Šta je novo?

Tesla Smartphone 6 (iNew 7)

pa u redu je da imas misljenje, to svi imamo

ali prica o skrnavljenju imena je cista glupost

ako to ime vec ima neku cenu ili neki uslov pod kojim se moze koristiti kao brend, onda je sve dozvoljeno

ako vec neko nece da se ime "skrnavi" onda jednostavno ne treba da daje prava na to odredjeno ime

a sto se tice tableta, svaki mi je prosao kroz ruke, i sve su samo ne djubre....da li se prave u kini, naravno, ali djubre nisu...
u vreme kada su izasli 785,l7 i h7 su to bile najbolje kupovine u segmentima za koji su namenjeni...dobar tablet od 8 inca koji je po performansama ekvivalentan 785 modelu, prakticno nije postojao ispod 25k dinara, dok je 785 bio 13k
u tom istom cenovnom rangu je jedini bolji 7 inch tablet od modela h7 bio asus memo pad 7 koji je kostao 17,5k na popustu
a l7, ma koliko bio budget segment se dobro nosio sa skupljim modelima, cak mislim da je l7 bio pun pogodak

ovi novi su tek izasli, tako da cemo videti

za h785 je diskutabilo pricati, jer vec ima dosta ponude za tu cenu, a sto se tice ovog najnovijeg, video sam ga u bench store za 23,5k dinara, a uzimajuci u obzir da je ovaj acer sa windowsom sto ja imam sada u slobodnoj prodaji oko 22k, a ima 1gb rama i 8 inch hd ekran, novi tesla je bolja kupovina za te pare

a sto se tice broja, ne pise srecan nego jedan od omiljenih brojeva....ako ste bar malo pratili njegova ucenja, videli biste da je stalno potencirao pricu da tajna univerzuma lezi u brojevima 3,6 i 9
mozda su zeto i televizori bili podeljeni u series 3, series 6 i series 9

Poslednja izmena:
Dobar dan,

Mene bolje poznaju Bench clanovi sa dela foruma za tablete, i oni znaju da nisam clan bilo kakvog marketing odeljenja.
Ideja da dodjem na Bench forum je dosla iz nase zelje da pomognem korisnicima sa eventualnim nedoumicama ili potencijalnim problemima i to je jedino sto sam do sada cinio i sto cu ciniti u buducnosti. Na Benchmarku je solidan broj clanova koji me znaju uzivo ili onih kojima sam pomogao na direktan nacin.

Najvaznija stvar je da cu uvek postovati misljenje svakog od vas, a sugestije u bilo kom segmentu su i vise nego dobrodosle.

Vezano za sam telefon, da ne odem offtopic.
Kao neko ko je clan Tesla tima ja sam verovatno osoba koja je najvise koristila novi telefon u test fazi. Kada bih krenuo da pricam svoje utiske, zaista bih zvucao kao marketing, sto mi uopste nije cilj.
Ono sto hocu da vam prenesem jeste cinjenica da je u ovaj telefon ulozeno mnogo inzenjerskih sati da se telefon prilagodi (customizuje) korisnicima na najbolji moguci nacin, a sve ispod same haube. Vi spolja vidite telefon koji podseca na kineski model sa sajta, ali unutra to uopste nije slucaj. Ista je stvar i sa softverom, gde sam i licno ucestvovao u prilagodjavanju istog.

Zato sam i napisao u prethodnom postu da bi telefon prvo valjalo isprobati uzivo, pa tek onda donositi sud.

I sada i kada telefon izadje, uvek me mozete kontaktirati na [email protected]

Damire, sta ja uradjeno uspod haube, tjs sa hardverom?

Meni je smešno kako neki ljudi brane proizvođača i pišu hvalospeve o ovim uređajima... Šta imate od toga...

hvalospev bi bio da neko napise
"tesla je najbolji, morate kupiti teslu, sve je lose, samo je tesla dobar, od kad imam ovaj tablet ja vise ne hrcem, od kad imam ovaj tablet sve me zene vole..."
e to su hvalospevi

kada napisem ono iz proslog posta vezano za cenu i performanse uredjaja koji su do sad izasli, samo sam napisao istinu
cinjenica je da nije bilo bolje kupovina od telse 785 u rangu 8 inch tableta do 25k din
cinjenica je da je jedina bolja kupovina od tesle h7 u rangu 7 inch tableta do 25k din bio asus memo pad 7
cinjenica je da je l7 bio maltene najbolji budget tablet u kategoriji 7 inch tableta

kada kazem najbolji, mislim iskljucivo na sirovi hardver, sto i jeste jedina relevantna stvar vezana za racunare....racunar ne radi pomocu kamera, lepih dugmica i ostalih subjektivnih stvari, nego pomocu sirovog hardvera

takodje, na svim svojim klipovima navodim i dobre i lose strane svakog tableta, pa tako i na forumu

ako si slucajno mislio na mene u tvom postu, nisi u pravu

Sta je uradjeno ispod haube? Posto ako kazes da su iste specifikacije kao sto je mondo naveo, takve specifikacije ima i iNew na oficijalnom sajtu, identicne. Na prezentaciji je receno da ima ima Intel procesor, sad se pojavljuje mtk koji ima i gore navedeni iNew model.
Nemam nameru da provociram, da me ne shvati neko pogresno, jednostavno me zanima sad ovo.

Sto se tice software-a to ok.

Poslednja izmena:
Probotzor, ne samo na tebe nego generalno, šta znam, možda grešim ali ne razmišljamo isto. Smatram da je kupovina Tesle neopravdana (osim ovog sa w8.1, rano je dati sud), i da je bolje uzeti hardverski lošiji uređaj ali proverenog kvaliteta. I ne slažem se za sirovi hardver, to važi više u domenu desktop konfiguracija ali za tablete i telefone, prednost bih dao softveru.
A koje su softverske izmene ispod haube? Srpski jezik, par melodija i slika.. I nekoliko aplikacija (koje mogu sam da instaliram)...

Poslednja izmena:
Sta bi , kada izlazi, koja ce cena biti? Damire, nisi mi odgovorio , kakve su to izmene ispod haube( verovatno na hardveru)?

Sam si sebi odgovorio, 100% inew, nema nikakvih izmena...

Generički Kina mobilni za mnogo para. Greh je korisiti ime Tesla, za ovaj komad neuspelog abortusa, kao i za one "tablete".

Poslednja izmena:
Sad vec malo lupate.
Verovatno da nisi koristio i jedan Tesla tablet. Da jesi ne bi imao tako misljenje o njima.

Stigao mi je nedavno, i mogu reći da je ok. Znam da će mnogi da se zakače za Tesla brending i cenu, a poznato je da za 210 evra i možeš proći bolje naručivanjem drugog kineza iz inostranstva. Kome ne treba servis i garancija, ta alternativa je super, a sa druge strane ovakav smartfon je za ljude kojima je bitna garancija i obezbeđen servis, a dobio sam informaciju da je svaki naručeni primerak ručno proveren na defekte, pa neće biti iznenađenja i nedostataka.

Ja se potpuno slažem da specifikacije nisu bog zna šta, ovo je ipak neki lower midrange telefon, ali koliko sam do sad imao prilike da ga isprobam, radi sasvim lepo sa stock Kitkat androidom i dizajn telefona je zapravo dobar, iako na njemu nije radio "naš tim stručnjaka" :D Sutra treba da izađe test na sajtu, danas ću ceo dan da se detaljno pozabavim telefonom, pa sam spreman da izađem u susret zahtevima šta biste želeli da proverim/isprobam dok je kod mene.

Prilozi

• Screenshot_2015-07-22-16-48-01.png
    Screenshot_2015-07-22-16-48-01.png
    134 KB · Pregleda: 487
ja sam dobio malo vise, ali to je to :D

bice sutra unboxing i ostali benchmarksi

Preskup je za to sto nudi.. I pored garancije vise se isplati naruciti 4puta boljeg kineza a ostatak love ostaviti za eventualni servis ako nesto rikne.

Ovaj telefon se isplati jedino ako se uzima na rate.

Mene je strah da zbog ovih kineskih rebrandiranih telefona ne pogorsaju carinske namete, na telefone koje narucujemo iz kine , ne bi li nas terali da kupujemo ta djubrad. Slicnu stvar je uradio premijerov burazer sa tv-ovima cim je "kupio" win win.

Poslednja izmena:
MTK za 200e je suludo dati, ima mnogo boljih izbora do te cene. Tesla gradi "slavu" na tome sto je imao tablete po jeftinoj ceni a daju mnogo pa sad roknuli cenu za telefon.

slazem se

MTK za 200e je suludo dati, ima mnogo boljih izbora do te cene. Tesla gradi "slavu" na tome sto je imao tablete po jeftinoj ceni a daju mnogo pa sad roknuli cenu za telefon.

i dalje ima tableta za male pare, recimo l7 quad i m8wk, ali slazem se da je telefon mogao biti jeftiniji
video sam na fejsu da postoji neka akcija za prvih 100 ljudi, gde ce dobiti vaucer za popust od 5000 din

cena sa tim popustom mi je mnogo realnija iz razloga sto je u telefonu mtk, a ne intel
da je intel u pitanju, pa cak i neki malo slabiji, progutao bih cenu

Mtk uopste nije los,cak sta vise.. Druga je stvar sto je ovaj mtk soc star 2godine

Pa verovatno je to htao da kaze, dati 200€ za 6582 je suludo.

I specifikacije i softver je zastareo, bliži se godinu dana od L, a telefon svakako neće videti podršku...
Bacanje para, radije bih uzeo i polovan sa oglasa...

Polovan tesla telefon sa oglasa ? :) Izvini morao sam

mislim da nije mislio na polovan tesla telefon, vec ovako

inace, imam ja taj telefon kod sebe trenutno, radi on lepo, ekran je lep, kamera je dobra, cak i ima oko 13gb dostupno od 16gb, ali stvarno bih vise voleo da je intel u pitanju
da ima intel, verovatno bi bio konkurentan asus zenfone 2 telefonu i ja sam se iskreno nadao de ce biti, a ovako je vise konkurentan s3 neo telefonu i toj kategoriji uredjaja

Poslednja izmena:
Da, znam da nisi mislio na polovan tesla. Ja bih isao na nekog kineza sa super specifikacijama, koji cak ni nije nesto posebno proveren, tipa ovih umi sada

Sutra treba da izađe test na sajtu, danas ću ceo dan da se detaljno pozabavim telefonom, pa sam spreman da izađem u susret zahtevima šta biste želeli da proverim/isprobam dok je kod mene.
Možeš li proveriti maksimalnu rezoluciju fotografija? Piše da je kamera 13 Mpx, a maksimum koji MT6582 podržava je 8 Mpx.

Ja verijem da ce biti mali broj ljudi da se upeca i kupi po ovoj ceni, mnogo je to para za Teslu.Cini mi se i da Asus isto lose prolazi u prvih nekoliko dana je prodata nek kolicin i mislim da se tu zaustavilo, ne skroz ali da ide jako lose.Jedinu nadu za Teslu vidim ako bude kod operatera.Ipak u to cenovnom rangu ima dosta telefona u legalnoj prodaji.

Potcenjuješ moć telegrafova, kurira, blicova, i precenjuješ mentalni sklop njihovih čitalaca. Mogu da se opkladim da će i ovde na Benchu već popodne da stoji "Value for Money" marker. ;)

Vrh Dno