Mislim za filtere generalno, ima dosta situacija kad su korisni. Ja sam trenutno u poziciji gde želim još nešto da nabavim od opreme, možda dobar stativ pre svega, jedan wide objektiv, i jedan medium telefoto kao što je 70-200 f4l.
Ipak, imam jedan takoreći "problem", ne znam kako ostali to rešavaju sa svojim devojkama/lepšim polovinama. Malo sam obeshrabren da nosim opremu sa sobom stalno kad izlazim, jer devojka - kako bih rekao - nema previše strpljenja za moje fotografisanje. Sa jedne strane ne želi da mi bude subjekat u fotografijama, iz nekih svojih razloga ili nesigurnosti, tripova ili čega god već što današnje devojke imaju. Sa druge strane, kada se fokusiram na nešto drugo, osećam da joj nije zanimljivo da stoji sa strane i čeka dok nešto fotkam. Pričali smo o tome naravno, trudi se da ima razumevanja, ali i dalje mi se čini da joj je u nekim situacijama glupo, da više pridajem pažnje fotkanju nego njoj kad izađemo... Tako oprema ostaje kući da bleji, pa kada izađem sa njom ništa ne fotkam, jedino da sam onda da idem namenski da fotkam nešto, a za tako nešto često i nemam inspiraciju/volju. Komplikovana je to stvar, kad imam želju da fotkam više a ne uspevam da realizujem uz sve obaveze i ovaj "problem", itd. Znam da to nije tema ovde, ali voleo bih da prodiskutujemo o toj inspiraciji/vremenu za fotografisanje, posle ću da prebacim u drugu temu.
Što se Novog Sada tiče, jeli smo mnogo dobru piletinu u Hamburgeriji Vanja, mislim da se tako zove, hteo bih to ponovo da posetim 🙂 Probaćemo i tu krempitu, hvala na preporuci.
edit:
Nego, pade mi nešto na pamet, voleo bih da organizujemo jedan foto skup, sad je lepo vreme i mogli bi zaista da se nađemo, uživo malo popričamo i izmenjamo malo opremu i objektive. Nedavno sam okupio ljude za benchmark roštilj, baš kao i prošle godine, ostaje uvek na meni da organizujem jer niko ne želi da preuzme inicijativu. Mislio sam da pokušam da okupim ljude i za jedan fotografski skup, mogli bi lepo da se družimo, pa čak i nešto da naučimo u procesu, šta kažete na tu ideju?