Šta je novo?

HTC One M9

Cekam Punishera da kaze kako je ovo sve i dalje decenijama ispred S6 :D

Samsung se opekao sa S5 ali HTC se sada ukopao sa M9. Jedina nada im je da naprave "veliki" pomak sl godine kao Samsung sada.
Možda ovaj je ste fail, ali i to ćemo da vidimo, ali zato Samsung ne bih kupio da je 100e, zbog sistema i dizajna. Jedino dolazi u obzir s6 gp edition, ali ni to, zbog samog imena Samsung.
Kada bih prelazio na neki fon (al neću jer mi je m8 odličan, i dalje dobija apdejt i dobijaće još za razliku od s5) prešao bih na Nexus ili motorolu.

šta sad to znači za razliku od s5, imaš neke informacije koje mi ostali nemamo? :)

Pa koliko znam uvek im ili kasni apdejt ili ga dobiju neki natucani, ili ga ne dobiju (s3,s4). Jedan apdejt i ode fon u zaborav.

nisi ti to lepo ispratio...

S2 4.1.2 - HTC sensation 4.0
S3 4.3 - HTC One X 4.1.1
S4 5.0 - One M7 5.0
S5 5.0 - M8 5.0

ne vidim na osnovu čega misliš da je prednost HTCa update?

Onda ove koje znam da imaju s4, s3 ne rade apdejt. Ne znam, al nekako sam stekao utisak da je m7 dobio više apdejta od s4.

jeste više zato što je u startu izašao sa matorom 4.1 verzijom, s4 je krenuo od 4.2. exynos S4 je dobio pre M7 LP, S600 verzija kasnije, skoro.

Pa m7 kad je izašao tek se pojavila 4.2 verzija koliko ja znam, i onda je posle mesec dana dobio nju itd. Al nebitno, jednostavno ne volim tw pa to ti je, videćemo kakav će biti sada, al mrka kapa izgleda opet.

nije se tek pojavio 4.2, pojavio se u novembru sa nexusom a M7 je izašao u martu, 4-5 meseci kasnije.

ok je tw od 5.0 androida. S5 pa naviše lepo rade. možda i note 3, njega nisam probao. s4 malo štuca i dalje.

Da Samsung ne radi update je potpuna nebuloza. Uvek su im flagshipovi updateovani. I ja nigde nisam video da S5 staje s updateima, izmisljas stvari, realnost je skroz na strani Samsunga ove godine. S6 sto se tice tw-a izgleda da je skroz resio stvar cak i preload aplikacije mogu da se brisu.

Poslednja izmena:
Zaista sam razočaran u M9. Iako sam verovao da će taj apdejt softvera popraviti stvar. S810 je očigledno promašaj godine a automatski i kompanije koje ga budu ugrađivale u svoje vodeće modele će imati problema. Nije ipak džabe Samsung odustao od Snapdragona. Posle svega ovoga ipak ću ići na Note4. Kompletan uređaj, odličan ekran, kamera... Baš mi je krivo za HTC, stvarno sam imao volju za M9. Što se tiče apdejtova za S4, bilo ih je naravno i to redovno. Otprilike su mi stizali mesec dana nakon što se pusti OTA u Nemačkoj recimo. Čini mi se da je bila 4.3 pa onda 4.4.2. I naravno dosta manjih apdejtova sa ispravkama... Očekujem da stigne i Lollipop verovatno za možda mesec dana ili manje. 9505 model je u pitanju. Ali da ne gušim ovo je ipak tema o HTC.

Pa koliko znam uvek im ili kasni apdejt ili ga dobiju neki natucani, ili ga ne dobiju (s3,s4). Jedan apdejt i ode fon u zaborav.

nisi ti to lepo ispratio...

S2 4.1.2 - HTC sensation 4.0
S3 4.3 - HTC One X 4.1.1
S4 5.0 - One M7 5.0
S5 5.0 - M8 5.0

ne vidim na osnovu čega misliš da je prednost HTCa update?

Onda ove koje znam da imaju s4, s3 ne rade apdejt. Ne znam, al nekako sam stekao utisak da je m7 dobio više apdejta od s4.
*** PunisheR ili znas ili ne znaš ovde lako proveriti činjenice ma koliko se branio neki brend...

Jedno je što si ti fan HTC, ali ne možeš reći neke neistine jel se da proveriti. Kad već nisi upoznat sa drugim taborom. :)

Jedna stvar me nervira kod htc novijih telefona. Nema gde u srbiji da se lepo servisira, bez da se ošteti...

Jedna stvar me nervira kod htc novijih telefona. Nema gde u srbiji da se lepo servisira, bez da se ošteti...

Nažalost to je posledica dizajna. gledah klip o rastavljanju S6 i on je krenuo tim putem... lepljeno, a ne šrafljeno. Jednostavno nisu planirani za popravku.

Možda zato što misle da su previše kvalitetni da se pokvare? A šta ćemo kad pukne displej i slično.. :S

Onda slede muke Tantalove :)

Ovi po Amerikama su obezbeđeni, htc im tamo daje zamenu. Ostali moraju da se baš maltretiraju jer su baš teški za popravku mada koliko vidim m8 je dosta lakši od m7, verovatno je i isti slučaj i sa m9 pošto su skoro identični.

Jos jedan review u kome je detaljno objasnjeno sta je uradjeno sa S810 i koliko je u stvari softverski limitiran i CPU i GPU.
Takodje malo vise o "cheat-u" koji HTC koristi kod benchmarka, tj "High Performance Mode":

However, with the new firmware, we can note a drop in performance after 20 minutes under GFXBench while in our performance tests at the MWC, no decline was noted. HTC has chosen to lower the operating frequency of 810 Snapdragon smartphone to lower the temperature.

Before discussing the results of performance tests, we must clarify a detail: in the benchmarks, the One M9 inherits the same behavior as its predecessors since it launched in high performance mode. In this mode, the frequencies of the Snapdragon 810 are revised upwards compared to the standard mode. You can enjoy this mode in all applications, in which case it must pass through the developer menu to activate the high performance mode. The frequencies will be higher as well, with a slight increase in temperature and autonomy sharply.

In synthetic benchmarks (AnTuTu) and application (PCMark), the One is positioned in front of the M9 M8 One but behind the Samsung Galaxy S6. This is normal since the CPU portion is slightly recessed with lower frequencies, and flash memory used for storage is faster on the Galaxy S6 through UFS 2.0 memory against the eMMC on the One M9. However, on this point, the One M9 far exceeds its predecessor, especially in writing.

And indeed, in games, the Galaxy S6 clearly took the lead. In one part of 15 minutes Real Racing 3, the M9 One shows an average of 28 fps (via GameBench) in normal mode and 33 frames per second in high performance mode. This is small compared to the 41 fps Galaxy S6. This behavior is probably with operating frequencies of 810 Snapdragon, which decline with consumption and temperature. The Adreno 430 therefore more able to correctly turn demanding games.

Testing the HTC One M9: Should success through the break?

Slabije CPU i GPU peformanse od Exynos 7240 iako je GPU jaci plus u pitanju je FHD rezolucija.

Poslednja izmena:
Ovde u srbiji? Možda ako si pod garancijom, a šta ako nisi u jednostavno hoćeš da zameniš ******i displey?

Pa isto će to dati novi uredjaj, samo to nije jeftino

DisplAy* Valjda ce znati samsung serviseri da ga poprave. A ko zna, mozda bude dolazio sa nekom dobrom garancijom. Kao sto je i S5 u pocetku imao garanciju na jedno lomljenje displeja.

Dobiješ drugi telefon, refurbished. Bilo bi dobro kada bi kod svih proizvođača funkcionisao sistem sličan Apple Care-u.
Slican sistem koriste provajderi i prodavnice u razvijenim drzavama.
Tipa u usa, imas da kupis osiguranje, oko 10$ mesecno i miran si na sve kvarove, lomove, izgubljene telefone, potopljene itd.

Dok su nam mesecne pretplate na nivou 5-15eur, o takvim kombinacijama i uslovima moze samo da se masta.

Ne znam oko čega se raspravljate kada je očigledno da je taj sistem od 240$ dolara i mogućnosti ostvarivanja samo u lancu radnji gde je kupljen dosta bolji od ovoga od 100$ i važi bilo gde u svetu, bilo za koga, bez računa, bez pitanja

pa izašli su, očajna je (za cenu i klasu) :D

ima na onom holandskom sajtu, u rangu nexusa 5 ili G3 recimo.

ili GSMarena

gsmarena_001.jpg

oni mere na 50% a to je na ovom tel samo 175 nitsa (po njihovom merenju koja su obično viša nego kod drugih).

AnandTech je najbolji sto se toga tice jer svaki telefon testiraju na oko 200 nitsa:

73006.png

73007.png

Imaš na gsmarena samsungov test, uz jače svetlo izvlači više surfa i videa

Nazad
Vrh Dno