Upravo to. A trebalo bi da bude "INTERNET_R_VID_300 Connected" i dole u "IPv4 Information" treba da pise koja je ip adresa, ali je tu naravno prazno polje.
Verovatno ti je i pre bilo fast, samo ruter nije pokazivao. Bar kod mene nije pokazivao, kao i za maksimalnu brzinu i za "attenuation"(stajalo je n/a). A sada sve pokazuje, ali ocigledno nesto nije u redu. Provalio sam da nekad hoce odmah da mi dodeli ip kada povezem tablet(tako sam sada uspeo da dobijem ip), dok kompovi i telefoni ne prave nikakvu razliku. Juce ceo dan nisam mogao da dobijem IP, uspeo sam tek negde oko 21 i to kada sam upalio tablet(nekad ne moze ni sa njim).
99% da nece dati ti ne mozes imati vdsl.Dal ce dati vdsl na ovim parametrima![]()
Kako si ovo zaključio?99% da nece dati ti ne mozes imati vdsl.
Nazalost tako je.
Naprotiv, po parametrima se vidi da nije "jako" blizu centrale vec na oko 750m od iste ali najverovatnije i malo vise.Kako si ovo zaključio?
Sa ovim ADSL parametrima se vidi da je jako blizu centrale pa 99% da ce moći ako centrala podržava VDSL.
Evo kako sam malo više i ja u ovoj priči pa da se uključim. Ako promatramo njegove parametre, nema šanse za 50/2 ni 40 ni 30, možda maksimalno nešto oko 25Mb za download. Obe margine bi mu na ovoj brzini trebale garantovati stabilnost, sve što je ispod 7 je na granici stabilnosti, signal varira ujutro kad je najmanja opterećenost je jači, naveče je lošiji (čim se približi 6-ci puca linija). Ako se dovedu margine na granicu stabilnosti, uveče može da puca linija (može da padne i do 1-2dB). Kod mene je download margina na 20/2 bila 21, dok je povećanjem na 50 (realno 43Mb) pala na nešto preko 7. Tako da oni grafikoni što su ovde viđeni, u globalu su tačni, na to još dodatno utiče kvalitet žica i spojeva, pa daljina može da varira od korisnika do korisnika. Ako na 20/2 nemate bar 20dB snr marginu za download i 10db snr za upload, teško da ćete imati tehničkih mogućnosti za 50/2, naravno pokušajte.
Vidi i ja sam od centrale na 80m ali kablom 200m isle dase okolo naokolo sa kablom, *****i.Ovako. Onaj SS za koji sam pitao je od moje sestre, odnosno sa njenog rutera, sto se tice udaljenosti od centrale ona nije ni na 250m od njene kuce ali je koliko sam ja ispratio kabal znatno duzi nego sto bi trebalo da bude sto se moze videti na slici, zasto su to uradili ko zna, verovatno zato sto im je lakse. Sa obzirom na to da njoj trenutno nije potreban brzi net id ovog sto ima zahtev necemo ni raditi ali cisto sumnjam da bi ova centrala podrzavala vdsl sa obzirom da je na selu...
Kako je to moguće, da li modem tačno očitava taj podatak?
Jedino u laboratoriji da testiramo
Računaj da su to ruteri od cirka 20-30$.
Kod tebe je došlo do promene vrednosti posle promene firmware?
Možda je na novoj verziji izlazna snaga podešena na nižu vrednost pa otud manji SNR, a možda je očitavanje drugačije(bolje/lošije?).
Ako ti i dalje radi bez problema što bi se opterećivao sa time šta piše.
Kod ovih stručnih forumskih procena se greši jer SNR se ne gleda nego se gleda prigušenje koje je opet možda dobro očitano, a možda i nije.
Dva rutera na istoj parici sa istim kablovima mogu prikazati drugačije parametre.
@Plasma: baš te briga ti si maltene dupetom uz centralu
@patrsouth: Jesi to uveo ono za 1 din uz 2 godine ugovor? Da li su ti razvlačili novi kabl samo od najbliže bandere ili?
Kada te zeza "PendingDisconnect", otvori cmd i pusti: ping 8.8.8.8 -t , proradi net za 30 sekundi, barem je kod mene upalilo par puta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari