Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne isplati se ta rabota... i ovde i tamo ce verovatno naplatiti ~32% (carnina+pdv) od cene novog HDD-a, mozes da pokusas kao polovno pa ako prodje prodje...

@Espada
zavisi vise od gabarita ako je mala koverta i kesica, moze sve da prodje bez pregleda

Ne mogu da verujem, dobih danas nosač za mikrofon, onaj zglobni, što izgleda kao lampa, kutija kao da sam naručio full size tripod i ništa nisam morao da platim :D
Izgleda da se carina konačno sažalila :)

Ajde mogu da razumem da država uzme carinu, pdv ali mi nije jasno zašto pošta naplati nekih 150 dinara bez izdavanja bilo kakve priznanice, računa

@miloske2002
Sto dinara je otvaranje i zatvaranje manjih pošiljki. 45 din je standardna provizija za uplatu dažbina putem uplatnice.
45 din imas na tvom primerku uplatnice a 100 din je navedeno na papiru gde potpisuješ prijem pošiljke.
Ako bi tražio priznanicu za tih 100 din verujem da bi ti izdali ali ne znam sigurno jer nisam tražio niti ću.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, za drugara pitam. Treba da mu stigne nesto preko Ali-a. S obzirom na to da se postaru placa i carina i porez ako naplate, kako ide ako mu nesto procene npr. na 150$ a on je platio $40, i ima dokaz za to, tipa izvod iz banke, paypal i slicno? S obzirom da mora postaru da plati, kakva je procedura, jer plati postaru pa se posle negde zali i trazi neki povracaj, ili odbije da primi pa ide kod njih sa dokazom o placanju ili nesto trece?

Ako preuzme paket od poštara tj. plati namete znači da je saglasan sa njima tj. prihvata ih te nema pravo na žalbu tj. ima pravo ali se te žalbe uvek odbacuju. Mora da odbije prijem paketa, onda ide na poštu sa pomenutim dokazima, tu popuni žalbu, plati tih 400-500 din koliko se već podnošenje žalbe plaća a pošta će paket vratiti carini na ponovnu procenu. Carina dalje ima do 60 dana da reši taj problem. On za to vreme sedi kući i čeka pošto ne može na licu mesta sve da se reši...

Juče paket stigao u Niš, završeno carinjenje. Jutros pogledam status promašili poštu. Zovem tu drugu poštu, naravno ne javljaju se.

Nije velika vrednost ali smučilo mi se, dođe paket iz Kine normalno a ovi naši zeznu najosnovnije stvari.

Jel se desava nekad da promene TN kod nas u nekom trenutku?
Moj paket ima status:
12.05.2015 08:34:52 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
I od tada nista vise, ne znam da li trebam nekoga da zovem da vidim sta se desava. Mada ne verujem da bih nasao taj odgovor, kao da nije nasao put do carine :D
U drugoj temi sam pregledao statuse paketa od drugih clanova i najcesce se status menja za 1 ili 2 dana. (na status Otprema, koji sledi posle ovog mog)

Nije velika vrednost ali smučilo mi se, dođe paket iz Kine normalno a ovi naši zeznu najosnovnije stvari.

Ja cekam telefon, poludeo bih kada bi mi se paket negde zagubio posle 20ak dana cekanja :/

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci da je zeznuta posta, i meni je stiglo u drugu postu, ali tamo je sedelo jedan dan. Neka interna organizacija.

Odosmo malo u off a sve sam pisao u temi "Kineski manje poznati brendovi (clones-free)". Narucio sam sa Aliexpressa, prodavac HK Goldway.

@Ilion

Hvala :) Vidim ti si iskusan sa "kinezima". Super su ti opisi telefona, ja ne verujem da znam toliko dobro da odradim recenziju pa cu verovatno samo u temi za kineske telefone napisati nesto osnovno kad stigne. A mozda nekome i pre stigne, meni bas nesto ne ide sa ovim statusima posiljke :/

Ako bih narucio sa alija neki telefon od 140-160 dolara sa besplatnom dostavom iz kine.koliko bi bili ti troskovi carine i pdv i kako je najbolje to da se posalje koja cena da se stavi na paket kako da se zapakuje ili neki savet ako ima neko ko je vec narucivao.Da li ima neke sanse da se prodje bez otvaranja paketa ili tako nesto da bude bez pdva ili neka varijanta da se jeftinije prodje.Hvala...

Прва страна теме, описано хиљаду пута и вазда се неко нови нађе да пита без да се и мало потруди и прочита бар прву страну...

Procitao sam prvu strano naravno ali tu ne pise nista vezano za savete,zatim sam trazio u forumu "telefon"nisam nasao sta mi treba i ne mogu da listam 700 i kusur strana,hteo sam da vidim sa nekim ko je vec narucivao preko toga ako moze da da prijateljski savet oko cene koju treba napisati ili paketa.Ja se najiskrenije izvinjavam sto sam te uznemirio ovako banalnim pitanjem,potrazicu odgovor na drugom mestu

Kakav savet, kazes kinezu da ga zamalterise sa silikonom i spakuje u lutki, vrednuje na 5$ i eto...... :-devil-:

:-D

Sve bi bilo lepo kad se na skeneru to ne bi videlo na koji inace svaka posiljka ide.

Ne znam je li bilo pitanje vec (ako jeste prastajte), zanima me ako narucim nesto sa AliExpress-a sto je na dnevnoj/vikend akciji, da li ce mi pdv naplatiti od originalne cene ili od one sa snizenja, racunam dok stigne to do carine ta akcija je odavno zavrsena... jer procitah u prvom postu da se ne obaziru mnogo na vrednost koja je upisana... Je li imao neko iskustva sa tim akcijskim carinjenjem? :D

^

kakvo crno akcijsko carinjenje, ja bi bio srecan da mi procene na klasicnu cenu posto mi obicno tripliraju i klasicnu cenu pa platim troskove koliko i sam predmet xD no dobro, to je moje iskustvo, imam tu srecu da ubodem carinike koji ustaju na levu nogu, ne znaci da je uvek i svima tako :)

Meni stigli oni "blutut zvučnici" tj. Mp3 plejer sa zvucnicima na baterije

, za 7dana ukupno mislim da su na carini/pošti prošli u cugu bar prema trekingu. NL pošta.10$ napisano na paketu nije bilo carine.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno