Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Da, ali je jedini takav za sad, nijedno drugo poređenje zvuka nisam našao.

Inače, praktično nema throttlinga čak i kada se odrade nekoliko benchmark testova zaredom:
throttling0bsn7.jpg

To je clanak sa tog nemackog sajta. Mozda je i placena reklama.

Anandtech ce dati dosta odgovora. Samo njima treba mnogo vremena da izbace test :)

Mora da je placena reklama. :D
Nema throttlinga na Exynosu nakon par testova, kakvo cudo. lol :D

Hmmm.. Ne znam kako da shvatim tvoj komentar..

Uglavnom pravi testovi ce pokazati a i vreme.. Za sada deluje dobro.

[YOUTUBE]NT8eawuj3U8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Realno ovi testovi su samo za sitnu decu i paljevine ...
Ono što se jedino meni ne sviđa kod M9 telefona (za kameru tek treba da se vidi) je ovo na slici :

m9problem.png

Pa da ima standardne zvucnike kao s6 verovatno ne bi imao tu bradu.. Ali slazem se,steta sto nisu pokusali neko drugo resenje da pronadju

Poslednja izmena:
Nisam shvatio, ovaj edž, ima 5.1" dijagonalu ukupno, ili su ovi zaobljeni delovi plus na to?

Previše mi je to ružno, dobar je zvuk i na drugim telefonima ...
Ovde em softverski navigacijski dugmići uzmu deo, pa onda HTC deo, na kraju zvučnik i ode 1/4 prednje strane :)

Mora negde taj zvucnik da stane i elektronika oko njega. Zato je ta crna traka.

http://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-s6-camera-speed-animations

First up, here's the Galaxy S6's camera shortcut in action. Double tapping the home key at any time, even when the device is off, will immediately fire up the camera app.

With the device turned on, camera startup times using the double-tap shortcut are even quicker. We measured this as almost exactly the 0.7 seconds quoted by Samsung from the second tap to the camera app being fully activated.

Finally, here's the Galaxy S6 next to Apple's iPhone 6, with almost identical startup times.

Video se vidi na sajtu kad se ode show images...

Svaka cast za ovo paljenje kamere.:smoke:

Previše mi je to ružno, dobar je zvuk i na drugim telefonima ...
Ovde em softverski navigacijski dugmići uzmu deo, pa onda HTC deo, na kraju zvučnik i ode 1/4 prednje strane :)

Koji to telefoni imaju makar i približan zvuk BoomSound zvučnicima? Ali slažem se, dosta prostora zauzima i morali bi malo da se time pozabave.

Mora negde taj zvucnik da stane i elektronika oko njega. Zato je ta crna traka.

Znam ja zbog čega je to tako, samo mislim da nije potrebno insistirati na nekom ludilo kvalitetu zvuka sa mobilnog telefona jer je to nemoguće ...
Koliko puta se ovde čula priča u vezi kamere sa telefona i DSLR aparata koja stoji, a niko da spomene koliko je smešno poređenje ovoga i npr nekih zvučnika :)

Po meni nema potrebe za ovime jer je zvuk na npr note 4 fenomenalan, a donji deo prednje strane zauzima minimum prostora ...

Koji to telefoni imaju makar i približan zvuk BoomSound zvučnicima? Ali slažem se, dosta prostora zauzima i morali bi malo da se time pozabave.

Ne sporim ja to, samo mislim da je veća šteta nego korist ...

Poslednja izmena:
MKBHD explains the curved sides of the Galaxy S6 Edge: http://youtu.be/YBfayMkiTno

Crnja gadja u centar. Ovaj iskrivljen displej bas u apk koje imaju swajp sa ivica dolazi do izrazaja

Poslednja izmena:
Zvuk na svakom telefonu laptopu bice smece i za 10 i za 100 godina, zbog same prirode i konstrukcije zvucnika.
Za 20e mozete kupiti zvucnike koji ce zvucati 1000% bolje od bilo kog zvucnika na bilo kom mobilnom uredjaju sada i za 100 godina.
Fiziku ne mozes prevariti.
Zato zvuk treba izopstiti iz rasprave prilikom uporedjivanja telefona.
To je kao pitanje: Cije go*** smrdi manje.

Poslednja izmena:
Zvuk na svakom telefonu laptopu bice smece i za 10 i za 100 godina, zbog same prirode i konstrukcije zvucnika.
Za 20e mozete kupiti zvucnike koji ce zvucati 1000% bolje od bilo kog zvucnika na bilo kom mobilnom uredjaju sada i za 100 godina.
Fiziku ne mozes prevariti.
Zato zvuk treba izopstiti iz rasprave prilikom uporedjivanja telefona.
To je kao pitanje: Cije go*** smrdi manje.
Tvojom logikom onda i kameru mozes izostaviti koja je najveci samsunhov adut kao htcu zvucnik.

Poslednja izmena:

Ovo mozes da kazes samo ako nikad nisi uzivo cuo iPhone 6/6+. Zvuk na najnovijim iPhone-ima je zastrasujuce jak, da se zapitas kako je moguce da se iz tako male sprave cuje toliko jak spikerfon. A ako ljudi kazu da je jos jaci na HTC (nisam iamo prilike da testiram) onda je to poprilicno dobar rezultat koji u startu opovrgava ovu tvoju izjavu, pogotovo o godinama i vremenu.

Ovo mozes da kazes samo ako nikad nisi uzivo cuo iPhone 6/6+. Zvuk na najnovijim iPhone-ima je zastrasujuce jak, da se zapitas kako je moguce da se iz tako male sprave cuje toliko jak spikerfon. A ako ljudi kazu da je jos jaci na HTC (nisam iamo prilike da testiram) onda je to poprilicno dobar rezultat koji u startu opovrgava ovu tvoju izjavu, pogotovo o godinama i vremenu.
Prica o kvalitetu

Kakve veze ima jacina zvuka? iPhone mozda ima jak zvucnik ali kvalitet zvuka nikad nije bio odlican.
I znam da su do 5s imali jako lose zvucnike i sto se jacine tice, kakva je situacija sa 6 ne znam.

BoomSound je nesto posebno zato sto imas jako kvalitetne stereo zvucnika iz kojih zaista dolazi kvalitetan zvuk. Meni licno ne znaci skoro nista, velika vecina telefona danas ima dobre zvucnike, tj. bolje nego pre par godina. Ali za mnoge je ovo velika prednost.

Poslednja izmena:
Kakve veze ima jacina zvuka? iPhone mozda ima jak zvucnik ali kvalitet zvuka nikad nije bio odlican.
I znam da su do 5s imali jako lose zvucnike i sto se jacine tice, kakva je situacija sa 6 ne znam.

BoomSound je nesto posebno zato sto imas jako kvalitetne stereo zvucnika iz kojih zaista dolazi kvalitetan zvuk. Meni licno ne znaci skoro nista, velika vecina telefona danas ima dobre zvucnike, tj. bolje nego pre par godina. Ali za mnoge je ovo velika prednost.

Ovo mogu da potvrdim iz prve ruke kao neko ko je imao HTC One a sada je na iP 6. Jednostavno One zvučnici nemaju konkurenciju. Stereo mnogo znači a i kvalitet ujeda.

Što se tiče nekih prvih utisaka o S6 (Edge neću komentarisati, to jednostavno nije za mene).

Prezentacija - katastrofa. Loš engleski, puno demagogije i najgorih Apple fora i sl. Fascinantno mi je bilo da su prezenteri u više navrata izneli svoju frustraciju prema nekim stvarima starijih Galaxy telefona.
Dizajn - subjektivni stav: najbolji Galaxy ikada
Materjali - pun pogodak. Napokon staklo i metal. Magnet za otiske jeste problem ali bi mu ja ionako stavio foliju na leđa
Specifikacije - vrhunske, što je i očekivano. Jednostavno ovakve specifikacije su očekivane i must have.
(toliko polemisani) Ekran - nisam video 2k na tolikom ekranu ikada, tako da nema smisla da komentarišem.
TW - nisam video mnogo screenshotova, gori od prethodnih ne verujem da može da bude :p

Da mi je vreme da menjam telefon i da želim Android ovo bi mi bio izbor br 1, br 2 bi mi bio M9 (iako mnogo više gotivim HTC nego Samsung).

aXpYdxP_700b.jpg

Evo jedan compare... Imitation is the sincerest form of flattery :)

Poslednja izmena:
Lol dobra slika :)

I ninoslav nekada da zakaci valjanu sliku.. :)

Edit:

Prvi put da vidim ovakav clanak na ovom sajtu.

http://www.androidpolice.com/2015/0...e-nicest-android-phone-anyone-has-ever-built/

Yes, Sony makes nice phones. Yes, Huawei makesnice phones. And yes, HTC makes nice phones. They aren't this nice. It's really not even close.

This is Apple-level polish, showcasing the fact that Samsung is probably theonly company in the handset business aside from Apple to have the capital and industrial design know-how to invest in this kind of precision manufacturing and still manage a profit.

We'll be reviewing the S6 next month, so keep on the lookout for that. In the meantime, you may want to hold off on that M9 pre-order, because Samsung's back with a vengeance.

Edit2:
There also aren't tremendously fewer services running - the unlocked international model we were playing with had 22 running services out of the box, and Samsung Pay isn't even on the phone yet.

Poslednja izmena:
Za 5min asphalta skinuo 3% baterije. Doduse verovatno na 100% brajtnesa.
Nije lose,neki prosek verovatno

Svaka cast za ovo paljenje kamere.:smoke:
Trenutno se vidi samo prvi klip na žalost.
Negde sam pročitao za ovo paljenje kamere da su ga ubrzali na taj način što je kamera u stvari stalno aktivna u pozadini.
PC rečnikom, kamera je u "hibernate" umesto u "shotdown", zato se brzo aktivira ;)

Da,kamera stalno stoji u ramu.
Sto je dobar potez,nisu mu dzabe nagruvali 3gb

Poslednja izmena:
Meni je kad sam koristio N8 i 808 PPI oko 200 bio skroz ok, zato sto su u tom periodu bili aktuelni ekrani koji jedva da su prelazili 300, ako ne racunamo iPhone.

evo ja imam sasvim normalan vid bez dioptrije i piksele na 808 mogu da uočim tek kad ga primaknem na 15-20 cm od oka a niko valjda ne gleda u telefon sa te distance, nije ni zdravo fokusirati oči tako blizu

e sad da je pentile a ne RGB sigurno bi bilo dosta uočljivije

Vrh Dno