Koje su glavne mane G3? Razmatram da ga kupim, pa me zanima misljenje iz pve ruke. Vidim da postoji problem sa performansama (i to ozbiljan) zbog sulude rezolucije ekrana. Sta jos?
Ne razumem u cemu je problem da ti on spusti sa 100 na 90, kad maltene i da nema razlike, a i situacija kada ces biti napolju na direktnom suncu i sa opterecenim telefonom je barem meni nepoznata. Ne znam, mozda neko ode na plazu da igra 3D igricu.Koja poruka treba da bude poslednje rečenice? Dajte ljudi, budimo malo realni...
Stock throttluje kad se dopisuješ na whatsapp 5 min u kontinuitetu + multitaskuješ u npr browser i tapatalk i to na wifi i 50% svetla. Kad si napolju na suncu i jakom osvetljenju i 3g to će samo ubrzati proces... Ne treba ti nikakav 3d
Pratio si radni takt procesora, pa znaš da nije istina? Ili nisi OSETIO pad takta procesora?To prosto nije istina, bio sam na stock-u nekih mesec dana i nije mi se to desavalo a ni na custom-u na kome nisam menajo throttle granicu... Trebas bas da ga namucis da bi ti se to desilo, meni se samo jednom desilo kada sam prebacio sa Davlika na ART i kada je update-ovo 240 aplikacija...
Pratio si radni takt procesora, pa znaš da nije istina? Ili nisi OSETIO pad takta procesora?
Osim ako nisi teski igrac gotovo da nema mane i bice aktuelan jos bar dve godine. Problem sa pregrevanjem procesora imaju, manje ili vise, svi novi telefoni. Zato LG u novi G4 nije ni stavio 810 chipset nego 808 koji ima 6 proc. jezgara. Ako rutujes telefon problem obaranja takta procesora moze da se kompenzuje po cenu njegove vece temperature. Ja drzim procesor na 2 GHz, Antutu pokazuje 37.500 i nemam nikakav lag sa onim sto ja radim. :trust:
takt možeš da pratiš, potraži trepn profiler na play storu, qualcommova aplikacija. ali nisam ga tako ni pratio, nego osetim da se telefon ugrejao i uđem u trickster i vidim da je max freq oboren na 1.7. na istoj temperaturi obara cpu za prvi korak (na tih 1.7) i ekran na 90%, to možeš da vidiš kako je podešeno u default thermal-engine-8974.conf fajlu, u /system/etc.Vise sam mislio na spustanje osvetljenja na 90%...
Ne mozes da pratis radni takt, mislim mozes i pratim ga ali se stalno menja, dok koristis WhatsApp sigurno ti ne zakuca takt na 2.5 GHz a i da zakuca cim na krtatko stanes da radis na telefonu nesto(npr stanes da bi gledao takt) on opadne jer nema aktivnosti... A nisam ni osetio pad a koristio sam znatno duze od 5 minuta...
takt možeš da pratiš, potraži trepn profiler na play storu, qualcommova aplikacija. ali nisam ga tako ni pratio, nego osetim da se telefon ugrejao i uđem u trickster i vidim da je max freq oboren na 1.7. na istoj temperaturi obara cpu za prvi korak (na tih 1.7) i ekran na 90%, to možeš da vidiš kako je podešeno u default thermal-engine-8974.conf fajlu, u /system/etc.
Ma to prosto nije istina, sve si izmislio. Covek napise da takt ne moze da se prati pa onda da moze, i to sve u istoj recenici.
Ma ti si kralj sarkazma... Bravo... Idi da ti Nikolic da neku medalju. Pricao sam sa pogleda normalnog korisnika, ne mozes pratiti bez posebne aplikacije koju ces skinuti samo sa tom namerom (ja imam widget koji mi ispisuje takt), bez toga ne mozes BAS da pratis, mozes da udjes u igru igras malo i brzo izlazis da vidis koliki je takt... A osvetljenje sam mogao da pratim.
Ne mozes da pratis radni takt, mislim mozes i pratim ga ali se stalno menja
uđem u trickster i vidim da je max freq oboren na 1.7.
Sto se mene tice, jedina mana je (jos uvek) Lollipop. Na Kit Katu radi besprekorno.Koje su glavne mane G3? Razmatram da ga kupim, pa me zanima misljenje iz pve ruke. Vidim da postoji problem sa performansama (i to ozbiljan) zbog sulude rezolucije ekrana. Sta jos?
Ne treba mi medalja, kao sto ni tebi ne treba app. Udji u developer options i ukljuci show cpu usage.
Trenutni radni takt se, naravno, menja u zavisnosti od opterećenja. Ali možeš da vidiš maksimalni radni takt. Ako je limit ispod maksimalnog, znači da throttle-uje.
Pa više je nerealno to da ćeš na 30% osvetljenja ekrana da izgubiš vid, i čovek može svašta da pomisli, pogotovo što si napisao da ga tako koristiš, možda čovek ni ne shvati u kakvim je to uslovima. Plus ti je Vojkan lepo napisao, šta će da se desi u težim uslovima, leti. I slažem se sasvim je normalno za LG, i G2 se isto ponaša u navedenim uslovima, na KK, sada sa LP, videćemo...Cloudy G3 2.0 gotovo nikada mi nije obarao maksimalno osvetljenje...Ne razumem u cemu je problem da ti on spusti sa 100 na 90, kad maltene i da nema razlike, a i situacija kada ces biti napolju na direktnom suncu i sa opterecenim telefonom je barem meni nepoznata. Ne znam, mozda neko ode na plazu da igra 3D igricu.
ali te to nije sprečilo da reply počneš saZnam sta je throttle, ali mi treba aplikacija da bi video maks takt, samo sam hteo da kazem da nisam mogao da pratim takt tek tako.
To prosto nije istina...
Gde sam rekao da se usija? To i jeste poenta, obara takt i osvetljenje čim se samo malo ugreje, daleko od usijanja. A da li se još nekom događa, ukucaj na Google LG G3 throttling i sve je jasno.A ti tvrdis da posle 5 minuta cackanja (ne igranja igrica) telefon ti se usija i smanjuje takt i osvetljenje... Jel se jos nekome to desava?
Takodje nisam uopste zadovoljan baterijom, prebrzo se istrosi, bukvalno mi po pola dana drzi baterija tako da dnevno moram 2 puta da ga punim. Jeste da ga dosta koristim, ali opet to nije razlog da se toliko brzo trosi baterija. Mozda mi je nesto upaljeno u podesavanjima sto dere bateriju a ne znam sta je, a mozda je jednostavno tako. Inace gledam da uvek smanjim vidiljivost na nekih 40-50%, pogasim lokaciju i sinhronizaciju, al dzaba, opet jedva izdrzi pola dana. Nadam se da ce LG to uspeti da resi sa novim updejtom, jer ovo je stvarno katastrofa.
Al ajde da predjemo i pored toga sto se prebrzo trosi baterija, nego sto mi je puni po najmanje 2h, znaci uzasava me to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari