Šta je novo?

Freshcoin [FRSH]

Za igrace je super jednostavno, samo kupi ili skupljaj. Prebacivanje na berzu ce biti objasnjeno u readme fajlu, ako zele da prodaju i uzmu pare :)

Bter ce napraviti varijantu FRSH/$ vrlo brzo cim pustimo igricu sa freshom u eter

Cek, kupe u igri za dolar i onda skupe jos jedan u igri, posalju ga na berzu i prodaju za 0,003? Bar dok se cena ne nivelise.

Ove koje kupe ne mogu da salju na berzu jer logicno, kupuju da bi potrosili u igri za nesto (zavisi sta igra nudi), ove koje skupe mogu samo da salju na berzu.

Evo i ja da se javim kolegama sa foruma... sto se mene tice ja kopam fresh odavno posto drugo nema sta sa grafikama... cointelect nisam ni namestao jel me mrzelo a sad vidim da su nesto promenili sve i svasta tacnije pukli :D... isto tako sam kupovao fresh jos od 1400 pa na dole... tu sam da odgovorim koliko znam al imate tu GM direktno pa njega pitajte sve sto vas zanima...

Pool, miner, wallet, berza, bat fajl, koji je algoritam, isplatljivost (odnos brzine i dobijenih novcica), trenutna brzina i dif?
Ako kopa odredjen broj ljudi, mozemo da se dogovorimo mi ovde sa foruma, da ne prodajemo na berzi, samim tim cena ce ici gore... Za struju cu se snaci, makar i da ne bude nista to je jedan izlazak, za 3 karte koliko ih imam.

Sve informacije vezane za Freshcoin se mogu pronaci na oficijelnom sajtu https://freshcoin.net

Sto se tice kopanja algoritam je nezahtevan i ne opterecuje grafiku previse... Veoma je pogodan za kopanje pogotovo kada krenu vreli letnji dani...

Postoji najbolja moguca opcija za prelazak na freshcoin.
Ne znam da li smem da javno procam o tome zbog uhoda koje nas vrebaju sa stranih foruma.

Zato cu malo kao i kolega na kojntelekt forumu zakomplikovati stvari za gugla.

Pou menee je di beste kombinejsn da cusnemo nekoo shooshkoo likoo koji pishe proograame, skleeepamouh nash zenba, i drobeemo tamo freshitje.
Lik nam treba za naboodzeni boodak, kojim bi odvaljeevalee vetje kamenje nego droogi boodaci. Padne dil medjoo naamma da ne deezemo neeshta sa zenba, sve da damo u investisn possle ako prodje kombinejsn ladeemo mooda na havajima.

Postoji najbolja moguca opcija za prelazak na freshcoin.
Ne znam da li smem da javno procam o tome zbog uhoda koje nas vrebaju sa stranih foruma.

Zato cu malo kao i kolega na kojntelekt forumu zakomplikovati stvari za gugla.

Pou menee je di beste kombinejsn da cusnemo nekoo shooshkoo likoo koji pishe proograame, skleeepamouh nash zenba, i drobeemo tamo freshitje.
Lik nam treba za naboodzeni boodak, kojim bi odvaljeevalee vetje kamenje nego droogi boodaci. Padne dil medjoo naamma da ne deezemo neeshta sa zenba, sve da damo u investisn possle ako prodje kombinejsn ladeemo mooda na havajima.

Hahahahahaah...Stvarno si Car, odavno se ovako ne nasmejah :)

edit:
Fresh algo sastavljen iz tri algoritma specificno slozena (SHAVITE, SIMD & ECHO). A ovde imas ostatak http://www.whattomine.com/coins/118-frsh-fresh :)

Ja investiram uglavnom u fond 1 i 2 po 50% iskopanog.

Ovde piše da se koristi X11 podešavanja :trust:
2015-02-10_200128.png

Poslednja izmena:
mogao si bolje da napises satro razumeo bi te lakse :)

nije u potpunosti x11 odnosno nece raditi kako treba...savale (developer) je fresh-algo slozio tako da je i wolf (promoter svojih kernela) napravio fresh kernel koji ustvari radi 30% jace ali nije stabilno, puca.

ja za 280x koristim ova podesavanja 4.5 mh/s

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -o stratum+tcp://fresh.suprnova.cc:5000 --algorithm fresh --name FRESH -u xxx.6 -p xxx --gpu-platform 0 -I 19 -g 2 -w 64 --gpu-memclock 1250 --gpu-engine 1100 --gpu-fan 50 --gpu-powertune 20 --gpu-vddc 1.200

za 7950 ova 3.8 mh/s

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -o stratum+tcp://fresh.suprnova.cc:5000 --kernel fresh -u xxx.4 -p xxx --gpu-platform 0 -I 19 -g 2 -w 128 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1100 --gpu-powertune 20 --gpu-vddc 1.169

Predlažem da se uvede ovakvo pisanje u svim temama foruma, razumljivije je i preglednije ! :D

A ja obrisao svojevremeno sve što sam imao vezano za fresh, i wallet i podešavanja, i bilo mi je žao što nije uspeo jer mi je bio bolja varijanta od x-eva po pitanju NEzagrevanja grafičkih ...

kada si to obrisao? mi od avgusta radimo na njemu ozbiljno

Uf, ne sećam se više, počeo sam da ga kopam od samog početka, kopao ga neko vreme, onda počela da pada cena i rasprodao sve. Zaista se ne sećam tačno kada je bilo, mislim da je bilo leto jer me je oduševio što manje zagreva grafičke čak i od x-eva.

Da da to je bio jul, mi smo upali kraj avgusta kada je bilo pred pucanje...ja sam ga isto kopao i odusevila me temperatura kartica zato sam i usao sa projektom u njega.

Nadjoh zaostali bat, datum je 10.7.2014 kada sam nešto menjao u njemu.

da da to je to...ja sam ga pomno pratio i bilo mi zao sto je savale izgoreo pa su ga optuzili da je kinez, onda smo uleteli i slozili ovo. Inace je vrhunski dev. senior developer, vrhunski kvalitetno i brzo radi posao!

Kad se opeces negde prislonis backplate od karte kao hladnu oblogu. :D

Jel normalno da miner baca oko 3.7-3.8 Mh/s a WU je nekih 11-12/m ?

Kad se opeces negde prislonis backplate od karte kao hladnu oblogu. :D

Ja ću morati ubaciti --temp-target 55 jer nema smisla da mi se ventovi vrte na 10-20% i karte budu hladnije od 5850 (turbina) koja je u leru :d

Jel normalno da miner baca oko 3.7-3.8 Mh/s a WU je nekih 11-12/m ?

Kod mene je isto kao kod tebe...

edit:
Jedno nOOb pitanje...Šta kad igrači "potroše" novčiće (tj. vrate se u blokchain) koje sam ja deponovao u fond da li i dalje dobijam procenat na tu deponovanu količinu ili....? Kontam da se fond mora stalno dopunjavati pa mi to baš nije jasno....

Poslednja izmena:
Da, sada vidim na pulu da očitava ovih 3.8,a ne wu, znači ok je...

Bila bi fora da smo svi samo jednodnevnu zaradu od kojna usmerili u zajednicki fond za pumpanje Fresha. Par desetina BTC-a bi cudo napravilo. :d

Koliko vidim nasi ljudi drze preko 50% mreze.

Poslednja izmena:
Bila bi fora da smo svi samo jednodnevnu zaradu od kojna usmerili u zajednicki fond za pumpanje Fresha. Par desetina BTC-a bi cudo napravilo. :d

Koliko vidim nasi ljudi drze preko 50% mreze.

Ko sa qubitom i bytecentom.

Ja ću morati ubaciti --temp-target 55 jer nema smisla da mi se ventovi vrte na 10-20% i karte budu hladnije od 5850 (turbina) koja je u leru :d

Kod mene je isto kao kod tebe...

edit:
Jedno nOOb pitanje...Šta kad igrači "potroše" novčiće (tj. vrate se u blokchain) koje sam ja deponovao u fond da li i dalje dobijam procenat na tu deponovanu količinu ili....? Kontam da se fond mora stalno dopunjavati pa mi to baš nije jasno....

da mora se konstantno dopunjavati, kopas, kupujes i investiras, kada krene prodaja freshcoina to ce biti i primaran izvor zarade za vecinu ljudi koji imaju fresh

@ Arrow

sta ce ti .conf? mislis na .cmd?

da mora se konstantno dopunjavati, kopas, kupujes i investiras, kada krene prodaja freshcoina to ce biti i primaran izvor zarade za vecinu ljudi koji imaju fresh
Malo sam dosadan al šta ću kad ne kontam :p
Znači imao sam u fondu 1k novčića kad se proda nema više dividende dok ne ubacim novu količinu...Kojim se redosledom "prazni" fond, redosledom kako je ko ubacivao ili procentualno (jednako) koliko je ko imao?

Proporcionalno, jednako u skladu sa tvojom investicijom u odnosu na ukupnu investiciju.

Treba mi conf za soliranje, sa ovim kojim imam mi daje sgminer hw greske. i imam 1 peera.

cao momci, samo da vas pozdravim i podrzim ovaj projekat sa fresh-om..
nisam se bas bio aktivan na forumu ali sam clan vec oko 1.5...
neke clanove odavde poznajem koje cenim i postujem , naravvno i sve ostale koji svojim iskustom i znanjem doprinose ovoj zajednici...
Svaka cast!!

aha nisam solirao na freshu...cek da vidim sek...nemam conf fajl...

probaj ove nodove da ubacis

addnode=144.76.142.47
addnode=144.76.142.49

@felix

thx za suboticu :)

Vrh Dno