Šta je novo?

Botovanje po temama, štetno ili ne?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa cekaj, javno se napada covek sto onda ti isti ne kazu javno ko su. Ovako ja mogu pomisliti da je to tvoj licni stav, isto tako mogu i ja sutra napasti nekog a da ne odgovaram jer navodno je grupa ljudi tako odlucila.

Не читаш пажљиво, а коментаришеш. Прочитај још једном све постове.

Ovo sve moze da se resi uz rostilj i pivce. @marxista, jel tako ? :d

@gow Objasni ovo "svaki aktivniji forumas koji je neutralno nastrojen prema Benchmarku". Pored neutralno nastrojenih, kakvih jos ima ?

Ja se iskreno nadam da ti ne smatras sebe za veliku grupu clanova..

Ни најмање. То да ли ће се још неко јавити не зависи ни од модератора ни од мене.

Emix je najmanji problem, ako je problem uopste. Ima dosta raznih botova sto gruvaju postove posto-poto i to gde god mogu :D

Poslednja izmena:
Ни најмање. То да ли ће се још неко јавити не зависи ни од модератора ни од мене.
Nista licno, tebi svaka cast. Ja sam rekao da samo preskrolujem i da se nisam zalio na njega. Samo mi je malo smesno to za diskreciju. Ako ces da uperis prstom u nekog, bar imaj malo obzira i pokazi ko si

@Gizmo otkad moderacija konisti ovakav pristup javne rasprave o pojedinacnom clanu ? Druze sad ce svako ko nije zadovoljan nekom odlukom da otvara temu i da trazi razlog. Tebi je kao moderatoru data odgovornost da donosis odluke u korist foruma i ovo nije nacin.

Sto se teme tice smatram da emix nikako ne treba javno da bude "razapet" na forumu jer covek bar kaci korisne linkove koji imaju veze sa temom i kao sto neko rece on je najmanji problem.

Lol, botovanje po temama :laugh:
Lično sam mišljenja da nije problem u broju linkova i čuda, već je problem što je dobar deo tih informacija nebitan.
Temu čitam upravo da bih izbegao gomile nebitnih podataka i nagadjanja koja se mogu naći na kojekavim sajtovima. A ako se na linkovima mogu pročitati neke korisne informacije, ne smeta koliko god da ih je.

@Srevanix, Гизмо је отворио тему, а не неки други члан.
И нико није рекао да су Емиксови линкови бескорисни, већ да би исти требали бити пропраћени неким коментаром. Ако имаш линкове као што су ови:
http://www.gsmarena.com/samsung_patents_a_flexible_smartphone_made_of_discrete_links-news-11530.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6_swiss_preorders_4x_higher_than_galaxy_s5_-news-11528.php

Да ли на основу овога можеш закључити било шта?

Ја сам у свом приговору написао да су овакви постови као ботовски. Лепо брате напиши реченицу или две, па кога занима конкретна вест, тај ће да прочита.
Он врло често уме да окачи нешто занимљиво, ал уме и да засе.е

Poslednja izmena:
@Gizmo otkad moderacija konisti ovakav pristup javne rasprave o pojedinacnom clanu ? Druze sad ce svako ko nije zadovoljan nekom odlukom da otvara temu i da trazi razlog. Tebi je kao moderatoru data odgovornost da donosis odluke u korist foruma i ovo nije nacin.

Sto se teme tice smatram da emix nikako ne treba javno da bude "razapet" na forumu jer covek bar kaci korisne linkove koji imaju veze sa temom i kao sto neko rece on je najmanji problem.

Ne koristi nikada jer ovo nije ni trebala da bude javna rasprava, vaši odgovori su je učinili takvom.

Nisi valjda stvarno mislio da ljudi nece komentarisati kad je ovako nesto u pitanju. Stavis post i zakljucas temu a ne ovako sad je vec gotovo.

Poslednja izmena:
Povremeno postovanje linkova ka nekom yt prikazu, uz komentar je po meni sasvim OK. Naravno, ukoliko je u temi za taj uređaj. Ne vidim u tome ništa loše, već naprotiv, mislim da je često i korisno.
Neprimereno je npr. u temi o N5 uređaju, bez ikakvog komentara, samo postaviti video link u kome neko govori kako je taj uređaj zbog nečega loš ili lošiji od npr. Z3.
Međutim, pravo botovanje je kada je nekome jedino bitno da X puta napiše svoje, da ga tako nazovem, mišljenje, koje apsolutno nikome ne može biti od bilo kakve koristi i time samo smara sve ljude na forumu.
Npr:
Po meni je M9 promasaj,porediti S6 Edge i M9 je zaista smesno…
Imas pravo na svoje misljenje ali ovaj telefon je savrsenstvo,i od ovoga bolje nema..
iphone jeste ruzan ali S6 Edge je savrsenstvo,prelep telefon….
......

Poslednja izmena:
hm vidiš ovo je zanimljivo. nevezano za ovaj slučaj, jel to znači da je grupa uvek u pravu protiv pojedinca?

a malo onako vezano za ovaj slučaj, koje pravilo je prekršeno kačenjem linkova? pitam pošto i ja to nekad radim (doduše dosta retko, emix ih cepa stvarno kao bot :D) pa da znam.

kako linkovi ometaju diskusiju toj grupi ljudi koja bi to htela?

ozbiljno pitam sve ovo :) može i da se prebaci u neku izdvojenu temu.

? :)
ja jedini nešto pitao i iskuliraste me :)

Ja sto sam procitao od zalbi u ovoj temi je ovo:
1) Link je na engleskom jeziku
2) nije napisao misljenje u vezi linka koji je okacio
3) Nije IT strucnjak da kaci
ovakav link

Sankcijama emixu jer je okacio IT link u IT temi koja se podudara sa linkom na IT forumu bi bile previse.

Grupa ljudi se zali, ok ajde da kazemo da ta grupa cini 10 ljudi, na njih 10 nas 30 cita Emixove postove ali mi nemamo dugme da se zahvalimo, dok oni imaju report. I zato se vama cini da Emix preteruje.

Ja nemam vremena(a i velika vecina) da googlam svaki dan da vidim da li je izasao neki novi review ili novost u vezi telefona na 30 razlicita mobile sitea i lepo dodjem ovde i nadjem sve na jednom mestu, i ne vidim nikakav problem u tome. Je l su linkovi vezani za tu temu? Jesu. I ne vidim sta smeta ljudima tu.
I onako su ti linkovi u 90% slucajeva najpametnija stvar koja se moze procitati u temi.
Niko vas ne tera da klikcete na njih. Kad vidite link, samo skrol i kraj price.

nema druge,full cenzura sta ko kad i kako moze da napise.emix-u i druzini uvesti kucni nadzor,a vala i zatvarati po potrebi.

edit: u medjuvremenu moze i neka verzija bele knjige za siromasne 'de ce se pobroji koji to sve clanovi svoje slobode dozivljavaju previse liberalno.moze i "moderatorski" sat tj da se forum zakljuca od 8 sati uvece do 7 sati ujutru.

Poslednja izmena:
Ono jes', ni ja ne volim da vidim zaredom brdo youtube linkova, ali skrol rešava sve!

Mislim da ste malo prenaglili sa ovom javnom prozivkom, a i "Gedžin" način obraćanja je ... v'rrr :wc:

Ako je i zaslužio neku opomenu, mogli ste to mnogo suptilnije da uradite putem pm-a, a ne ovako na "stub srama".
Gedza je poznat po preterivanju.
Inace, ne slazem se sa Emixom u vecini slucajeva ali smatram da linkovi znaju da budu veoma korisni. Kome ne odgovara neka preskoci.

Jedino sto mogu je da predlozim emix-u da npr objedini nekoliko linkova i videa u jedan post. I mod sit i clanovi na broju.:D

Svakako je konstruktivniji vise od ovih sto svaki dan kace "sta da kupim...", "sokocalo za ovo", "sokocalo za ono" , " da li da uzmem ovaj ili ovaj..", na pogresnim mestima

No comment. Podrska za Emixa, stop za cenzuru!
Meni lično Emix ne smeta, štaviše koristan je :) Ionako nemam vremena za te arene i čuda, a momak svaki dan okači nešto zanimljivo. Ne vidim da su neki članovi baš aktivni po tom pitanju, a realno ima dosta kontraša i botova koji, kao ni Emix ne zaslužuju ovakvo javno, nisko prozivanje, već opomenu na pm. Dugo sam ovde, od sprdanja sa baltazarom pa do kasnijeg kažnjavanja Igorice za raznorazne sitnice, ovako nesto nisko kao što ste priredili Emixu ne videh....

Po meni, staviti linkove bez bilo kakvog licnog komentara jeste stetno, svakako nije problem skrolovati ili staviti na ignore listu, ali ovo je forum, i kao takav bi trebalo da bude mesto gde se razmenjuju
misljenja, komentari, gde se razvija diskusija, pozeljno u dobrom smeru ( tu su moderatori da usmeravaju, naravno, ne mogu ni oni uvek biti u pravu ili pravicni)...

Upravo kacenjem samo linka se forum pretvara u rss feed, a problem je sto vecina ucesnika prati vecinu tih sajtova i sama i onda dolazi do nervoze, koja posebno dolazi do izrazaja ako korisnika koji je okacio link
ne mirisu na pravi nacin... Ukoliko, to ne izazove flejm, a najcesce se upravo to desi, onda sam link izazove, jer se veoma cesto linkuju i neki nebulozni yt review ili placeni clanci i tu dolazi ponovo do problema...

Mislim da bi trebalo napraviti preporuku, ne obavezu, da se uz link da bar neki mali komentar zbog cega taj link, mozda neki sazetak, na sta se on odnosi i sto je bitan, a takodje, ne bi bilo lose da se navede izvor, ako se iz
samog linka to ne vidi, kako bi se znalo da li je verodostojno ili ne i da li je neko to vec citao ili nije...

Sve ovo pisem jer se dobro secam kako je ranije bilo, kako se mnogo vise diskutovalo i to na mnogo visem nivou i jer mi je krivo sto mnogi stari clanovi vise ne postuju toliko jer su se diskusije razvodnile...

Vrlo koristan post Umart,svaka cast...

Ako razumete srpski,u prvom postu ove teme je covek SVE rekao i moderacija je nastupila vrlo demokratski,da citiramo,posto ocigledno treba podsetnik ili jednostavno necete da razumete:

"Nakon primedba više ljudi da određeni član "botuje" po temama postavljanjem linkova i youtube klipova, pokrenuta je diskusija da li ovakva stvar smeta ljudima ili ne. Da li je učestvovanje u temi na ovakav način korisno ili štetno, tačnije da li je često prenošenje vesti sa stranih izvora i linkovanje YouTube klipova uz kratak ili nikakav komentar nešto što volite da vidite u temama ili ne?"

Zakljucujemo da je bilo vise primedbi na Emixove postove u datoj temi i da o tome zna vise moderatora ,da je vodjena diskusija o tome sta ciniti,stavovi moderatora ne usaglaseni i izneli su problem trazeci nase misljenje da znaju sta sad i u buduce ciniti u ovakvim slucajevima.

Posto je forum privatni (a i da nije) mogli su da opale opomenu Emixu,obrisu postove,ako nastavi banuju ga i cao,kraj price pa se vi mislite sta se desilo,pa Emix otvara novi nalog i prva tema je "Zasto sam banovan + fuj moderacija" i opet bi zavrsili sa ovakvim prepucavanjem... vidjeno xyz puta...

Makar je moderacija pokusala na drugaciji nacin da pristupi problemu,ali dzabe,opet smo na istom...

