Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

Jesi kucao +381 na pocetku ?

^ Neki brojevi prosto ne mogu da se pozovu iz rominga. Letos sa MTS broja u CG romingu u Mtel mrezi nisam mogao da pozovem hitnu pomoc. Jesam mogao 112, ali ne i kratki broj hitne pomoci na koji su me uputili.

+381970, +38111970, nije dao.

Daleko si, 4x slabiji signal od owima:)

Cekaj samo da se popnem preko puta Bajlonija na zgradu pa ces videti ^^

Za slučaj da još neko ima dilemu na koliko se produžava važnost kartice: Danas dopunjen kredit, na *100# kaže da kartica važi do 14.03. što mu dodje 30 dana. Dakle jedan mesec.

To je u vezi sa tipom prepaida na tvojoj kartici. I do sad je bilo nekih kojima je vazenje od uplate bilo mesec dana a od 20.02. ce vaziti za sve. U starom cenovniku to mozes da vidis.

Za slučaj da još neko ima dilemu na koliko se produžava važnost kartice: Danas dopunjen kredit, na *100# kaže da kartica važi do 14.03. što mu dodje 30 dana. Dakle jedan mesec.
Traži od korisničkog servisa da te prebace na prepaid kod koga je četiri meseca važenje kartice pa produži jednom pre novih pravila.

Radi li vam kartica?
Ja sam pokušao da pozovem 064 broj danas (nakon 5-6 dana totalnog nekorišćenja) i dobio sledeću automatsku poruku:

"Ovaj vaš račun nije aktivan. Ovaj vaš poziv ne možete da ostvarite."
Kartica je aktivirana 14.1.2015. Stanje je onih standardnih 0.17€, kad se proveri preko *105#

Da li to znači da je već krenula ova priča sa mesec dana za dopunu iako još nije 20.2.? Meni je prilikom registracije stajalo da je važenje kartice 4 meseca, ali sam pretpostavio da ću imati bar još mesec dana nakon ove promene uslova (20.3.), a ako ništa drugo, ono barem do 20.2.
Sad mi je ovo jako čudno.

Ostali kako stojite?

Sada sam probao: net i pozivi rade bez problema kao i do sada.

:wave:

probaj na *100# dokle validna kartica , pre neki dan na parking vma , kartica bila mrtva nema poziv nema net

to je ok za vma, u većem delu zgrade zbog aparata nema mreže (ni neta ni telefoniranja pa moraš da se odaljiš malo od parkinga...).

Ponesi sledeci put neki gprs pojacivac signala pa onda probaj. :d

Ha, probao sa *100#, hvala na informaciji! :)

Kartica važi do 13.2.2015. tj. do prekjuče! Hhahaahhaa. Je l moguće. Tačno 30 dana, pošto je aktivirana 14.1.2015.
Je l moguće da su ovo uradili pre važenja na snagu novog obračunavanja?

Sad ću da probam sa uplatom 1€ da vidim šta će da kaže. Ako bude tražilo da ponovo aktiviram roaming paket (ovaj put za 29€, ako se ne varam) imam li kakav osnov za žalbu?

Prvo uplati jedan evro pa javi da vidimo šta svima sledi ako prekoračimo...

Eh, baš se iskomplikovalo sad. :( Internet kartica AIK banke koju imam, sad traži neki dodatni bezbednosni kod za online transakcije, koji se pretpostavljam dobija u banci (a koja neće raditi do srede, zbog praznika).

Da napomenem, sad sam probao da nazovem taj broj i kaže da nije moguće dobiti ga. :D
Baš su nas fino udesili sa ovim.

Ništa, večeras ću ići do grada oko 6-7, pa ako naletim na neku Panter menjačnicu (ako radi) da probam sa uplatom od 1€. Ako ne, onda čekam do srede i odlaska u banku da dobijem taj autentifikacioni broj.

Trazi ti za placanje mTel dopune ovo?

Eh, baš se iskomplikovalo sad. :( Internet kartica AIK banke koju imam, sad traži neki dodatni bezbednosni kod za online transakcije, koji se pretpostavljam dobija u banci (a koja neće raditi do srede, zbog praznika).

Da napomenem, sad sam probao da nazovem taj broj i kaže da nije moguće dobiti ga. :D
Baš su nas fino udesili sa ovim.

Ništa, večeras ću ići do grada oko 6-7, pa ako naletim na neku Panter menjačnicu (ako radi) da probam sa uplatom od 1€. Ako ne, onda čekam do srede i odlaska u banku da dobijem taj autentifikacioni broj.
Prvo pošalji mejl i traži da ti promene važenje kartice na četiri meseca. Imaju kartice kod kojih važi mesec dana i kod kojih važi četiri meseca. A posle dvadesetog će uvek biti mesec dana.

Mesec dana vaznost kartice ili mesec dana mogucnost da koristis karticu u redovnom saobracaju (pozivanje, net, tiket) ?

Meni je prilikom aktivacije pisalo da je važnost kartice do 14. maja ili nekog približnog mu datuma, ali svakako nekog maja, tj. 4 meseca od kad sam uplatio.
Sad ne radi ništa, ni odlazni ni dolazni pozivi, a verovatno i net. Tj. ne mogu biti siguran da su podešavanja u starom Symbianu dobro odrađena, a net mi i nije bitan.

Pogledajte na vašim brojevima šta im stoji kao rok važenja na *100#

A da, što se tiče internet kartice, kad sam plaćao onih 14.7€ bila je informacija da bi trebalo da učinim transakciju sigurnijom i da odem u AIK banku da mi daju taj kod. Imala je i opcija da se preskoči taj deo, kad sam i uplatio. Kasnije sam kupio jednu aplikaciju za Winows phone od 80 dinara i nije se ništa bunilo oko toga. Doduše, to je drugačiji sistem transakcija, pretpostavljam. Ali evo, kod ovoga je sad zapelo.

Evo screenshotova:

Poslednja izmena:
Evo i ova slika može biti bitna. Pretposavljam da su m:tel i AIK (ili, pak, VISA) ušli u neku lokalnu priču sa tim sigurnosnim transakcijama uz još firmi gde je ovaj kod neophodan.

Ma to preskochish samo, ja platio obichnom Vizom AIK banke, nikakvi dodatni kodovi nisu potrebni.

Ja tebi kažem pošalji mejl da ti nameste na četiri meseca i onda uplati jedan evro i produžiće ti za četiri meseca. Bez slanja mejla biće ti produžena kartica za mesec dana kad uplatiš jedan evro.

Znam, tek sad primetih ono "Ne nastavljaj". :(
Valjda bi bilo logičnije da su stavili "Preskoči ovaj korak" ili "Preskoči ovaj korak ovog puta". :)

Elem, uplatio sam taj 1€. Važenje kartice je do 17.3. tj. ponovnih 30 dana.
Nažalost, mislim da mi je promocija propala. :( Kad odem na *105# mogu samo ponovo da aktiviram opcije za roaming za Srbiju i Sloveniju i Kosovo.

Sad ću da pišem korisničkom servisu, nema mi druge, da vidim da li se može nešto uraditi.

Edit: kasno videh ovo havijerovo :( U svakom slučaju, nije problem ta 2-3 € koje bih više platio ovako. Veći je problem uplata od 29€.

Poslednja izmena:
Uvek ce postojati opcije da uplatis roming tiket, cak i kada ga uplatis i aktiviras. I opet ce skinuti ako odes u taj meni i imas novca :D
Ali probaj da vidis da li rade pozivi bez skidanja novca.

Je l' moguće da je meni kartica bila validna mesec dana, a promocija četiri meseca? Pre ovoga nikad nisam proveravao preko *100#

Evo, sad sam sebe nazvao na 064 u trajanju od 7 sekundi i i dalje stoji inos od 1.17€, što znači da tiket i dalje radi. :DOsim ako mu ne treba neko vreme da se apdejtuje.
Probaću za 10 minuta da proverim stanje ponovo. ;)

Edit: Provereno 15 min kasnije. Stanje kredita nepromenjeno. To znači da je tiket aktivan, po svemu sudeći.
E sad, samo (pošto još nije 20.2.) možda bi mogli da mi pomere važnost kartice na 4 meseca, pa da budem aktivan do juna? U svakom slučaju, dobro je da roaming radi. Ta 3€ ne menjaju previše stvar. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno