A koja je to zemlja Srbistan?
Kopirate klince sa blic komentara?
Ili ste turci, pa tako zovete Srbiju?
ce vam ?Hvala bogu Turci nismo al kako je krenulo Turci ce vam doci jer ih sami zovete.
Bogami..kad pogledam bolje muziku, tv, kuhinju i mentalitet, nisu ni odlazili.[emoji3]Hvala bogu Turci nismo al kako je krenulo Turci ce vam doci jer ih sami zovete.
ja ostavio najskuplji apgrejd za kraj,monitor
Ako ne može ništa da se uradi čemu onda toliko diskutovanje?
Edit: može da se napiše da spuste porez na dodatu vrednost opet na 8% i evo vraćanja cena na staro.
Diskutovanje je tu zato što pomaže da se pokaže (ali ne i primeni) stav, reši se frustracije, itd. Ali to apsolutno neće ništa promeniti. Uvoznici su promenil cene, pa su cene u maloprodaji posledica ove promene. Pravno ne može ništa da se uradi, jer svako može da prodaje robu po ceni koju smatra da je prikladna. Samo pomislite na cene proizvoda u toku neke akcije. Ne sećam se da se bilo ko buni i protestovao.Ako ne može ništa da se uradi čemu onda toliko diskutovanje?
Može da krši Zakon o zaštiti konkurencije.Kako moze poskupljenje racunarskih komponenata da krsi neki zakon ????
Za rešenje svakako nema puno mudrovanja - bojkot, i to je to.
Ne moze, postoje stvari za koje vlada odredjuje cenu, i ne moze svako da prodaje stvari za koje treba posebna dozvola (lekovi, preparati, oruzje..).jer svako može da prodaje robu po ceni koju smatra da je prikladna.
Lose se secas. U toku Akcije, ne (ali kod nas nije bilo Akcija). Dok u toku "akcija" se bunio onaj ko je znao da to nije Akcija.Samo pomislite na cene proizvoda u toku neke akcije. Ne sećam se da se bilo ko buni i protestovao.
Mogu itekako. Mogu da poruce online, mogu da organizuju turu i odu da kupe, mogu svasta. Drugo je sto NECE.Sem toga, ne zaboravite da i dalje postoje kupci kojima nije tako jednostavno da odu negde i kupe hardver, mislim pre svega na firme.
Realno povisili su sa 8 na 20% pdv, ćutali smo, sada su povisili cene za nebitno koliko %, ćutaćemo.
A ovu temu član koji je otvorio trebalo bi da promeni u "Zid plača".
P.S.
Ako kupuješ u kešu okreneš čoveka koji donosi iz Mađarske grafičke, matične, procesore, memoriju, hard diskove, NAS... i uštediš nekada 20, nekada 30, nekada i više %.
Ja sam se ranije plašio kupovine preko interneta s obzirom da ne volim da kupujem "iza ćoška", da se nalazim sa nepoznatim likovima po stanicama... ali sam kasnije kada sam ušao dublje u materiju video da postoje osobe koje donose iz Mađarske novo, neotpakovano, sa garancijom po znatno nižim cenama pa sam tako počeo da kupujem sve tamo. Presedan sam napravio kada sam kupio Mac mini kod nas pre par dana pošto nisam imao keš a imao sam čekove. Sa druge strane preko KP taj isti mini dolazi sa garancijom od godinu dana a kod nas se dobija dve tako da smatram da nisam mnogo na gubitku.
Problem je donošenje stvari većih gabarita preko granice (monitori, kućišta...) ali i to se da rešiti.
Pratim temu i osim što se Srbija naziva Srbistanom i što je 90 postova off niko izgleda nema šta novo da kaže a što ne znamo.
ON TOPIC:
Predlažem da se udruže pravnici sa foruma (mislim i da je među njima i @weasel) i da nam kažu da li se ovim poskupljenjem krši neki član zakona/ustava i da li postoji mogućnost da se nešto zakonski uradi: da na primer skupimo potpise kao grupa građana i da se obratimo Evrospkom parlamentu, Narodnoj skupštini, Zaštitniku građana, Agenciji za borbu protiv korupcije, Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, nevladinim organizacijama i sl. kako bi izboksovali smanjenje cena a ne da imamo 7500 postova bez ikakvog ishoda.
Hvala bogu Turci nismo al kako je krenulo Turci ce vam doci jer ih sami zovete.
Alo, bre?Toliko brzo se zaboravilo ovo poskupljenje i preslo na nacionalno razbacivanje?
![]()
Kako moze poskupljenje racunarskih komponenata da krsi neki zakon ????
Bogami..kad pogledam bolje muziku, tv, kuhinju i mentalitet, nisu ni odlazili.[emoji3]
Samo....turci su izuzetni trgovci, to nazalost nismo poprimili.[emoji3]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari