Ako antena ima pojacivac sa sopstvenim, ispravnim napajanjem (adapterom), to dodatno iz STBa treba da bude iskljuceno. Ako je napajanje neispravno, onda ukljuciti ovo iz STBa. Vazi i za sobne i krovne antene!antena@ hvala, možda si i u pravu pošto ni sam sada nisam siguran! Bilo mi je nekako logično da ako se dodaje pojačivač da u Menu treba da se postavi napajanje antene na "uključeno" da bi sve to i funkcionisalo. *** tu i jesmo da nekome pomognemo ali i da nešto novo naučimo cheers
Sada mi je definitivno sve jasnije, naročito kada je sve lepo i objašnjenoAko antena ima pojacivac sa sopstvenim, ispravnim napajanjem (adapterom), to dodatno iz STBa treba da bude iskljuceno. Ako je napajanje neispravno, onda ukljuciti ovo iz STBa. Vazi i za sobne i krovne antene!
Ako antena ima neku elektroniku (plocicu), to napajanje iz STBa moze da bude ukljuceno a moze i iskljuceno (treba probati pa videti sta daje bolje rezultate).
A ako antena nema nista od elektronike, onda treba da bude iskljuceno.
Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve kanale od prvog do poslednjeg ili to možeš samo preko komande ch+ i ch- (naravno ne mislim na pojedinačno menjanje programa preko komandi sa brojevima 1,2,3... Thumb up ), pošto kod mene to ne radi +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike ali nema istu funkciju kao "recall".@gorigoran
I nama je u pocetku sve bilo u redu, a posle se pojavio problem sa signalom. Kada smo prikljucivali Set Top Box menjali smo antenu i dodali pojacavac.
Uzeo preko vaucera za majku Orion iz Maxija i nema sanse sa njim da uhvatim signal. Donesem kod nje moj Amiko mini combo koji koristim kuci da proverim, on uhvati sve kanale, pokazivac signala pokazuje 43% signal i svi kanali rade bez greske. Opet pokusam sa Orionom, ni jedan ne hvata. Odnesem Orion kod mene kuci gde mi Amiko pokazuje 98% signala i tu Orion uspe da pohvata sve kanale. Slika je dosta losija nego na Amiku, posebno se razlika vidi na RTS HD.
Ne znam koliki je signal potreban Orionu da bi prikazao sliku, ali je sigurno da je potreban prilicno jak. Cak sam i zamenio uredjaj za drugi isti takav (u Maxiju nemaju druge), jer sam mislio da je felerican primerak, situacija ista. Sto se tice tehnicke podrske, za njih je uredjaj ispravan.
Ovih dana idem da kupim drugi Set top box (*ovno od Oriona cu slatko da razbijem), moze li neko da mi da savet koji uredjaj ima najosetljiviji prijemnik, tj koji dobro radi sa slabim tv signalom ?
EPG i INFO zavisi od provajdera, a ne od samog uredjaja i firmvera, a to za sada slabo kod nas funkcionise.Doduse, radilo je pre par meseci, dok nisu usli u "finalnu" fazu digitalizacije...
Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve kanale od prvog do poslednjeg ili to možeš samo preko komande ch+ i ch- (naravno ne mislim na pojedinačno menjanje programa preko komandi sa brojevima 1,2,3... Thumb up ), pošto kod mene to ne radi +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike ali nema istu funkciju kao "recall".
Jer ako je to problem samo do mog daljinca da ga i zamenim
http://www.digitalniprijemnik.rs/shop/digitalni-risiver/xwave-digital-one/
pa nije RTS HD "HD kanali" tj mnozina.
kod mene RTS HD radi bez problema na 2 setboxa i na LG TVu. I to je jedini kanal u hd rezoluciji tj 1080i
Da li se kačenjem na HDMI automatski audio tera kroz njega, a svi ostali izlazi zatvaraju (znači SKART tog momenta ne funkcioniše)?SVAKI Skart ima audio izlazSamo pogledaj raspored pinova
![]()
Upravo uzeo pre 3 dana, ništa, baš ništa nigde ne secka i to još sa analognim kablovima na TV karticu u kompjuteru. Sobna antena ali na 2 KM od avalskog tornja, čak radi skoro dobro i bez antene.Da nekim slucajem jos neko nema Denver STB? Da znam da li je do mog uredjaja ili cele serije? Stavise probao sam snimanje na USB Flash i to sto je snimio nema seckanja. Definitivno nije do prijemnog signala vec do samog uredjaja. Cak i kada pustim snimak preko uredjaja, secka... a na racuanru isti snimak ide bez problemaNadam se da je to moguce popraviti nekim novim firmware-om.
http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtmlDa li se kačenjem na HDMI automatski audio tera kroz njega, a svi ostali izlazi zatvaraju (znači SKART tog momenta ne funkcioniše)?
Ako se to dešava đaba mi prespajanje i vađenje audio signala iz skarta. Ima li pouzdane informacije,..koliko znam kada radi HDMI ili neki drugi izlaz,
ostali prestaju sa radom, nemaju funkciju,...
ako neko zna neki link za šemu skarta da dih izvadio samo audio saignal...
probam ovo sto kaže link, i u svakom slučaju zahvaljujem,..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari