Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja imam pitanje: da li će mi raditi dualboot(da izaberem prilikom paljenja računara između win 8.1(koja inače šljaka odlično) i win 10) prikačio sam novi ssd, da li da pokrenem sa fleša instalaciju desetke pa da prvi put formatiram ssd i na njega instaliram win 10 ovu zadnju verziju, uključio bih insider hub? tako da biram da mi C: bude ssd od 250 GB, a ostale 4 particije drugim oznakama(2Tb Seagate hdd u dve particije i Samsung 1Tb isto dve).. možda nisam dovoljno jasan ali nadam se da ste razumeli :) hvala

Evo nove/stare informacije :) Izgleda nema dzabe bas svima

Microsoft has managed to confuse us (again) about its Windows 10 upgrade policy. Last week, it said Insider Program preview users would "receive the Windows 10 final release build and remain activated." While testing the buggy preview may feel like work, the offer sounded too good to be true since it meant that virtually anyone who installed it could get a free copy. However, yesterday Microsoft quietly removed the "remain activated" part and clarified that only owners of a genuine Windows 7 or 8.1 copy would get the next version for free when it arrives on July 29th.

Imam 2 pitanja:
1.Da li mogu danas da turim u dualboot (posto mi je 8.1 primaran)10130 i da dobijam do (ukljucujuci i RTM)preko update-a sve verzije do finalne (da ne moram da skidam svaku buducu do RTM-a) bez hotmail accounta
2.Da li to isto mogu sa poslednjim NE oficijalnim (posto ima manje bagova)

Moze neko da mi odgovori ?

Moze dualboot,i ne mora hotmail,ali mora neki mail,to jest da napravis microsoft acc sa nekim mail-om.
Bolje prvo stavi oficijelni 10130,tako su nesto pricali da mora prvo on.

Ja imam pitanje: da li će mi raditi dualboot(da izaberem prilikom paljenja računara između win 8.1(koja inače šljaka odlično) i win 10) prikačio sam novi ssd, da li da pokrenem sa fleša instalaciju desetke pa da prvi put formatiram ssd i na njega instaliram win 10 ovu zadnju verziju, uključio bih insider hub? tako da biram da mi C: bude ssd od 250 GB, a ostale 4 particije drugim oznakama(2Tb Seagate hdd u dve particije i Samsung 1Tb isto dve).. možda nisam dovoljno jasan ali nadam se da ste razumeli :) hvala

sad sam u nedoumici, da li x147 build i uključim insider hub (add a feature), pa da ga update-jem do rtm-a? ili taj stariji za koji dosta njih kuka da je bagovit.

ja cu ovako, ostati na 147, dok ne izadje rtm ili neki noviji leak, sto znaci automatski dobijam/mo svi koji smo insideri, i jedino one questove ne znam bila je prica 25 da treba da se odrade, u svakom slucaju dok ne izbace rtm nebitno je na kojem si win10 buildu bitno da je MS nalog povezan na taj build i da si insider, i posle toga upgrade na RTM i cao.

sad sam stavio clean install 11030 i zeza memorija neki error za tastk i start nekad nece nekad oce :)
sacu preko rufusa da turim u dualboot 10147, pa cu valjda sledeci officijalni da dobijem preko update-a....

Ja imam dualbot i to obadva su win10 64/32 bit.
Prihvata obadva na jedan isti MS nalog...

Ima li AMD nameru da izbacuje driver u skorije vreme?

sad stavih 147 i dok sam instalira pitao me za pro ili home insider i trazio key,selektovao sam pro a za key sam skipovao...jel moram da mu udarim key i dal cu dobijati sledece buildove ukljucujuci rtm?ili sam zaebo verziju?sa guru3d sa mega sam skinuo

Evo ti kljuc za pro:

activation key pro edition.PNG

Ovo je za aktivaciju 10147! Jos se radi na stabilnom pre-rtm buildu stiglo se do 10154: 10.0.10154.0.fbl_impressive.150620-2234

Strpi se do tad koristi 10147!

Ima li AMD nameru da izbacuje driver u skorije vreme?

Aha za jedno mesec dva, dok se gospoda nakane da urade krstene drajvere ima da se narod oteli od cekanja. Sto se tice izbacivanja grafickih tu nemaju ama nikavih problema ali kada treba da se sedne i da se napisu drajveri e to je vec visa matematika.

Zashto kada idem na start, obrcu mi se samo money i news a ne weather i bitnije ?
Snashao se...

Poslednja izmena:
Posle raznih petljanja konačno su razjasnili

•Do you want to continue as a Windows Insider and keep getting preview builds after 7/29?
•Or do you want to upgrade your Genuine Windows 7 or Windows 8.1 system that has been getting Windows 10 Insider Preview builds to the 7/29 release and stop being an Insider?

“I want to continue as a Windows Insider!” If you want to continue as a Windows Insider past 7/29 there is nothing you need to do. You’re already opted in and receiving builds in the Fast or Slow ring depending upon your selection. This is prerelease software and is activated with a prerelease key. Each individual build will expire after a time, but you’ll continue to receive new builds so by the time an older prerelease build expires you’ll have received a new one. Since we’re continuing the Windows Insider Program you’ll be able to continue receiving builds and those builds will continue to be activated under the terms of the Windows Insider Program. We provide ISOs for these builds for recovery from any significant problems, but they are still pre-release software. As part of the program we’ll upgrade Insiders to what is for all intents and purposes the same build as what other customers will get on 7/29, but that will be just another build for Insiders, and those who stay in the program will simply get the next build after as well.

“I want to opt out of the Windows Insider Program on 7/29.” If you decide to opt-out of the program and upgrade to the 7/29 build you will be subject to exactly the same terms and conditions that govern the offer* that was extended to all Genuine Windows 7 and 8.1 customers. This is not a path to attain a license for Windows XP or Windows Vista systems. If your system upgraded from a Genuine Windows 7 or Windows 8.1 license it will remain activated, but if not, you will be required to roll back to your previous OS version or acquire a new Windows 10 license. If you do not roll back or acquire a new license the build will eventually expire.

Dakle ako hoćete da izađete iz insider programa treba vam legalan win 7 ili 8 . Ako ste "pirat" možete nastaviti da budete insider I primate nove verzije bez nadoknade. Naravno uvek možete da koristite neki activator .

Kako win 10 nije definitivno završen I nastaviće da se nadograđuje konstantno meni lično odgovara da budem insider I da se ne petljam sa licencama. Stavim na slow ring I teram :) Mislim da neće biti problema da se stavi isti insider nalog na više mašina ...

Posle svakog njihovog objasnjenja, meni je sve manje jasno...Evo npr ja imam piratski win7 pro, genuine, aktiviran, ne treba aktivator niti bilo sta.Onda 29. jula se on nadogradi kroz Windows update i dobijem win10, sve to razumem.ALI STA AKO HOCU DA REINSTALIRAM SISTEM? Jel onda moram ponovo da instaliram 7 pa opet update na 10 ili kako? To mi nikako nije jasno...

Posle svakog njihovog objasnjenja, meni je sve manje jasno...Evo npr ja imam piratski win7 pro, genuine, aktiviran, ne treba aktivator niti bilo sta.Onda 29. jula se on nadogradi kroz Windows update i dobijem win10, sve to razumem.ALI STA AKO HOCU DA REINSTALIRAM SISTEM? Jel onda moram ponovo da instaliram 7 pa opet update na 10 ili kako? To mi nikako nije jasno...

Dobićeš win 10 verovatno preko tog win 7 pirate ali neće biti aktiviran , trebaće aktivacija .
Ne znam šta te buni , ako imaš piratski onda imaš piratski . Moraš nabaviti isti takav win 10 pro genuine aktiviran , naravno kada se pojavi , onda reinstaliraš taj win 10 . Kao što uostalom radiš sa tim win 7.

Naravno uvek možeš da nastaviš da budeš insider I skineš sa njihovog sajta zadnji iso I nastaviš da koristiš bez problema.

Poslednja izmena:
Cortana na 10147 me upropashtava, radi i onda se ugasi i ne reaguje uopshte na hey cortana, shta da radim ?
i da,nece da mi restartuje komp, pa moram rucno ?

Poslednja izmena:
I posle izlaska RTM ja cu nastaviti sa insider programom.
Navukao sam se na ova insider *ranja...:D

Nece cortana, sahranjuje me :(
Samo od jednom ne respondira.
Jednostavno je tako, win 10 za nekog majka a nekome maceha...
Neko ima uvek probleme, neko ni najmanje, jedino mi pada na pamet
da kombinacija komponenata igra presudnu ulogu.

Vidi kako ti je podesen region, United States treba da ti stoji da bi cortana radila.

Poslednja izmena:
Mene zanima jel ce ti bildovi nakon RTM-a koji ce dolaziti u windows insider programu ici kroz klasican windows upadate prije isteka ili cu morati skidati ISO image i reinstalirati citav OS ?

Kroz update, ali verovatno ce moci i da se skine iso i sa njim
upgrade direktno iz windowsa kao i do sada.
Ne moras vise cistu instalaciju
samo upgrade, ostaju sva podesavanja i programi.

Poslednja izmena:
Jednostavno je tako, win 10 za nekog majka a nekome maceha...
Neko ima uvek probleme, neko ni najmanje, jedino mi pada na pamet
da kombinacija komponenata igra presudnu ulogu.

Vidi kako ti je podesen region, United States treba da ti stoji da bi cortana radila.

na us mi je, ali pazi cudno je sto radi i onda od 1 ne ferma pa moram lof off pa opet proradi, a na 11030 perfektna bila.

Vrh Dno