Šta je novo?

Xperia Z1

Ako imas jos nekog druga da hoce menjazu za s3 ti mi odma pusti pp[emoji12]

...Kontam da je verovatno zbog baterije koja se rasiri i zato se pojavi "hairline crack" i da je su to kod Z3 ispravili manjom baterijom i ujedno poboljsali flapove...
Otkud ti to da su ispravili na Z3? Na Z3 i Z3c pucaju i ekran i poledjina samo tako. Jedino sto su poceli to da menjaju u garanciji, ukoliko ne postoje druga fizicka ostecenja. Pogledaj na talk.sonymobile.com i XDA forumu - ima dosta prijavljenih slucajeva pucanja.

Pozdrav

Zvono mi je tiho, valjda zbog te vodonepropusnosti. Automatski nivo osvetljenja bih rekao da ne radi.

Baterija je odlična, 2g i wifi.

Prilozi

• Screenshot_2014-12-02-20-32-53.png
    Screenshot_2014-12-02-20-32-53.png
    700.1 KB · Pregleda: 129
  • Screenshot_2014-12-02-20-33-38.png
    Screenshot_2014-12-02-20-33-38.png
    794.6 KB · Pregleda: 122
Baterija deluje brutalno... :) Kao bivsem korisniku N5 meni tvoj SS deluje kao sci-fi.. Ja sada premisljam da li da pazarim sada Z2 ili sacekam jos nedelju dana posto krecu praznicna snizenja u Becu... A case, sd kartica i tempered glass bi trebale da budu u petak u sanducetu... ^^

Poslednja izmena:
Bruka baterija,toliko sam ja skoro jednom izvukao na Z1,samo sto je meni mreza skoro stalno na 3G i automatic brigthness stikliran na 70 % :)

jel ima neko problem sa FM radiom? posle 5 minuta kao da pukne i samo se čuje ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ :D

Kod mene se retko desi da posle nekog vremena samo stane zvuk, odem u app kliknem opet na stanicu i nastavi dalje.

Kod mene uvek. I uvek nakon par minuta i jedini lek je da ugasim radio pa ponovo upalim. Saltanje stanica ne pomaze

Uspeo sam da resim problem, resetovao sam kesh radio app i prpmenio region na japan xD

Kako si zadovoljan kamerom?Imas negde okacenu neku sliku da vidim? :)

Kamera je po meni okej, ali blic nije narocito jak
Na dnevnoj svetlosti su prilicno dobre slike. Uvece su losije. Ima dosta graina ali mozes iso da postavis na 50 ali ce i fotke biti jako mracne onda. Imam samo ovu. Bice jos na flickru
https://flic.kr/p/qDoBx8

Bezveze su mi ti modovi malo jer je max rezolucija 8mpix. Hocu mod sa 20mpix lol
Za long exp imam lumiju 1020 ali ne bi bilo lose ni kad bi ovaj moga takvevefekte da postize :)

Sta ce ti vise od 8mpix, posebno za LL, pa i lumia puca 5mpix u PV modu, doduse uz dosta manje suma :) Ali ako imas L1020 onda ti kamera na Z1 ni ne treba, osim kamkordera zbog bolje stabilizacije.

Nisam bas testirao stabilizaciju na z1 ali sumnjam da je bolja od lumije. Pogotovo sto me nervira ucestalo fokusiranje. Na lumiji zakuca fokus a kad hocu da ga menjam moze manuelno (slajder) ili tap to fokus a na z1 nema nista od toga. Sad sam okinuo par fotki. Mislim da je 0.8 max ss na z1 ili se varam

Z1 ima istu stabilizaciju kao Z2 (trojka ima jos 1 malo bolji mod u 1080p) a imas poredjenja na YT, stabilniji je video od 1020 :) Ucestalo fokusiranje je doslo sa nekim novim apdejtom :d Z1 kada se pojavio nije imao taj problem.

U tom night scene modu automatika odredjuje ISO i SS, ISO uglavnom drzi 50-200 a SS do 1.1s ali ne u svim situacijama, obicno je tu negde oko pola sekunde.

Evo bas cu testirati. A pogledaj moj video iz voza. Ima trenutaka gde je skroz zumbirano(podrhtavanje bi trebalo da je najizrazenije) ali je prilicno stabilan. Ima par momenata kad ja menjam kadad i nesteucno pomeram ruku i tu ne bi ni sam djavo stabilizovao :)

http://youtu.be/WrAUHHjbsvc

Inace z1 ima soft stabilizaciju i taj efekat se moze postici i docnije i na racunaru. Lumia ima ois na koji se takodje moze kasnije primeniti i soft stabilizacija i snimak ce biti bolje stabilizovan.

Jeste 0,8 .... Ume Z1 da napravi lepe fotke i nocne.Ja sam cak i sa ISO 1600 s njim napravio neku solidnu fotku.

Ali iso 1600 je bas previse
Ne znam da li moze i preko toga. Mislim da moze do 3200 cak ali to je katastrofa. Moras nositi horejsiju iz csi na vestacenje da prepozna likove xD
Z1 je super telefon. Odusevljava me nekim stvarima ali opet neke stvari su i pomalo razocarenje. Npr prvo me taj problem sa radiom ubio u pojam. Ovi novi samsung telefoni su izbacilo radio iz upotrebe i zbog toga ih mrzim. Ali na srecu napravio sam taj radio ali videcemo koliko ce to trajati. Ekran je malo ispod proseka za lcd. Ajfon ima mnogo bolji lcd. Touch zna nekad malo da zaglupi (ili ja imam masne prste hehe) i taj cudni autofokus. Cak je sa snap camerom je nemoguce fixirati focus. Sve ostalo je super. Lepo lezi u ruci. Prijatan na oko. Baterija odlicna. Kamera iznad proseka itd
Cekam taj lolipop samo

Poslednja izmena:
Za xenon uopste nije vazan ois jer kad slikas sa xenonom mali bude ss.
Jel ti imas lumiju ili 808 bese? Ili si imao?

Soft stabilizacija uradi bas veliki crop i osakati ti fov prilicno. ***. Sve te stabilizacije su cisto da se malo smanji i ublazi tkz jerk pa da video ne bude bolan za gledanje. Inace nema nista bez tripoda ili nekog steady cam drzaca. :D

Ma bre mislio sam xenon vs led blic, nema led-a koji moze da parira xenonu osim sto je bolji za trazenje bilo cega u mraku :)

Da da. Pogotovo kad se sraf otkotrlja u tri lepe. Ili kad nestane struja pa ne moras svece da trazis.elem kad nestane struja odlicne low light slike budu u urbanim sredinama. :D

upravo mi je stigao magnetni dock punjač za ovaj telefon, i prilagodljiv je, moze se koristiti i sa nekom silikonskom maskom a moze i ovako "na golo"
takodje može da služi za stabilizaciju long exp slika od 0.8 sekundi mada moze i u ruci da stabilizuje tako kratke slike :DD
inače koštao je 5$ kod kineza i baš me iznenadilo kvalitetom

Dzabe,mada nije original sigurno,ali nema veze.Ja sam originalni za Z3 platio 1800 rsd,naletela dobra ponuda na kp.

nije original ali je verno originalu i radi posao odlično što je najvažnije :)

upravo mi je stigao magnetni dock punjač za ovaj telefon, i prilagodljiv je, moze se koristiti i sa nekom silikonskom maskom a moze i ovako "na golo"
takodje može da služi za stabilizaciju long exp slika od 0.8 sekundi mada moze i u ruci da stabilizuje tako kratke slike :DD
inače koštao je 5$ kod kineza i baš me iznenadilo kvalitetom

Baci link gde si kupio možda i ja naručim.

@marko ja ti pre preporucujem da ubacis neki od custom romova koji su najpopularniji tipa Ultimate Existenz pre nego LL.Ja se nisam odusevio sa njim,iskeno mi je kit kat bolji.

Nazad
Vrh Dno