Da napišem samo ovde šta se dogodilo, da ostane zabeleženo. Dakle, imam VDSL 50/2 (tj. Net 50) bez ugovorne obaveze, isprobavam tri nedelje, sve radi besprekorno. Juče sam bio u poslovnici Telekoma da potpišem ugovor za "Net 50 po ceni Net 20, uz ugovornu obavezu 24 meseca".
Odgovor: nemam tehničkih mogućnosti, jer mi je udaljenost od centrale veća od 250 m (!)
Malo je reći da sam bio zaprepašćen, jer ja tu uslugu već imam, kako mogu da nemam tehničke mogućnosti za nešto što već imam?!
Posle je službenica nešto malo duže gledala i rekla da svejedno da li trenutno imam VDSL 50/2, ne mogu da koristim kampanju "Net 50 po ceni Net 20" pošto ona ne može da izabere tu opciju u aplikaciji, jer - ovo već postaje dosadno - udaljenost od centrale je veća od 250 m (uzgred, prvi put čujem ovaj broj, obično su pominjali 300 m).
Tu sam već načisto pobesneo, zahtevao da razgovaram sa šefom poslovnice - zapravo to je bila šefica koja je rekla da bi mi ona rado pomogla, ali da ne zna kako, naprosto ne ispunjavam sve uslove za kampanju. Mogu da potpišem ugovor i da plaćam mesečno 2899 din. ali ne mogu da koristim kampanju i da plaćam 1899 din. mesečno. Čekajte, pitam, ali zašto bih plaćao skuplje, pa to je apsurdno, pa ja već imam aktivan VDSL 50/2 koji radi, da li je zaista cilj da me oterate iz Telekoma, pardon mts i da više u životu nikad ni jedan jedini dinar ne dam toj firmi niti bilo čemu što ima veze sa tom firmom?
Onda je ona tu nešto razmišljala, pa zvala neke ljude telefonom, pa mi se onda javio neko drugi i rekao da je moj slučaj specifičan i da napišem molbu Telekomu gde ću izneti sve to što sam rekao, da naglasim da molim da mi se uključi kampanja Net 50 po ceni Net 20 uprkos tome što ne ispunjavam sve uslove, jer nemam primedbu na postojeću uslugu Net 50, pa će onda oni da odgovore u roku od 8-15 dana.
Eto, to je bilo juče, čekam da prođe taj rok i ukoliko se desi da insistiraju da mi uzimaju 1000 din. mesečno više bez ikakvog razloga, raskinuću apsolutno sve veze sa TS.