Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A da ja vas pitam, hocu li ja moci da izvucek key iz tog win 10 i da ga reinstaliram sa istim ukoliko sistem zabode kojim slucajem?! Tj da li dobijam win 10 oem ili retail kao sto sad imam?
Nece biti key, nego genuine key biceti vezan uz MS nalog, svaki put kad instaliras dovoljno je samo da se najavis i windows automaski ce ti se aktivirati

do kada moramo biti insajderi za full licencu? da li i posle jula? inače, primetio sam da mi OS jede hard, otkad sam označio da sve u vezi sistema šalje majkrosoftu... 5GB SSda mi je zauzeto više u odnosu na sinoć...

Jel ovo ide na Win 10 kad izadje?wint.png

Poslednja izmena:
licenciran imam stiker na kucistu,kupljena cela masina pre 4 godine i5 .....

Da li su ključevi od Windows-a 8 što su se dobijali preko faksa (studentska licenca, studentski MSDN nalog) OEM, Retail ili VL? Imam jedan sačuvan ključ pa bih da ga iskoristim za upgrade na 10ku, ali se plašim šta će biti kad promenim nekad mašinu...

Шта год се писало, не личи на М$ да дели шаком и капом. Сада ће да понуде да свако инсталира пробну верзију и сви ће да добију фрај лиценцу? То ће да искористи огромна већина оних који су имали пирате и добар број оних који иначе купују и која им је корист од тога? Нешто ми ту не штима.
Ајде контра питање, да нису овако причали, да нису обећавали ништа, колико би инсајдера имали? Оно ... инсталирајте пробну верзију па нам бесплатно тестирајте будући производ а када изађе, ми ћемо да вам дамо ... оно. Вероватно понеког ту и тамо и то би и коштало и трајало. Овако су имали обланде у обећањима а сада ће хрчак да размота чоколаду и објасни шта се тачно дешава. Чак и за инсајдере ... обично је писало да ће и они да се квалификују за фрај лиценцу што значи да сада ладно могу да поделе 3 лиценце најбољим инсајдерима а осталима пожеле више среће у следећем извлачењу.

Не занима ме иначе превише, користим линух а од пенџера углавном ентерпрајз, колико да га има.

Sta im vrede insajderi kad su za 8icu imali 8 miliona instalacija preview verzije a sad ni pola od toga.
Nece biti key, nego genuine key biceti vezan uz MS nalog, svaki put kad instaliras dovoljno je samo da se najavis i windows automaski ce ti se aktivirati
Ma jel da, a sta cemo sa onima koji nece M$ nalog vec lokalni?

Poslednja izmena:
U međuvremenu sam saznao da je studentski ključ koji posedujem Retail. Znači, neće biti problema ako se veže za MS nalog na postojećoj mašini i ako npr. za godinu dana uradim upgrade mašine?
Dobijas OEM licencu, moze upgrade ali da ne menjas plocu.

@antena ko nece na MS nalog vec na lokalni moze ali mu nece raditi pojedini servisi
tipa store i sl sto zahteva MS nalog.

Хм, слика има доста нејасних делова. Прво, ко има легалне 7, 8 и 8.1 добија такву десетку. Друго, ко има инсајдер који је инсталиран преко легалних 7, 8 и 8.1 такође добија лиценцу. Питање је зашто би неко био инсајдер па пробао нови, непроверен, непоуздан, несигуран ОС који ће још и да тестира ако је већ својим легалним ОС-ом практично добио нови? Ко је толико лујка да свој сигуран ОС замени тест верзијом само да би помогао овима без икакве потребе за тим? Друго, шта са инсајдерима који су инсталирали од нуле? За њих има оно да избију очи или ће да добију награду за труд? Зашто би неко скидао .iso фајл, инсталирао, пробао, слао предлоге и идеје ... а онда на крају кажу ... шта, немаш легалан ОС? Иди купи нови.

Pa eto Vuk40 ima legalnu 8icu a sad je insajder tako da ce svakako dobiti legalnu 10ku. A slika je super, pokriva sve slucajeve. Oni koji nemaju legalnu 7icu ili 8icu a sad su insajderi nece dobiti legalnu 10ku vec neki evaluation build kao i do sada.

Pa o tome je poenta cele price, ti nazovimo sa"legalnim" licencama, aktiviranim stapom i kanapom
dobijaju priliku da se legalizuju.
Insideri registrovali se, skinuli iso, instalirali, imaju OS niko ih ne pita za placanje-eto nagrade.

Dobiće i oni trajal win na godinu dana. Pa i ja sam u insajderu još čim su to objavili da traže insajdere...

Pitanje je ko sve ima "valid" licencu, ako su to svi koji su genuine (bez obzira kako su aktivirali) onda ce skoro svi dobiti legalnu 10ku. Eto npr. 7ica aktivirana onim DAZ loaderom je ista kao 7ica koja je dosla uz neciji laptop, nema nikakve razlike (koju M$ moze da uoci). Znaci takvi ce dobiti legalnu 10ku. Ovi koji imaju piratsku 8icu aktiviranu KMSom vec nisu te srece.

Pa ni moja 8.1 nije legalna, samo je dobro aktivirana...imam je otkako je win 8 izasao.
Uredno registrovana MS nalogom (gledanje kroz prste) zato sto je microsoft zeleo sto vise ljudi
na win 8, kao sad na win10.
Prijavio se kao insider i odradio upgrade na win 10.
To prolazi samo iz jednog razloga koji ne mogu bas javno da iznesu, prilika legalizovanja pirata.
Zato izgledaju ovako nedorecene izjave, za citanje izmedju redova.

Poslednja izmena:
da li ume ovaj novi fensi super-truper windows da konvertuje 32bit win8.1 legalni u 64bitni windows 10 insajder rtm etc

ili mora peške kao sa dos-a na windows 1.0

da li ume ovaj novi fensi super-truper windows da konvertuje 32bit win8.1 legalni u 64bitni windows 10 insajder rtm etc

ili mora peške kao sa dos-a na windows 1.0
Mislim da ne moze, imam 32bit na drugom hardu, evo sad cu da probam...

Nece iz windowsa ni da pokrene...

Screenshot (18).png

Pa ne mozes da pokrenes 64bitnu aplikaciju na 32bitnom OSu, mora butabilni usb ili DVD pa upgrade! Ali nece nista ostati, samo napravi Windows.old folder pa ti posle kopaj da nadjes nesto.

Хм, слика има доста нејасних делова. Прво, ко има легалне 7, 8 и 8.1 добија такву десетку. Друго, ко има инсајдер који је инсталиран преко легалних 7, 8 и 8.1 такође добија лиценцу. Питање је зашто би неко био инсајдер па пробао нови, непроверен, непоуздан, несигуран ОС који ће још и да тестира ако је већ својим легалним ОС-ом практично добио нови? Ко је толико лујка да свој сигуран ОС замени тест верзијом само да би помогао овима без икакве потребе за тим? Друго, шта са инсајдерима који су инсталирали од нуле? За њих има оно да избију очи или ће да добију награду за труд? Зашто би неко скидао .iso фајл, инсталирао, пробао, слао предлоге и идеје ... а онда на крају кажу ... шта, немаш легалан ОС? Иди купи нови.

Postoji milion i jedno "zato" na to tvoje "zasto". Ja cu da ti navedem samo jedan, najbanalniji razlog: radoznalost.

Drugo....ruzno je da nekoga okarakterises "lujkom" samo zato sto bi taj neko uradio nesto sto mozda tebi nije logicno.

Ja imam licenciran 8.1, uredno kupljen. Sa druge strane, prijavio sam se za insider program i instalirao "desetku" kao svezu instalaciju (dual boot). Ako nista drugo, sutra cu imati na osnovu licnog iskustva dovoljno materijala da li da primarni OS nadogradim ili ne.

I....na kraju krajeva...za nekoga ko:

Не занима ме иначе превише, користим линух а од пенџера углавном ентерпрајз, колико да га има.

ne razumem potrebu za ovakvim komentarisanjem, da ne kazem trolovanjem na ovoj temi. Ako te ne zanima previse, cemu hejt?

Hahahaha imas na forumu koliko hoces primera.
"Ja ne koristim, meni ne treba, pobogu zato postoji?"

Ulecu ljudi ni sekunde nisu proveli na win10 niti imaju nameru.
Ali zato se bas trude da mu nadju mane i da ubedjuju druge kako im to nije potrebno.

Ја нисам од тих, пробам 10 на бар два компа, више пута дневно погледам шта и како ради и колико се сећам, нисам нигде писао негативно о самом ОС-у. Једино сам сада почео да коментаришем ове промене става по којим инсајдери час добијају лиценцу, час не добијају, оће пики неће пики. Требало је одмах да кажу план па ко онда крене, зна шта и зашто ради.
Мој коментар да ми није много битно је значио да не пишем тако зато што сам нешто погођен овим променама па ми је криво због тога, само реално коментаришем.
Postoji milion i jedno "zato" na to tvoje "zasto". Ja cu da ti navedem samo jedan, najbanalniji razlog: radoznalost.
Све је то у реду, ја од појаве Windows 3.0 имам обичај да инсталирам нови ОС на други хард, тестирам, пробам а често се и комплет пребацим чим укапирам да све ради. Никада не бих проверен ОС заменио неким који није ушао ни у алфа фазу (на почетку инсајдер приче) и наставио да га користим. Осим ако има неког разлога а то је у овом случају прича да ће инсајдери да добију легалну верзију на крају баладе. Онда су многи (под условом да им ОС није толико битан да им смета ако некад запне) апгрејдовали своју стару верзију и бацили се у тестирање. Многи су ипак изабрали сигурну варијанту па су 10 инсталирали на други хард и ту тестирају, опет са очекивањем да ће да добију фрај верзију због тог посла. По најновијим информацијама испада да су инсајдери који су користили фреш инсталацију само радили посао за друге и да неће да добију ништа. На то се односио онај мој коментар.
Drugo....ruzno je da nekoga okarakterises "lujkom" samo zato sto bi taj neko uradio nesto sto mozda tebi nije logicno.
Лујка у смислу да се одрекне битног оперативног система који му служи и за посао и за неке важне ствари да би тек тако тестирао нешто. Друга прича је да се неко одрекне ако види шансу да уштеди на куповини новог ОС. Није негативно.
Ja imam licenciran 8.1, uredno kupljen. Sa druge strane, prijavio sam se za insider program i instalirao "desetku" kao svezu instalaciju (dual boot). Ako nista drugo, sutra cu imati na osnovu licnog iskustva dovoljno materijala da li da primarni OS nadogradim ili ne.
Не знам зашто си се онда препознао у мојим коментарима, ти имаш легалан ОС који користиш, инсталирао си нови да погледаш како ради и касније одлучиш како даље. То нема никакве везе са инсајдер причом. Ја и линухе тако користим, набацим на другу партицију будућу верзију која се често појави само неколико дана после изласка редовне верзије и онда је повремено проверавам, проучавам, упоређујем и практично се спремам за следећу туру. То си и ти урадио и то опет нема везе са инсајдерима.

kvaka je u tome, koliko vidim, što će da terorišu insajdere, moraće i posle 29.7 da budu insajderi ako žele da učestvuju i imaju evalution kopiju....mislim nisam ni ja načisto :trust:

kvaka je u tome, koliko vidim, što će da terorišu insajdere, moraće i posle 29.7 da budu insajderi ako žele da učestvuju i imaju evalution kopiju....mislim nisam ni ja načisto :trust:

Kako terorišu ? Dobijaš system na besplatno korišćenje (možeš I da kupiš licencu za 120+ e) Staviš na slow ring I normalno koristiš windows 10. Posle RTM verzije windows će biti dosta stabilniji , takođe novije build verzije biće ređe. Ja lično nemam legalan win 8.1 I nemam nameru da se *****avam sa loaderima. Koristiću besplatnu insider verziju. Ako neko želi da se baš osigura da mu neki novi update ne zeza lepo iskulira update I sačeka stabilnu verziju.

Ovaj build 10147 istiće npr oktobra , tako da te niko ne tera da radiš update svaki mesec . Ko je kupio licencu ili koristi u firmi naravno da će koristiti ovu običnu legalnu a ne insider verziju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno