Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi pomagajte,meni isto izbacuje errore kod download-a,i to od pre par dana.

Za sve one koji imaju problem, kao sto sam pre rekao decko na drugom forumu je kontaktirao Sony support i dali su mu ove portove: 10050, 10051, 10040, 10060, 50000, 60000. Ne znam da li su univerzalni, tj da li vaze za svakoga, i onog ko ima adsl i onog ko ima kablovski net, ne razumem se toliko i zato bi hteo neko upuceniji da me informise. U detalje nisam isao, ali sam ih probao uneti ovako:

Pogledajte prilog 169648

Ako moze neko iskusniji da kaze jesam ih dobro uneo, posto su mi podesavanja rutera malo komplikovana. Stopovao sam vreme ucitavanja odredjenih igara, tipa ulaska u odredjene servere itd, i zaista mi je ako ne i duplo brze ucitavanje. Kao recimo GTA Online, duplo brze udje nego bez ovih portova. Download ne znam, nisam nista skidao ali trebalo bi da je i to brze...

Nisam strucnjak zato pitam jesam dobro to uneo ili mozda moze i bolje od toga. Kao sto vidite nisam nista unosio u tab Port Filtering niti u Port Triggering, vec samo u Forwarding jer jedino tamo me pita za IP adresu na koju da se odnosi. A ja sam stavio bas tu koja pripada konzoli, IP koji sam uneo u DMZ.

Ja nisam imao problema kao neki ovde, nije mi izbacivao nikakvu gresku, sve se skidalo bez problema... Ali kada mi je taj momak rekao da njemu sada brze ucitava online a ne samo download itd, onda sam morao staviti i ja da vidim razliku, i zaista je primetna. Od samog ulazenja u PS Store i kako u trenutku izbaci sav sadrzaj, nije mi se to jos desilo pre... Da napomenem, net mi je 25/2 i na Test internet connection u samoj konzoli izbacuje skoro maximum, nekih 23/1.9

Da, te portove je meni jedan lik iz Sony supporta dao juce na chatu, posto to i inace daju kao genericki odgovor, medjutim meni uopste nije problem u njima jer cak ni prokleti login page ne mogu sa mog ISP-a da dobijem:

curl -I https://account.sonyentertainmentnetwork.com
curl: (7) Failed to connect to account.sonyentertainmentnetwork.com port 443: Timed out

Najgora stvar od svega je sto kod njih ne postoji nikakav sistem eskalacije i generalno nemas kome da se obratis ako ti onaj njihov Prolexic ddos protection banuje IP (ili neki opseg IP-a). Sad mora da se dovijam i logujem preko mobilnog neta (ili da razmisljam o drugom netu) samo da bih usao na nalog...

Evo meni u Man Cave-u na wireless netu izbacuje error za download. A kad sam ga doneo kući (ADSL) radi download bez problema. Moram provajdera kontaktirati, taj net mi je Playstation Only. Ako ne radi više, da ne bacam pare.

Očigledno nešto nije u redu,evo biće "održavanje" tričavih 10ak sati u ponedeljak:d

The PlayStation Network will go down for scheduled maintenance next week.

Sony has announced the next round of PSN’s scheduled maintenance.

This one is a bit long, clocking in at nearly ten hours. It begins Monday, May 11 at 7:30pm PDT / 2:30am GMT and ends Tuesday, May 12 at 5:00am PDT / 12:00pm GMT.

It will affect the PlayStation Store, PSN account management, and PlayStation Video. Online play will only be available if you’ve signed into your account within 24 hours prior to the downtime.

Sad vidim koliko preload znači. Taman 4 dana ima da skidam The Old Blood. A preload je i krenuo neka 4 dana pre izlaska 😀. Onaj prolog me je strašno navukao

Mozda najzad dodaju PS+ verziju DriveClub-a, svezi info o njoj je izasao danas [cela indija, 15 automobila]. 😀 😀 😀

Koliko vidim, ovo mu dođe neka opšta tema, pa da ja pitam par pitanja. Sad, uzeo bih PS4 i zanima me gde vi kupujete igre? Nešto ne bih rekao da uvek kupite fizičku kopiju, nego da postoje i digitalne vezije koje su nešto jeftinije u određenim prodavnicama. Kao npr Nuuvem za PC. I kako se kreću cene, da li i gde mogu da se prate akcije, da li imate nekoga ko stalno tako prodaje polovne kod nas, itd. itd.? I drugo, šta se dešava kada se kupi polovna igra u slučaju multiplejera? Je l ima nekakav kod ili se može igrati na više accounta "od početka"? Tipa, neko je uzeo Driveclub (ne znam da li ima MP, ali navodim kao primer), igrao MP, napravio oređeni progres i prodao mi i kada ja ubacim u svoju konzolu, da li igram od početka ili uopšte ne mogu da igram jer je taj disk vezan za taj drugi akaunt ili nešto? Nadam se da ste skontali.

Fala. 🙂

Zvuči kao da rade sharing za neupućene sa brdo naloga 😀

Koliko vidim, ovo mu dođe neka opšta tema, pa da ja pitam par pitanja. Sad, uzeo bih PS4 i zanima me gde vi kupujete igre? Nešto ne bih rekao da uvek kupite fizičku kopiju, nego da postoje i digitalne vezije koje su nešto jeftinije u određenim prodavnicama. Kao npr Nuuvem za PC. I kako se kreću cene, da li i gde mogu da se prate akcije, da li imate nekoga ko stalno tako prodaje polovne kod nas, itd. itd.? I drugo, šta se dešava kada se kupi polovna igra u slučaju multiplejera? Je l ima nekakav kod ili se može igrati na više accounta "od početka"? Tipa, neko je uzeo Driveclub (ne znam da li ima MP, ali navodim kao primer), igrao MP, napravio oređeni progres i prodao mi i kada ja ubacim u svoju konzolu, da li igram od početka ili uopšte ne mogu da igram jer je taj disk vezan za taj drugi akaunt ili nešto? Nadam se da ste skontali.

Fala. 🙂

Skoro sve uzimam direkt sa PSN-a. Postoje i drugi sajtovi, BoxedDeal ima par popusta recimo ali se skoro nikad ne menja i skoro je uvek out of stock, a slično je i sa GameDealDaily. Prati ovaj subreddit, tu ćeš naći većinu popusta, mada je i tu dobar deo samo za SAD. Ili vidi na razmeni igara.

Što se MP-a tiče, to se vezuje za tvoj nalog, ako ja odigram 100 sati nečega i prodam tebi, ti krećeš od 0 na svom nalogu.

Jesi siguran? 😛

O cemu mi pricamo proteklih godinu i po dana ?

Preprodati se moze i Nosilac i Gost, samo sto se Gostu za Online igranje pamti gde je progres stao, znaci onaj koji je drugi (treci, peti) vlasnik nastavice tamo gde je prvi i svaki sledeci stao...

Dok kod Nosioca nije to slucaj, on ima cisto svoj progres i sve svoje licno.

Isto kao igra na disku ili digital bilo kojeg tipa, sve apsolutno isto, bez ikakve razlike, po stoti put vec receno.

Jedino pravis nov nalog za svaku novu igru ali igras sa svog licnog naloga gde ti je sve, progres, save fajlovi, trofeji... Milina.

I u sustini svaki taj nov nalog posle mozes da preprodas, zasto ne bi mogao. Pa to svi na razmeni radimo vec godinu i nesto dana...

Zato se najpravilnije kaze sharing naloga, a ne sharing igara... Ne razmenjujes igru vec naloge, ali tvoj licni nalog uvek ostaje i sa njega baratas sve...

Poslednja izmena:
Pitao je za polovne disk igre ali se raspitivao i za digital.
A digital je srodan sa sharingom.

Samo sam dao coveku jos jednu opciju, ako hoce-hoce, a ako ne-ne.
Na isto mu se svodi, samo jeftinije.

Ali da share-ovane igre (nalozi) ne mogu da se preprodaju nije tacno, morao sam samo to da ispravim.

To je bukvalno osnova sharinga.

Poslednja izmena:
😀

Pogledajte prilog 170017

To je samo delic jedne strane a ima ih preko 50, od toga neka je i 5-10 aktuelnih.

Sto je oznaceno sa "P/M" je prodaja/menjanje share naloga, a "Share" je cekanje grupe da se skupi. Znaci kada se grupa skupi i posle ljudi krenu da igraju igru, i predju je, posle odredjenog vremena je stavljaju na prodaju kao polovnu (iako je digital), i otuda svi ti zivi P, M itd... Ima i K, recimo ja cesto trazim da odmah kupim odredjeni slot koji je neko vec uzeo pre mene, da ne cekam grupu da se skupi za share...

P.S. Izvini za "napad", ali stvarno sam mislio da to znas nego se pravis lud 😀 Sorry jos jednom, ako jos bilo sta treba da pojasnim pisi na PM.

Poslednja izmena:
Ne, mislim na to da neko kupi preko share-a, odigra pa proda nekom drugom...mada po ovome izgleda da se i to radi uveliko. I ja sam mu linkovao razmenu igara tako da znam da to postoji.

Ne, mislim na to da neko kupi preko share-a, odigra pa proda nekom drugom...mada po ovome izgleda da se i to radi uveliko. I ja sam mu linkovao razmenu igara tako da znam da to postoji.

Da, da, to je upravo to sto kazes.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno