Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Baterija je opala za 1% samo, za 9 sati sna :)
S5 mi pojede mnogo vise.
495d1e3f5df4868395ba8c6886f119e4.jpg

Isto je i na note 4 modelu - preko noći 1-2% ode, a uključen wifi...
Nije to problem nego SoT :)

Primetio sam da telefon gubi 4G signal.
Ne znam da li je samo Verizon verzija i da li je softverski problem, nadam se da ce biti ispravljeno.

Druga stvar, ne mogu da verujem da su samo 1 antenu ugradili. Da u 2015oj godini ne mogu da koristim net dok pricam mi je nesto neverovatno.
Verizon ima resenje za to VoLTE(voice over lte), koritsti 4g za telefonske hd razgovore(besplatno) i onda moze da se surfuje, ali sve jedno, nemam uvek 4g signal tako da i nije najbolje resenje.

Pazi da se vas dvoje ne smuvate. Još ako izvadi neko od vas dvoje ajfon biće belaja.
[emoji23] [emoji33]

Tozo. Citao sam negde da se i wi fi sam od sebe prekida ako je mob dugo u deep sleep-u.
Zamisli pored gubljenja 4g strefi te i to sa wi fi...

[emoji23] [emoji33]

Tozo. Citao sam negde da se i wi fi sam od sebe prekida ako je mob dugo u deep sleep-u.
Zamisli pored gubljenja 4g strefi te i to sa wi fi...
Ne ostavljam upaljen wi fi tako da ne znam.
4g se vrati posle restarta.
Inace ima opcija u wifi da se wifi ugasi sam kad telefon ode na deep sleep, mozda su neki ne znalci upalili tu opciju pa se cude [emoji16]
f306be660c5f47e4af7ccb8b510886a0.jpg

Kacim do sutra temperaturu na fast chargeru, wireless, i obicnom punjacu.
Ako stignem da 3 puta istrosim u napunim bateriju.

Poslednja izmena:
Moze telefon imati 111 antena , na verizonu (koji je CDMA) ne moze voice & data u isto vreme, sa pojavom LTE to je sada moguce
tako da ne krivi telefon za to ;) .... to si lako mogao I sam naci na internetu, mojne da si kao ameri ovi sto ne znaju nista....
A to sto ti gubi 4g signal....ako ti S5 nije gubio, dakle ako nije do mrezne pokrivenosti tu gde se nalazis, probaj da zamenis SIM karticu I probaj jedan dan jel se popravilo nesto, ako nije do toga menjaj telefon (napominjem, ako se to nije desavalo sa S5, ako jeste onda je do mreze ***. )

Moze telefon imati 111 antena , na verizonu (koji je CDMA) ne moze voice & data u isto vreme, sa pojavom LTE to je sada moguce
tako da ne krivi telefon za to ;) .... to si lako mogao I sam naci na internetu, mojne da si kao ameri ovi sto ne znaju nista....
A to sto ti gubi 4g signal....ako ti S5 nije gubio, dakle ako nije do mrezne pokrivenosti tu gde se nalazis, probaj da zamenis SIM karticu I probaj jedan dan jel se popravilo nesto, ako nije do toga menjaj telefon (napominjem, ako se to nije desavalo sa S5, ako jeste onda je do mreze ***. )
S6 ima problema sa tim. Eno xda forum pun verizon S6 gubi 4g signal tema.
Inace S5 moze ne smetano da koristi voice i data, i to bez volte. Barem je meni tako bilo i nikad mi se nije desilo da nece na net dok razgovaram(volte iskljucen). Evo i tema za to.

http://forum.xda-developers.com/note-4-verizon/help/simultaneous-voice-data-volte-t2929030

Nije do Verizona vec antena u telefonu.
Snapdragon je ima dual antene ali Exynos izgleda nema.

Poslednja izmena:
VoLTE = Voice over LTE
kazem ti od pojave LTE mreze moguce je koristiti voice I data
sve ispod LTE mreze je CDMA I tu Verizon nije omogucio to

tacno sam znao da ce nesto usrati sa tim telefonom, sad kad lici na nesto - ne radi kako treba.....

VoLTE = Voice over LTE
kazem ti od pojave LTE mreze moguce je koristiti voice I data
sve ispod LTE mreze je CDMA I tu Verizon nije omogucio to

tacno sam znao da ce nesto usrati sa tim telefonom, sad kad lici na nesto - ne radi kako treba.....
Ja ti kazem i kad je VoLTE ugasen, Voice i data rade ako telefon ima dual antenu(S5)
Ako telefon nema dual antenu a VoLTE je ugasen, voice i data nece raditi.
Znaci ja sam sad primoran da koristim VoLTE jer S6 nema dual antenu. Na S5 nisam morao da koristim VoLTE

Koliko sam isparatio verizon model i koristi Qualcomm resenja za antene.

Videh da je neko zakacio sliku verizon s6 a sa strane mu zalepljeno Qualcomm

Poslednja izmena:
^^ Koliko sam isparatio verizon model i koristi Qualcomm resenja za antene.

Videh da je neko zakacio sliku verizon s6 a sa strane mu zalepljeno Qualcomm
Da al nema dual antenu.
Evo objasnio lik na xda posto je dosta ljudi koji su presli sa S5, N4 ostalo zbunjeno misleci da je telefon ******

To add, the note 3 (if it's like the note 4) had dual antennas, so you could make a call and use data on the LTE network at the same time. This feature is missing from the s6, and is a lack of hardware, not something that can be turned on. Advanced calling using VOLTE can sort of accomplish the same result, but it's not the process to accomplish it. The only reason I'm going to the trouble of making the distinction is to point out that there is a hardware limitation that Samsung made after the note 4. If you're satisfied with the result, then that's great. If you're on prepaid, then advanced calling isn't available to you at his time and you cannot do calling and data at the same time. You could on the note 4, however. The note 4 was capable of utilizing the advanced calling feature, but also featured the dual antennas. Hope that's a fairly clear addition to everyone's input. Let me know if it's not clear. Currently have the s6 edge and note 4 on Verizon.

Nije kriv Verizon nego Samsung.
Verizon je cak pomogao ubacujuci VoLTE. Ali operateri koji nemaju VoLTE mogu da se slikaju.
A mozda je i Verizon kriv. Mozda oni forsiraju jednu antenu da bi korisnici poceli da koriste VoLTE. Sto je po meni bezveze. Jer kad izgubim 4g signal u toku razgovora, razgovor se prekine. Sa dual antenama izgubim samo mogucnost da koristim 3g i voice ali poziv se ne prekine. Sa 1 antenom i izgubim mogucnost poziva i interneta i plus se prekine poziv.

Poslednja izmena:
sad vidim sta pises...
I po svemu sudeci si u pravu, usrali su u samsungu, tj morali su bar za Verizon model drugacije to da odrade (kao sto je s5 I note 4) ***

Objasnite vi meni samo koja je poenta ici na internet dok pricate telefonom...evo licno ne vidim ni najmanje potrebu za istim niti mi je ikad i palo na pamet da mi to treba

Dobiješ manje klizav telefon
Pa bas dodir stakla cini tel ekstremno ne klizavim. Kad na prstima drzim tel, najmanje je klizav ako su na ekranu, sad sam probao bas mogu pod skoro 80°< da ga drzim i ne pada

Stvarno nisi video nijedan snimak gde Nexus 4 ili xperie počnu sami od sebe da idu po krevetu / stolu?

@fkloznica
Oduvali su me rezultati za wireless punjac.
2h i 30 min od 5% do punih 100%
Temperatura nije presla 26 stepeni.
Javljam sutra rezultate za fast charging i za obican.
fdf5a8b8f0a3d683432d2935470f9a26.jpg

@Proday
1000 puta mi se desilo da dok razgovaram s nekim hocu da pogledam neku informaciju na telefonu.
Ili recimo u kolima dok razgovaram mi treba i na navigacija na google maps.
Koristim net uz svaki treci poziv.

Poslednja izmena:
Nisam probao, ali u pitanju je port stare igre sa Xboxa: https://www.youtube.com/watch?v=UfSutlCDeaU
Pitanje je jedino koliko će touch kontrole da je ugrobare...
Probao sam je juče na S5. Teško je upravljati. Mozda i meni ne ide i treba se navici ali je preosetljiv, kamera se stalno vrti pa da bi išao pravo čas treba prst gore cas desno, levo. Pipnes ga malo i očas posla sletis sa litice itd. Previše pipavo za moj ukus. Smorilo me.

Poslednja izmena:
@toza.

A joj ovo su predobri rezultati.. Nije mi jasno kako su uspeli da izoluju bateriju od toplote koja se oslobadja pri qi punjenju.. Svaka cast.

Sto se mene tice ja bih ga samo tako punio :)

Edit: da ga ti nisi punio negde na terasi ili u sobi gde je max 10c ? :) nerealno da je tako hladna baterija. Pa meni je u deep sleepu oko 28,29c.

Poslednja izmena:
@toza.

A joj ovo su predobri rezultati.. Nije mi jasno kako su uspeli da izoluju bateriju od toplote koja se oslobadja pri qi punjenju.. Svaka cast.

Sto se mene tice ja bih ga samo tako punio :)

Edit: da ga ti nisi punio negde na terasi ili u sobi gde je max 10c ? :) nerealno da je tako hladna baterija. Pa meni je u deep sleepu oko 28,29c.
A jeste stavio sam ga u frizider da ga napunim :D
Na sobnoj temperaturi.
Na istom mestu cu testirati i sa obicnim i sa fast chargerom pa uporedi po tome.
U svakom slucaju telefon mi je "hladniji" kad se ne puni kablom [emoji16]
Edit: meni dok ga koristim ide max do 36 stepeni
Evo SOT je upravo presao 3 sata imam jos 35%
Mobilni net i screen na max upaljeni sve vreme, nisam pustio telefon iz ruke vec 3 sata, baterija do 36c.

9ea16831b2e71d4415076941daf3d953.jpg

4c3fb644af66c961b94e94b916d6b07a.jpg

Edit: nisam u jakni, nisam ni go.
Normalna sobna temperatura.

Poslednja izmena:
Nisi odgovorio da li ti radi grejanje u sobi i da li u istoj blejis u jakni :) [emoji4]

Edit,zanimljivo. Sada mislim da je nekako program s#eban :) aj javi rez za brzo punjanje pa cemo presecemo

Poslednja izmena:
Nisi odgovorio da li ti radi grejanje u sobi i da li u istoj blejis u jakni :) [emoji4]

Edit,zanimljivo. Sada mislim da je nekako program s#eban :) aj javi rez za brzo punjanje pa cemo presecemo
Ili je Samsung nekim cudom uradio sjajan posao sa Baterijom i Exynosom..
Nisam strucnjak ali po meni se ovaj telefon mnogo manje greje nego S4 i S5. I ne greje se uopste na qi vec samo na kablu.

Edit: uradicu opet test u spavacoj sobi koja je toplija jer spavam u njoj (logicno) i tu cu uraditi i fast i normal charging pa cemo videti.
Ovo sam merio u dnevnoj sobi, sedim u njoj u pidzami tako da nije hladno uopste, sta vise kad bi bilo toplije preznojio bi se, al mozda telefonu dopire od negde hladnoca, mozda je moj model za sibirsko trziste [emoji16]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno