Šta je novo?

Botovanje po temama, štetno ili ne?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
Nakon primedba više ljudi da određeni član "botuje" po temama postavljanjem linkova i youtube klipova, pokrenuta je diskusija da li ovakva stvar smeta ljudima ili ne. Da li je učestvovanje u temi na ovakav način korisno ili štetno, tačnije da li je često prenošenje vesti sa stranih izvora i linkovanje YouTube klipova uz kratak ili nikakav komentar nešto što volite da vidite u temama ili ne? Prebacujem postove iz S6 teme uključujući i svoj post ispod:

Emix, molim te obrati pažnju na količinu postova koju postavljaš u temama, ljudi te vide kao spamera, žale se na tebe. Lepo je što hoćeš da preneseš drugima informacije, ali zar to mora da bude baš svaki detalj na koji naiđeš vezan za uređaj? Meni lično toliko ne smeta, ali i drugi ljudi čitaju strane izvore. Šta hoću da kažem, ako već učestvuješ u temi neka to bude malo ličnije od jedne rečenice i naslova vesti na koje si naišao, ili puko ostavljanje YouTube klipa, ok?

Poslednja izmena:
Nemam komentar.
Smetaju linkovi koji se ticu samog uredjaja dok je off topic i razni "fora" smiley postovi ok, kakav BS!

Bas me zanima u kojim ja to temama "spamujem" sa linkovima i ko se zali.

Ovo nije mesto za pricu o tome. Lepo si upozoren i ako ne promenis nacin ponasanja busi spreman da snosis posledice. Ovaj zakljucak nije pojedinacan, vec zakljucak mnogo moderatora i jos vise korisnika. Ovime je ova prica zavrsena, a ti stavi prst nacelo i razmisli o svemu.

Poz

Izvinjenje svima za off !!!

Ruku na srce ovo ne razumem....možda nisam dovoljno upućen ili ne znam sve detalje ali ovo je forum i tema o S6
gde se vodi prepiska izmedju članova o S6 kao i deljenje informacija linkova, YT klipova.....ima "spama" kao što je prisutan u manjoj ili većoj meri na svim forumima sveta
ali mislim da je stvarno preterano reći korisniku (članu) foruma mnogo pišeš ili daješ mnogo informacija.
U redu je da mu se skrene pažnja na uvredljiv sadržaj, bespotrebnu prepirku oko nekih stvari u xx postova ali previše stavljaš informacija o S6 telefonu u temi o istom
po meni se graniči sa ....... hoćemo li mi ostali da budemo kažnjeni što ništa nismo pisali a siguran sam da nešto svi po malo znamo o S6.
Budite fer pa napišite u pravilima koliko postova po temi nije previše, ili nešto tog tipa.Emix-ova nije svaka ko Njegoševa ali se generalno drži teme, zanima ga telefon i to deli sa nama svima.Ko je merodavan da izmeri nečiji entuzijazam.Ukoliko ne poštuje pravila, članove i teme i ostalo naravno upozorenje ovako stvarnone vidim razlog Gizmovog posta .... ili jednostavno nemam pojma o čemu pričam?

Pozz svima!

Drzi se teme ali je samo puni linkovima. Meni licno ne smeta, samo skrolujem preko toga, ali nije kao da on ima ekskluzivan pristup phoneareni itd pa da moramo preko njega da vidimo

Ovo nije mesto za pricu o tome. Lepo si upozoren i ako ne promenis nacin ponasanja busi spreman da snosis posledice. Ovaj zakljucak nije pojedinacan, vec zakljucak mnogo moderatora i jos vise korisnika. Ovime je ova prica zavrsena, a ti stavi prst nacelo i razmisli o svemu.

Poz

Prvo nisam znao da postoji ogranicenje po pitanju broja linkova u nekoj temi.
Sto se ove i jedino ove teme tice, postavljao sam vise linkova i klipova prosle nedelje iskljucivo zato sto me isti zanima, kao i smatram vecinu ljudi na ovom forumu.
Postavljao sam zato sto je uredjaj nov i zato sto se pojavljivalo puno tekstova i klipova o telefonu, nisam jedini koji je kacio linkove.

Ako je vec bilo prituzbi o tome kako ja linkovima spamujem temu u sta sumnjam, valjda bi bilo u redu da mi se poruka poput ove ili jos bolje opomena posalje na PM, a ne da mi se i Gizmo i ti obracate na ovakav nacin u temi.

Poslednja izmena:
^^ Ma ok, nego ima i toliko drugih postova koji su relativno nepotrebni u ovoj temi
pa je meni bilo prihvatljivije da skrolujem izmedju informacijama o S6 nego da čitam neke potpuno beskorisne postove
koji samo imaju za cilj provociranje nekog pojedinca na osnovu njegovog entuzijazma, ljubavi, ostrašćenosti.
Ima i toliko postova u ovoj temi koji su me nasmejali do suza ...zabije glavu izmedju pixela :D zaista duhovito
ali to ne znači da treba reći članovima uozbiljite se ovo je tema o telefonu S6 ne smete da se šalite previše...
Znam da je težak posao modovima da održe čistom odredjenu temu ali mislim da je ovakvo upozorenje malo preterano..... i opet ode u off :(

Jedini razlog zbog kojeg sam ti se obratio javno jeste da mnogi članovi koji imaju zamerku na tebe vide da si opomenut, da ne bi nastavljali sa pritužbama. Naravno da je bilo pritužbi, zar misliš da izmišljamo ovo? Nema ograničenje postova po temi, ali se jasno vidi kada neko preteruje, nekada u temama imaš po dva, tri uzastopna posta. Zašto je problem da zadržiš sve te linkove za sebe, ako je nešto baš bitno neko drugi će linkovati. Nemojmo da nastavljamo offtopic, imali smo da kažemo to što smo imali i to je to.

Ali zasto smetaju linkovi O telefonu a ne gomila off topic postova? Mozes li da mi odgovoris na ovo jednostavno pitanje i ja zavrsavam sa razgovorom.

Da li je problem sto se linkovi kace u jednoj Samsung temi i sto je cesto na vrhu i sto ima veliki broj stranica ili nesto drugo?

Ako nekome smeta, postoji ignore opcija...ili jednostavno preletite preko linka i citate sledeci post.

Pravi se problem i off topic bez razloga, moglo je i trebalo je na PM...just my 2 cents.

Fora je sto emix izbegava da kaci negativne vesti koje su vezane za samsung a cim se pojavi nesto negativno za lg,iphone,htc on trci tamo da to zakaci uz neki komentar koji dolije ulje na vatru. Mislim iskreno meni to ne smeta,decko je u tom fazonu i to je to :)

Drugacije ne bi bilo zanimljivo ;)

Zao mi je ako imas takvo misljenje o meni ali ovo nije tacno.
Ja mislim da i ti isto radis u Samsung temama, i sa postovima i sa linkovima, mada ti i ne krijes da ne podnosis Samsung telefone.

I da sam trazio tesko da bih nasao nesto negativno da postavim vezano za S6/Edge. "Negativne" vesti uglavnom izbegavam da kacim uopste a ne samo u Samsung temama.
Ne znam zao mi je sto se stice takav utisak.

Ja zakacim test zvucnika M8 protiv M9, to se protumaci kao nesto negativno i neki ljudi reaguju kako ne bi trebalo da reaguju.
Zakacim trac kako ce Z4 biti tanji od Z3 to se protumaci kao negativno, a ja iskreno ni ne pomislim na to, ali ok svako ima pravo na svoje misljenje.

Poslednja izmena:
@Gizmo

E stvarno ga pretera brate mili.....šta znači jasno se vidi kada neko preteruje.
Kako si ti to jasno video baš me zanima. Koja je referentna vrednost postovanja/linkovanja na S6 temi ili nekoj drugoj?
I svim članovima kojima je mnogo informacija o S6 imaju sijaset drugih tema, ignore ili skrol...zaista ne vidim nikakav razuman razlog
da se član upozorava u temi zato što želi da podeli informacije sa drugima i da se spaljujena lomači.
To što tebe smaraju ne znači da treba javno da opominješ Emix-a.
Odakle ti ideja da će neko drugi da objavi nešto, zašto nam uskraćuješ informacije u ovoj temi???
Ovo je forum za zaljubljenike i entuzijaste, za neznalice i vrhunske znalce,profesore i doktore naukai svi, ponavljam SVI dolaze ovde zeljni informacija!
Sramota da jedan mod uskraćuje isto i bahato kaže imao sam šta da kažem i to je to.E svaka ti čast!
Za 10 godina na ovom forumu svašta sam pročitao ali ovako nešto nigde još nisam a najmanje sam ga očekivao na ovom forumu
gde su svi tolerantni i gde su svi isti bez obzira na milione razlika medju nama!

Ja sam iskreno zahvalan Emixu sto kaci vesti o S6, jer kad na google ukucas s6 news izadje 50 linkova jedne te iste prepisane vesti. Ovako ovde u temi procitam uvek drugaciju.
Razumem prituzbe recimo na moj racun ako ih ima a verujem da ima kada se raspravljam o nekoj funkciji koju telefon ima ili nema ali da se neko zali na linkove je vec problem tog nekog a ne Emixa. Nek idu na ignore. Mislim ovo je forum i tema za S6, i svaki komentar i link o istom nije spam ili offtopic vec informacija o tom proizvodu.
5 god citam forum svako jutro i nikad mi nije palo na pamet da se zalim na ikoga. Pravio sam greske i izvinjavao se za iste jer su bile ishitrene i snosio sam posleduce ali da neko bude kaznjen zbog doprinosa temi je vec previse, i ti koji se zale nek stave ignore i kraj price. Previse osetljivih clanova ima ovde. Ovo je forum, a koliko znam oni sluze da diskusiju i razmenjvanje informacija o tome o cemu je tema i misljenja clanova.
Jer kad mene ne bi zanimala misljenja clanova ovog foruma, ja ga ne bih ni citao ali ima toliko ljudi sa razlicitim misljenjem i zanima me svako.
Jer kada bi kupovao telefon na osnovu samsungove prezentacije pomislio bi da imam teleport u rukama, ovako ovde ljudi skrenu i na lose strane telefona i imam vise materijala da razmislim o kupovini.
Sorry za off ali izgleda na forumu ima previse ljudi koji su zlonamerni i cim im se ne svidja necije misljenje odma gledaju da reportuju svaki njegov post, a to nije poenta foruma, ne samo ovog vec svakog.

Poslednja izmena:
Meni bi jedino odgovaralo da se vijest prevedene na nas jezik kad se vec kaci, da ne bude bas copy/paste i da se dá neki licni pecat tj da bude originalnije. To je vec mnogo korisno. Nisam na XDA-Developersu. :)

Poslednja izmena:
Ono jes' da forsira Samsung, ali ne vidim što bi nekome smetalo da kači linkove u temama koje se tiču tog sadržaja :)

WTF
Pomešao si nešto, a i ne pratiš forum pa si sada lupio...

EDIT: Sad videh da si Samsung bot kojeg žigaju postovi o S4 telefonu od pre par dana ...

Poslednja izmena:
Смета качење линкова без икаквих коментара у вези истих. Те исте вести већина сама налази на другим сајтовима. Постоји на форуму један ,,члан’’, зове се зове Бенчмарк бот, и ради нешто слично, с тим што вести са других сајтова преведе на српски и напише у целости, и уз то закачи линк.

Постови који се састоје искључиво од линка ка некој вести су корисни колико и они који немају везе са темом.
Ја сам одавно ставио ignore, али видим да човек очигледно обожава то да ради.

И таман кад прочитатам нешто корисно од стране Емикса, он опет веже икс постова као онај који сам данас пријавио. Да ли сам једини или не, не знам. Да ли другима неко брани да пријављују offtopic? Не брани. Ако неком нешто смета, зна се како се то решава.
Ваљда је свима циљ да форум личи на нешто, а не на папазјанију.

@Gizmo

E stvarno ga pretera brate mili.....šta znači jasno se vidi kada neko preteruje.
Kako si ti to jasno video baš me zanima. Koja je referentna vrednost postovanja/linkovanja na S6 temi ili nekoj drugoj?
I svim članovima kojima je mnogo informacija o S6 imaju sijaset drugih tema, ignore ili skrol...zaista ne vidim nikakav razuman razlog
da se član upozorava u temi zato što želi da podeli informacije sa drugima i da se spaljujena lomači.
Odakle ti ideja da će neko drugi da objavi nešto, zašto nam uskraćuješ informacije u ovoj temi???
Ovo je forum za zaljubljenike i entuzijaste, za neznalice i vrhunske znalce,profesore i doktore naukai svi, ponavljam SVI dolaze ovde zeljni informacija!
Sramota da jedan mod uskraćuje isto i bahato kaže imao sam šta da kažem i to je to.E svaka ti čast!
Za 10 godina na ovom forumu svašta sam pročitao ali ovako nešto nigde još nisam a najmanje sam ga očekivao na ovom forumu
gde su svi tolerantni i gde su svi isti bez obzira na milione razlika medju nama!

Ne razumem odakle ovakva reakcija? Nisam morao da preduzimam drastične mere za ovih osam meseci kako sam moderator i držao sam se po strani, ali vidim da se ovde mnogo stvari toleriše i da mora da se pooštri moderacija. Nisam rekao "imao sam šta da kažem i to je to" već "imali smo šta da kažemo" i to sam mislio u ime moderatorskog tima koji je zadužen za takve stvari. Prevashodno sam mislio na Gedžin post i moj.

Ako se više ljudi buni na Emixove postove to onda nije više slučajnost da smeta jednom pojedincu, već grupi ljudi koji vole da dođu ovde da diskutuju, a ne da otvore temu da ih samo sačeka još jedan link ka Phoneareni ili Youtube-u... Na ovom forumu ne može ništa više normalno da se piše, nisam namćor ali ću izgleda morati da postanem, previše je haosa i offtopica po temama, to stvarno treba da počne da se sankcioniše. Tako da izvolite, imate do 00:00h da napišete šta imate, a posle zaista nema više smisla da ovakav offtopic stoji... Moderatori nikad nisu bili omiljeni pojedincima koji ne poštuju pravila, a sad vidim i zašto, ispao sam negativac u celoj priči, a Emix heroj :D

Ako se više ljudi buni na Emixove postove to onda nije više slučajnost da smeta jednom pojedincu, već grupi ljudi koji vole da dođu ovde da diskutuju, a ne da otvore temu da ih samo sačeka još jedan link ka Phoneareni ili Youtube-u...
hm vidiš ovo je zanimljivo. nevezano za ovaj slučaj, jel to znači da je grupa uvek u pravu protiv pojedinca?

a malo onako vezano za ovaj slučaj, koje pravilo je prekršeno kačenjem linkova? pitam pošto i ja to nekad radim (doduše dosta retko, emix ih cepa stvarno kao bot :D) pa da znam.

kako linkovi ometaju diskusiju toj grupi ljudi koja bi to htela?

ozbiljno pitam sve ovo :) može i da se prebaci u neku izdvojenu temu.

Ono jes', ni ja ne volim da vidim zaredom brdo youtube linkova, ali skrol rešava sve!

Mislim da ste malo prenaglili sa ovom javnom prozivkom, a i "Gedžin" način obraćanja je ... v'rrr :wc:

Ako je i zaslužio neku opomenu, mogli ste to mnogo suptilnije da uradite putem pm-a, a ne ovako na "stub srama".

@Gizmo

+1

Ti linkovi su možda jedini način da se saznaju prave činjenice o nekom uređaju, manama i vrlinama.
Mene recimo 70% postova ne zanima, jer smatram da su subjektivni, nekvalitetni i slabo vezani za temu (čast izuzecima). Kada bi jedan prosečan član foruma iskopao i našao sve te linkove? Da li je bolje videti klip i svojim očima se uveriti u nešto, ili da ti neko drugi objasni "svojim rečima"? Danas, kada je ogromna većina testova i vesti naručeno i plaćeno, teško je odvojiti objektivni, stručni te(k)st od suptilno sročenog hvalospeva ili neopravdano loše kritike nekog uređaja.

Treba biti realan, postavljati sve što je u vezi sa temom, bez obzira da li je pozitivno ili negativno, sve dok u tome ima bar jedna istinita kritika.

Edit: Kasno sam video da je prebačeno, može i ovo u novu temu.

Poslednja izmena:
Mene interesuje koja je to grupa ljudi koja ne gotivi emixa ? :)

Slazem se da je ovo moglo preko pm.

СлаЖем се са модерацијом овог јединог пута. Постављање линкова ( искључиво на енглеском) и коментар у једном реду сваки дан по 10: пута је ништа друго него спам. Шта год неко шкрабне на твитеру одмах се овде објављује. Ако је ово ИТ форум са репутацијом "стручнији и озбиљнији од осталих" онда нека се то и односу на постављање вести и линкова од стране форумаша.

@fkloznica

Ne može to da se otkrije javno, u pitanju je diskrecija :) Od proste molbe da se malo pripazi na količinu linkova u temi izraslo u ovo...

Ja *arena sajtove ne posecujem cesto, tako da su jedini nacin da vidim sta ima novo link koje (najcesce) Emix kaci ili citanje vesti na Benchforumu. Iako se ne slazem se sa stavovima koje zastupa Emix, zahvalan sam mu jer kaci linkove u poslednje vreme (iste te linkove neko uz pomoc google translate uz eventualnu doradu kaci na sajt uz novcanu nadoknadu).

Mislim da vama malo smeta sto Emix okaci link pre nego sto ga objavite na sajtu. Vec godinama se aktivno radi na uzdizanju sajta na ustrb foruma, to vise nije ni tajna, to zna svaki aktivniji forumas koji je neutralno nastrojen prema Benchmarku.

@fkloznica

Ne može to da se otkrije javno, u pitanju je diskrecija :) Od proste molbe da se malo pripazi na količinu linkova u temi izraslo u ovo...
Pa cekaj, javno se napada covek sto onda ti isti ne kazu javno ko su. Ovako ja mogu pomisliti da je to tvoj licni stav, isto tako mogu i ja sutra napasti nekog a da ne odgovaram jer navodno je grupa ljudi tako odlucila.

Ja *arena sajtove ne posecujem cesto, tako da su jedini nacin da vidim sta ima novo link koje (najcesce) Emix kaci ili citanje vesti na Benchforumu. Iako se ne slazem se sa stavovima koje zastupa Emix, zahvalan sam mu jer kaci linkove u poslednje vreme (iste te linkove neko uz pomoc google translate uz eventualnu doradu kaci na sajt uz novcanu nadoknadu).

Mislim da vama malo smeta sto Emix okaci link pre nego sto ga objavite na sajtu. Vec godinama se aktivno radi na uzdizanju sajta na ustrb foruma, to vise nije ni tajna, to zna svaki aktivniji forumas koji je neutralno nastrojen prema Benchmarku.

Sigurno, baš nas to preterano dotiče... Emix nije konkurencija sajtu, niti vidim kako bi to mogao biti...

@Stojan993

Pa neka se jave sami ljudi koji su ga prijavljivali, jel moramo sad da pravimo i svađu između konkretnih pojedinaca?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno