Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Neka preporuka za SD karticu? Do sada sam koristio Kingston class 4 ali bih hteo da predjem na class 10.

Ja sam pre nekih 4-5 god. kupio Kingston 4gb class 4, a sada imam Kingston 16gb class4.Sve radi odlicno, ovu sad nisam formatirao ima vise od godinu dana.Tako da bih ti ja preporucio isto Kingston da uzmes, jer ja s njihovim proizvodima nikad nisam imao apsolutno nikakvih problema(imam jos 2 fleske i 2 ram memorije ovog proizvodjaca).

"na wp mislim da generalno nije najveci problem sporo usavrsavanje sistema, vec veoma rano najavljivanje funkcija koje su jos u pre-alpha fazi. onda svi postanu nestrpljivi i pljuju po platformi."
Baš to.

Problem je sto su to najosnovnije funkcije koje je imao i win mobile i symbian.Pa oni su tek nedavno ubacili file manager, cekali su tek kad izadje wp8.1, a ja sam to imao i na java telefonima(secam se da je bila aplikacija koja se instalira i imas file manager, a mozda je bila i ugradjena u telefon).I niko ovde ne pljuje winodws phone, samo iznosim svoje misljenje.Primetio sam da kada se pomene windows phone, nema sredine- ili je djubre ili je nesto savrseno da bolje ne moze biti.
Jel mnogo kad covek trazi neke osnovne stvari?

Poslednja izmena:
Ljudi se na kritiku (i to osnovanu), pogađaju kao da rade za MS.
Smešno. Meni se WP najviše sviđa ali ima nedostatke, kao i svi uostalom. Prazna obećanja i spora realizacija istih su nešto najgore.
Neko reče da je za IOS i Android isto. Da ali imaju mnogo veći udeo na tržištu, ako se probijaš moraš da ponudiš više i bolje.

Hvala na odgovorima. Uzeću Kingston, pritom je i najjeftinija :D

Ja sam uzeo Kingston class 10, sve odlično funkcioniše...

Da i ja uzeo kingston class 10 16gb , odlicno radi sve, i sve mi instalirano na nju .

Msm da je 16gb najbolja varijanta najbolji odnos cene i koliko memorije dobijes.

Kupio sam danas Kingston 16gb i odmah sam isprobao Asphalt 8, radi super sve.

stalno mi se accent color vraca na narandzastu, par minuta nakon sto podesim neku drugu. par puta kada otkljucam/zakljucam fon, vrati se na narandzastu.. restart telefona nije resio problem, a ne bih bas hard reset.. da li je neko imao iskustva sa ovim ? lumia 830

stalno mi se accent color vraca na narandzastu, par minuta nakon sto podesim neku drugu. par puta kada otkljucam/zakljucam fon, vrati se na narandzastu.. restart telefona nije resio problem, a ne bih bas hard reset.. da li je neko imao iskustva sa ovim ? lumia 830

Jel ti mozda na windows 8 na kompu ili negde ta narandzasta. Mozda ti je podesena sinhronizacija sa pc podesavanja.

Kod mene kako stavim na tel odma se menja na pc ,al ne i obrnuto .

na kompu mi je win10 i sinhronizuje se boja kao sto je receno, kada na fonu promenim boju, i na kompu se promeni. ali posle nekog vremena, na kompu ostaje ta koju sam zadji put postavio na fonu, a na fonu se vrati na narandzasto..

Da, moja L820 tek sinoć..

Koliko samo baguje battery saver na denimu to je strasno! Pokazuje mi bateriju 68% posle 3 min 48% a kad sam uradio soft reset 79% wtf!

Koliko samo baguje battery saver na denimu to je strasno! Pokazuje mi bateriju 68% posle 3 min 48% a kad sam uradio soft reset 79% wtf!

Meni isto kad baterija spadne na 55%, battery saver na live tile pise 48%, a posle normalno pokazuje...Isto mi cesto baguje kalendar(live tile), jer cesto nece da promeni datum, pa moram gotovo jednom nedeljno da radim soft reset...

Posle sinocnjeg azuriranja na denim (l820) i hard reset-a ne prikazuje mi sliku na glance-u preko glance background aplikacije.

Da li još neko ima.problem sa decode error porukom kada pokuša da pogleda neki video online?

Kontaktorao sam "yoyoo-a", vidim da je tema "Windows Phone uputstva, šta, gde i kako?!" ukolnjena, zna li neko zbog čega?!

Ako je zbog upustva sa xda foruma, odmah bi da objasnim, da se ne radi o custom, već o potpuni legalnim i svima dostupnim alatkama, koje su od strane kompanije nokia (MS) date na javno korištenje, navešću listu istoimenih software-skih rešenja, koja to nude, kao i mogućnost skidanja firmware-a za željene uređaje!
1.Nokia care suite
2.Nokia (lumia) software recovrey tool
3.Windows recovery tool
4.Nokia suite
Svi od gore navedenih su dostupni preko oficielnog microsoft sajta i navedeni su kao alati za pomoć korisnicima.

:(

Poslednja izmena:
Kontaktorao sam "yoyoo-a", vidim da je tema "Windows Phone uputstva, šta, gde i kako?!" ukolnjena, zna li neko zbog čega?!

Ako je zbog upustva sa xda foruma, odmah bi da objasnim, da se ne radi o custom, već o potpuni legalnim i svima dostupnim alatkama, koje su od strane kompanije nokia (MS) date na javno korištenje, navešću listu istoimenih software-skih rešenja, koja to nude, kao i mogućnost skidanja firmware-a za željene uređaje!
1.Nokia care suite
2.Nokia (lumia) software recovrey tool
3.Windows recovery tool
4.Nokia suite
Svi od gore navedenih su dostupni preko oficielnog microsoft sajta i navedeni su kao alati za pomoć korisnicima.

:(

Vec sam ti odgovorio na 730/735 temi, izaberes podforum mobilni telefoni, donji desni ugao ispod imas prikazi teme, a u toj ravni levo imas vremenski period, izaberi 45 dana ili sta vec i videces temu.
Evo teme.jpg

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?345429-Windows-Phone-uputstva-šta-gde-i-kako-!

Poslednja izmena:
Molim za resenje sledeceg problema na WinPhone8 telefonu (Lumia 630, ako je bitno):

Kako promeniti naziv (ime) telefonskog broja u imeniku? Npr. ne zelim da mi se zove 'Mobile 1', nego 'mobilni radnja'.

Unapred hvala.

Pozdrav.

Odabereš taj kontak, uđeš u njega, dole u dnu imaš tri kruga, jedan je "čioda", drugi je "lanac" i treći je olovka!
Čioda služi da staviš taj kontak na prvi, glavni ekran, lanac služi da bi ga povezao sa drugim istim kontaktom, npr. skype, google ili... I treći, olovka, tapni na nju... Uđeš u editovanje broja!!!
Tu menjaš ime, kao i smisao broja, mobilni, mobilni dva, posao i sl...

Ako sam te dobro shvatio..

Edit:

Ako misliš na smisao broja, +38163xxxxxx, pa je iznačen kao mobilni ili mobilni 2, ili posao, posao 2... Javi..

Poslednja izmena:
Odabereš taj kontak, uđeš u njega, dole u dnu imaš tri kruga, jedan je "čioda", drugi je "lanac" i treći je olovka!
Čioda služi da staviš taj kontak na prvi, glavni ekran, lanac služi da bi ga povezao sa drugim istim kontaktom, npr. skype, google ili... I treći, olovka, tapni na nju... Uđeš u editovanje broja!!!
Tu menjaš ime, kao i smisao broja, mobilni, mobilni dva, posao i sl...

Ako sam te dobro shvatio..

Edit:

Ako misliš na smisao broja, +38163xxxxxx, pa je iznačen kao mobilni ili mobilni 2, ili posao, posao 2... Javi..

Aj' jovo-ponovo:

Udjem u kontakt, koji je "Firma A". U njemu imam fiksne vise poslovnica i mobilne raznih zaposlenih, koje bih da imenujem na sledeci nacin:
1. fixni posl.1
2. fixni posl.2
3. fixni posl.3
4. mob p2 Aca
5. mob p1 Pera
6. mob p3 Mika.

A ne kako pametni WinPhone oznacava:
Mobile Phone, Mobile 2 Phone, Work Phone, ...

Aj' sad.

Pozdrav.

Jednostavno te fixne kucas pod Home 1, home 2 home 3 i td. A Pera Aca I Mika ces morati da imas posebne kontakte u imeniku.

Nazad
Vrh Dno