Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Samo sto je objektiv kod s6 f/1.9...

Da objektiv je veci i dosta bolji OIS, plus softver.

Koga vise zanima o kameri:

Imate kratko poredjenje sa S5 senzorom.

Poslednja izmena:
Naravno :)
Jutros sam proverio na jednom pc-u, sad sam na drugom, i na jednom i na drugom vidljiv je video samo na prvom slajdu. Na smartfonu/tabletu nisam proveravao
*** ti si u onom drugom taboru, zabranio Samsung da se gleda za ove druge [emoji12]

Realno, Samsung ponovo ima (za android) odlicnu i najkompletniju kameru a sada i kamkorder jer je (prvi put na Samsungu) tu i dobra stabilizacija. Da se ne lazemo, M9 kamera je (konacno) dobra i u skladu sa klasom ali je opet Samsung bolji. Bar na osnovu ovoga sto sam video do sada i ne sumnjam da ce se nesto bitnije promeniti u korist htc.

Mogu neki sad da kukaju za grbama, vecim senzorima i PV kamerama ali je odavno jasno da od toga nema nista jos nekoliko godina, osim mozda eksperimenata tipa K Zoom, Panasonic i jos nesto ako se pojavi.

Android/ios flagship telefoni ce vremenom dobijati samo za nijansu vece senzore i bolji hw kamere ali ce softver jos vise napredovati, pa onda nebulozne selfi kamere itd. Valjda je svima jasno da ta ''muza'' mora da traje sto duze, ja potpisujem da samsung/sony/panasonic mogu da naprave fensi flagship android sa 2/3'' - 1'' senzorom ali zabole ih, treba uzimati kes u narednih 5 godina za mala poboljsanja ;)

Za ono sto prosecnom korisniku treba za P&S fotografiju iz dzepa S6 ima skoro sve (ipak fali xenon), mozda i dalje nece biti bas ubedljiv za LL ali kao da je bitno, ionako u drzavama sa boljim standardom veliki broj ljudi kupuje 1'' kompakte, mirroless-e pa i dslr za ozbiljniju foto/video upotrebu.

Samo da neke boje ne budu prenapucane kao na S5 isocell kameri i to je to.

Mada sta je ovo sa pro modom, ne vidim nikakva nova podesavanja, SS npr?

Poslednja izmena:
Pa nije valjda SS u fabrickoj kameri zakucan na 1/8s kao kod N4?

Svi su najavilii ta podesavanja sa 5.x androidom da koliko vidim skoro niko nije dodao to, htc odavno ima kao i neki kinezi, kod ostalih se nista nije promenilo..

http://mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s6-edge-fl.shtml#s3

^ tu je i krace poredjenje Edge kamere sa N4.

Pa verovatno jeste. Onaj jedan noćni sample što se vrteo je bio iso 640 i 1/10s. Svi oni prilagođavaju kameru za fotkanje iz ruke. Samsung je ranije u modelima bez oisa išao do 1/17s, iPhone 6 do 1/15s. Čak i to je mnogo kome nisu mirne ruke.

Ne moze surf da bude merilo, zbog razlicitih rezolucija sadrzaja i zbog samih brouzera, nego gledaj fizicki piksel na samom ekranu, pogledaj ikonice, aplikacije, slova u porukama,,tastatura, pogledaj tekst, pogledaj soft tastere...Na galaxy s4 sa 441ppi, ne mozes da vidis piksele ne na 20cm, nego neces videti ni na 2cm od oka.
da tab t310 ima ppi ispod 200, to se lako vidi,ali na s4 sa441ppi, nema teorije, izvini sto ti ne verujem, ali nema apsolutne sanse.

juce sam drzao HTC M8,i setio sam se ove debate pa reko da vidim kako stoje stvari kod njega.
mislio sam da nema sanse da vidim piksele ali sam ih ipak video :) i to ne sa 3cm udaljenosti nego sa otprilike 11-12cm.

kad se bas zagledas vide se pikseli pogotovo na zaobljenim ikonicama. konkretno kod viber ikonice se vide pikseli po rubovima,isti slucaj i sa whatsupp. na mom g pro 2 se pikseli vide i sa vece razdaljine,on ima 373ppi.

bio je tu i nexus 5 ali posto je imao mat foliju preko nisam mogao bas da se zagledam.

naravno,niko ne gleda telefon sa te razdaljine niti ga toliko zagleda,i meni je besmisleno roknuti 2k na male ekrane.

This is Samsung Pay in action (hands-on)

Ovo placanje je toliko jednostavno da mi je stvarno krivo sto ne postoji kod nas.

Samsung's new wireless charging pad (for Galaxy S6 and S6 edge) to cost $59

Ocekivao sam da ce biti skuplji.

The best Samsung Galaxy S6 cases you can buy right now

Verus-Two-Tone-Slide-Samsung-Galaxy-S6-Case.jpg

Obliq-Galaxy-S6-Case.jpg

Caseology-Samsung-Galaxy-S6-Case.jpg

^ Ove 3 futrole odlicne!

Poslednja izmena:
Meni ta druga i ove dve:

Spigen-Neo-Hybrid-Series-Case-for-Samsung-Galaxy-S6.jpg
Caseology-Fusion-Clear-Samsung-Galaxy-S6-Case.jpg

Mada i ova nije losa

Possible-renders-of-the-real-Samsung-Galaxy-S6-with-Spigen-cases.jpg

Top su sve

This is Samsung Pay in action (hands-on)

Ovo placanje je toliko jednostavno da mi je stvarno krivo sto ne postoji kod nas.

Samsung's new wireless charging pad (for Galaxy S6 and S6 edge) to cost $59

Ocekivao sam da ce biti skuplji.

Ima li ge detalja o dostupnosti cele ove priče? Zemlje? US only? Koje banke/institucije? Valjda neće biti kao Apple Pay koji je za sada samo US only, a ni nema nekih jakih najava kada i gde će se širiti.

Što se tiče bežičnog punjača meni je to očekivana i sasvim korektna cena. Šteta samo što nije malo pametniji, kao one varijante Nokijine.

Po prvi put nakon X godina je neko parče hardware-a uspelo da me oduševi... inače sam odavno ravnodušan.

Poslednja izmena:
+1
Bas lepo rečeno :)

Ima li ge detalja o dostupnosti cele ove priče? Zemlje? US only? Koje banke/institucije? Valjda neće biti kao Apple Pay koji je za sada samo US only, a ni nema nekih jakih najava kada i gde će se širiti.

Što se tiče bežičnog punjača meni je to očekivana i sasvim korektna cena. Šteta samo što nije malo pametniji, kao one varijante Nokijine.
Od leta usa i koreja, posle evropa

Jedno pitanje. Gde se cuvaju ti otisci prstiju posle skeniranja ? I da li isti mogu u buducnosti nekako da se iskoriste u lose svrhe ?

Galaxy S6 & S6 Edge: Color Guide: http://youtu.be/8yZHVz6C7uE

Erica. Ocekivano.. Ipak su beli i crni najlepsi modeli :) moze i zeleni da prodje..

Ovaj zlatni i nebesko plavi kao da nosis disko kuglu u ruci..

Poslednja izmena:
I to je taj pro mod

Prilozi

• uploadfromtaptalk1425565140732.jpg
    uploadfromtaptalk1425565140732.jpg
    96.2 KB · Pregleda: 263
Zeleni je samo Edge, i lepa je boja. Beli mi je običan i genetički, plavi je lepši. I Edge uprkos izmišljanju tople vode, zbog manje zakrivljenosti mi je lepši od S6.

@ Vojkan

Realno taj pro mod se ne razlikuje mnogo od normal moda sa dosadasnjih samsung telefona tj od svih ostalih flagship androida, mozda je jedina razlika u jednoj fokus funkciji.
Jedino htc i neki kinezi imaju malo vise podesavanja.. i k zoom/panasonic cm1 ali to su hibridi, sony ima mozda 1-2 podesavanja vise u kvazi-manual modu (za fill flash i mozda za fokus, ne znam sta sve ima s6). Naravno ne racunam razlike u filtrima, modovima i sl mada i to se svodi na iste instant zayebancije.

Ali ne vredi, ocigledno ih sve zabole za ta podesavanja..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno