Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja znam sta pricam ostalo ne mogu i necu da pricam iz razumljivih razloga.
Ko misli drugacije ima pravo ali...
Kao sto sam rekao svako ima svoje misljenje ali ja ne temeljim ovu tvrdnju na osnovu misljenja, pametnom dovoljnjo cak mislim i previse.

Nema originala ali ima vrlo dobrih kopija. Isto što kupuješ i ovde kod nas u radnjama ;)

Ovo nije tačno. Možda ima manjih izuzetaka u prodavnicama koje nisu veliki trgovinski lanci, ali svi oni što kupuju od uvoznika prodaju (i moraju da prodaju) originale. U prevodu, ako kupuješ Nike, Adidas, Skečers ili bilo šta drugo u npr. Ušću, šanse da dobiješ kopiju su gotovo nikakve.

Ne bih se složio, al dobro. Kupuj i veruj u to, šta da ti kažem.
Dok ima ovaca biće i šišanja.

Hoces da kazes da velike maloprodaje poput intersporta, djaka, sportvisiona prodaju fejk adidas, najk robu?

Ja mislim da prodaju fejk robu. Kvalitet se oseti na kilometar. Udjes u jednu radnju sve normalno ,udjes u drugu a ono mislis da si u kineskoj radnji. Smrdi na fals. Platno guma i plastika kao u bloku 70 i kineskom trznom centru

Poslednja izmena:
U kojoj radnji? Ja 70% stvari uzimam u intersportu, ostatak je bio u delti.

Pitanje: ako porucim dva artikla sa alija ali iz razlicitih shopova, hoce li mi poslati/stici zajedno ili ne?

Poslednja izmena:
Mogu da potvrdim da je ovo tacno.

Pitanje: ako porucim dva artikla sa alija ali iz razlicitih shopova, hoce li mi poslati/stici zajedno ili ne?

Svaki prodavac šalje posebno pakete... osim ako se kojim slučajem nije neki "multi nalog". Jednostavnije AliExpress kineska verzija Ebay-a za svetsko tržište...

Poslednja izmena:
Naravno da je tacno znam sta pricam iako mnogi ne veruju da je to istina ali jeste.
Nece ti stici zajedno ne brini slobodno kupi.

Naravno da je tacno znam sta pricam iako mnogi ne veruju da je to istina ali jeste.
Nece ti stici zajedno ne brini slobodno kupi.

Hvala momci.
Moj savet vezan za patike,dozvolicete mali off: ne zamarajte se sa jurenjem originala, i ne kupujte skupe patike ni kod nas ni online, jer je velika sansa (90+%) da su samo dobre kopije. Pre par godina, 32 evra po paru su nasi na veliko placali vrhunske kopije top modela, cuo od prijatelja koji je bio u tom biznisu. Ja mu verujem,a vi kako hocete.

Poslednja izmena:
OK za planetu valjda svi znaju da imaju fejk robe. Povodom toga voleo bi da vidim da vam te vase dobre kopije izdrze tri godine kao meni moje af1, i jos mogu toliko, a samo nisam kopao u njima

Poslednja izmena:
Heh ne sumnjaj izdrze bez problema.

Ja znam sta pricam ostalo ne mogu i necu da pricam iz razumljivih razloga.
Ko misli drugacije ima pravo ali...
Kao sto sam rekao svako ima svoje misljenje ali ja ne temeljim ovu tvrdnju na osnovu misljenja, pametnom dovoljnjo cak mislim i previse.

koji bi bili razumljivi razlozi?
ako ne temeljis tvrdnju na osnovu misljenja, onda na cemu je temeljis?
a da na cinjenicama koje ne mozes da izneses jer...razumljivi razlozi.

po pravilu stvari roba koju prodavnice dobijaju dolazi od ovlascenog distributera, a oni od tzv. uvoznika, ne kazem da nema mozda top kopija koje se prodaju kod nas, ali ne znam po cemu si siguran toliko da su svuda.
roba ima deklaraciju uvoznika, koja dokazuje odakle odredjene patike poticu, zemlja u kojoj su proizvedene, uvoz, godina uvoza, itd.

licno bi mi bilo glupo da ostavljam postove tipa:
Znam sta pricam pa necu ici u raspravu nisakim a znam da ce biti svega ali kad ne znate neke stvari(sto se tice uvoza patika) razumljivo je da gresite.
Ne pitajte sta i kako znam naravno da pisani trag nece ostati jer ne mogu i ne smem da pisem.
koji upravo mame na reply od nekoga ko ocigledno ima previse vremena (mada ne toliko koliko i ti :D) na pretek, ali mi je anonimna tvrdnja od nekog na internet forumu, kakva god da je Srbija kao drzava, ipak manje merodavna od uvoznicke deklaracije.

ili kao sto neko vec rece, po manjim prodavnicama je sansa da se nabasa na fake obucu dosta veca, dok je u shopping mall-ovima, uscu, plazi, delti, ravna 0, ali su zato tamo i cene daleko iznad onoga sto vecina (sa pravom) moze ili uopste hoce da priusti.

koji bi bili razumljivi razlozi?
ako ne temeljis tvrdnju na osnovu misljenja, onda na cemu je temeljis?
a da na cinjenicama koje ne mozes da izneses jer...razumljivi razlozi.

po pravilu stvari roba koju prodavnice dobijaju dolazi od ovlascenog distributera, a oni od tzv. uvoznika, ne kazem da nema mozda top kopija koje se prodaju kod nas, ali ne znam po cemu si siguran toliko da su svuda.
roba ima deklaraciju uvoznika, koja dokazuje odakle odredjene patike poticu, zemlja u kojoj su proizvedene, uvoz, godina uvoza, itd.

licno bi mi bilo glupo da ostavljam postove tipa:

koji upravo mame na reply od nekoga ko ocigledno ima previse vremena (mada ne toliko koliko i ti :D) na pretek, ali mi je anonimna tvrdnja od nekog na internet forumu, kakva god da je Srbija kao drzava, ipak manje merodavna od uvoznicke deklaracije.

ili kao sto neko vec rece, po manjim prodavnicama je sansa da se nabasa na fake obucu dosta veca, dok je u shopping mall-ovima, uscu, plazi, delti, ravna 0, ali su zato tamo i cene daleko iznad onoga sto vecina (sa pravom) moze ili uopste hoce da priusti.
Znam sta pricam naravno necu da polemisem ne veruj mi, ne trazim ti samo kazem ono sto znam i necu vise pisati o tome.
BTW, dobro procitaj sta sam na pocetku pisao nisi dobro razumeo.

Npr mene zanima gde nabavljaju sve te kutije u koje pakuju fejk patike? Jel vi znate da npr. najk patike NE SMEJU da se prodaju u ostecenoj kutiji. Kinezi imaju sklj kvalitet kutija, uvek su izguzvane, unistene, gde nasi nadju toliko savrsenih kutija u koje posle prepakuju patike? plus barcode na patikama mora da se poklama sa onim na kutiji, kinezi to nikada ne naprave, kako to srede?

OK za planetu valjda svi znaju da imaju fejk robe. Povodom toga voleo bi da vidim da vam te vase dobre kopije izdrze tri godine kao meni moje af1, i jos mogu toliko, a samo nisam kopao u njima

Heh ne sumnjaj izdrze bez problema.

Da,zato sto za vecinu tih vrhunskih kopija ala Nike, proizvodjaci kupuju sirovine u istim fabrikama u kojima i Nike kupuje (navodno). Ako je to tacno, kvalitet je manje vise isti. Ionako kostaju smesno u proizvodnji po paru cak i za Nike.

Za sve vas koji verujete u te bajke pogledajte ovaj kanal (redovno ga brisu), lik radi cesto poredjenje originala i tih "savrsenih" kopija

https://www.youtube.com/channel/UC3rumAOPJx_lri-MQf92wjQ

Evo vam cena tih savrsenih replika, 100 dolara!!!

untitled.png

Poslednja izmena:
E moj telep ja mislim da ti verujes u bajke..... ali avaj.... uzivaj sta drugo da ti kazem imas pravo na svoje misljenje.

samo kazem ono sto znam i necu vise pisati o tome.
ah, pa ne moze to tako kada prethodna 6 tvoja posta golicaju mastu nas neukih koji ne znaju sta se desava iza zavesa uvoznickih kartela sportske obuce :(
sad istina mora da izadje na videlo zbog nas potrosaca, a ti si jedini koji tu moze da preokrene situaciju na nasu stranu!

Ja se onda zapitam kako to da nike i adidas cute, nismo veliko trziste ali brate pare su pare.

Onda zasto stati samo na patikama, odeci kako da budem siguran da je samsung u vipu ili telenoru original? Ili ves masina? Ili televizor? Ili da li je intel cpu stvarno napravio intel, mozda je ovaj dell lap sa kog kucam ustvari dobra kopija, ipak je kupljen kod nas... nije da se ti delovi za belu tehniku ne mogu naci. Ne znam sta da mislim.

Poslednja izmena:
Nike Adiadas Puma i svi ostali veliki brendovi imaju ovlascenog zastupnika za Srbiju koji je zaduzeni za distribuciju i uvoz. Apsolutno je nemoguce da u jednoj radnji bude fejk, a u drugoj ne. Sve ih ista firma uvozi, ne moze niko drugi jer distributer dobija ekskluzivno pravno na uvoz. U radnjama su originali i osetno su skuplji nego na zapadu, dok po oglasima i facebook-u su sve kopije moguce i u nekim manjim radnjama.

Mislis na ovaj post

Uzimao ja upravo iste koje se prodaju u buticima.
Znam sta pricam pa necu ici u raspravu nisakim a znam da ce biti svega ali kad ne znate neke stvari(sto se tice uvoza patika) razumljivo je da gresite.
Ne pitajte sta i kako znam naravno da pisani trag nece ostati jer ne mogu i ne smem da pisem.
Dovoljno je da vam kazem da su to iste patike naravno ne sve ima kopija ali neki modeli su isti ti iz butika.
Sad ko ne veruje ne mora nikakav problem necu ici u raspravu ali zelim da kazem onima koji veruju.

Ja tu osim ja znam, kod nas u radnjama fejk, ali ne smem ne vidim nista drugo. I moj drug je kupio u vjeterniku fejk najkice za 6 ljadi i on "ne vidi" razliku, a ja padao u nesvest koliko su lose, ali on je u ubedjenu da se ne vidi razlika, i sta ja sada njega ima da ubedjujem.

Inace to da je kod nas sve fejk sam cuo samo od ljudi koji nose fejk, tako da ono....

U radnjama su originali i osetno su skuplji nego na zapadu

Zadnja dva para kupljena u djaku cena identicna onoj na zapadu, mada ja mislim da je to samo mit da su tamo negde daleko patike smesno jeftine.

Poslednja izmena:
Gde si ti video da sam ja napisao da su u radnjama fejk??? Daj citiraj mi molim te, ne citas i ne kapiras sta pisem, NIJE BITNO ako je neko skapirao skapirao je ko nije do sad skapirao ni ne treba!!!
Zao mi sto ne vidis sustinu osim kako ti kazes ja znam, ja znam, ne citas sa razumevanjem, ali to znaci da nije ni namenjeno tebi.
BTW, vec dosta ljudi zna da imam preterano veliku platu 3-4 PUTA vecu od prosecne plate u Srbiji, pa FAKE odecu i obucu ne moram da kupujem, ono sto sam ja pisao totalno je suprotno, ali niko ne cita.
Nije bitno ako i niste razumeli sta sam pisao znaci da niste ni trebali da razumete, mozda neko jeste i to je njima ISKLJUCIVO njima i pisano.

Ja nikog ne ubedjujem to sam u prvom postu o ovoj temi i rekao, svako ima pravo da veruje u to sto veruje, a ja opet kazem znam sta pricam i sad stvarno necu vise.
Vidim da si ti neki "strucnjak" za original patike pa zasto bih tako ubedjenu osobu da sve zna ja razuveravao, necu ne pada mi na pamet imas svoje misljenje furaj brate to i svako dobro.
No hard feelings!!!

Ja onda ocigledno ne razumem sta pises. Ima tu teksta ali sustine ne. Osim da imas veliku platu i da nisu svugde fejk ali da i jesu fejk, da ja zivim u bajci ako mislim da kod nas kupujem original. Ne razumem stvarno.

PS. zanima me gde se ti oblacis i obuvas? Ako to mozes da napises, mislim ako nije tajna.

Poslednja izmena:
Ja onda ocigledno ne razumem sta pises. Ima tu teksta ali sustine ne. Osim da imas veliku platu i da nisu svugde fejk ali da i jesu fejk, da ja zivim u bajci ako mislim da kod nas kupujem original. Ne razumem stvarno.

PS. zanima me gde se ti oblacis i obuvas? Ako to mozes da napises, mislim ako nije tajna.
Uzivaj, sta drugo da ti kazem....???

Nazad
Vrh Dno