Šta je novo?

The Witcher 3

Jel igricu igrate sa misem i tastaturom ili controllerom?

I kako da podesim da mi se prilikom kretanje grafika ne zamuti?

Ja igram xbox controllerom.

Sto se tice AMD karti u ovoj igri guru3d je izbacio test
http://www.guru3d.com/articles_pages/the_witcher_3_graphics_performance_review,5.html

Zapalo mi je odmah za oko R9 285 odnosi pobjedu ispred R9 280X i to za oko 10% iako je i svemu ostalom sporija karta, tonga tj R9 285 bolje se snalazi tamo gdje ima teselacije, u ovoj igri je to slucaj zna se da je to mana tahitija tj HD7970/R9280X, i iz toga razloga AMD karte slabije rade, takodje i Kepler karte se ovde slabo snalaze u odnosu na maxwel opet je uzrok teselacija jer je maxwel mnogo napredniji na tom polju.
Nadam se da ce AMD sa R9 390X bar na Fiji XT chipu da poboljsa teselaciju jer ce sve vise igri izlaziti kao sto je witcher, sve igre koje bude Nv sponzorisala ice na ovaj fazon jer je maxwel na tom polju dominantan.

Meni odlicno radi i na starijem driveru, sad sam malo probao, palac mi utrnuo :p

Radi li nekom SLI? Skinuo sam najnovije drajvere ali izgleda da nece.

Non stop me izbacuje iz igre, kontam da ima veze sa onim bagom i da pobrljavi zbog OC-a grafike

Drage kolege, ja sam odusevljen kako radi na mojoj kantici! Sad cu da skinem fraps pa da vam bacim tacne brojeve, ali ovako odoka ide vise nego tecno odoka 30ak fps, ali sve na high i hbao+ bez AA, motion blura i blooma!

edit:25fps neki prosek, ponekad padne na 20, ponekad skoci na 30 sa frapsom, bez njega bi trebalo biti 5-6 vise, zar ne? Mislim, kada nije aktivan?

edit2: kad spustim sve na low, samo texture high i details ultra, opet lepo izgleda i dobijem 7-8fps vise, meni super! Samo nisam siguran da li da v-sync upalim ili ugasim, nesto ne primecujem razliku. fps sam otkljucao da ide do 60-cini mi se da je bolje.

final edit: sa hbao+ na ssao +5-6fps.. sve u svemu radi mi bolje, ide tecnije nego witcher2 sto je isao na athlonIIx2 250, 4gbrama i 5670.. prezadovoljan sam

Poslednja izmena:
*** bate, da si pitao kako da uradis bench i poredjenje grafike dobio bi 30 odgovora do sada...

btw, idi u graph/hud settings i iskljuci POI on map, path i ostala sr@njca...
nestanu oni upitnici, i putanja kojom treba da se kreces..
E hvala puno. :)

Automatic finishers on ili off? Ne kontam ni cem sluzi opcija

Zar ti se nije do sada desilo da je Geralt napravio neki ekstra potez (kad je protivnik pri kraju sa health-om) što je rezultovalo odvajanjem nekog dela tela?

^Aaa pa jeste! Znaci to je to, a ako ga iskljucim onda nema letenja glava i ostalog? Ili ima, ali se radi peske?

Sjajan naslov, preporuka svim RPG fanovima :D
Kod mene na i5 2500K na "stock" brzini , 8GB RAM-a i GTX970 igra fercera na 55-60FPS(na 1080p) ali tek nakon sam isključio "Nvidia Hairworks" i smanjio Foliage na High. Sve ostalo je na ultra
Šteta što nema opciju da se isključi "Cinematic Depth of field"(čak nema ni u .ini fajlu) jer ponekad u određenim "ingame cutscenes" spadne na 30-ak FPS...
Evo i uputstava za podešavanja :)

Poslednja izmena:
Da odgovorim sam sebi na moje pitanje o CPU i GPU usage... gledao sam power na overleyu umesto GPU usage :D. Grafika je sve vreme zakucana na 99%. Lepo su skockali igru kad vremesni Q9550 (do duse OCed) uspeva da maksimalno uposli GTX 760.

Poslednja izmena:
Primjetio sam da igra puca ukoliko se OC gpu, zaobisao sam problem tako sto overclockujem gpu tek kada udjem u igru i jos mi nije ni jednom pukla. *fingers crossed*

ovo za q9550 - uposljava kad igra je slepa na cpu,samo teselacija i cista snaga grafe.sa grivama u vecim rezolucijama ni titan X nije dosta,bez 1000+e samo na grafike nema pomoci.ne bih nasedao na paklen plan zelenih za uvaljavanje maxwell-a,vec ko ikako moze neka ceka nove radeone.

Primjetio sam da igra puca ukoliko se OC gpu, zaobisao sam problem tako sto overclockujem gpu tek kada udjem u igru i jos mi nije ni jednom pukla. *fingers crossed*

Nije ti onda stabilan OC, ja moju teram na moju na max mogucem kloku za nju i nijedan crash nisam imao.
Probaj sa manjim klokovima.

^nebih se slozio, vidis ne puca drajver nego igra zasteka, ovo je poznat problem, desavalo se i u dr. igrama dok nisu patchovali. Povecao ja gpu core za +10 ili +200 igra ce puknuti, tako da sam probao tokom igranja oc i vidim nema nikakvih problema, vec par sati igram i sve radi kao podmazano.

http://www.pcgamer.com/cd-projekt-addresses-witcher-3-graphical-downgrade-complaints/

He also said that suggestions that the PC version of the game was held back by the console editions is accurate, but only to a point: Without the Xbox One and PlayStation 4 releases, he continued, The Witcher 3 as it is wouldn't exist on any platform, because the studio simply couldn't afford to make a game of this scale exclusive to the PC.

Žalosna istina.

"Maybe we shouldn't have shown that [trailer], I don't know, but we didn't know that it wasn't going to work, so it's not a lie or a bad will - that's why we didn't comment actively. We don't agree there is a downgrade but it's our opinion, and gamers' feeling can be different," he said. "If they made their purchasing decision based on the 2013 materials, I'm deeply sorry for that, and we are discussing how we can make it up to them because that's not fair."

Pretpostavljam da oni koji su igru naručili zbog grafike imaju pravo da se ljute, imajući u vidu da su CDPR ovo izjavili tek posle izlaska igre, kada nije više moguće tražiti refund za pre-order. Žao mi je što su tako uradili ali ih razumem, biznis je u pitanju i ne radi se samo o prljavom profitu već preživljavanju na tržištu, nažalost.

Mene lično ovo apsolutno ne dotiče iako i ja imam veliku želju da igre izgledaju kao na onom animiranom gifu sa lišćem :d
Mislim da činjenica da igra okupira i najjače grafičke dovoljno jasno pokazuje da još uvek ne postoji hardver za onakvu grafiku.

Jos se zalecu na 4K rezoluciju...:D
Da ne ispadne da se bavimo samo grafikom i fps...
Complex Combat je divan, sve sam do sad resio prvim klikom.
Tako da nema potrebe da se leptirise okolo.

Poslednja izmena:
Jos se zalecu na 4K rezoluciju...:D
Da ne ispadne da se bavimo samo grafikom i fps...
Complex Combat je divan, sve sam do sad resio prvim klikom.
Tako da nema potrebe da se leptirise okolo.

Zar je bilo drugacije u prethodnim delovima ? :)

Kako su uopste uspeli da ne predju 2gb vrama ? Radije bih da igram sve igre tako nego kao Unity da mi napuca 4gb iako ova igra ima mozda i bolje graficke momente. Ahh :trust:

Kretanje lika je OČAJNO. Kontrole ću i da preživim sa K&M ali, pokreti su toliko mehanički i animacije krute da me podseća na super marija. Zaključavanje neprijatelja kao metu je vrlo loša ideja i jako ograničava borbu. 30fps na cut scenama je kriminalno i zločin protiv gamera. Potreba za konstantno korištenje the witcher senses upropaštava pogled na svet pogotovo sa svetlucanjem svega što je interaktivno ili lootable. Onaj sistem iz keca gde piše ime iznad objekta koji je interaktivan je 100 pita bolji.

+1

Ustvari, na ceo post. Ocekivao sam malo bolju optimizaciju ali s'obzirom na broj detalja - nije strasno. Zao mi je sto ne mogu da izguram i Hairwroks sa prihvatljivim fps-om al' sta je - tu je. Svaka im cast za artwork. Estetika igre je predivna!

http://www.pcgamer.com/cd-projekt-addresses-witcher-3-graphical-downgrade-complaints/

Žalosna istina.

Pretpostavljam da oni koji su igru naručili zbog grafike imaju pravo da se ljute, imajući u vidu da su CDPR ovo izjavili tek posle izlaska igre, kada nije više moguće tražiti refund za pre-order. Žao mi je što su tako uradili ali ih razumem, biznis je u pitanju i ne radi se samo o prljavom profitu već preživljavanju na tržištu, nažalost.

Mene lično ovo apsolutno ne dotiče iako i ja imam veliku želju da igre izgledaju kao na onom animiranom gifu sa lišćem :d
Mislim da činjenica da igra okupira i najjače grafičke dovoljno jasno pokazuje da još uvek ne postoji hardver za onakvu grafiku.

Prljava igra je prljava igra. CDPR vec drugi put igru reklamira kao PC naslov sto ona nije, i predstavlja igru onakvom kakva nije. Igra je u svim aspektima konzol-port i nije im trebalo mazanje ociju igraca da je u full igri sve isto kao na bullshotovima i fake trejlerima. Ali to im prolazi...Jer se svuda nadje ljudi koji se ubede da je sve u redu aka "nema tu downgrade-a" :d
I posto su gubili vreme i resurse praveci nadrndane tejlere i fake gameplaye, da bi izmuzli svaki moguci dolar od preordera sad kukaju da nisu imali dovoljno resursa, nije- nego. Ovo je prevara ma kako oni to prestavljali, a ta floskula "nismo komentarisali" je cist bezobrazluk.
I umesto da je igra od starta reklamirana na normalan nacin, da su prica i kvestovi na prvom mestu, da je igra prilagodjena za kontroler i TV, da nije PC igra jer to ne mogu da "izguraju" - desi se novi "downgaredegate" gde se samo prica o tome...I videcemo ko ce im preorderovati sledeci naslov. Konzolni sigurno jer su oni najvise dobili sa W3. Nisu kupovali nov hw i bacali kesh bez veze, dobili su igru koja maltene izgleda isto i odlicno radi na kontroler - TV kombinaciji.

Meni je pored kretanja i zvuk arhaican, jer Geralt uvek zvuci kao da u studiju sapuce u mikrofon, a kad izadje napolje medju NPC-ove desi se ona tipicna kakofonija zvukova gde sve likove cujes da babraju nesto tebi u uvo...Moralo je tu da bude jos poliranja...

Poslednja izmena:
Vrh Dno