Šta je novo?

HTC One M8

Ја ти причам из мог искуства а не генерално. Нисам ти ја неки geek ту да поредим и паламудим да ли је на тесту 200 поена или није горе доле. Значи кориштен и један и други на LTE мрежи цео дан, stock, М8 дуже траје. Не знам шта ти више није јасно? За**** ме спецификација и приче са разноразних сајтова.

Druze, ako tebi ljudi crtaju to ne znaci da moraju svima! Ja sam samo komentarisao tvoje poredjenje, ne znam sta si mislio duboko u sebi. Imas odlican telefon, uzivaj u njemu i ne zamlacuj se nepotrebnim stvarima. Pozz

То је упућено Батаку али чини ми се да сте обојица одлутали мало:). Тешко да се ја замлаћујем поготово не телефоном. Позз

Ја ти причам из мог искуства а не генерално. Нисам ти ја неки geek ту да поредим и паламудим да ли је на тесту 200 поена или није горе доле. Значи кориштен и један и други на LTE мрежи цео дан, stock, М8 дуже траје. Не знам шта ти више није јасно? За**** ме спецификација и приче са разноразних сајтова.
Dokle vise? Ko je uopste pomenuo testove? Baterija na N3 je osetno bolje i tu nema dileme. I ne, to nisam procitao na internetu. ;)

Provalio sam kako da vratim stari izgled recent apps i x dugme za "gašenje" svega. Fora je mnogo glupa: udje se u recent apps, ali mora telefon da se okrene u landscape položaj i tek tada se pojave one tri tačke, iza kojih je settings. Prebaci se iz card u grid view, i to je to.

Baš ******sko rešenje. Naravno da sam sasvim slučajno došao do rešenja!

Ja imam te tri tacke i u regularnom polozaju. Trajanje baterije pribizno isto za sad, doduse odradio sam factory reset nakon update-a.

Provalio sam kako da vratim stari izgled recent apps i x dugme za "gašenje" svega. Fora je mnogo glupa: udje se u recent apps, ali mora telefon da se okrene u landscape položaj i tek tada se pojave one tri tačke, iza kojih je settings. Prebaci se iz card u grid view, i to je to.

Baš ******sko rešenje. Naravno da sam sasvim slučajno došao do rešenja!

jedino sto X vise ne gasi sve, nego samo makne precice, sve apps ostaju i dalje da rade :p

Ne možeš ljudima dokazati da je na lp-u to nepotrebno i beznačajno, tj na art-u.

Pa nije baš da ostaju da rade. Sve aplikacije koje posle pokrenem, kreću od nule, Chrome nema stare otvorene tab-ove, FB učitava ponovo sve, itd.
Inače, novi grid view sada prikazuje više od devet aplikacija, kao što je bilo ranije. Može sada da se skroluje u stranu spisak.

Ja sam isto imao te tri tačke za podešavanja i u portrait modu.

Meni ne gasi aplikacije, naravno ne sve ali većina se ne gasi. Plus recent aps ostaje i posle restarta fona.
I ja sam imao u normalnom modu te 3 tačke, al sam ostao na ovom novom sa lolipopa, sviđa mi se.

Pa nije baš da ostaju da rade. Sve aplikacije koje posle pokrenem, kreću od nule, Chrome nema stare otvorene tab-ove, FB učitava ponovo sve, itd.
Inače, novi grid view sada prikazuje više od devet aplikacija, kao što je bilo ranije. Može sada da se skroluje u stranu spisak.

Ja sam isto imao te tri tačke za podešavanja i u portrait modu.

na M7 sam probao 2 stvari:
1. da svajpovanjem pojedinih aplikacija ubijem te aplikacije - ne radi (na KK je moglo)
2. da provjerim free RAM prije i poslije micanja svih aplikacija sa X u recents - RAM je ostao isti

Cek da sad probam bas :)

Hmmmm....
imam vise RAM-a, ali Chrome mi je sacuvao otvorene tabove... Najcudnija stvar od svega je sto sad udjoh opet u recents, i cio spisak je ponovo tu, a i slobodni RAM se posle minut vratio na skoro istih cirka 850MB (gledano iz settings)

Zna li neko u folderu DCIM cemu sluzi folder .thumbnails jer mi zauzima 1.93 gb?

Pa ne moze toliko brzo da naraste.. Vremenom se budzi :)

Ne mora da znaci, meni se na cm11 posle svakog apdejta roma taj fajl ponovo pojavljivao, iako sam ga prethodno obrisao.

To ti je cache, slobodno ga briši, meni je oko 200mb al stalno brišem sa sd maid-om.

i sta si onda uradio sa tim? :d Pobrises, i opet se vrati :S:

thumbnails je ono sto mu ime kaze, umanjene slicice full fotografija, koje vidis kad udjes u galeriju... Ako pobrisete to, sistem ce samo potrositi resurse da opet napravi thumbnails svih fotki. Jedini pravi nacin je da se smanji broj fotki koji se cuva u telefonu (sto i ja planiram prije ili kasnije da uradim, sad upalih, meni je 2.67GB! :d )

Znaci taj je fazon :)
Hvala na info.

Bas glupa fora.. Imas puno slika i pored toga sto ti zauzmu brdo mesta i ovo cudo ti uzme lagano 3gb..

Znam da se vrati, al ne odjednom. Naraste vremenom.

@joriq
Nema nam druge nego da brisemo slike iz galerije. :)
@fkloznica
Da bas glupo sto kazes meni slike zauzimaju 4.21gb a ovaj folder 1.93gb.

da brisemo koliko sad odma :D Kad sam uzeo One u maju pretprosle godine, prebacio sam sve sa One X cim sam ga upalio, pa je povukao i fotke... Nije ni cudo sto ih imam ovoliko :p

Uradio sam factory reset i pojavile su mi se tri tačkice za meni u recent apps.

Znam da se vrati, al ne odjednom. Naraste vremenom.
Ima neka fora sa pravljenjem novog foldera... Ne znam kako, ja sam svojevremeno pratio ta uputstva i meni je non-stop prazan, ali sam zaboravio šta sam radio. Proguglajte.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424364671224.png
    uploadfromtaptalk1424364671224.png
    238.7 KB · Pregleda: 176
Kako ja da rešim problem što ne mogu da izvučem dugmiće u fullscreen aplikacijama niti da spustim notifikacije?

Dobih i ja update za lp... Cini mi se da radi glatkije, za bateriju ne znam, tek cemo videti.
Nego me iznerviralo odmah u startu sto su uklonili one precice za settings kad se spusti notification bar, tj tu je sad precica za setting, ne skracenu verziju gde se jednim potezom moglo ukljuciti/iskljuciti bilo sta :( Jel zna neko kako da vratim stari izgled tj kako da imam precice za te korisne stvari a ne glupu precicu za ceo settings? Kopao sam ali ne mogu da nadjem, ako moze to uopste :(

Povuci još jednom na dole kad spustiš notifikacije :)
Ili ih spustiš sa dva prsta

Ahahahaha ok, ispao sam glup, hvala :D
Vidi se da je teska nedelja iza mene, ***.

Da se nije kome desilo na Lp da nece nigdje da mu izbaci tastaturu? To se meni evo sad cesto desava i moram da restartujem telefon da bi se tastatura pojavila.

Vrh Dno