Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

ne, ozb ? :)
Shta "moram" da uradim u statusu "ilegalnog win 8.1" da bih dobio 10tku ?
:)
Kako ti microsoft "vidi" taj windows? imas li account?
Ako imas prijavi se kao insider.

@Darkodar naravno, samo zavrsi taj insider hub za svaki slucaj.

Poslednja izmena:
Moje pitanje je, jel mogu 10147 da turim posto je nezvanican i da sa njega dobijem za metar dana oficijalan 10 ili moram 10130?

Nesto mi palo na pamet, jel mogu ja sad da turim na dualboot 10130, pa free upgrade na novi build pa konacno na zvanicni ili ?

Stavi ovaj zadnji 147 i taj e od MS nije od nekog kineza

Stavi ovaj zadnji 147 i taj e od MS nije od nekog kineza

Malo zeza ,meni licno nece da namesti fast insider ,stoji konstantno na slow.

A pojedine ljude zeza start ,ne mora da zuri sledece nedelje svejedno izlazi build koji je iznad ovog,bolje tada da uradi cistu instalaciju.

Poslednja izmena:
01.PNG

Jer moze da se zameni display language sa engleskog na srpski jezik na 10047 buildu. Jutros sam instalirao i utisci su +++.
Bilo mi je cudno malo na pocetku na buildu 10034 hwinfo je radio normalno, dok easy tune 6 nije uopste. Danas na 10047 easy tune 6 radi iz prve , dok hw info32 nije u pocetku nikako, a od malopre radi odlicno. Probao sam i gaming malo online igrice idu samo-tako, paThief-a na 1080p, normal podesavanja- radi odlicno. Bugove sa sada neprimecujem . Definitivno se ne vracam na osmicu.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 173044

Jer moze da se zameni display language sa engleskog na srpski jezik na 10047 buildu. Jutros sam instalirao i utisci su +++.
Bilo mi je cudno malo na pocetku na buildu 10034 hwinfo je radio normalno, dok easy tune 6 nije uopste. Danas na 10047 easy tune 6 radi iz prve , dok hw info32 nije u pocetku nikako, a od malopre radi odlicno. Probao sam i gaming malo online igrice idu samo-tako, paThief-a na 1080p, normal podesavanja- radi odlicno. Bugove sa sada neprimecujem . Definitivno se ne vracam na osmicu.
Što ne updejtuješ na 10130, poslednji oficijelni build, najbolje je držati se njih. Sve preko oficijelnog builda se menja skoro svakodnevno pa nikad neznaš šta će da ti zapadne.
Za oficijelne bar možeš da pročitaš o čemu se radi i gde su začkoljice. Meni je 10ka vezana MS account-om za 8.1 pa kada se sinhronizuje većina nameštanja sa 8.1 se nameste i u 10ki. Nešto od toga je pohranjeno u MS accountu pa se samo namesti.

da li je poslednji datum rezervacije win 10ke 29.juli? ako bude moglo i posle, bolje mi je da na ssd instaliram ove pre release buildove, a na drugom, običnom hddu držim 8.1pro bez rezervacije, da vidim polako šta i kako. inače povezao sam se na ms nalog na osmici...

da li je poslednji datum rezervacije win 10ke 29.juli? ako bude moglo i posle, bolje mi je da na ssd instaliram ove pre release buildove, a na drugom, običnom hddu držim 8.1pro bez rezervacije, da vidim polako šta i kako. inače povezao sam se na ms nalog na osmici...
Siptar ne brini sve ce biti u redu :D

Go to Settings, System, Apps & features
◾Click Manage optional features then Add a feature
◾Select the Insider Hub entry (the list is in alphabetical order) and click Install

Hteo sam I ja da instaliram u 10147 Insider Hub, ali ga nema ???
p.s. Gde se dede ona fina aplikacija za snimanje desktop koja je bila u ranijim buildovima?
Clip.jpg

Dakle, ova varijanta da se legano dobije Windows 10 putem insider programa vazi samo za masinu na kojoj je instalirana insider verzija Windowsa 10? Npr, ako instaliram Win10 na virtuelnu masinu i tu ga testiram, da li to znaci da cu kasnije moci da ga instaliram od nule samo na tom racunaru na kojem mi je virtuelna masina ili cu moci na bilo kojem racunaru na kojem se ulogujem sa MS insider nalogom?

^
Mislim da neces moci nikako posle ako je preko virtuelne masine, znaci moras direktno da ubacis, pa makar i kao dual boot...

Ubacio sam ovaj novi build 10147, sve radi odlicno, popravljeni su sitni bugovi koje sam primetio u 10130, ali se pojavio jedan novi, a to je da ne mogu da se prijavim za "Insider builds", kad udjem u win update i idem na advanced i kliknem na "Fix me" izbaci mi ono "Sign in", ali kad kliknem na to, vrati me na pocetak, tj. samo mi zatvori taj prozor....

^
Because we’re getting ready for the final release, we’re removing a few things we don’t expect to ship to everyone. So starting with the next build, the Insider Hub will no longer be pre-installed. Windows Insiders can reinstall the Insider Hub app through the following steps:
•Go to Settings, System, Apps & features
•Click Manage optional features then Add a feature
•Select the Insider Hub entry (the list is in alphabetical order) and click Install.

You will have to go through this process with each build we flight prior to the final release on July 29th, but once we start flighting new builds after July 29th it will be preinstalled again.
The Windows Feedback app will continue to be included in builds and in the final release. But as I noted above, the Windows Feedback app will have functionality specific to Windows Insiders who are registered for the program with their MSA connected to their PC.

Dakle, ova varijanta da se legano dobije Windows 10 putem insider programa vazi samo za masinu na kojoj je instalirana insider verzija Windowsa 10?
Додатно питање, да ли ће те фрај варијанте да буду по Microsoft налогу који је коришћен за инсталацију или за сваку машину на којој је инсталирана инсајдер верзија? Имам рецимо два компа, на оба инсајдер са истим MS налогом ... добијам само једну фрај инсталацију?

@ calexx Naravno da dobijaš max za jednu konfiguraciju . Uradiš update na RTM oni ti zavedu konfiguraciju pod taj Ms nalog I insider nalog I to je. Možeš hipotetički da otvoriš drugi Ms insider nalog na drugom pc-u I instaliraš neku insider verziju I čekaš RTM.

Da li vam izlazi konstantno u action centru " Get Insider Builds ?

Poslednja izmena:
Ma odmah sam skinuo I prijavio se , možda zbog čiste instalacije, ko će ga znati .

Capture.GIF

Player je odlican pusta mkv sa internim prevodom (od MS se to nije skoro ocekivalo ) ali prevodi su u gornjem levom uglu, ima li fora da se postave u dnu I da su centrirani, please ako neko zna bas bi mi znacilo! Hvala

Poslednja izmena:
Mislim da nema nikakvih podešavanja , kada su pustili prvu verziju napisali su na blogu šta će sev ubaciti od funkcija , očigledno podrška za titlove I podešavanja tek slede. Inače je brz I fino pušta sve formate.

E da dao sam feedback za ubacivanje duplog klika za max prozor.

@krale Ne bih rekao , dosta stvari su ubacivali I menjali.

Poslednja izmena:
Ma nase predloge niko ne slusa,taj feedbeek je samo za prijavu bagova

Mislim da nema nikakvih podešavanja , kada su pustili prvu verziju napisali su na blogu šta će sev ubaciti od funkcija , očigledno podrška za titlove I podešavanja tek slede. Inače je brz I fino pušta sve formate.

E da dao sam feedback za ubacivanje duplog klika za max prozor.

Capture.GIF

Ako nesto dodaju to mora biti ovde u okviru Settingsa a ne u samoj aplikaciji.

Nazad
Vrh Dno