Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Meni na mts ne radi net uopste. Zakaci se na LTE ali nece kao da nema podesavanja (a ima) iPhone 5s je u pitanju. Tacnije sad mi ne radi ni 3G, kad je LTE opcija ukljucena. Tek posle malo drndanja airplane moda proradi net na 3G ali ne i na LTE.

Da li će i dalje mts naplaćivati čuvenu taksu za korišćenje 3G od 100 i kusur dinara? Koje je uopšte zdravorazumsko obrazloženje za ovu taksu?

Zdravorazumsko objasnjenje za tu taksu je da je u pitanju pljacka, a njihovo je da je u pitanju naknada za koriscenje 3G usluge. I naizgled mnogo gore stvari me manje nerviraju od tog malog ali bezobraznog lopovluka.

Poslednja izmena:
Da im bar radi 3g kako treba i da se od te takse finansira pokrivanje signalom pa i da razumem.Ovako je to cisto kraduckanje.

To vam je politika domaće firme koje ne zna kako da bude konkurentna na tržištu. Kako privuću nive korisnike ovakvom diskriminatorskom politikom.

Meni nisu mogli da puste 4G u programu. Proradiće mi tek od ponedeljka.

Manite se toga da ima "iste navike", probajte u praksi, videcete :)
Imao sam i ja iste navike u Koreji potpuno, ali sam trosio 5x vise saobracaja.
Ma šta njih boli q za koji vremenski period ću ja potrošiti svoje plaćeno parče kolača? Što, da neće da se sažale pa da mi daju za dž još malo neta? Ne, nego ću morati da ga dokupim. Koliko vidim, to Vip nije uradio, nisam proveravao kod Telenora.
Ja koristim mts, odgovaraju mi njihovi paketi, ali ovo je dis-kri-mi-na-ci-ja, kao što je i 3g pretplata plja-čka! I tačka. Pilićarenje obično...

Briga ih jer je gore da dodje masa da se zali kako im ne radi net nego poneko sto je diskriminisan zbog 4g.

Ali 13 kanala,to mi je onako utisak nedelje:dJoš da su pustili SOS HD kanal pa de se prevrnem sa stolice kad ugledm HD prenos pekar vs palilulac.

Poslednja izmena:
Nece da daju kartice za nas sa starim paketima. Smarao sam ih bas i corak..:) Najbolje sto me pita koji uopste telefon imas,kao da ona zna koji mobovi podrzavaju 4g..

Mts

Da li je iko uzeo mts karticu i da li radi net na LTE?

Uzeo ja. Proradiće mi tek od ponedeljka. U sistemu nisu mogli da štikliraju 4G opciju pa su moj slučaj prosledili tehničkoj službi.

U vipu su nešto čačkali i nisam mogao da se nakačim dva sata na net. A onda.... Bum
78/27
To je jedan gigabajt za ~ 100 sekundi.

Screenshot_2015-04-03-17-49-57.png

Poslednja izmena:
Telenor ima 4G skoro u celom bloku 70. Kako sam primetio.
Pre jeki dan sam bio u bloku 45 i jezivo loše radi. Sve vreme sam gubio mrežu i hvatao ponovo. Očigledno sam bio negde na granici LTEa i to se manifestuje tako da je u nedogled gubio mrežu i vraćao se. Ni 3g only podešavanja nisu pomogla.
Dok zam bio u zoni gde ima LTE signala svaki poziv koji sam ostvario vraćao je telefon na 3G.
Treba oni to još da peglaju

Traze li u Telenoru licnu? Posto sam u Uscu, a nisam je poneo.
Za zamenu.

Poslednja izmena:
Obavezna LK...

Rekli su mi danas u mts-u da ce svi moci da uzmu 4G kartice uskoro, samo je za pocetak ovako. Zasto? To nemam pojma.

U vipu su nešto čačkali i nisam mogao da se nakačim dva sata na net. A onda.... Bum
78/27
To je jedan gigabajt za ~ 100 sekundi.

Pogledajte prilog 166887

Pripazite na mobilni protok ako vrtite Speedtest više puta. Ne znam koju količinu podataka svlači pri ovim konkretnim brzinama, ali za nekoliko puta koliko sam isprobavao 4G brzine u Delta City, videh u Data Usage da je Speedtest aplikacija pojela 190MB... Sa većim brzinama se downloaduje još veća količina podataka za speedtest, tako da pripazite jer vrlo lako može da vam pojede preostale megabajte, kojih i nema tako puno u paketima...

Pripazite na mobilni protok ako vrtite Speedtest više puta. Ne znam koju količinu podataka svlači pri ovim konkretnim brzinama, ali za nekoliko puta koliko sam isprobavao 4G brzine u Delta City, videh u Data Usage da je Speedtest aplikacija pojela 190MB... Sa većim brzinama se downloaduje još veća količina podataka za speedtest, tako da pripazite jer vrlo lako može da vam pojede preostale megabajte, kojih i nema tako puno u paketima...

Vip trenutno ne skida smartove ni noćni surf kada sam nakačen na 4G (pričam za moj slučaj) :-D

Čudno mi je to nešto :) Ostali na Vip-u, kako je kod vas? Jel imate ovaj grejs period? :D

Data sim karte su zakon,uzmes fon sa dve sim karte i resis se bede sa malim megabajtima.

Čudno mi je to nešto :) Ostali na Vip-u, kako je kod vas? Jel imate ovaj grejs period? :D

Da napomenem da mi nikakvo obaveštenje o tome nije stiglo na telefon, tako da ne znam ni dokle traje...
Ni u prodavnici mi nisu ništa rekli. U pitanju je smart 3000. Smartovi jednostavno stoje, a spržio sam za jedan dan oko 30 GB, brzina se takođe ne smanjuje... (povezao komp preko wi-fi-a sa telefonom). Stvarno, da li se ovo još nekom desilo?

Poslednja izmena:
Prosto ne verujem šta je mts uradio ...

Jajarska fora totalno kao i ona 3G taksa ...
Definitivno treba da se privatizuju što pre !

Mislim da je bolje da se ne privatizuje, sad si mozda besan zbog ovoga. Proci ce te :)

Da napomenem da mi nikakvo obaveštenje o tome nije stiglo na telefon, tako da ne znam ni dokle traje...
Ni u prodavnici mi nisu ništa rekli. U pitanju je smart 3000. Smartovi jednostavno stoje, a spržio sam za jedan dan oko 30 GB, brzina se takođe ne smanjuje... (povezao komp preko wi-fi-a sa telefonom). Stvarno, da li se ovo još nekom desilo?

Ne verujem da mogu da ti naplate retroaktivno jer je data na novim Smart paketima neogranicen. Eventualno da ti sistem skine svih 3000 smartova, medjutim, mnogo je verovatnije da jos nisu prikacili LTE na biling i da ce proci neopazeno.

Mislim da je bolje da se ne privatizuje, sad si mozda besan zbog ovoga. Proci ce te :)

Ne verujem da mogu da se desi da ti naplate retroaktivno jer ne data na novim Smart paketima neogranicen. Eventualno da se desi da ti sistem skine svih 3000 smartova, medjutim, mnogo je verovatnije da jos nisu prikacili LTE na biling.

I onako mi je presek šestog, tako da nije strašno u svakom slučaju. Ne mogu valjda da naplate u ugovoru stoji da je jedan megabajt nula dinara.

I onako mi je presek šestog, tako da nije strašno u svakom slučaju. Ne mogu valjda da naplate u ugovoru stoji da je jedan megabajt nula dinara.
Zasticen si ugovorom u vezi probijanja DATA. Jedino mogu da ti skinu sve preostale Smartove, ali sumnjam da ce uopste primetiti. Za svaki slucaj proveravaj stanje malo cesce :)

Probao 4G kod mene u stanu, 30mb down, 31 up :D

Inace jel ste potpisali neki papir za aktivaciju usluge vi koji ste uzimali kod mts-a 4g kartice?

4G u Srbiji

Nista potpis, samo LK na uvid.

Mene je izgleda zezao telefon, sad kad sam resetovao network settings ne zeza mi vise 3G kad mi je izabran LTE. Jedino sto ne mogu da probam LTE, jer ga nemam u kraju, sutra cu do centra pa kacim SS.

Poslednja izmena:
Телеком Србија званично је данас пустио у рад 4Г ЛТЕ мобилну мрежу са првих 50 базних станица по целој Србији, где ће брзине даунлоуда података ићи преко 100 мегабита у секунди,
Генерални директор Телекома Србије Предраг Ћулибрк
cul.jpg

Генерални директор Телекома Србије Предраг Ћулибрк изјавио је данас Танјугу генерални директор Телекома Србије Предраг Ћулибрк.За сада, базним станицама за 4Г ЛТЕ мрежу, у првој фази покривен је један део Београда, Нови Сад, Крагујевац, Ниш,Суботица, Панчево, Златибор и Копаоник, навео је Ћулибрк.

Телеком Србија је за свега неколико недеља, од добијања дозволе за фрекветни опсег, амбициозно кренуо у ширење 4Г мобилне мреже, рекао је Ћулибрк и додао да сви корисници који желе услугу 4Г морају да дођу у пословнице Телекома Србије и да своје СИМ картице бесплатно замене за УСИМ картице, које омогућавају пријем и услуге 4Г ЛТЕ мреже.

Телеком Србија је корисницима 4Г мреже омогућио бесплатну услугу "ТВ гоу" видео стриминг услугу на смарт телефонима нове генерације, а ради се о пријему програма 13 телевизијских канала на "паметним" мобилним телефонима са великим дисплејом, најавио је Ћулибрк.Суштинсак предност 4Г мобилне телефоније су велике брзине преносе података и јуче је Телеком Србија тестирао брзину мреже која је у даунлоуду ишла преко 100 мегабита у секунди, при чему имате утисак када гледате неки видео садржај у реалном времену, притиском тастера одзив је готово моменталан, без кашњења, пренео је Ћулибрк.

На питање о плановима за ширење мреже, Ћулибрк је одоворио да ће то зависити од темпа добијања дозвола за градњу базних станица и дозвола за заштиту животне средине и навео да Телеком Србија тренутно у земљи има више од 2.000 базних станица за мобилну телефонију.Ћулибрк је изразио уверење да ће Телеком Србије и даље бити лидер у пружању услуга мобилне телефоније у земљи, као што је и до сада то био.

(Танјуг)

Nigde ništa o paketima, ali zato o svemirkih 13 tv kanala sa 4К резолуцијом svuda info :D
Od tih kanala jedino arena može da prođe ...

Poslednja izmena:
Vrh Dno