Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li je neko testirao office 2016 preview?

EDIT: Zašto neke aplikacije mogu da se instaliraju, a neke vrti do iznemoglosti, npr kao na sledećoj slici?

Prilozi

• Screenshot 2015-06-21 15.46.55.png
    Screenshot 2015-06-21 15.46.55.png
    92.9 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
Koga briga za office 2016 i tako su svi verzije iste a 2010 a 2013 to ti je isto samo razlicito pakovanje

Taj Store je retardiran i na WP ..treba da porade dosta na njemu... Npr gde pise kada je aplikacija napravljena tj datum update-a iste, verzija app ..ima tu posla.

Ma meni instalira sve normalno kao I update kad se pojavi, samo ima neki bug koji pokazuje kao instaliranje izađeš iz store app I vratiš I ono instalirano već, potraži je u aplikacijama...

Ne mogu se složiti s tobom. 2010 je veliki napredak u odnosu na 2007, po pitanju lakoće obrade teksta. 2013 koristim svega par dana, ono što sam ustanovio da sam nudi da skines language pack za proofing za jezik koji kucaš, prvi put da to koristim i lepo funkcioniše, odmah detektuje grešku. Znam da to postoji odavno, ali mi se sviđa što je ovde agresivno nametnuto, i što ima podršku za ćirilicu i latinicu.

^
Mislim da neces moci nikako posle ako je preko virtuelne masine, znaci moras direktno da ubacis, pa makar i kao dual boot...

Gde si ovo procitao? Moze li Windows da zna da li je u pitanju realan sistem ili virtuelna masina?
Takodje, medju stavkama o tome da li treba staviti instalaciju Insider Preview-a stoji i jedna koja kaze:

"Download and install the preview only if you...Aren't installing it on your everyday computer."

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-faq

Aha, mislio sam da virtuelna masina detektuje isti hardver kao i realan sistem.

Pa baš i nije vezan za nalog. Samo skinem verziju 10130 instaliram bez ključa i sam se aktivira.

Jedno pitanje, ne znam da li sam dobro pohvatao sve konce oko aktivacije... Pošto mi je Win 10 instaliran na laptopu sa važećim MS nalogom u svrhu testiranja, da li postoji ikakva mogućnost da taj nalog prebacim na desktop računar, pošto se kaže da će nalog biti vezan za mašinu? Recimo da deinstaliram Technical Preview sa laptopa i onda sa istim nalogom instaliram build 10130 na desktop mašinu? Ili je fora taknuto-maknuto, šta si uradio, uradio si...?

Jedno pitanje, ne znam da li sam dobro pohvatao sve konce oko aktivacije... Pošto mi je Win 10 instaliran na laptopu sa važećim MS nalogom u svrhu testiranja, da li postoji ikakva mogućnost da taj nalog prebacim na desktop računar, pošto se kaže da će nalog biti vezan za mašinu? Recimo da deinstaliram Technical Preview sa laptopa i onda sa istim nalogom instaliram build 10130 na desktop mašinu? Ili je fora taknuto-maknuto, šta si uradio, uradio si...?

Po dostupnim informacijama neće biti problema . Odradi tako I nastavi da koristiš na pc-u, sačekaj novi update I kasnije RTM , trebalo bi da bude ok. Ja sam prvo koristio na laptopu pa kada je postao stabilan izbrisao sam sa laptopa I instalirao Linux mint a na pc nastavio da koristim preko insider programa. Po meni bitno je koja ti je mašina kada uradiš update na RTM onda se tek može vezati za konfiguraciju. Ja sam skinuo I koristio možda par puta na laptopu, od februra koristim na pc-u.

Poslednja izmena:
Taknuto maknuto, nema vracanja poteza, za tu masinu koja je prijavljna za insider.
Drugi PC registruj na MS nalog i odradi upgrade sad ili za 1 godinu, kako ti lepse.

10147 nema fast na update za novi build u windows update , znaci da sledeci build nece moci upgrade sa tog builda , mada ja radim cistu instalaciju pa mi to nije bitno!

kažeš kmspico aktivira ali defender blokira ključ? ako se ugasi defender i koristi alternativni internet security program i onda zaleči sa kmspicom?

KMSPico ce sigurno aktivator da objavi vrlo brzo posle finalne verzije 10-ke ali ce morati da se gasi Windows Defender ako hoces da koristis njihov aktivator i njihovu piratsku aktivaciju!

KMSPico ce sigurno aktivator da objavi vrlo brzo posle finalne verzije 10-ke ali ce morati da se gasi Windows Defender ako hoces da koristis njihov aktivator i njihovu piratsku aktivaciju!

Ne moras da gasis defender, samo dodas putanju u excluded proceses i excluded files and folders.

Što ne updejtuješ na 10130, poslednji oficijelni build, najbolje je držati se njih. Sve preko oficijelnog builda se menja skoro svakodnevno pa nikad neznaš šta će da ti zapadne.
Za oficijelne bar možeš da pročitaš o čemu se radi i gde su začkoljice. Meni je 10ka vezana MS account-om za 8.1 pa kada se sinhronizuje većina nameštanja sa 8.1 se nameste i u 10ki. Nešto od toga je pohranjeno u MS accountu pa se samo namesti.

Tu si u pravu 100% za oficijelni build. Inace radio sam cistu instalaciju 10047 na ssd-u, a pre toga uvek sa osmice na desetku. Bitno je da radi odlicno .

Imam 2 pitanja:
1.Da li mogu danas da turim u dualboot (posto mi je 8.1 primaran)10130 i da dobijam do (ukljucujuci i RTM)preko update-a sve verzije do finalne (da ne moram da skidam svaku buducu do RTM-a) bez hotmail accounta
2.Da li to isto mogu sa poslednjim NE oficijalnim (posto ima manje bagova)

Vrh Dno