Šta je novo?

HTC One M9

Mogu u koliko hoćeš para da se kladim da će biti bar jedan update. Ali neka, videćemo već. S4 je imao 3-4 update za par meseci
Ja pricam o pocetku prodaje. Zasto htc recimo nija dao datum 15 april kao samsung cak mesec ipo dana nakon predstavljanja pa nek izbace skoro zavrsen softver.
To sto ce izbaciti update nakon mesec dana je normalna stvar, jednostavno softveru treba update s vremena na vreme. I google je izbacio polovni 5.0 sa gomilom gresaka koje ce ispraviti tek sa 5.2 nadam se, i 5.1 ima da se raspada.

Upravo to i HTC radi, samo što su oni rekli a samsung će to samo progurati i onda će gomila botova klicati

Možda, ali za jedno 4,5 meseci :)

ako se i ovo ispostavi tacnim, onda ni tad:
As Tweakers reports, the HTC One M9 might actually offer shorter battery life than its predecessor. That’s despite the fact that the M9 has a 2,840 mAh battery that’s even bigger than the 2,600 mAh battery found in the M8.

The publication reveals the HTC One M9 scored lower than the HTC One M8 in both Internet browsing and video tests. In web browsing tests, the HTC One M8 lasted for seven hours and 10 minutes of continuous use, while the HTC One M9 died after 5 hours and 30 minutes. When it comes to video playback, the HTC One M8 lasted for 9 hours and 32 minutes, while the HTC One M9 only managed 6 hours and 8 minutes of life.

In a PCMark Android test that simulates daily activity, the HTC One M9 almost matched its predecessor by scoring 5 hours and 37 minutes compared to 6 hours and 5 minutes for the HTC One M8.

When addressing overheating concerns the other day, HTC said the phone is not running the final version of its software – in fact, the company supposedly had to push back the launch of the phone in Taiwan over software-related issues. As a result, battery life might improve once the final version of the HTC One M9 is released.

ma da, kad izbace novi softver za 2-3 dana, SVE ce da rijese - i kameru, i pregrijavanje, i bateriju, mozda cak i dizajn :d

HTC UH OH Protection - Life Happens: [YOUTUBE]XTTBRJZyLTg[/YOUTUBE]

http://www.androidpolice.com/2015/0...e-or-a-carrier-switch-in-the-first-12-months/

It has announced Uh-Oh Protection, which will provide one free replacement phone in the event of a cracked screen, water damage, or a carrier switch within the first twelve months after purchase.

Alternatively, if you don't get a replacement during this time frame, HTC will offer you $100 towards the purchase of your next HTC One.

Steta sto je ova stvar samo za usa..
Dobar potez htc-a

Poslednja izmena:
Dobra stvar
Samsung to ovde ima vec duze vreme....dakle razbijen ekran ili sl. zamenice jednom dok traje garancija

Znam da nije isto...poenta je da im je dugo trebalo da naprave nesto slicno - cak i bolje ...i to je ok skroz po meni sto su uradili napokon

To kod nas jedino ima Huawei, zar ne?

Ovo je IT forum... ne znam što se iščuđavate toliko oko nedovršenih softvera, hardvera i čega sve ne. "paper" lansiranja, poturanje beta verzija kao finalnih i slično... sve je to prisutno u IT industriji od kada je sveta i veka.

Da li je to dobro? Naravno da ne.

BTW naravno da Emix ovde sad spamuje, troluje i šta sve ne, kad je iz Samsung teme maltene proteran, ali to je već neka druga priča.

Ocekivao sam malo bolju kameru ali ce je sig ispeglati kroz neki update. Ali svakako moze da sluzi svrsi, samo da i baterija bude kako treba i odlican tel. Juce sam se malo vise igrao sa m8 i ostao sam bez texta kakva izrada, imam osjecaj kao da sam dao 500e za tel.

pa ovo je posle peglanja updateom! :D

ali nije loše ovo, deluje mi primetna razlika u odnosu na one prve semplove.

Ja gledam sa fona i deluje mi skroz ok. Ja se ne bunim, bolje nego do sada...

Po meni ova kamera je u rangu sa S4, sto i nije nesto spec ovo je ipak 2015god.

Pa tako nešto, oni prvi semplovi su bili lošiji od S4, ovi recimo tu negde, uzmeš u obzir veličinu senzora, godinu, cenu... i otud blaga ili manje blaga razočaranost kod ljudi.

Neki Tajvanski sajt je uradio SoC test kao i low light test kamere, u pitanju je retail verzija telefona:

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fudn.com%2Fnews%2Fstory%2F7098%2F780330-%25E4%25B8%258A%25E5%25B8%2582%25E7%2589%2588HTC-One-%28M9%29%25E5%2586%258D%25E9%25AB%2594%25E9%25A9%2597-%25E7%2586%25B1%25E5%25BA%25A6%25E4%25B8%258D%25E5%25BD%25B1%25E9%259F%25BF%25E4%25BD%25BF%25E7%2594%25A8&edit-text=&act=url

Kazu da je softverski odradjen underclock da bi se smanjila temperatura telefona, sto se vidi po Antutu score-u, koji je ranije bio oko 60.000, telefon je sada u rangu sa M8 recimo a ispod Note 4 i MX4.
Imate na linku i par low light semplova.

Poslednja izmena:
Koliko sam citao na redditu valjda su u startu previse odvrnuli i napucali performanse za testove ne bi li to bila jeftina reklama i onda su se opekli. A satro su ga sada vratili u normalu.

Ko zna sta je istina.

Mene i dalje interesuje trajanje baterije ali na nekom pravom sajtu. Npr 200nitsa test phonearena,ili anandtech. Isto cekam i za s6.

Poslednja izmena:
Tesko da moze 810 = 801 na istoj rezoluciji da bude normala, ali ne znam moguce je.

Poslednja izmena:
Samo cu napisati da je sramno sta je Qualcomm pravio godinu,dve dana. (Iako imam osecaj da su ga sklepali za 30ak dana)
Ovakva neozbiljnost nije ni u crtacima.. A firma koja vredi milijarde dolara..

http://www.gsmarena.com/htc_one_m9-review-1230.php

It seems these overheating problems will become the Snapdragon 810 undoing - Qualcomm already announced its successor, the Snapdragon 815, which reportedly, runs cooler than the Snapdragon 810. We wouldn't be surprised to see early 2015 flagships switch to using the newer chipset later in their life cycle.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno