Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li neko ovdje ima iskustvo sa SendFromChina postom/kurirom? Poslali mi jutros jedan paket preko njih.

Naučio sam neku sitnicu sa Alija, i pošto je isticao period za dostavu pitam prodavca da produži, on se ne javlja i ja pre par dana otvorim dispute. Prema tracking broju (za koji u opisu piše da je lažan jer je jeftina posiljka) paket je stigao u Srbiju i ide za carinu. Prodavac mi sad traži da zatvorim dispute jer će mi kao stići ovih dana. Ali ako zatvorim onda neću imati više buyer protection, šta da radim?

Odakle bi mi najbrze stigla posiljka kad bi narucivao, zelim da uzmem xiaomi mi band, neka preporuka za prodavca preko kog stize brzo?

Mislim da to ne zavisi mnogo od prodavca (pod uslovom da ima proizvod na stanju i da te ne zavlaci), vec od poste kojom salju (cini mi se da je neko ovdje hvalio HK Post), nase carine i poste itd.

Jedino mozes pogledati da prodavac nije u nekoj provinciji/untrasnjosti zemlje, mozes ustedjeti 2-3 dana, ako ti je bas hitno.

Poslednja izmena:
@Balzak
Probaj na dx-u, sem ako ne želiš baš preko Alija da kupiš. Vidim da je MVP proizvod, šalju za 24 časa (ne stiže u Srbiju za to vreme, samo su se obavezali da će da ga pošalju). Mislim da šalju preko HK pošte.

Pa nije mi uzasno hitno, ali bi voleo da mi stigne recimo u roku od 20 dana max, konkretno sam mislio na preporuku za kombinaciju sajt/prodavac/cime salju
Po vasim preporukama da idem na kombinaciju malo pouzdanijeg prodavca/hk posta

Niko nece niti moze da garantuje da ce pošiljka stići za 20 dana, pogotovo što se na carini može zadržati 8-9 dana.
Često paketi poslati bilo kojom poštom stignu za 7-8 dana a nekada 30+ dana.
Za sigurnu dostavu u roku od 20 dana jedino express shipping.

Poslednja izmena:
Meni su iz kine paketi stizali za 15 pa do 93 dana. Najcesce za 30 dana. Jednostavno ne postoji sansa da znas kada ce ti stici, mozes da volis koliko hoces.

Ma naravno, to mi je sve jasno, nego sam samo pitao sta se pokazalo iz vaseg iskustva da najbrze stize, tj preko kog shippinga, kao sto ste rekli najvise sanse da mi sto pre stigne je preko hk poste, ali razumem da to nije 100% slucaj

Izvinite što upadam u temu ovako, ne znam da li je bilo:

Imam Banca Intesa Internet karticu. Da li mogu da kupujem Na AliExpress-u sa tom karticom i da li će biti dodatno naplaćeno pošto kupujem u dolarima a imam račun u evrima (konverzija)?

Stavi na sajtu Aliexpress da ti cene prikazuje u evrima i koja je prikazana cena za artikal, toliko ce ti i skinuti sa racuna... [emoji6]

Koliko znam povoljnije je da visa vrsi konverziju $ u e, nego aliexpress?

^ Tako je bilo do pre par meseci, dok nije dolar skocio. Skuplje je bilo kupovati u evrima! Nisam skoro kupovao, ne znam.

Ranije je bilo bolje da cene gledas u dolarima, kupujes u dolarima, a Viza konvertuje. Inace, retke su banke koje rade sa dolarima: u Intezi mozes imati dolare na Visa Electron ili Internet kartici, ali oni moraju prvo da se konvertuju u evro, pa se dobija dvostruka konverzija. Mislim da je Telenor Banka jedna od retkih koje pustaju dolar bez konverzije.

Poslednja izmena:
Pa nije mi uzasno hitno, ali bi voleo da mi stigne recimo u roku od 20 dana max, konkretno sam mislio na preporuku za kombinaciju sajt/prodavac/cime salju
Po vasim preporukama da idem na kombinaciju malo pouzdanijeg prodavca/hk posta
Mislim da DHL stize brzo. Ali ces em platiti postarinu pa pdv i carinu, a onda i spediciju. Stigne brzo, ali na kraju ispadne papreno...

da li je ko uzimao patike sa aliexpresa? merkam neke adidas superstar, ali nisam do sad naručivao obuću/odeću, pa nisam siguran koliko je moguće da je fejk, ili feler?

Nema originala ali ima vrlo dobrih kopija. Isto što kupuješ i ovde kod nas u radnjama ;)

Naruči npr majicu sa alija i istu takvu kupi u npr nju jorkeru. Isti kvalitet...

da li je ko uzimao patike sa aliexpresa? merkam neke adidas superstar, ali nisam do sad naručivao obuću/odeću, pa nisam siguran koliko je moguće da je fejk, ili feler?
Uzimao ja upravo iste koje se prodaju u buticima.
Znam sta pricam pa necu ici u raspravu nisakim a znam da ce biti svega ali kad ne znate neke stvari(sto se tice uvoza patika) razumljivo je da gresite.
Ne pitajte sta i kako znam naravno da pisani trag nece ostati jer ne mogu i ne smem da pisem.
Dovoljno je da vam kazem da su to iste patike naravno ne sve ima kopija ali neki modeli su isti ti iz butika.
Sad ko ne veruje ne mora nikakav problem necu ici u raspravu ali zelim da kazem onima koji veruju.

Na aliju je sva brand name roba fake, ima dobrih kopija, ali to su i dalje kopije.

Nazad
Vrh Dno