Šta je novo?

LG G3

Koja poruka treba da bude poslednje rečenice? Dajte ljudi, budimo malo realni...

Koje su glavne mane G3? Razmatram da ga kupim, pa me zanima misljenje iz pve ruke. Vidim da postoji problem sa performansama (i to ozbiljan) zbog sulude rezolucije ekrana. Sta jos?

Osim ako nisi teski igrac gotovo da nema mane i bice aktuelan jos bar dve godine. Problem sa pregrevanjem procesora imaju, manje ili vise, svi novi telefoni. Zato LG u novi G4 nije ni stavio 810 chipset nego 808 koji ima 6 proc. jezgara. Ako rutujes telefon problem obaranja takta procesora moze da se kompenzuje po cenu njegove vece temperature. Ja drzim procesor na 2 GHz, Antutu pokazuje 37.500 i nemam nikakav lag sa onim sto ja radim. :trust:

Koja poruka treba da bude poslednje rečenice? Dajte ljudi, budimo malo realni...
Ne razumem u cemu je problem da ti on spusti sa 100 na 90, kad maltene i da nema razlike, a i situacija kada ces biti napolju na direktnom suncu i sa opterecenim telefonom je barem meni nepoznata. Ne znam, mozda neko ode na plazu da igra 3D igricu.

Stock throttluje kad se dopisuješ na whatsapp 5 min u kontinuitetu + multitaskuješ u npr browser i tapatalk i to na wifi i 50% svetla. Kad si napolju na suncu i jakom osvetljenju i 3g to će samo ubrzati proces... Ne treba ti nikakav 3d

20h imaju oba. I jedan ima jedan nema... Ma nema veze, samo me je interesovalo da li postoji negde opcija koju sam slucajno iskljucio pa nisam mogao sada da nadjem. Nije to toliko bitna stvar :)

Ako se misli na ovu poruku za bateriju smart bulletin u display/home screen opcijama treba da bude uključen i štiklirana opcija LG Health...

Prilozi

• LG-G3-Review-Smart-Notice.jpg
    LG-G3-Review-Smart-Notice.jpg
    376.1 KB · Pregleda: 160
Stock throttluje kad se dopisuješ na whatsapp 5 min u kontinuitetu + multitaskuješ u npr browser i tapatalk i to na wifi i 50% svetla. Kad si napolju na suncu i jakom osvetljenju i 3g to će samo ubrzati proces... Ne treba ti nikakav 3d

To prosto nije istina, bio sam na stock-u nekih mesec dana i nije mi se to desavalo a ni na custom-u na kome nisam menajo throttle granicu... Trebas bas da ga namucis da bi ti se to desilo, meni se samo jednom desilo kada sam prebacio sa Davlika na ART i kada je update-ovo 240 aplikacija...

To prosto nije istina, bio sam na stock-u nekih mesec dana i nije mi se to desavalo a ni na custom-u na kome nisam menajo throttle granicu... Trebas bas da ga namucis da bi ti se to desilo, meni se samo jednom desilo kada sam prebacio sa Davlika na ART i kada je update-ovo 240 aplikacija...
Pratio si radni takt procesora, pa znaš da nije istina? Ili nisi OSETIO pad takta procesora?

Pratio si radni takt procesora, pa znaš da nije istina? Ili nisi OSETIO pad takta procesora?

Vise sam mislio na spustanje osvetljenja na 90%...
Ne mozes da pratis radni takt, mislim mozes i pratim ga ali se stalno menja, dok koristis WhatsApp sigurno ti ne zakuca takt na 2.5 GHz a i da zakuca cim na krtatko stanes da radis na telefonu nesto(npr stanes da bi gledao takt) on opadne jer nema aktivnosti... A nisam ni osetio pad a koristio sam znatno duze od 5 minuta...

Poslednja izmena:
Osim ako nisi teski igrac gotovo da nema mane i bice aktuelan jos bar dve godine. Problem sa pregrevanjem procesora imaju, manje ili vise, svi novi telefoni. Zato LG u novi G4 nije ni stavio 810 chipset nego 808 koji ima 6 proc. jezgara. Ako rutujes telefon problem obaranja takta procesora moze da se kompenzuje po cenu njegove vece temperature. Ja drzim procesor na 2 GHz, Antutu pokazuje 37.500 i nemam nikakav lag sa onim sto ja radim. :trust:

Bas tako. Slazem se sa tobom. Kod mene je CPU max 2265Ghz , GPU 520Mhz max uz dodatnu 200Mhz frekvenciju za idle umesto 330. Voltaze su stock. Nema nikakve primetne razlike u odnosu na 2456/578.

Vise sam mislio na spustanje osvetljenja na 90%...
Ne mozes da pratis radni takt, mislim mozes i pratim ga ali se stalno menja, dok koristis WhatsApp sigurno ti ne zakuca takt na 2.5 GHz a i da zakuca cim na krtatko stanes da radis na telefonu nesto(npr stanes da bi gledao takt) on opadne jer nema aktivnosti... A nisam ni osetio pad a koristio sam znatno duze od 5 minuta...
takt možeš da pratiš, potraži trepn profiler na play storu, qualcommova aplikacija. ali nisam ga tako ni pratio, nego osetim da se telefon ugrejao i uđem u trickster i vidim da je max freq oboren na 1.7. na istoj temperaturi obara cpu za prvi korak (na tih 1.7) i ekran na 90%, to možeš da vidiš kako je podešeno u default thermal-engine-8974.conf fajlu, u /system/etc.

Poslednja izmena:
takt možeš da pratiš, potraži trepn profiler na play storu, qualcommova aplikacija. ali nisam ga tako ni pratio, nego osetim da se telefon ugrejao i uđem u trickster i vidim da je max freq oboren na 1.7. na istoj temperaturi obara cpu za prvi korak (na tih 1.7) i ekran na 90%, to možeš da vidiš kako je podešeno u default thermal-engine-8974.conf fajlu, u /system/etc.

Ma to prosto nije istina, sve si izmislio. Covek napise da takt ne moze da se prati pa onda da moze, i to sve u istoj recenici.

Ma to prosto nije istina, sve si izmislio. Covek napise da takt ne moze da se prati pa onda da moze, i to sve u istoj recenici.

Ma ti si kralj sarkazma... Bravo... Idi da ti Nikolic da neku medalju. Pricao sam sa pogleda normalnog korisnika, ne mozes pratiti bez posebne aplikacije koju ces skinuti samo sa tom namerom (ja imam widget koji mi ispisuje takt), bez toga ne mozes BAS da pratis, mozes da udjes u igru igras malo i brzo izlazis da vidis koliki je takt... A osvetljenje sam mogao da pratim.

Poslednja izmena:
Bitno je samo da se to ne oseti, ni to opadanje takta, ni nedostatak osvetljenja, ni toplota u ruci dok se koristi. To sta on radi ispod me nesto ne tangira. A ja do sada nisam osetio te stvari sto je i poenta onoga sto sam pisao ranije.

Ja sam ovako podesio throttlovanje, odradio sam i uv pa će valjda ređe obarati takt a svetlo praktično nikad.

Stavio sam i onaj cloudy što se pominjao i ništa specijalno. Brz i fluidan je (ili nije :D) isto koliko i 20h stock sa obrisanom gomilom sistemskih aplikacija i servisa.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1429518623316.png
    uploadfromtaptalk1429518623316.png
    359.1 KB · Pregleda: 131
Ma ti si kralj sarkazma... Bravo... Idi da ti Nikolic da neku medalju. Pricao sam sa pogleda normalnog korisnika, ne mozes pratiti bez posebne aplikacije koju ces skinuti samo sa tom namerom (ja imam widget koji mi ispisuje takt), bez toga ne mozes BAS da pratis, mozes da udjes u igru igras malo i brzo izlazis da vidis koliki je takt... A osvetljenje sam mogao da pratim.

Ne treba mi medalja, kao sto ni tebi ne treba app. Udji u developer options i ukljuci show cpu usage.

Koje su glavne mane G3? Razmatram da ga kupim, pa me zanima misljenje iz pve ruke. Vidim da postoji problem sa performansama (i to ozbiljan) zbog sulude rezolucije ekrana. Sta jos?
Sto se mene tice, jedina mana je (jos uvek) Lollipop. Na Kit Katu radi besprekorno.
Meni baterija, od kad sam presao na 5.0 ne izgura dan.

Ne treba mi medalja, kao sto ni tebi ne treba app. Udji u developer options i ukljuci show cpu usage.

Ukljucio Show CPU usage i tu ja ne vidim maksimalni radni takt... ili ne znam sta znace ti brojevi (12.04/17.79/22.69)

Trenutni radni takt se, naravno, menja u zavisnosti od opterećenja. Ali možeš da vidiš maksimalni radni takt. Ako je limit ispod maksimalnog, znači da throttle-uje.

Znam sta je throttle, ali mi treba aplikacija da bi video maks takt, samo sam hteo da kazem da nisam mogao da pratim takt tek tako.

Poslednja izmena:
Ne razumem u cemu je problem da ti on spusti sa 100 na 90, kad maltene i da nema razlike, a i situacija kada ces biti napolju na direktnom suncu i sa opterecenim telefonom je barem meni nepoznata. Ne znam, mozda neko ode na plazu da igra 3D igricu.
Pa više je nerealno to da ćeš na 30% osvetljenja ekrana da izgubiš vid, i čovek može svašta da pomisli, pogotovo što si napisao da ga tako koristiš, možda čovek ni ne shvati u kakvim je to uslovima. Plus ti je Vojkan lepo napisao, šta će da se desi u težim uslovima, leti. I slažem se sasvim je normalno za LG, i G2 se isto ponaša u navedenim uslovima, na KK, sada sa LP, videćemo...Cloudy G3 2.0 gotovo nikada mi nije obarao maksimalno osvetljenje...

