D
Deleted member 46590
Guest
To ti je "Hybrid Shut Down" koji je default opcija. Taj shortcut poolmaker što ti je dao je siguran put za neopozivo gašenje.
Druže vrtiš se u krug, i to svojom zaslugom, nešto ne radiš kako treba.Ja sam gasio tj. shut down na sva tri nacina, tj. preko charms bara, start dugmeta i one opcije na metro stranici gore desno gde je slicica i search opcija i uvek se komp upali pritiskom bilo kog tastera na tastaturi, tako da tu nema nikakve razlike. Sto se tice gasenja na sva tri nacina cini mi se da je uvek isto (oko desetak sekundi), dok je paljenje malo duze (oko petnaestak s.). Prosto ne mogu da verujem da shut down vise nije shut down kao ranije.
S aspekta krajnjeg korisnika, ako ostavi otvoren prozor i ide na bilo koji shut down i prilikom ponovnog pokretanja mu taj prozor ne ostane otvoren, za njega je komp isključen. Šta windows radi u pozadini da bi se brže podigao, za njega nije bitno.Izmeri razliku u vremenu koje je potrebno za samo gašenje i za ponovni start sistema (izmeri posebno za obe stavke).
Izmeri navedeno za gašenje preko charms bara i za gašenje preko start dugmeta.
Pa ćeš videti da razlike postoje.
Takođe pročitaj link koji sam postavio u mom prethodnom komentaru pa ćeš videti da nisi u pravu (što se tiče toga da postoji dva režima shutdowna u windowsu 8/8.1).
Otvori Resource Monitor, idi na disk tab pa vidi koji proces ti najviše zauzima disk.Vec sam se bio zalio na zauzece HDD na 100%, pa se navodno resilo pa opet novo nanovo. Citajuci temu unazad dodjoh do nekog video klipa kako je neko navodno resio problem
https://www.youtube.com/watch?v=nOBqqMr-fiU, kada sam pogledao sta stoji kod njega i uporedio sa onim kod mene sve se razlikuje, pa da pitam sta bih trebalo da uradim ovde
Pogledajte prilog 169615
Naravno, kao i kod svega ostalog, ako nema problema i stvari funkcionišu to je to, vozi se na fabričkom stanju.S aspekta krajnjeg korisnika, ako ostavi otvoren prozor i ide na bilo koji shut down i prilikom ponovnog pokretanja mu taj prozor ne ostane otvoren, za njega je komp isključen. Šta windows radi u pozadini da bi se brže podigao, za njega nije bitno.
^^ Link u mom pretposlednjem komentaru, samo čekiraj hibernation.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari