Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

40H7000 je model iz/za 2014. a ne 2015. ;) Ja imam dumb TV iz H serije...

Malopre sam gledao put na titan planetu na Disco Science hd kanalu,slika je bila stravicno dobra.Tu padaju sve price o enkoderu i slicnim srtvarima.Gledam u sliku ne u parametre slike[emoji2]
Za Enragedovu informaciju:
Ne postoji referentni Lcd tv kao jedan od uslova za odredjivanje kvaliteta slike,vec su to samo kalibrisane plazme tipa pionir ili pana.Kada nabavis nesto od toga mozemo da rastavljamo sliku na krvna zrnca.

Poslednja izmena:
Pa da i mislio sam tako cini mi se da na staroj platformi je to sve dosta losije uradjeno i kazem verovatno ovi koji su daleko od centrale pa jos sa losom infrastrukturom i eto losa kombinacija.
Kod mene je sve suprotno mozda je to razlog zasto je meni iptv stvarno ispred ptt i d3i, ne znam nagadjam.
Ali mislim da me niste dobro razumeli ne kazem ja da je los kvalitet slike zapravo bio je dok se nesto stb nije update-ovo, posle toga je bolja slika ali opet losija od catv i iptv bar kod mene na mom tv-u.
Predpostavam da vecina cas ima stare crt televizore i da zato kazete da je dobra slika tj. verovatno i jeste kad uporedite sa lisijom koju ste imali na vasim ranijim operateru.
Jeb kod mene 40 inch ili 101cm 3D Samsung UE-40H7000 smart tv pa mozda zato vidim ipak razliku u odnosu na druge ne znam.
Ali da sbb i d3i imaju najbolje kanale to jeste kad bi iptv imao te sve kanale i te sve hd kanale bili bi prvi po svemu, nazalost nemaju.
Pa dobro ljudi vi koji imate i sluzi vas super meni je drago i ostaje mi zal sto je kod mene drugacije.
E da jel vas neko zvao iz sbb da sprovede anketu za d3i, mene zvao lik i pita kako sam zadovoljan ja objasnim da kanalim jesa kvalitetom slike nisam da koriste los encoder i mali bit rate pa bar da imaju dobar encoder i pored malog bit rate-a bili bi dobri kanali, zapise to lik i to je to.
Zvao pre 2 daba kad sam bio na poslu.

Ma imamo dobre televizire. Kakve crt. Ja moj panasonic viera smart platio 80 000

Mislim da je @enraged u pravu, puno faktora utiče na sliku, od parica, kablova, televizora itd...kažem ja imam iptv i zadovoljan sam slikom, al ako tražim dlaku u jajetu onda priđem bliže i vidim kockice:) Ali ono što je meni važnije kao i većini je paket kanala, pogotovo sportskih, Arena je kritična, ništa nemaju.

Isti televizor, ista parica, isti kablovi, isti modem, telekom. i opet d3i bolji :)

Isti televizor, ista parica, isti kablovi, isti modem, telekom. i opet d3i bolji :)

Da ali stara platforma, nova je drasticno bolja i brza.
hvala bogu tebi je d3i bolji ostaj tu naravno gde ti je bolje za svoje pare, nema tu spora kao sto vi meni sporite da je kod mene na mom TV sa svim istim kablovima preko iste parice iptv bolji od d3i.
Ja ne mogu da shvatim neke od vas da vi ne verujete da je nesto bolje od d3i, ne mislim po kvantitetu i kvalitetu kanala tu je sbb najbolji(ali ja to ne gledam) vec po samoj kvaliteti slike koja se prikazuje na TV, a pricamo o svim istim stvarima, samo zamenjen STB iptv-d3i.

Mislim da je @enraged u pravu, puno faktora utiče na sliku, od parica, kablova, televizora itd...kažem ja imam iptv i zadovoljan sam slikom, al ako tražim dlaku u jajetu onda priđem bliže i vidim kockice:) Ali ono što je meni važnije kao i većini je paket kanala, pogotovo sportskih, Arena je kritična, ništa nemaju.
Drago mi je da tako mislis znam da ima i vas razumnih koji ste/cete uzeti d3i ali vidite da dosta faktora utice na isti.

E sad meni nije jasno zasto je meni d3i takvog losijeg kvaliteta, NE LOSEG vec losijeg kvaliteta od iptv i ptt digitalne? Imam NOV tv, imam brzinu od 50Mbit znaci vise nego 99% vas koji imate d3i, da zanemarim iptv, interesuje me da li je moguce da je ptt bolja od d3i kao sto jeste kod mene i zato mi je zao sto necu zadrzati d3i, jer je izbor kanala ocajan na ptt ali je slika bolja.
Ne znam nadam se da ce to u nekoj bliskoj buducnosti srediti pa da ce slika biti jos bolja pa da kazem ptt-u zdravo, jer d3i svakako ima najbolji izbor kanala.
Ostaje zal sto izgleda imam "picino oko" i vidim i ono sto mnogi ne vide.
Nema veze ako drndavi postari budu nastavili sa ovim izborom programa, pogazicu ono sto mi je najbitnije a to je kvalitet slike u zamenu za kvantitet i valitet kanala(d3i).
Ali se nadam da ce postari nesto uraditi, ali kad se setim ko im je "gazda" mislim da nece nista novo uraditi. :(

Zapravo ću uzeti d3i da probam, a ostaće mi i iptv zbog box ugovora. Nema šansa da telekom menja kanale u skorijoj budućnosti. A znaš kako ja razmišljam šta mi vredi i brutalna slika kad nemam šta da gledam:)

Na IPTV te namame ovi iz telekoma. Još ti dođu kući. Ispričaju o čarima Boxa i koliko uštediš pošto moraš da plaćaš telefon, hteo ne hteo. I tako to ide. Uglavnom, svugde u svetu OTT je već oduvao IPTV platformu. Pogledajte samo Netflix, HBO GO, prenosi preko YouTube-a... A nije samo D3i jedini OTT provajder u Srbiji, ali je ubedljivo najpopularniji. Ne znam da li neko normalan može i da proba Orion ili Beotel nakon svega što se piše o ove dve kompanije. Zaboga, o Orionu pišu da su na spisku EPS-a kradljivaca struje. Beotel je sinonim za pilićarstvo.

Ček, zar d3i nije isto iptv tehnologija?

Edit: nisam ni znao da to postoji, sad sam malo izguglao koja je razlika.

Poslednja izmena:
Jedni te uslove njihovom infrastrukturom za dotur kanala a ovim drugima nije bitno na čijoj si infrastrukturi.Ovi što te uslove njihovim kablovima isto tako te uslove sa mizernom ponudom kanala a ovi drugi imaju mnogo bolji izbor kanla pa ti sad vidi ko je bolji ili koja je koja tehnologija:dOni prvi te jos namame na BOX paket kako bi lakše progutao harač u obliku pretplate za fiksni telefon.

Poslednja izmena:
Ljudi koji je ID korisnika, prijatelj kome sam dao stb hoce da se prijavi za d3 GO i UNIFI.
Ja sad gledam imam samo broj ugovora ali nema nikakav ID ugovora/korisnika, kako ste vi aktivirali d3GO uslugu?
Hvala unapred.

Uzmi kod poste, ili ts id za d3go [emoji3], neverujem da je za prijatelja. Priznaj

Hvala puno.

Stigao mi je juce stb, međutim nisam stigao da nabavim monitor sa hdmi ulazom, pa me zanima da li ce funkcionisati ako uzmem onaj konvertor sa hdmi na vga i tako povezem stb i monitor?

Ako i budeš imao sliku (ne znam da li STB koristi HDCP zaštitu signala, i kako VGA konektor & tvoja grafička stoji po tom pitanju) biće dosta lošija ali da bi imao i zvuk moraš da povežeš i 2 činč-a za audio na neki risiver/muzičku liniju/zvučnike na koje može da se kači taj kabl, ili S-PDIF za audio umesto činč-eva. Ako ti monitor ima DVI bolje da kupiš hdmi>DVI kabl. To sam testirao i definitivno znam da radi. Monitor/DVI-D port podržava HDCP...

Pa kupi preko web shopa, ako ne odgovara, vrati. Sada je takva politika, da bez ikakvog objašnjenja možeš da vratiš poručenu robu u roku od 10-ak dana.

"Na osnovu zakona o zaštiti potrošača Službeni glasnik RS, br. 73/2010 član 31, obaveštavamo Vas da imate pravo na jednostrani raskid ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija, u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača."

Poslednja izmena:
A koji tv imas ? A da povezes na tv, sa hdmi i zovi da ti puste hd paket

Imam tv sa hdmi ulazom, al nije u mojoj sobi[emoji4] U svakom slučaju ću da priključim na TV dok ne nabavim monitor. Jel i HD džabe prvi mesec?

Jel mi sve pušteno automatski ili moram da zovem?

Zovi , povezi hdmi i javi utiske

Večeras sam se malo igrao sa D3i :) Utisci su odlični, kad sam video SK u mojoj kući, tu je bio kraj :) Slika je ok, da kažem da je bolja ili lošija od IPTV-a, ne mogu, prosto su nijanse u pitanju koje ja ne vidim, bar ne ovako na prvu. E sad jedino što RTS HD, ima OČAJNU sliku, e sad bila je serija Porodično blago u tom trenutku, kontam da je loš snimak ili nešto slično, videću večeras kad budu fudbal kako će izgledati. Ostali HD kanali su mi zaključani, zvao sam večeras, pustiće mi pa ću javiti utiske. Ono što me je razočaralo je, što kad sam aktivirao D3GO kod mene, i pustim SK, a ono kaže, ne može da se gleda taj kanal na mreži koju koristim :S: Za sada mi je to jedina mana.

Nazad
Vrh Dno