Napominjem,ne znam nikog iz moderacije niti ih branim ali dajte ljudi,ko u zabavistu da smo...

nije problem,maj plezr.

a sto se tice toga privatnog na javnom,reci cu isto sto je medjunarodni sud pravde rekao vlasnicima parcela po mesecu i ostalim nebeskim telima - super vam ta plakata. :d

@ ceftriaxone

Ja se izvinjavam članu ceftriaxone nisam ga prepoznao ...... jer nisam dovoljno stručan verovatno.To što neko kači linkove bez komentara a u vezi je sa temom, šta tu nije u redu?Da li treba da kači link samo neko ko je dovoljno kvalifikovan da proprati isti sa umesnim komentarom ili stručnim mišljenjem ....WTF ??? A ovo bi da stavim u potpis ako dozvoliš :D " Постови који се састоје искључиво од линка ка некој вести су корисни колико и они који немају везе са темом. "

@ moderatori i bilo ko, ko može da mi smisleno odgovori bez ironije

Smem li ja da okačim nešto što ima veze sa temom a nije već bilo bez komentara?
Neka se javi bar jedan stručnjak ovde kome toliko pobogu smetaju linkovi da ne može da pročita tonu pametnih stvari od drugih stručnjaka?
Od kada je ovo forum za stručnjake?

Veoma poštujem ovaj forum i sve članove ovde ali mislim da se otišlo predaleko u nekim stvarima ...

Svako je primetio da Emix kaci "dosta" linkova ali brate kome smeta jednostavno skrol ili ignore, mene iskreno mrzi da citam njegove linkove, ali sigurno ga zbog toga necu prijaviti, jer verovatno postoje clanovi koji to citaju i intresuju ih takve vesti, kao i u ostalom za sve teme nekog interesuje nesto a nekog ne i na tome bi trebalo da se zavrsi.:)

Emix-ove postove i njemu slične najčešće i kliknem iz istog razloga kao što su opisali bar njih petorica u ovoj temi.
Postoje postovi koji su verovatno suvišni u nekim temama i neka prozivanja i "dobacivanja" ali mislim da u određenoj meri doprinose
dinamici same teme što ne mora odmah da bude dočekano na nož.
I konačno niko se ne "obračunava" ovde sa moderatorima ili sa bilo kim samo me je pogodilo (a vidim ima još takvih) kako se modovi odnose prema članu
koji nije prekršio NITI JEDNO pravilo zbog NEKOLICINE članova koji su kliknuli report na svaki Emix-ov post.
Član je lepo upozoren od moderatora i AKO NE PROMENI PONAŠANJE !!! neka bude spreman da snosi posledice !?! Alooooo Požegaaaa :D

P.S.

Jedan predlog za Emix-a i njemu slične koji se ponašaju kao on.
Sledeći put ste u obavezi da prigodno i stručno prokomentarišete svaki link koji okačite jer u suprotnom ću da ga shvatim kao nešto što nema veze sa temom
i umesto hvala za trud i volju što ste to hteli da podelite sa ostalima kao novost i zanimljivost jednog uređaja koji je veoma aktuelan u svetu bićete izvedeni pred zid srama
i kamenovani (u figurativnom smislu) a ja ću u nemogućnosti da više skrolujem od tolikih linkova biti prinuđen da pritisnem taster report.

Tи или не знаш да читаш, или намерно тумачиш онако како само теби одговара. Хоћеш ли ми објаснити, да ли и шта се може закључити из ових линкова доле.

Дакле само овако окачени, без икаквог наслова!

Одабрао сам насумично три линка, да пробам да прикажем најобичнији пример.
Дискутује се о некој теми. И сад дође неко, апсолутно је небитно да ли се зове Цефтриаксон, Емикс, Гизмо, и окачи ово:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6-review-1227p6.php

Па онда после неког времена (сати, дани, недеље, апсолутно је небитно) ово:
http://www.macrumors.com/2015/03/09/apple-new-macbook-2015/

И онда ово:
http://youtubecreator.blogspot.it/2015/03/a-new-way-to-see-and-share-your-world.html

1. Да ли само на основу линка можеш рећи да ли је то што је на линку у вези са темом о којој се негде расправља или не?
2. Да ли само на основу линка можеш закључити да ли си то негде већ прочитао или не?
3. Да ли само на основу линка можеш закључити да ли те то што пише на истом занима или не?

Ако је твој одговор бар на једно од ова три питања ДА, ево одаберите неку казну, или шта већ хоћете...

Зар није боље испод сваког од тих линкова написати бар наслов, па макар и на енглеском? Не можеш ми рећи да ће свако на форуму да кликне на сваки линк који затекне?

Ја сам и сам рекао да Емикс врло често уме да окачи нешто корисно, али исто тако уме и да омаши. Као и сви ми остали.

Стави ме у потпис, ако ће ти то бити лајт мотив, само изволи.

Poslednja izmena:
Tи или не знаш да читаш, или намерно тумачиш онако како само теби одговара. Хоћеш ли ми објаснити, да ли и шта се може закључити из ових линкова:

[кле само овако окачени, без икаквог, макар наслова!

Одабрао сам насумично три линка, да пробам да прикажем најобичнији пример.
Дискутује се о некој теми. И сад дође неко, апсолутно је небитно да ли се зове Цефтриаксон, Емикс, Гизмо, и окачи ово:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6-review-1227p6.php

Па онда после неког времена (сати, дани, недеље, апсолутно је небитно) ово:
http://www.macrumors.com/2015/03/09/apple-new-macbook-2015/

И онда ово:
http://youtubecreator.blogspot.it/2015/03/a-new-way-to-see-and-share-your-world.html

1. Да ли само на основу линка можеш рећи да ли је то што је на линку у вези са темом о којој се негде расправља или не?
2. Да ли само на основу линка можеш закључити да ли си то негде већ прочитао или не?
3. Да ли само на основу линка можеш закључити да ли те то што пише на истом занима или не?

Ако је твој одговор бар на једно од ова три питања ДА, ево одаберите неку казну, или шта већ хоћете...

Зар није боље испод сваког од тих линкова написати бар наслов, па макар и на енглеском? Не можеш ми рећи да ће свако на форуму да кликне на сваки линк који затекне?

Ја сам и сам рекао да Емикс врло често уме да окачи нешто корисно, али исто тако уме и да омаши. Као и сви ми остали.

Стави ме у потпис, ако ће ти то бити лајт мотив, само изволи.
Ja ne znam da li ti vidis, ali ja i te kako vidim u tom linku naslov i mogu zakljuciti sta pise u tekstu kad otvorim taj link. Samo malo procitaj taj link i sve ce ti biti jasno, ali tebe i to mrzi vidim.

Видиш шта? Опис ког телефона? Вест у вези са мекбуком, али која? А шта је на трећем?

Dobro, znaci kada bi Emix postavio naslov vesti problem bi bio resen? Ako je to resenje mislim da mu nece biti tesko da prevede naslov i stavi ga u post kako bi ljudi znali o cemu se radi.

zavisi kako se čita forum. na tapatalku se vidi odmah ceo tekst linka, na desktopu moraš da staviš miša na link pa da pročitaš ceo tekst u status baru :)
mada što je najgore, koliko se sećam emix se često potrudi da napiše baš taj naslov vesti i da onda od tog teksta napravi link :D

ali opet... imate ignore, šta je vama ljudi, niste centar sveta, kako tako hoćete da pobijete sve koji vam se ne sviđaju, kuda ide ova planeta pobogu... živi i pusti druge da žive...

Znaci problem nije sto emix kaci linkove problem je sto citaoce mrzi da pogledaju link pa im lakse da urade report i daju razlog i ako izgube vise vremena na tome.
Vidim review S6 telefona, Novi macbook i treci link me ni ne zanima po naslovu pa ga nisam ni otvorio(po nekom clanovima bi trebalo report da uradim jer mi se ne svidja link)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno