Šta je novo?

Kućna multimedija Koji SET TOP BOX (DVB-T2 Prijemnik) kupiti?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Posto je ovo aktuelna tema zanima me koji je best buy uredjaj?
Zanima me pouzdanost, brzina rada kada se menjaju kanali, kvalitet prijema i da li je moguce materijal koji se snima na USB HDD kasnije da se gleda i edituje na PC?

antena@ hvala, možda si i u pravu pošto ni sam sada nisam siguran! Bilo mi je nekako logično da ako se dodaje pojačivač da u Menu treba da se postavi napajanje antene na "uključeno" da bi sve to i funkcionisalo. *** tu i jesmo da nekome pomognemo ali i da nešto novo naučimo cheers
Ako antena ima pojacivac sa sopstvenim, ispravnim napajanjem (adapterom), to dodatno iz STBa treba da bude iskljuceno. Ako je napajanje neispravno, onda ukljuciti ovo iz STBa. Vazi i za sobne i krovne antene!
Ako antena ima neku elektroniku (plocicu), to napajanje iz STBa moze da bude ukljuceno a moze i iskljuceno (treba probati pa videti sta daje bolje rezultate).
A ako antena nema nista od elektronike, onda treba da bude iskljuceno.

Poslednja izmena:
Ako antena ima pojacivac sa sopstvenim, ispravnim napajanjem (adapterom), to dodatno iz STBa treba da bude iskljuceno. Ako je napajanje neispravno, onda ukljuciti ovo iz STBa. Vazi i za sobne i krovne antene!
Ako antena ima neku elektroniku (plocicu), to napajanje iz STBa moze da bude ukljuceno a moze i iskljuceno (treba probati pa videti sta daje bolje rezultate).
A ako antena nema nista od elektronike, onda treba da bude iskljuceno.
Sada mi je definitivno sve jasnije, naročito kada je sve lepo i objašnjeno :)

@gorigoran
I nama je u pocetku sve bilo u redu, a posle se pojavio problem sa signalom. Kada smo prikljucivali Set Top Box menjali smo antenu i dodali pojacavac.
Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve kanale od prvog do poslednjeg ili to možeš samo preko komande ch+ i ch- (naravno ne mislim na pojedinačno menjanje programa preko komandi sa brojevima 1,2,3... Thumb up ), pošto kod mene to ne radi +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike ali nema istu funkciju kao "recall".
Jer ako je to problem samo do mog daljinca da ga i zamenim :)

http://www.digitalniprijemnik.rs/shop/digitalni-risiver/xwave-digital-one/

Uzeo preko vaucera za majku Orion iz Maxija i nema sanse sa njim da uhvatim signal. Donesem kod nje moj Amiko mini combo koji koristim kuci da proverim, on uhvati sve kanale, pokazivac signala pokazuje 43% signal i svi kanali rade bez greske. Opet pokusam sa Orionom, ni jedan ne hvata. Odnesem Orion kod mene kuci gde mi Amiko pokazuje 98% signala i tu Orion uspe da pohvata sve kanale. Slika je dosta losija nego na Amiku, posebno se razlika vidi na RTS HD.

Ne znam koliki je signal potreban Orionu da bi prikazao sliku, ali je sigurno da je potreban prilicno jak. Cak sam i zamenio uredjaj za drugi isti takav (u Maxiju nemaju druge), jer sam mislio da je felerican primerak, situacija ista. Sto se tice tehnicke podrske, za njih je uredjaj ispravan.

Ovih dana idem da kupim drugi Set top box (*ovno od Oriona cu slatko da razbijem), moze li neko da mi da savet koji uredjaj ima najosetljiviji prijemnik, tj koji dobro radi sa slabim tv signalom ?

Reci mi druže kako si zadovoljan sa Amiko boxom. Razmišljam o njemu i to najviše zbog mogućnosti povezivanja na internet mrežu. Da li si probao tu opciju.

EPG i INFO zavisi od provajdera, a ne od samog uredjaja i firmvera, a to za sada slabo kod nas funkcionise.Doduse, radilo je pre par meseci, dok nisu usli u "finalnu" fazu digitalizacije...

:S: Jel moguce da u finalnoj fazi digitalizacije vise ne radi EPG?! Prosto ne mogu da poverujem. Vise puta sam svoj STB vracao na fabricko, prolazio kroz menije i nikako da dobijem normalan i ispravan EPG prikaz. Samo mi treba potvrda da ovo definitivno ne radi nikome da se ne brinem... :) I naravno da cim pre navalimo na ove iz ETV ili ko je za to zaduzen i da to sto pre proradi kako treba. Za sada mogu da ih razumem posto u narednih mesec ipo dana imaju dosta posla oko gasenja i pustanja novih predajnika ;)

Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve kanale od prvog do poslednjeg ili to možeš samo preko komande ch+ i ch- (naravno ne mislim na pojedinačno menjanje programa preko komandi sa brojevima 1,2,3... Thumb up ), pošto kod mene to ne radi +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike ali nema istu funkciju kao "recall".
Jer ako je to problem samo do mog daljinca da ga i zamenim :)

http://www.digitalniprijemnik.rs/shop/digitalni-risiver/xwave-digital-one/

Isto je i kod mene.

Uzeo sam u Maxi diskontu Orion Telekom Set top Box o kome je reč u ovom thread-u i veoma sam zadovoljan kvalitetom slike i funkcionalnostima za 2,999 dinara.

ALI, ne mogu da podesim VREME i DATUM uredjaja, "zaglavljen" je fabrički na 29 Jun 2011 godine, i zbog toga ne mogu da mu zadam snimanje emisija kada nisam pored TV.
Ako stavim datum snimka 29 Jun 2011 PVR snimanje programa na zahtev se uredno uključi.

Posle kontakta sa:

- 2 operatera Orion Telekom call centra 18988 (25 din/minuti iz mobilne mreže!);
- Call centra Digitalna Televizija Srbije, broj 18911 (opcija 3) nisam uspeo da dobijem neophodne informacije za podešavanje sata i datuma.

S obzirom da prodavačice u MAXI diskontu nisu obučene da odgovore na pitanja u vezi podešavanja parametara SET TOP BOX-a, kao ni operateri Orion Telekoma, da li možda neko ima iskustvo sa ovim problemom? Sa uređaja i pakovanja su skinute sve oznake originalnog proizvođača da bi bio brendiran Orion Telekom, tako da ne znam čiji je zapravo uređaj?

Umeniju VREME (prvi print screen u prilogu) dostupna podešavanja se odnose samo na vremensku zonu (GMT+1), Beograd, a ne na vreme samog uređaja.
Iz sledećih slika vidi se da je trenutno vreme na koje je uređaj podešen 29 Jun 2011 23:52:

https://www.dropbox.com/s/dpgkm556ler3apj/Orion Vreme .jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/4wnwvhb8r797ewl/Raspored programa Orion.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/671iwor7dax5kyi/Trenutno vreme Orion.jpg?dl=0

Pogledajte prilog 169976
Pogledajte prilog 169979
Pogledajte prilog 169977

Antena mi je "češka" mrežasta sa pločicom i pojačivačem, mada bih je rado zamenio za sobnu, ali mi je prodavac rekao da su sobne "digitalne" daju loš signal.

I na STB-u mi stoji uključeno, i adapter napaja antenu dodatno sa 5 V. Nije moguće bez adaptera tj spoljnjeg napajanja antene dobiti sliku uopšte, bez obzira šta stoji na STB uključeno ili isključeno.

Slika je inače perfektna u svim vremenskim uslovima!

Mislim da je ovo snimanje unapred ključno, jer time izbegavate sve reklame i gledanje TV programa, posle 10 godina za mene ponovo ima smisla,

Pozdrav i hvala!

Meni potpuno isto izgleda kao i na DENVER DVB-T2 STB. Ako "Time Offset" promenis na rucno, moci ces da promenis GMT+1 u recimo GMT+2 (trenutno letnje racunanje vremena). Ono sto mi je cudno - kod mene na Denver-u vreme je OK - samo sam imao problem sa +/- 1 sat posto je stajalo GMT+1 pa mi je tada vreme kasnilo 1 sat.

Da li ces nekako uspeti da podesis i pravi datum i vreme - ne znam...

Poslednja izmena:
Šta mi preporučujete sa dvb-t2 i dvb-s (i fta a i ako ima neki pristupačan sa lan za "ono") i da li neko od vas ima već neki takav uređaj?

Ja sam cuo da su Synapsovi prijemnici jako dobri.

Sa svojim Denverom imam problem sa HD kanalima (sa Avale). Kada gledam bilo sta HD slika kao da "preskace". Nije da ono secka sa onim kockicama kada je signal los, vec bukvalno skakuce slika - kao da risiver ne moze da postigne da prikaze sliku.

Kontaktirao sam ovlasceni servis i oni kazu da taj problem imaju svi risiveri i da su oni probali i sa drugim proizvodjacima. Malo mi je to sumnjivo pa da vidim kakvo je vase iskustvo. Da li jos neko ima takvih problema? Ne znam da li ima veze sa predajnikom (ja gledam sa Avale na 28. kanalu) ali ne verujem da je do toga....

koji su to HD kanali sa Avale??

pa nije RTS HD "HD kanali" tj mnozina.
kod mene RTS HD radi bez problema na 2 setboxa i na LG TVu. I to je jedini kanal u hd rezoluciji tj 1080i

Koja je fora ovde: mkv i avi filmove lepo pusta bez problema, dok mp4 uvek ali uvek oko 30-35min zastane i ne moze da se premota unapred...? Bez obzira na kvalitet i rezoluciju snimka.

U pitanju je Vivax IMAGO DVB-T2 152.

horizons A115
horizons S RF
:wave:

Da nekim slucajem jos neko nema Denver STB? Da znam da li je do mog uredjaja ili cele serije? Stavise probao sam snimanje na USB Flash i to sto je snimio nema seckanja. Definitivno nije do prijemnog signala vec do samog uredjaja. Cak i kada pustim snimak preko uredjaja, secka... a na racuanru isti snimak ide bez problema :( Nadam se da je to moguce popraviti nekim novim firmware-om.

Da li je moguće sa STBoxa skinuti samo AUDIO signal? Nezavisno od VIDEO signala, proslediti ga na poseban audio uredjaj (risiver, mini linija, 5+1,...)
Za gledanje TV_a koristim monitor (VGA bez zvucnika neki Intex ili tako nesto) i sada dok traje analogni signal sa onim sto imam sve radi super,...
Sve sto sam video ima HDMI ili skart,..ok ima adapter sa HDMI na VGA pa i druge opcije ili tu ne ide ,..ton (audio)
Postoji li neki STBox koji ima nezavisni AUDIO izlaz, koji bih mogao da iskoristim,..
nije valjda da cu morati da kupim novi monitor (ili TV) sa HDMI_em i sa zvucnicima,..:-(

Можеш да извучеш са скарт конектора а Horizons A115 има и HDMI и SCART и чинчеве па користиш шта ти је потребно.

SVAKI Skart ima audio izlaz :) Samo pogledaj raspored pinova ;)
Da li se kačenjem na HDMI automatski audio tera kroz njega, a svi ostali izlazi zatvaraju (znači SKART tog momenta ne funkcioniše)?
Ako se to dešava đaba mi prespajanje i vađenje audio signala iz skarta. Ima li pouzdane informacije,..koliko znam kada radi HDMI ili neki drugi izlaz,
ostali prestaju sa radom, nemaju funkciju,...
ako neko zna neki link za šemu skarta da dih izvadio samo audio saignal...

Da nekim slucajem jos neko nema Denver STB? Da znam da li je do mog uredjaja ili cele serije? Stavise probao sam snimanje na USB Flash i to sto je snimio nema seckanja. Definitivno nije do prijemnog signala vec do samog uredjaja. Cak i kada pustim snimak preko uredjaja, secka... a na racuanru isti snimak ide bez problema :( Nadam se da je to moguce popraviti nekim novim firmware-om.
Upravo uzeo pre 3 dana, ništa, baš ništa nigde ne secka i to još sa analognim kablovima na TV karticu u kompjuteru. Sobna antena ali na 2 KM od avalskog tornja, čak radi skoro dobro i bez antene.

Poslednja izmena od urednika:
Da li se kačenjem na HDMI automatski audio tera kroz njega, a svi ostali izlazi zatvaraju (znači SKART tog momenta ne funkcioniše)?
Ako se to dešava đaba mi prespajanje i vađenje audio signala iz skarta. Ima li pouzdane informacije,..koliko znam kada radi HDMI ili neki drugi izlaz,
ostali prestaju sa radom, nemaju funkciju,...
ako neko zna neki link za šemu skarta da dih izvadio samo audio saignal...
http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml

Vrh Dno