Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ko hoće punu Cartana-u, nek se preseli u Ameriku, jedino tamo radi skoro kao što treba ali većini nije mnogo pričljiva.

^
Imao ja, ali samo prvi put nakon upgrade-a sa 10130 na 10147, posle restarta sve radi ok.... :)

Jel moze link gde skinuti 10? Koliko sam shvatio ovo je neka beta verzija i moze da se legalno skine.

insider.windows.com
registruj se i imas da skines build 10130, a ako hoces ove novije javi se na pp i poslacu ti mada to ti je jos beta, ali ono radi okej, barem kod mene a vidim i kod vecine ovde..

Може и без регистровања, овде се налазе имиџи а инсајдери (можда) добијају и легалну верзију касније.

Може и без регистровања, овде се налазе имиџи а инсајдери (можда) добијају и легалну верзију касније.

Ako si insider možeš bez problema da nastaviš da koristiš kao do sada . Ako hoćeš da izađeš iz insider programa I ostaneš na Rtm verziji onda moraš da imaš win 7 ,8 licencu ili da koristiš neki activator.

Naravno svaki insider build ističe posle par meseci tako da ćeš morati redovno da skidaš update(build) da bi ostao "legalan"

Evo npr ovaj zadnji build ističe oktobra

Untitled.png

Posto se ovo instalira na sestricin laptop sta bi bilo pametnije da se instalira?
Ne zivi blizu mene tako da ne mogu svaki dan da trcim da nesto namestam i slicno.

onda 8.1 stavi da te ne boli glava. pa posle kad izadje finalna verzija, mocice upgrade na 10. do tad ce vec sve da bude reseno kako valja..

imam problem sa zvukom, updateovali su mi se drajveri sa update-a, i sada nemam zvuk tj imam, i onda kada hocu bilo sta da pustim ili cak da proverim da li rade, samo dole ikonica za zvuk dobije onaj X, kao da ne radi. problem je sa Windows Audio Serviceom, ali ja ga startujem, i opet ista prica ili kad kliknem na ikonicu ono se popravi do trenutka dok ne odem da probam zvuk opet i onda opet ne radi. sta da radim ima li nekog resenja?

Poslednja izmena:
Zavrsih epic quest..i novi drajveri 15.6.

Screenshot (259).png Screenshot (261).jpg

Evo jedna zanimljiva stvar, podignem 32 bit sistem, kad na internet konekciji zuti trouglic.
Sve radi ima signal, protok ali limited.
Posle kraceg petljanja, pokrenem defender vidim nije skenirao 22 dana, pustim ga da skenira...
Odmah dobijem net, zuti trougao se skloni i sve OK.
Tako da ako neko ima problem sa netom, postoji mogucnost da ga defender blokira.
Da ne dozvoljava pristup netu dok se on ne pusti u pogon.

Poslednja izmena:
Poslenekoliko pokušaja sa lošim dowloadon na kraju uspeo 135 na 147 update. Taskbar se sadakrije kako treba ali weather, news i store ne rade uopšte mada mi nešto baš i ne fale.

prvi put sam instalirao win 10 insider preview, ovaj build zadnji, 147, uključio insider hub u feature-ma, registrovo hotmail nalog, i logovan sam kao inajder, ali ne znam kako se šalje feedback, kako se odrađuju ti questovi? i da li mora 25 minimum za full licencu ili je dovoljno biti samo insider? inače, meni baguje realtek hd audio manager, i sa zvaničnim drajverima sa realtekovog sajtat isto.? kako se updateje sistem? malo mi je zbunjujuće ovo

prvi put sam instalirao win 10 insider preview, ovaj build zadnji, 147, uključio insider hub u feature-ma, registrovo hotmail nalog, i logovan sam kao inajder, ali ne znam kako se šalje feedback, kako se odrađuju ti questovi? i da li mora 25 minimum za full licencu ili je dovoljno biti samo insider? inače, meni baguje realtek hd audio manager, i sa zvaničnim drajverima sa realtekovog sajtat isto.? kako se updateje sistem? malo mi je zbunjujuće ovo
Bilo je sve, ali niko ne zeli da cita...
Imas quest u insider hub ides u more i sve ti pise, feedback ce ti se sam otvoriti kada
kliknes na complete.
Oceni kako zelis i posalji.

Nije nista sigurno koliko treba odraditi, odradjujes sta ti izbaci.

Update imas u settings.

U kom smislu ti baguje audio manager?

Poslednja izmena:
Bilo je sve, ali niko ne zeli da cita...
Imas quest u insider hub ides u more i sve ti pise, feedback ce ti se sam otvoriti kada
kliknes na complete.
Oceni kako zelis i posalji.

Nije nista sigurno koliko treba odraditi, odradjujes sta ti izbaci.

Update imas u settings.

U kom smislu ti baguje audio manager?

ono, klasika, stopped working..@darkodar, hvala na linku ali ista stvar...

Windows 10 Build 10147

možda ima veze to što sam povezivo wireless sluške, morao sam bluetooth adapter da ubacim, pa dok je prepoznao, primetih da mi baguje i jedno i drugo, nema veze, podesio sam dualboot sa easybcd, 8.1 mi je na sigurnom

Igra li neko "Left 4 Dead 2" preko steam-a na win10? Imam problem, čim se konektujem na server, izbaci me skroz iz igre... sad pokušavam sa verifikacijom keša, mada ne verujem da će biti išta od toga...

Upalila verifikacija... Generalno mi se svidja win10, jos samo da srede bagove oko starta i store, i bice bombona :)

Za sve kojima nije jasno:
iG1pqhT.jpg

Prilozi

• 1310286747621430855.jpg
    1310286747621430855.jpg
    287.6 KB · Pregleda: 131
Pa pise, "was it installed over a valid windows..."
U prevodu, onu "validnu" verziju kojoj su godinama
gledali kroz prste ti sad priznaju kao legalnu.

Mislim nisu bas otvoreno mogli reci "vi nama pirata mi vama legalan OS".

Poslednja izmena:
Da, ali ne i za registrovane insidere, već samo za one koji su instalirali Preview. Uostalom, ko kaže da je slika upravu. ;)

Insideri dobijaju OEM sigurno, mislim da bi bilo nebulozno da ne dobiju.
Narocito sto planiraju i u buduce postajanje i nastavak istog.

Ako imas legalan Windows 8 onda moras prvo upgrade na Windows 8.1 sa novembarskim update-ovima.

A da ja vas pitam, hocu li ja moci da izvucek key iz tog win 10 i da ga reinstaliram sa istim ukoliko sistem zabode kojim slucajem?! Tj da li dobijam win 10 oem ili retail kao sto sad imam?

Nazad
Vrh Dno