Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Kakva je kamera? Jel to jedino sto nije dovoljno dobro na ovom telefonu? Tako bar u svakom reviewu pise pa hocu da cujem od vas kako vam se cini kamera i koliko je losija od recimo G3? I kako guraju 2GB rama sve ,ima li laga?

Lag ne postoji..a sto se tice kamere,trazi svetla i tada pravi extra fotke,dok ni u mraku nisu uopšte loše do 2-2,5m jer je led prilicno jak. Znaci,samo lose osvetljeni i udaljeniji objekti nemaju dobru ostrinu.

Pa,sta je bolja kupovina od ta dva? Nikako ne mogu da se odlucim,izrada mi se mnogo vise svidja na mate 7,ali kamera ,double tap to wake i po mojoj proceni brzi android update su na strani G3...
edit: napravio sam posebnu temu sa ovim pitanjem.

Poslednja izmena:
Kakva je kamera? Jel to jedino sto nije dovoljno dobro na ovom telefonu? Tako bar u svakom reviewu pise pa hocu da cujem od vas kako vam se cini kamera i koliko je losija od recimo G3? I kako guraju 2GB rama sve ,ima li laga?

Kamera je u rangu S4. Dovoljno je dobra. Ima Sony Exmor RS IMX214 sensor f/2.0. Mozda software kamere nije dovoljno ispeglan pošto mi se čini da macro fotografije su losije od Note2 odnosno tesko hvata fokus.

Da uporedim fotografije sa G3 ne mogu ali mogu ti reći da multitasking sa 2GB rama bolje radi nego na Note2, puno vise aplikacija drzi u memoriji i fluidnije radi.

Iako su oba sistema teška, TW je težak i za oči i nekako je trom. EMUI je pravi eye candy i prava je uživancija ga gledati posle TW crtanog filma. Ima i nekoliko dobrih i korisnih stvarčica kao što je brzo slikanje dok je telefon u stand-by-u - dvoklik na volume down i slika sliku u roku od max 1.2 sec.

Kamera na mate 7 je negde izmedju s3 i s4. Baterija je brutalna. Ekran jako dobar. Ako bi birao izmedju g3 i mate 7 dao bih prednost mate 7. Iako nije ni on bas tako sjajan.

Do 360e da sam ja u pitanju uzeo meizu. I jos ti ostane lep kusur. Uzeo sam ga supruzi. Telefon je best buy. Camera jako dobra. Baterija takodje. Ekran fenomenalan...

brutalan OT ali kako bi ocenio kameru sa MX4 (pretpostavljam na njega misliš) u odnosu na G3? i bateriju?

Pa recimo da je u rangu g3. Baterija na g3 je smesna. Ovaj mx4 drzi brutalno

Pa,sta je bolja kupovina od ta dva? Nikako ne mogu da se odlucim,izrada mi se mnogo vise svidja na mate 7,ali kamera ,double tap to wake i po mojoj proceni brzi android update su na strani G3...
edit: napravio sam posebnu temu sa ovim pitanjem.

Izrada je stvarno vrhunska i ništa ne škripi i ne oseća se jeftino. Screen to body ratio je nenormalan. Nema pucanja plastike kao na G3.
Kad vidis kako radi senzor otiska prsta zaboravices na double tap to wake. Brz je kao munja, možda brži i od iP6 :)
Mada jeste nezgodno kad telefon leži na stolu pa moraš da ga podižeš ali ja sam se navikao mada mi je iz početka falilo fizičko home dugme koje sam imao na Note2 koje sam koristio za uključivanje.

Za Huawei još nema official lollipop ima tek neka beta 5.1 - neko kaže da dobro radi - drugi da nevalja ništa i vraćaju se na 4.4.2.

Ako ti je prioritet kamera, camcorder i verovatno jos jedan update posle 5.1 idi na G3 pošto on ima i OIS i 4K snimanje a verovatno će i da dobije Android M.

Ako ti je prioritet dobra izrada, utegnut 4.4.2 sistem sa verovatno još samo ovim 5.1 update-om kad izađe iz beta faze, veći ekran, senzor za otisak prsta i BRUTALNO trajanje baterije idi na Mate 7. Mislim da nećeš naći telefon tako tanak a da ima toliko dobro trajanje batetije.

715542a513f188e90547efa0cd6fcba1.jpg

b8f7e25ce4769fe7ffc180bea7c82940.jpg

bdda2978396ee7f5e8159fccf03473e0.jpg

@Pablo samo 6h sot na 16h.Na koliko ti je ekran osvetljen? Jesi ti bese imao note 2 sa 4.0.1?

Kad mi stoji na stolu :$ :D
Hvala na odgovorima svima.

@Pablo Cenis da nece biti M za mate a...
95% da neće. Nisu poznati baš po dobroj software-skoj podršci. Pogledaj samo P6 kako su se korisnici koji su prvi update-ovati na 4.4.2 mučili... Huawei je pustio neki nedovršen software pa su korisnici imali brdo problema.

@Pablo samo 6h sot na 16h.Na koliko ti je ekran osvetljen? Jesi ti bese imao note 2 sa 4.0.1?
Samo? Hardcore usage, osvetljenje na 8h na 55%, ostalo na auto, battery saver na off (normal) oko 45 min NFSMW, oko sat vremena CCS i uz to još su mi Google Play Services divljali i držali awake telefon sat i po. I jos mi ostalo 23%.

Da imao sam Note2 na 4.0.1 sa costum kernelom i utegnut bas bas i izvlacio sam slican sot ovome ali baterija bi bila na 1%. Ali tu je bio i Greenify. Mate bi sa costum kernelom izvukao jos više.

Pa to. Mate 7 me poseca na to lepo vreme kad nisam mogao da sprzim bateriju ma sta radio

Ja sam tel. upalio juce oko 15h,bat. je bila na oko 40%,maltretirao sam ga svo slobodno vreme i tek danas oko 19h stavio prvi put na punjac sa 5% bat.
Više nego zadovoljan..

Edit:
I ova tura u MTS-u nestala neverovatnom brzinom..ni 7 dana,vec ga nema.

Poslednja izmena:
evo uspevam da sprzim bateriju za dan sad :)

4g net + wifi tethering, malo gps-ovanja i tako to

Jedna slika za ljubitelje. :)

Elegantna zver u originalnoj flip futroli.

1f3d29feb6d71f3c9b412909e41941ad.jpg

Koristim ga nekoliko meseci i ne pada mi napamet da ga apdejtujem na lizalicu.Sve mi radi pefektno,bez bugi vugija,bez štekanja i ostalih gluposti.
Telefon je super stabilan,vrhunska izrada,odličan ekran i perfektna baterija.Jedino neko treba da prelomi u glavi i da očistu svoju memoriju od silnih marketinških gluposti koje nas bombarduju svaki dan,i da shvati da sa relativno manje novca može da se ima odličan telefon.

Koristim ga nekoliko meseci i ne pada mi napamet da ga apdejtujem na lizalicu.Sve mi radi pefektno,bez bugi vugija,bez štekanja i ostalih gluposti.
Telefon je super stabilan,vrhunska izrada,odličan ekran i perfektna baterija.Jedino neko treba da prelomi u glavi i da očistu svoju memoriju od silnih marketinških gluposti koje nas bombarduju svaki dan,i da shvati da sa relativno manje novca može da se ima odličan telefon.
+1

Upravo bas tako, Huawei je pokazao šta znači izrada, kvalitet, fluidnost, jednostavan EMUI i baterija.

^ Ocekujem od tebe jedan Mate 7 :-D
Silver po mogucstvu,i kad padne cena na 300e :-D

Za 300e ces morati još malo pricekati, ali nije problem, nabavicemo :)

Sada je 335e koliko vidim :-D
Za mesec ipo ide to na koji evro preko 300 :)

A kakva je garancija u DE?

Pa vidiš da niko nije hteo ni za 330€. Ja razumem ljude, to je venčanica, kao da kupiš alfu za auto :D

Ovako su neki razmisljali o preprodajnoj buducnosti mate 7-ice u decembru prosle god.,a danas nas kolega forumas postavi dole u oglasima da ga prodaje i od 16h do 21h ima vec preko 200 pregleda.... :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno