Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Evo uspesno instalirani AMD 15.6 beta drajveri.
Malo na gurku ali uspesno..

Screenshot (289).png

I ja imam te probleme, podrhtava slika i cesto je font zamucen...
Mozda ga muci vga kabal? Posto cim instaliram drajvere slika je bistra posle restarta krece blur neki i povremeno podrhtavanje sadrzaja na ekranu... Slog? :D
Sve je na 60hz 1080p i opet zeza..

Izgleda ipak ima otvorena 2 Chroma, u jednom 1 tab a u drugom 5. Ali izgleda jos nisu resili visinu tabova, treba da budu u istoj liniji sa komandama kao na svakom drugom OSu.

Dosta dobro se pokazase ovi 15.6 beta...od 27-34 u gradu, na otvorenom i do 40fps.

witcher3_2015_07_03_15_44_33_513.jpg witcher3_2015_07_03_15_44_59_628.jpg witcher3_2015_07_03_15_45_11_228.jpg

potrebna pomoć! instalirani najnoviji realtek drajveri na ovaj jučerašnji build, ubacim bluetooth adapter(stick) u komp prepozna ga(cambridge silicon radio) povežem blutut sluške sa passkodom četri nule(0000) povežu se(upare) ali ne čuje se zvuk kad su uključene, dok dugmići na sluškama rade(play/pause, next i prethodne pesme) a zvuka nema...

i još pitanje: da li i vi kada upgradeujete na najnoviji build, odradite disk cleanup, da pobriše windows.old stare/nepotrebne fajlove...? uštedi prostor oko 15GB a to na ssdju znači...hvala

potrebna pomoć! instalirani najnoviji realtek drajveri na ovaj jučerašnji build, ubacim bluetooth adapter(stick) u komp prepozna ga(cambridge silicon radio) povežem blutut sluške sa passkodom četri nule(0000) povežu se(upare) ali ne čuje se zvuk kad su uključene, dok dugmići na sluškama rade(play/pause, next i prethodne pesme) a zvuka nema...

i još pitanje: da li i vi kada upgradeujete na najnoviji build, odradite disk cleanup, da pobriše windows.old stare/nepotrebne fajlove...? uštedi prostor oko 15GB a to na ssdju znači...hvala

Pogledaj ovde kako stoji, mozda ti je slider spusten

Screenshot (291).png. i ovde Screenshot (292).png

Da, ja brisem, to je jedna od prvih stvari koje uradim posle upgrade(mada bolje sacekati da vidis da li je sve OK)

Poslednja izmena:
Probaj ovde vidi da li je nesto cekirano.

Pogledajte prilog 174171

Upravo pogledao i sve je kao kod tebe ali zvuka idalje nema. Cak sam bio probao da obrisem drjavere pa da pustim WU da li ce da povuce svoje drajvere ali nista.

Nego jel ima neka posebna gurka da se odradi da se stave 15.6 drajveri i jel ih WU kasnije ne prebrise svojima?

Poslednja izmena:
Sto ti Chrome izgleda tako skrnavo?

Kako mislis ? Izgleda normalno kao i uvek . Ako mislis na text na ovom chatu sto je malo bledunjav ?

Doduse drajveri su mi ovi iz vindowsa nisam instalirao drajvere za graficku ali sve izldeda normalno i bistro nema ni potrebe.

Ili na ovo sto su otvorena dva prozora i preklapaju se ? To mi treba tako zato me i nervira edge sto ne radi kad otvorim jos jedan prozor ne znam zasto .

Mada bolje izgleda text na edge nego na chromu :
TleO4tk.jpg

Ali ne vidi se to bas najbolje na ovom ss jer je losiji kvalitet.

Poslednja izmena:
Drugi OS je Ubuntu i prilikom paljenja iskoci njegov boot manager iz koga biram koji cu OS. Mislim da je mozda to problem jer nakon skinutog update-a za Windows 10 i restarta u boot manager-u izaberem Windows 8.1 posto nema opcije za Windows 10 i on podigne Windows 8.1 umesto da dovrsi instalaciju desetke.
После неке битне промене са оперативним системима, стартуј Убунту па му одради апдејт груба јер он има старе информације које се не апдејтују аутоматски. Ја сам већ навикао, кад год инсталирам неки нови ОС, обавезно апдејтујем груб на оном линуху који стартује систем.

Upravo pogledao i sve je kao kod tebe ali zvuka idalje nema. Cak sam bio probao da obrisem drjavere pa da pustim WU da li ce da povuce svoje drajvere ali nista.

Nego jel ima neka posebna gurka da se odradi da se stave 15.6 drajveri i jel ih WU kasnije ne prebrise svojima?

Probaj da promenis na 16 ili nesto drugo...

Screenshot (293).png

Sa compatibility mode windows 8, drajvere za graficku preko ovih microsoftovih.
Nisam probao jos update da li ce ih pregaziti..
Ps. nemoj da te buni crni ekran ili poduza instalacija, budi strpljiv..

Poslednja izmena:

Ako je fazon kao u 7 i 8.1 gde kod mene moram da diseblujem anlogne drajvere kad pustam zvuk na HD TV onda je to problem.
Znaci probaj da diseblujes drajvere za zvunike i samo ostavi bluetooth drajvere pa probaj.
Ovo ne moze na klasican nacin kao na slikama nego mora da se udje u podesavanje systema.

Ako je fazon kao u 7 i 8.1 gde kod mene moram da diseblujem anlogne drajvere kad pustam zvuk na HD TV onda je to problem.
Znaci probaj da diseblujes drajvere za zvunike i samo ostavi bluetooth drajvere pa probaj.
Ovo ne moze na klasican nacin kao na slikama nego mora da se udje u podesavanje systema.

interesantno je to da u win 8.1 rade savršeno normalno(upravo testirao), na play/pause dugme se pale automatski i zvučnici se ugase a kad opet držim to dugme isključe se sluške a čuju zvučnici...nisam načisto...reci mi samo gde da probam u opcijama sistema? ne misliš na playback devices?

Probaj da promenis na 16 ili nesto drugo...

Pogledajte prilog 174187

Sa compatibility mode windows 8, drajvere za graficku preko ovih microsoftovih.
Nisam probao jos update da li ce ih pregaziti..
Ps. nemoj da te buni crni ekran ili poduza instalacija, budi strpljiv..

Uspeo sam da vratim zvuk, prvo mi je na svim tim hericma pokaziovao faild test sound a onda sam resetovo komp i ponovio postupak pa mi je na 16 bit/ 96000 Hz prikazao da imam zvuk ali je bio jako tih pa sam isao redom ponovo da vidim jel ima jos negde zvuk i opet ga nije bilo nigde pa sam kliknuo da restore defaults i onda mi je prihvatio zvuk na 24 bit/ 96000 Hz.

Ali mi nije jasno kako se to poje*alo kada tu uopste nisam ni ulazio a nisam ni cackao. No nije ni bitno bitno je da sam resio problem i da je sada sve ok kao sto je i bilo. *** svaki dan covek nesto novo nauci.

A sto se tice drajvera sacu bas da probam da ja tutnem kod mene 15.6 beta da vidim hocu sta postici ili ce biti macka u dzaku.

U svakom slucaju vuce hvala na savetima, mada sam gledao na netu za taj problem dosta njih ga imaju ali su ga resavali na podpuno drugaciji nacin koji kod mene nije hteo da funkcionise.

interesantno je to da u win 8.1 rade savršeno normalno(upravo testirao), na play/pause dugme se pale automatski i zvučnici se ugase a kad opet držim to dugme isključe se sluške a čuju zvučnici...nisam načisto...reci mi samo gde da probam u opcijama sistema? ne misliš na playback devices?
Probaj i ti ovo kao @Fazlinovic, mozda je isti problem...

Evo sada sam bio stavio 15.6 drajvere bez problema sve prodje i reko ajde da pokrenem WU da vidim sta ce se dogodi i naravno krenuo je WU da skida drajvere za graficku. Jeb*m ih kada su napravili tako da su agresivni ti njihovi drajveri.

I meni konstantno vraca one WU drivere. Razmisljam da se vratim na 8.1.

Kada izadje final mislim da ce samo Windows 10 home moci da iskljuci Windows update.

Evo sada sam bio stavio 15.6 drajvere bez problema sve prodje i reko ajde da pokrenem WU da vidim sta ce se dogodi i naravno krenuo je WU da skida drajvere za graficku. Jeb*m ih kada su napravili tako da su agresivni ti njihovi drajveri.
Pa pregazi ih ponovo sa AMD drajverima, ne smeta ja sam proverio.
Sad ne treba brisanje sa DDU, miran si do sledeceg update.

^ @Vuk40 Mali off: A koliki si fps imao sa onim drajverima sa WU? Mislim na Vjesca?

^ @Vuk40 Mali off: A koliki si fps imao sa onim drajverima sa WU? Mislim na Vjesca?

Za 5-6 fps manje na ovim podesavanjima, ali je pravi dobitak da
igra ide tecnije nema naglih padova i skokova fps.

Maltene nije bilo igrivo sa WU drajverima, sad je druga prica.
Posebno se vidi u GTAV koliko su losiji od AMD.

Poslednja izmena:
Kada izadje final mislim da ce samo Windows 10 home moci da iskljuci Windows update.
Home ce imati samo ON/OFF i odlaganje, a Pro ce moci da bira koji update hoce a koji ne tj. kao do sada. Posto ce se sigurno mnogi buniti, verovatno ce u 10.1 ili 10.2 morati da vrate tu opciju i Home korisnicima.

Home ce imati samo ON/OFF i odlaganje, a Pro ce moci da bira koji update hoce a koji ne tj. kao do sada. Posto ce se sigurno mnogi buniti, verovatno ce u 10.1 ili 10.2 morati da vrate tu opciju i Home korisnicima.
Slazem se, koja glupost je to da moras da instaliras sve sta ti butne ms :)

Koliko su promasaja imali samo u poslednjih nekoliko meseci, izbace update pa ga povlace posle dan-dva jer napravi vise stete nego koristi...

Pa i nije, prosecni korisnik se ne petlja puno sa drajverima
hoce sve sazvakano, pravilan rad vecine aplikacija je dirktno vezan
za graficke drajvere, ako oni brljave ni aplikacije se nece otvarati.
Sad da sprece kuknjavu na sve strane, ostavili su to na agresivnom modu.

Poslednja izmena:
Nemam nista protiv update i nisam za gasenje, svakako su potrebni.
Da su bar za graficke drajvere ostavili mogucnost, ima nas mnogo koji igramo
a ovi njihovi nisu definitivno za igranje.

Vrh Dno