Šta je novo?

OnePlus One

Iskreno, ne razumem sta hoces da mi kazes. Na sve preko 70 eur se placa carina. Jedino ako pokusavas da kazes da se iz EU ne placa carina, ali na sajtu carine pise da se placa na sve, bez obzira odakle je, ako je veca cena od 70 eur. I sam kazes da fora sa gift-om vise ne prolazi, tako da ne razumem po kom osnovu si ti onda izbegao carinu.

@Exodusbgd
Ok, nisam video da si to napisao. Tako sam ja nesto zamislio. Samo mi i dalje nije jasno ovos to si napisao da si dao izjavu da je placena carina. Jesu ti trazili neki carinski papir, ili si samo napisao da si vec platio carinu? Sta znaci ovo uplatnica kao dokaz? Printscreen iz paypal-a, ili sa ebay-a ili odakle si vec kupio, ili nesto drugo?

Uplatnica koju donosi poštar sa paketom (kao dokaz o plaćanju carine i PDV-a), mislim da su mi čak i zadržali jednu kopiju u carini.

Aha ok. Kapiram sada. Znaci mislis da bez tog dokaza da je placena carina ne moze ovo nikako?

Odustajem. Imas iz Majnca svake subote Gameksov autobus(N.Pazar) za Srbiju.

Ja te lepo pitam ako vec to tvrdis, da objasnis, ako hoces, kako si to uspeo. Po kom osnovu si oslobodjen carine i poreza? Prosto prvi put za tako nesto cujem, a porucujem sve i svasta vec godinama. Ne razumem. U istu carinu stize i isti carinici pregledaju paket iz Kine i iz Nemacke. Ako znaju da je ovaj iz Kine oznacen kao gift, prevara i ocarine ga, zasto onda ne bi to isto uradili sa paketom iz Nemacke? Prosto nema nikakve logike. Ne mogu ja da kazem bratu posalji mi ti to, rek'o mi duma sa foruma, pa onda kad mi ovi ovde budu trazili da iskesiram 100+ eur, da i njima to isto kazem.

Poslednja izmena:
Majstore nemam sta da ti objasnjavam niti ima sta za objasnjavanje.sasvim najnormalnije mi je postar na vrata x puta doneo paket iz DE i iz USA BEZ IKAKVE CARINE I DODATNIH TROSKOVA OSIM ONIH KOJI SU PLACENI U NEMACKOJ U POSTI a to je nekih 10e kao sto sam ti vec rekao.Ja za razliku od tebe ne porucujem godinama i ne bavim se sa tim ali vecinu telefona koje sam koristio kupljeni su u nemackoj i stizali su do mene na takav nacin.Zeleo sam da ti pomognem da dobijes telefon bez cimanja i pri tom ti garantovao(u pisanoj formi doduse jer drugacije ne mogu a i nema potrebe) a od tebe konstantno dobijam neki negativan stav.ne zelim da te ubedjujem u bilo sta,tvoja stvar je sta ces da radis.I jos jedna stvar kad vec sebi postavljas hiljadu i jedno pitanje i ispitujes sve moguce opcije,paketi iz Kine ne prolaze vise verovatno iz razloga koji sam ti naveo i sto su dokazani kao pokusaj prevare za razliku od situacije koju sam ti ovde izneo kada paket zaista dobijas kao poklon od brata,drugara,roditelja i td i td.

Pozdrav svima, još jedan vlasnik belog Oneplus One ovde :) Stigao mi je za Novu godinu, svašta sam isprobavao, instalirao i ColorOS, vraćao se na CM11s, na kraju sam ostao na CM12 nightly. Sve radi veoma dobro, imao sam sitne zamerke o kojima ću kasnije. Ono što mi se čini da bolje radi nego na KitKatu je bluetooth, ranije sam imao seckanje i prekide, sada sve radi kako treba sa Plantronics slušalicom.
Pratim ovu temu zadnjih par meseci, puno sam dobrih informacija pokupio odavde, kupio tempered glass sa linka koji je neko slao ovde, naručio i crnu Nilkin plastičnu zaštitu sa teksturom, sad je još lepši telefon :)
Par stvari me je nerviralo, još dok sam bio na CM11s dešavalo mi se da se posle dužih razgovora (npr. preko 5 min) spusti notification bar pa se ponekad i zaglupljivao, morao sam da ga resetujem. Onda sam sa marketa skinuo Screen Fix https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kozaxinan.fixoposcreen&hl=en i to se sredilo.
Drugo što sam tek večeras uspeo da rešim je snimanje videa i konstantno refokusiranje. Bukvalno je na par sekundi pokušavao da izoštri sliku iako se ne pomeram. Onda sam malo guglao i probao da stavim najnoviju CameraNext modded za CM12 sa xda (http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/themes-apps/app-cameranext-modded-t2999275), kad ono sve sređeno - sve klizi smooth as silk :) Čak su dodali neke opcije za video focus mode, probao ali se vratio na Auto, meni tako najbolje radi.

Da, medjutim i sa tom kamerom je video snimak fakticki neupotrebljiv u smislu koliko je stabilizacija slike losa. Mozda je mene Lumia razmazila po tom pitanju ali bukvalno nebo i zemlja u korist Nokie. OPO stavim u kola na nosac koji je bas dobro fiksiran i maltene se ni mrvicu ne pomera u voznji i opet je snimak los, gomila trzanja, pomeranja slike itd. Ovako sam kvalitet snimka je dobar ali fali stabilizacija slike. Ne znam da li se to softverski resava ili je to prosto do kamere tako ali jednostavno to nije to. Sa druge strane slike, pogotovo nocne, sa ovom modded kamerom, fantasticne.