Jeste, kao sto sam ranije napisao da sam vise mislio na smenjenje osvetljnjaja sto sam mogao da pratim i i dalje tvrdim da nije istina, bar kod mene... A nisam ni pad takta OSETIO... Tako da nije istina :)

A ti tvrdis da posle 5 minuta cackanja (ne igranja igrica) telefon ti se usija i smanjuje takt i osvetljenje... Jel se jos nekome to desava?

Poslednja izmena:
Mislim da se zacrveni ona lista sa procesima kad se uzari proc, ali nisam siguran :)

Kako stojite sa punjenjem baterije? Koliko vam treba vremena da se napuni baterija? Ja ne znam da li je svima tako, ali meni po 2h najmanje puni bateriju sto je po meni nelogicno, jer ipak je to mnogo vremena. Ako imate neki predlog da date za brze punjenje slobodno recite.

Takodje nisam uopste zadovoljan baterijom, prebrzo se istrosi, bukvalno mi po pola dana drzi baterija tako da dnevno moram 2 puta da ga punim. Jeste da ga dosta koristim, ali opet to nije razlog da se toliko brzo trosi baterija. Mozda mi je nesto upaljeno u podesavanjima sto dere bateriju a ne znam sta je, a mozda je jednostavno tako. Inace gledam da uvek smanjim vidiljivost na nekih 40-50%, pogasim lokaciju i sinhronizaciju, al dzaba, opet jedva izdrzi pola dana. Nadam se da ce LG to uspeti da resi sa novim updejtom, jer ovo je stvarno katastrofa.
Al ajde da predjemo i pored toga sto se prebrzo trosi baterija, nego sto mi je puni po najmanje 2h, znaci uzasava me to.

Sve ostalo za ovih 4 dana je super, ume ponekad da secne telefon prilikom listanja pocetna kartice i menia, sto je i normalno, ali objektivno je dosta brz i fluidan, pogotovo rad u aplikacijama tipa fb, messenger, viber, chrome, tu stvarno briljira brzinom. Kamerom se iz dana u dan sve vise odusevljavam jer pravi neverovatno dobre slike, pogotovo napolju na prirodnom svetlu, znaci stvarno tu skidam kapu.

Poslednja izmena:
Ne znam sta bi moglo da utice na brzinu punjenja baterije, meni se puni za oko 1h 15min sto mi se jako svidja jer su mi se N5 i M7 punili po malo jace od 2 sata dok su se drugima punili za npr. sat, sat ipo. Kao da nema pravila.

Sto se tice trajanja baterije, root pa bbs, odradis test po uputstvu pa se proveri sta je. Ako vec ne pise tamo u "Settings -> Battery" nesto neobicno.

A ti tvrdis da posle 5 minuta cackanja (ne igranja igrica) telefon ti se usija i smanjuje takt i osvetljenje... Jel se jos nekome to desava?
Gde sam rekao da se usija? To i jeste poenta, obara takt i osvetljenje čim se samo malo ugreje, daleko od usijanja. A da li se još nekom događa, ukucaj na Google LG G3 throttling i sve je jasno.

Za ovaj problem se zna jos od kako je izasao telefon, jednostavno snap 801 ne moze da gura qHD ekran i to je to...

Takodje nisam uopste zadovoljan baterijom, prebrzo se istrosi, bukvalno mi po pola dana drzi baterija tako da dnevno moram 2 puta da ga punim. Jeste da ga dosta koristim, ali opet to nije razlog da se toliko brzo trosi baterija. Mozda mi je nesto upaljeno u podesavanjima sto dere bateriju a ne znam sta je, a mozda je jednostavno tako. Inace gledam da uvek smanjim vidiljivost na nekih 40-50%, pogasim lokaciju i sinhronizaciju, al dzaba, opet jedva izdrzi pola dana. Nadam se da ce LG to uspeti da resi sa novim updejtom, jer ovo je stvarno katastrofa.
Al ajde da predjemo i pored toga sto se prebrzo trosi baterija, nego sto mi je puni po najmanje 2h, znaci uzasava me to.

Da li si razmisljao o kupovini rezervne baterije i powerbank-a?

Na 40-50% osvetljenja ne treba powerbank nego da se vidi šta vuče bateriju, trebalo bi da ide oko 5-5.5h sot tokom dana bez igara. Sa njima... manje :)

Nazad
Vrh Dno