Polovan, dao sam svoj galaxy s3 za z1. To je neka drugarska varijanta, jedan za jedan.
Dve stvari mi da kažemo smetaju.
Prva je što na ekranu nije gorila, ovo što sony koristi se lakše grebe i nije to taj osećaj ali nije ni katastrofa.
Druga stvar je što je telefon teži, primeti se razlika, a od staklenih leđa nemam ništa kad telefon mora u neku masku.
Zakomlikovali su root što je svima poznato ali kome to nije potrebno ne predstavlja mu manu.
Dioda za obaveštenja je mogla biti veća i jača ali to nije neki problem nego više navika.
E sad dobre stvari zbog kojih sam i menjao.
Telefon je baš vidno brži, a na s3 sam koristio AOSP tako da ga TW nije davio. Sve brže odrađuje, nema nigde zadrške i pričam o sony fabričkom 4.4.4 romu.
Prijem wifi signala je bolji jer po kući sam imao problem sa time, audio izlaz je po meni bolji, kvalitetniji mi je zvuk sa istim slušalicama.
Verujem da je baterija bolja, ipak je dosta veća.
Z1 će dobiti android 5 i to je još jedan razlog zašto sam menjao. HW je noviji i bolji tu nema šta da se kaže.
Deo odluke je i radoznalost jer sam hteo da probam Sony kad se ukazala prilika i sve u svemu za sada sam zadovoljan spravom.
Ostaje mi kad nađem malo više vremena da vidim za taj root, jer smo ga rootovali na originalnoj verziji i od onda je rađen OTA update do KK tako da imam neki polovičan root.
Radi mi titanium backup, bez toga mi je maltretiranje, ali mi ne radi adaway i xposed framework. No rešiće se i to.
Ko se premišlja može slobodno da kupi Z1. Ovaj telefon je daleko od zastarelog, a cena mu je ubijena zbog novijih modela.