Mozda je tema za ovaj thread, a mozda i za "Aplikacije za Android OS" s obzirom da je vezano za CM a ne iskljucivo za OnePlus, ali ajde prvo da pitam ovde:

koliko ste eksperimentisali sa profilima? ja sam sad probao da ih malo automatizujem koristeci "on wifi connect/disconnect" triggere, tipa da mi kod kuce prebaci na 2G i iskljuci mobile data, u firmi pored toga ukljuci samo vibraciju i sl... koliko bi tasker bio zgodniji/konfigurabilniji za ovakve stvari, ako ga je neko koristio?

Ja baš Tasker i koristim za to i radi savršeno.

To pretpostavljam da znaci da nisi probao CM profile? :) Za neke jednostavnije stvari (kao ovo sto sam naveo gore) je skroz ok - jedina, uslovno receno, "zamerka" koju sam primetio je sto recimo, moram da napravim 2 profila za "outside", sa istim sadrzajem (zvono, vibracija, 2G/3G, data on) ali jedan ima trigger disconnect sa kucnog wifija, drugi disconnect sa firminog wifija.

Kako to izvodis u taskeru? Sorry za mali offtopic, ali razmisljam da li mi je potrebno da ga kupujem (posto mi za sad ne pada na pamet za sta bih ga jos koristio).. na stranu sto jos nisam prebacio PS na US. :)

Jel probao neko neku noviju verziju CameraNextMod, stigli su do V16A, ja sam jos na V11? Preporucena podesavanja? Iskljuciti denoise i ne? Zero shutter lag off ili on? Jel se neko igrao sa podesavanjima boja, vidim da su malo prezasicene, a i neko je vec komentarisao da su povecane u odnosu na default vrednosti?

To pretpostavljam da znaci da nisi probao CM profile? :) Za neke jednostavnije stvari (kao ovo sto sam naveo gore) je skroz ok - jedina, uslovno receno, "zamerka" koju sam primetio je sto recimo, moram da napravim 2 profila za "outside", sa istim sadrzajem (zvono, vibracija, 2G/3G, data on) ali jedan ima trigger disconnect sa kucnog wifija, drugi disconnect sa firminog wifija.

Kako to izvodis u taskeru? Sorry za mali offtopic, ali razmisljam da li mi je potrebno da ga kupujem (posto mi za sad ne pada na pamet za sta bih ga jos koristio).. na stranu sto jos nisam prebacio PS na US. :)

Za tasker pogledaj ovu temu: http://forum.benchmark.rs/showthrea...ti-i-trikovi&p=4022276&viewfull=1#post4022276
Tu ti i pise kako sam ja namestio profil za kucu i posao. Mada to je bilo pocetno, posle sam dodao jos taskova. naprimer za posao sam dodao jos aplikaciju Gravity Screen koja automacki pali ekran kad podignes telefon. Posto mi na poslu telefon stoji na stolu pa mi je logicno da ako ga podignem nek upali ekran. Takodje iskljucuje mi autobrightnes i setuje ga na 25% posto mi je jednako osvetljenje pa mi netreba da mi se ekran bez veze podesava. Naravno u exit tasku sam namestio da mi pauzira Gravity screen i ukljuci Lux autobrightness na auto. Sa Taskerom i odgovarajucim plugi-ovima mogucnosti su bukvalno neogranicene. :)

Ovo za brightness je skroz dobra ideja. ;) Takodje, nisam znao da moze da radi i network-based detektiju lokacije.. u svakom slucaju tnx za info i da se manem offtopica, pregledacu drugu temu. ;)

Ja ga sinoć probao, poludeo što mi Viber vibrira u priority modu i vratio CM11s. :D Mada, sad mi pade na pamet da sam mogao da stavim Light Flow da kontroliše sve u priority modu, pošto ga ionako koristim za sve zvuke i vibracije u sistemu i naravno za led.

Doduše, prijavljivali su ljudi slabiju bateriju na CM12 nightlies, je l' ima neko iskustva iz prve ruke ovde?

Hoće raditi kineski opo kod nas kad dođe lte?

Uh, bile su neke razlike baš čini mi se oko LTE specifikacija. No ako se dobro sećam bilo je rečeno da je sa USA problem a za Evropu nije. Ima valjda na internetu članak neki o tome...

Imao sam druže sve moguće romove :) Od lolipop romova najbolje mi je radio cm12 nightly a od 4.4 mahdi,slim i stock cm11s.
Baterija je bila za nijansu lošija na cm12 ali i dalje solidna i nisam primetio nikakve bugove.
@Darko
Čitao sam o tome,2 frekvencije na kineskom ne rade u odnosu na international, samo ne znam koje će frekvencije koristiti naši operateri.

Poslednja izmena:
@ChobbyNS

Tnx, meni je prosek oko 6h na CM11s, tako da ću videti za vikend ako mi LightFlow sredi ovo sa vibracijama u Priority modu da pređem na CM12 nightly

Meni je na cm12 bilo oko 5-5,5 sot a na cm11s 6-7h sot.Valjda će nam cm12s doterati bateriju još malo :)

Pa hoće li biti 12s? Šta vama uopšte treba da stigne kao ota, 12S ili oxygen? Markez kaže oxygen a ranije sam viđao cm

Oxygen će flešovati ko hoće, neće ići kao ota,lupeta crnac.
12s će ići kao ota.

Nazad
Vrh Dno