Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije, kao i sva iole bolja literatura ima je samo na engleskom, sto meni licno nije problem, ali bi bilo lepo da je ima i na srpskom 🙂

*******i, kad kupuješ 50mm f1.0? 😀

spencerpool-5-800x533.jpg

http://journal.bryansoderlind.com/uncategorized/f1.html

Poslednja izmena:
Odlicne su fotke, mada ne znam sta ce mi tako nesto pored 85 1.2, a uz to ovakav tip fotografije uopste me ne zanima, za ovako nesto sam pazario 24-70 blejacke fotke sa drustvom 😛 tek da budu zabelezene...

Poslednja izmena:
Pa dobro i 85mm f1.2 je jedno 3-4x jefitniji 🙂...

Ne znam ni koliko kostao ovo cudo, nisam ni pogledao o cemu se radi sem fotki i blende f1 😛

Pretpostavljam da ces dobiti genericki odgovor, da ti je druga preuska, treca curi na desno, a i prva deluje cudno sto se perspektive tice.

Mickk-да су моје фотке пао би shift+delete. Ништа лично само не видим шта је занимљиво и шта си хтео да постигнеш. Можда последња ту има неке шансе али та жута пречка да нестане🙂.

Driver....ja ne nadjoh nijednu tvoju fotku iz 2015. godine u ovoj temi ...a dao si se u komentarisanje sve u 16.......nije li to malo preterano ili si stvarno toliki pro ?

Driver....ja ne nadjoh nijednu tvoju fotku iz 2015. godine u ovoj temi ...a dao si se u komentarisanje sve u 16.......nije li to malo preterano ili si stvarno toliki pro ?

Kada gledaš Đokovića na RTS-u i kada komentator koji zna milion puta manje o tenisu, nego što driver zna o fotografiji kaže "kakav vrhunski ritern Đokovića," ti ne kažeš nikad nisam video ovog komentatora da igra tenis, nego pišneš u gaće od sreće što je bravoNole došao do brejk lopte.

Pa ko to osporava? Samo konstatujem da nema nikakvu "obavezu" da kaci fotografije jer mu to nije primarna delatnost. Niko nije rekao da nije dobar fotograf.

Bas super, daj onda neku fotku da postavi uz malo edukativnog teksta pride, posto dobrih fotki ima i na netu... Mozda bi bilo dobro da se pokrene tema u kojoj bi postavljali fotke Driver i njemu slicni koji nesto znaju o fotografiji, ali uz kratki opis kako se to radi. To bi bas bilo kostrisno mesto sto se bavite ******stinama u nedogled, tipa misterija 5dmkIII za 350e i tako to 🙂 mada verujem da od ove moje sugestije nema nista...

Voli naš narod da se deli i grupiše, pa to ti je. Na patriote i izdajnike, na zvezdu i partizan, na partizane i četnike, na kao bogate i kao siromašme, na MILC temu gde ne može DSLR, na temu za objektive, na temu za objektive za početnike, na Sony temu gde može da se kaže samo lepo o Soniju. Na temu gde će da kače samo jedni fotografije, na drugu temu gde će samo drugi da kače fotografije.

Nije to podela, nego edukativan tema u kojoj bi sa te edukativne strane ucestvovali iskusni fotografi, i svi ostali sa pitanjima itd.

Ta tema postoji, zove se "Fotografije - 2015 - Pitanja, odgovori i razno", koliko jos tema treba da otvorimo? Tamo sve to moze da se pise ukoliko postoji zelja i volja.

Ako ista, Sorabi vole da mudomrse i troluju.
Imam utisak da je Canon covek, pojedinac/licnost, pojedinci ovde bi se odavno dobrovoljno prijavili da mu i uzivo urade felacio kad vec to u pismenoj formi ovde rade. Naravno sve u ime istine. :d

Poslednja izmena:
Mickk-да су моје фотке пао би shift+delete. Ништа лично само не видим шта је занимљиво и шта си хтео да постигнеш. Можда последња ту има неке шансе али та жута пречка да нестане🙂.

Neće biti delete 🙂 jer ja nemam nikakvo iskustvo u fotografiji...nisam čak ni početnik 🙂 postavio sam slike kako bih mooožda dobio neki povratni feedback kako i na koji način sam mogao da uradim fotke..kadriranje,kompozicija itd, i na koji način sam mogao da uradim obradu.

Inače to su bukvalno prve tri slike urađene sa 50mm starkeljom Cosinon-S...i definitivno sam se oduševio sa 50mm,mislim da mi je n1tro rekao da je potpuno drugačiji od ostalih.Jedina stvar je ta da se lagano navikavam na manuelni fokus...nadam se da ću uskoro uspeti da pogodim većinu fokusa brže 😀

Za poslednju sliku... nisam mogao da uklonim cev jer ide preko celog zida hangara(plin) i baš se primeti u PS obradi kad se ukloni,do duše nisam ni ja nešto stručan 🙂. Slučajno sam nabasao na taj industrijski deo stare ciglane gde su se malo umetničke duše izrazile.Pa mi je bilo zanimljivo da slikam njhove radove...

За тај сам почетак мораш да гледаш туторијале и да фоткаш у исто време. Разумљиво је да ово сад не представља ништа. Оно што бих ја могао да кажем је: на првој бих ишао на неки детаљ самог сеф јер овако је пола сефа у кадру, иза пречка жута и тај зид који одвраћа пажњу од те старудије. Можда и нека симетрија би могла да се одради шта знам.
Друга под експонирана, не ваља wb, позадина пренатрпана итд. Трећа опет кажем можда има неки потенцијал замишљеног погледа у тај зид. Али хладна некако, бездушна.
У вези обраде али и генерално фотографије ја бих ти саветовао Serge Ramelli на YT онако најлакше за почетника. Може и Scott Kelby, Kai, итд. Имаш на yt доста ствари. Ово је моје аматерско мишљење. Нека се учипе искуснији.

mickk, nisam probao Cosinon-a i interesantno je ako je drugačiji od ostalih manuelnih prajmova 50, kako ti reče n1tro. Sigurno ćeš uživati u fotkanju. Evo par primera moje skromne kombinacije - Konica Hexanon AR 50mm f1.4 na Sony NEX-3N aparatu, pa možda možeš da uporediš kvalitet fotki, bar ovako "na daljinu" 🙂 P. S. Nisam na flickr-u, nisam pro, nisam semi, običan sam građanin ove lepe zemlje i postujem par svojih fotki iz 2015. na najobičniji način 🙂 Pratimo se dalje, pozz!

DSC08452.JPG DSC09107.jpg DSC08556.JPG DSC09586.JPG DSC09434.jpg

За тај сам почетак мораш да гледаш туторијале и да фоткаш у исто време. Разумљиво је да ово сад не представља ништа. Оно што бих ја могао да кажем је: на првој бих ишао на неки детаљ самог сеф јер овако је пола сефа у кадру, иза пречка жута и тај зид који одвраћа пажњу од те старудије. Можда и нека симетрија би могла да се одради шта знам.
Друга под експонирана, не ваља wb, позадина пренатрпана итд. Трећа опет кажем можда има неки потенцијал замишљеног погледа у тај зид. Али хладна некако, бездушна.
У вези обраде али и генерално фотографије ја бих ти саветовао Serge Ramelli на YT онако најлакше за почетника. Може и Scott Kelby, Kai, итд. Имаш на yt доста ствари. Ово је моје аматерско мишљење. Нека се учипе искуснији.

Sve tri slike sam malo provukao kroz obradu jer sam slikao okoo 20h uveče,pa vuku malo na hladno(plavičasto) verovatno zbog manjka svetlosti pošto je bilo i oblačno.Serge-a pratim ali on ima dobre stvari za kasnije u obradi.Sad bih se malo bazirao na upoznavanju opreme i pronalaženja dobrog kadra pri fotkanju...Tu koliko mi se čini škripim jer ne znam koji bi recimo ugao bio ok za slikanje ili taj deo o prenatrpanosti pozadine recimo...kako se određuje da li je pozadina prenatrpana ili ne u odnosu na fokusirani deo?

@Pega...hvala na podršci,eto ima nas sličnih 🙂 a 50-icu sam uzeo sasvim slučajno pošto sam manje-više dobio brdo objektiva za skoro pa nikakav keš(u glavnom na prebijanje dugova i zamenu starih stvari koje skupljaju prašinu po kući)...Ne znam da li sam dobro prošao,ali eto sad umesto starih matičnih ploča,procesora itd imam 8 objektiva 🙂

Sad trenutno mi je Cosina na F2-16,gledam neke starije 1.8 ili 1.4 pre te kupovine hoću da ovladam malo opremom...ali u svakom slučaju 50mm me je prijatno iznenadio 🙂

Баш је лош тај објектив🙂. Обе ми се свиђају.

@*******i napredujete i ti i model. Zena ti deluje mnogo opustenije i samim tim fotke su mnogo bolje... Samo tako nastavite 🙂

Meni prva bas kul zbog tog svetla iza a druga mi isto dobra al smor sto je isecena ruka na pola.

Hvala ljudi na lepim komentarima 🙂

@Thierry Henry
Aaaa bezveze skroz 🙂 Konacno dobitna kombinacija za nocnu fotografiju bez blica, a da iso bude ispod 1000....

@hunder
Pa prva je napravljena tako izmedju ostalog zbog tog isijavanja... Problem je bio koliko toliko ujednaciti boju koze zbog razlicitih izvora svetla na ulici, i fali malo ostrine upravo zbog nedostatka svetla...

@n1tr0
Trudim se koliko mogu, i ona isto tako 🙂

@s16
Fotografija svakako ima neku pricu pa kako je ko dozivi, a ruka je namerno tako kadrirana jer da nije videlo bi se vise nego sto treba a ovako ostaje misterija svetla... To je ono sto sam zeleo da postignema a stvar je u tome da bi se videla svetijka deo rasvete u parku da sam kojim slucajem drugacije kadrirao, otuda i svetlost, znaci orginalno ta svetlost postoji nisam je vestaciki dodavao, sem sto sam je naglasio i malo doterao da izgleda kao da mili niz ruku 🙂

Evo jos jedne sa istom tematikom...

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno