Šta je novo?

HTC One M9

Sto u prevodu znaci da ce exynos da im objasni neke stvari. Ne smem ni da pomislim koju ce Samsung imati zaradu ove godine sada kada ne koriste qualcom SoC-ove. I treba kad su ovi iz qualcoma neozbiljni.

Najveca prevara je sto sada mora da se ceka 6,7m da izadju novi mobovi ako ti se ne svidja s6 a hoces da kupis flagship. Realno trenutno je bez konkurencije.

G4 i z4 ako nekako preskoce s810 bice super ,mada.. Sto najgore da idu na s805 i malo smanje pocetnu cenu uredjaja bio bi pun pogodak. :)

S805 i FullHD i bomba... ali to niko neće staviti

Sami su krivi za ovo sto im se dogodilo. Meni rezolcija ekrana i nije toliko bitna kao jak cipset, pogledajte samo kakva je zver Samsung Alpha!

to je druga krajnost, 720p još pentile... FullHD RGB je prava mera :)

što se M9 tiče... koliko je razočaravajuće delovao na osnovu prvih utisaka sa MWC, sad deluje još 5x gore :D

Ovo sam ja pokusao da objasnim hsv-u u z2 temi ali nisam uspeo.. :(

Anand to objasnjava tehnologijom same izrade,jer je najveci problem gledanje po dijagonali kao na n5.

Outside of this basic test, I noticed that the display has worse viewing angles than the M7 and M8. Although the off-angle glow isn’t visibly different when shifting the display along the horizontal and vertical axes, anything in between dramatically decreases contrast as seen in the photos below. It’s likely that this is related to the polarizers used, as the IPS glow effect is strongly angle-dependent. In practice, this really does reduce the effective contrast of the display. The brightness of the display could be higher, but it’s likely that at this point it makes more sense to target lower reflectance with improved coatings rather than driving brightness.

uploadfromtaptalk1427077947405.jpg

M8 je trenutno duplo bolja kupovina od M9 jer je jeftiniji a bolji na mnogim poljima.
Jedina prednost M9 nad S6 su dizajn/materijali kucista, UI (mada je sve to i subjektivno) i zvucnici/jacina audio izlaza. Ima ovde dosta propusta htc-a ali realno qualcomm ih je opasno ispalio. Pominje se da ce izbaciti S815 za nekoliko meseci.

http://www.stuff.tv/htc/one-m9/review

http://bgr.com/2015/03/22/htc-one-m9-review/

http://www.cnet.com/products/htc-one-m9-review/

http://www.zdnet.com/article/htc-one-m9-review-iconic-metal-dual-tone-design-with-focus-on-personalization/

http://www.technobuffalo.com/reviews/htc-one-m9-review/

OnLeaks @OnLeaks · 2h 2 hours ago

#HTC One M9 Plus = 5.2" screen / 150.9x72.5x10.15mm

Poslednja izmena:
Problem sto mozda sad nece toliko opasti cena m8,mnogi cekaju novi flaship da bi kupili prosli, kao ja npr :D

Smirio se nesto thread...
Toliko o boljoj bateriji u odnosu na S6, prednost samo takva. Baterija u rangu sa G3, jos kad bi bilo sve u kapacietu iste. Ocekivano Qualcomm ih je sjebao sve sa svojim "cudom" tehnologije.

Ovo za jeftiniji/losiji panel u odnosu na 2 godine star M7 je toliko nisko da nemam komentar.

Nadam se da će Qualcomm proći kao nvidia, koja je pre nekoliko godina napravila lošu Tegru 3 koja je imala iste probleme kao S810, pa nijedan ozbiljni proizvođač nije ubacio njihov SoC u svoj uređaj posle toga.

Jel koriste i dalje onaj HAAC audio chip za mik? (mozda izbace M9 sa S815,na leto) :)

Cancelled or not,I've had a quick look at an #HTC One M9 Plus Prototype. Here's what it looks like VS the M9

CAx030vWkAERn3a.jpg:large

:d

Cekam Punishera da kaze kako je ovo sve i dalje decenijama ispred S6 :D

Samsung se opekao sa S5 ali HTC se sada ukopao sa M9. Jedina nada im je da naprave "veliki" pomak sl godine kao Samsung sada.

S805 i FullHD i bomba... ali to niko neće staviti
Kad vec pominjemo z4, koje specifikacije ima Z3?
M8 je trenutno duplo bolja kupovina od M9 jer je jeftiniji a bolji na mnogim poljima.
Jedina prednost M9 nad S6 su dizajn/materijali kucista, UI (mada je sve to i subjektivno) i zvucnici/jacina audio izlaza. Ima ovde dosta propusta htc-a ali realno qualcomm ih je opasno ispalio. Pominje se da ce izbaciti S815 za nekoliko meseci.
upravo sam htio isto da kazem

izgleda cu se ja nacekati da se pojavi zaokruzen proizvod, koji ce me natjerati da zamijenim M7 :S:

[YOUTUBE]rqhjNVaiEYU[/YOUTUBE]

Ma dzabe mu svi testovi kada stave onakav displej :)
Znam da je svaki dolar bitan,ali..

***, mora da se stedi na telefonu od 750€ :d Jer sve pare su ulozili u najbolju kameru na trzistu :D

ako se ispostavi da je trajanje baterije zaista vidno krace u odnosu na M8, ja M9 preskacem sve i da ga nadjem ispod 500e, koliko sam se razmisljao da bih dao (recimo na ugovor) do sad...

Znaci:
baterija losha
ekran losh
kamera losha
dizajn isti

m8 wins :wall:

Realno M8 se javlja kao ozbiljno dobra kupovina. Verovatno najbolji uredjaj ako vam ne treba kamera u rangu ip6,note 4,g3 itd itd.

da vidimo Z4 i Z4 compact, Moto X 2015, One +2, itd...

Sve je moguce :)

Za sada se lomim ,m8 .g3 ili s5 :)

Jel stvarno tako loše kako se priča? Vidim da su tamo u temi pisali kako je poslednji update popravio rad UI

Ne znam kako je sa l-om, ali na kk je strava i zasu.

Znam.. Uzasan je,koristio sam ga. Jedini mob koji radi gore od mobova na tw.
Za njega cekam ovaj novi lg ui 4 koji su lg-ovci najavili..

Poslednja izmena:
Jedan lik je u komentarima izvukao citate o kameri sa različitih sajtova:
Engadget:
"Main camera is lackluster"

PhoneArena:
"Details are emphasized more with this new camera, but low lighting performance is just laughable."

GSMarena:
"20MP main camera produces first-rate images with a wide dynamic range, accurate colors and correct exposure, although on the noisy side"

Android Authority:
"While you’d expect the move to a higher megapixel count to equate to a much better experience than found in the M8, we are sad to say this isn’t the case"

Android Central: 
"If you want to have the best smartphone, you have to have solid hardware, software and camera quality. HTC’s still struggling some with the latter."

Techno Buffalo:
"The good news is that the M9 captures photos very quickly, letting you capture fast-moving action without missing a beat. HTC’s cameras have always been fast, and you’ll continue to get that same instant experience here. Using modes like HDR and Bokeh will add processing time, but otherwise you should expect to capture a rambunctious child without issue.

If only the images themselves were any good. This is easily the most disappointing part of the M9, continuing a kind of problematic trend that started with the M7."

Nazad
Vrh Dno