće je da su stavili malo jaču cenu, pa planiraju preko operatera da ih prodaju po nekoj nižoj ceni uz ugovornu obavezu.
Možda ni ne računaju na keš kupce pa će na ovaj način potpisnik ugovora da ima utisak da je napravio dobar deal kupovinom tog telefona za dinar uz paket srednje niže vrednosti.

Tek kada se ovaj telefon pojavi na oglasima kao 1 dan star od operatera imaće realnu cenu a to je negde oko EUR 150 max i to u samom startu prodaje.

Poslednja izmena:
Ne vidim da ste sami tu ja Acer Jade, gsmart guru, lenovo s60 koji posedujem, tu je Asus malo skuplji, Lenovo s860, Acer Liquid

Fine modele si naveo u tom rangu, i slažem se.

Gigabyte GSmart Guru G1 - povoljnija cena, bolji ekran, više interne memorije, nešto jači SoC i bolja baterija (u obe verzije, 2500/3000mAh).

Lenovo S60 - jači SoC, bolji kvalitet izrade kućišta, novija verzija Androida, jači brend.

Sad gledam u Uscu lenovo s860 po akciskoj ceni od 19990.Metal, 2gb rama, hd ekran, 4000 mAh baterija, Vidim da Acer Jade po 22990

Lenovo S860 je jako dobar po toj ceni, daleko konkurentiji od Tesle, malo veći ekran i duplo jača baterija, jedino je cigla :)

Poslednja izmena:
Fine modele si naveo u tom rangu, i slažem se.

Gigabyte GSmart Guru G1 - povoljnija cena, bolji ekran, više interne memorije, nešto jači SoC i bolja baterija (u obe verzije, 2500/3000mAh).

Lenovo S60 - jači SoC, bolji kvalitet izrade kućišta, novija verzija Androida, jači brend.

Sve je jači brend od srpske Tesle.
US Tesla je brend.

Zdravo svima,

Vidim da ima dosta polemike o konkurentnosti Tesla Smartphone 6 modela sa cenom.
U nastavku je izvod cenovnika sa sajta Gigatrona u cenovnom rangu Tesla smartphone 6, i smatramo da smo vrlo konkurentni u cenjenom društvu, u šta se možete uveriti i sami ako malo pogledate o čemu se radi.

http://gigatronshop.com/mobilni_tel...z=grid-view&limit=16&poredak=rastuci&strana=2

Pozdrav,
Nina

Ima i to da se taj nazovi Tesla telefon u originalnoj varijanti moze naci po skoro duplo nizoj ceni od nekih 110, 120 dolara.

Na trziste se izlazi sa ponudom boljom od konkurencije a ne sa konkurentnom cenom. Kome se konkurise? Asusu, Lenovu? Tesko ce to ici. Stavite cenu 15 000 npr. din pa onda budite konkurentni. Sta mislite kako razmislja korisnik koji vidi Lenovo i Tesla sa istom cenom a Lenovo jos ima malo bolje specifikacije i za razliku od Tesle je marka i po? Ne ide to bas tako.

Kad ce upgrade na Lolipop?

Ne verujem da ce biti upgrade-a.
Da su mogli i hteli, odmah bio izasao sa novim android-om.

Koliko znam ti stariji mtk cipseti su problematicni za apgrejd jer oni ne daju source code.

Ilion: je napisao(la):
Ne verujem da ce biti upgrade-a.Da su mogli i hteli, odmah bio izasao sa novim android-om.
Bice apgrejda na Lollipop, ne zna se tacno kada ali tako mi je receno

Za 785 su rekli bice KK, nije ga bilo. Za L7 su rekli bice Lollipop nije ga bilo. Ne cudi me da ce i ovaj put slagati.

nikada nisam cuo da ce biti lolipop za l7?
ko je to rekao?

sto se tice kitkata za 785, to je bilo receno, ali je izgleda zapelo negde :/
tako da bolje da ne pricamo sta ce biti, a sta ne, dok se stvarno ne pojavi
ipak je tako najbolje

Još malo pa treba da izađe Android M, Lollipop se pojavio još novembra prošle godine, a za 785 treba da izađe update na OS koji se pojavio pre skoro dve godine i sa kojim sada izlazi Tesla 6?

Doduše i SoC u Tesli 6 je isto toliko star, slaba vajda da će za to iko praviti 5.0.2, a kamoli neki noviji update.

Lollipop se možda pojavi za Tesla Smartphone 6, ali samo iz razloga što je zasnovan na istom čipsetu kao i Android One telefoni za koje već postoji Android 5.1 (Lollipop). Tako da već postoji source od strane MediaTek-a, ali su potrebni i volja i znanje.

Poslednja izmena:
Uvek postoje oni koji nesto vise vole ili nesto manje vole. Npr ja nikad ne bi kupio LG G2, jako losa izrada, izgleda veoma plasticno. Dok ovaj Tesla izgleda odlicno, i verujem da je dobar telefon upitanju. Za tu cenu, stvarno vredi

Uvek postoje oni koji nesto vise vole ili nesto manje vole. Npr ja nikad ne bi kupio LG G2, jako losa izrada, izgleda veoma plasticno. Dok ovaj Tesla izgleda odlicno, i verujem da je dobar telefon upitanju. Za tu cenu, stvarno vredi

ja neverujem u to sto si napisao ali verujem da i ti neverujes u to sto si napisao:)

Poslednja izmena:
Hahahaha, evo ga distributer koji je odgovoran za kriminalne cene mobilnih telefona u Srbiji (u dogovoru sa ljudima iz nabavke u telekomima) pokušava da proda svoj proizvod, pa se peca u svoju mrežu našpumpanih cena. Aj da vidimo ko će da kupi teslu mediokritet 5" telefon za 200€. bravo komtrejd, perjanico srpskog it-a. Nije ni čudo što nam je tako kako nam je.

drdekzar: je napisao(la):
Citiram korisnika: slavisajUvek postoje oni koji nesto vise vole ili nesto manje vole. Npr ja nikad ne bi kupio LG G2, jako losa izrada, izgleda veoma plasticno. Dok ovaj Tesla izgleda odlicno, i verujem da je dobar telefon upitanju. Za tu cenu, stvarno vredija neverujem u to sto si napisao ali verujem da i ti neverujes u to sto si napisao
Pazi kad stvarno nikad ne bi kupio LG G2 pre ovog Tesla telefona. Da pricamo o G3 onda jos i mogu da kazem da je LG bolji. Ali LG G2 jos pogotovo 2gb ram verzija, to je bas jeftino.

Nazad
Vrh Dno