Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probao si MSI na 1300/1800 na scryptu? Na kom naponu?
Koliko to baci? Koliko traje dok se ne zaglave?

Ja imam nekoliko tih MSI i odlicne su ali hladjenje im i nije neko. Iako je napon 0.956v na scrypt-u vuce preko 200w na 1000/1500 i ne greje se mnogo.

Probao na NeoScrypt i monero, ali samo probao bukvalno po 5 min, lapsus sa moje strane i to na default naponu...
Proradila mi i promena napona u MSI AB-u, sad sam na 1020/1500 @1.047v sa 720kHs i 65c temperaturom i prilično hladnoj prostoriji, slažem se hlađenje nije neko....

neko me je pitao za bat za 7950 ništa posebno I19, TC 16384, g 1 i to je to 1000/1250, 1,05v, 610khs, temp takođe oko 63c

Da li se ikom desilo da kad se pokrene zahtevniji program (ili igra :D) padne hash u mineru iako je monitor zakačen na kartu koja ne rudari...Ako jeste da li zna kako to sprečiti...

Ako opteretis procesor, zna hash da padne...Ako imas neki visejezgreni cpu, ostavi jedno ili dva jezgra za kopanje...i nece hash da pada...

Sa tim procesorom ili kopanje ili igranje...oba, nece da moze....

Kod mene (na cgminer-u) Asus7950 stoji na g2, i13, tc16384, na Kojnu imam 0,3% rejected....mislim da nije poenta "nabijati" Intensity ili neki drugi parametar ako se istovremeno povećava rejected na 3-4%...mada je svaka karta priča za sebe ;)

Gledam oglase i prosto ne verujem da su neki toliko ocajni da R9 280X prodaju za 130-140e.

Pa sto te to cudi? Prezasiceno je trziste. Sad kad bi krenuo neki pump skocila ci cena na 200e lagano jer bi se trazio svaki komad. Mozda su bez garancije.

Decko prodaje trenutno sa garancijom u oglasima ovde za 145 vecj 2 dana i kanda je i dalje ima(ali ima 1 komad). Pre 2 dana lik prodavao 7950 i 7970 sa godinu + garancije u ct za 115e ( imao 5 komada da ja znam)
Ali kad sam ja krenuo da kupim 25 komada 280x dobio sam ponudu po 170e/komad i 160e na kolicinu za 280x bez garancije :) Imam dobru ponudu za 7950 i 7970, ali za 280x i ne bas. Za 130 samo bez garancije, 150 sa madjarskom.

Ti ventilatori se bas tesko nalaze... bilo nesto sitno i na aliexpressu ali dok narucis dodje platis izadje previse... ja sam to resio sa 2 Sunon osmice i da vidis ladnije nego sa fabrickim :D

Ti ventilatori se bas tesko nalaze... bilo nesto sitno i na aliexpressu ali dok narucis dodje platis izadje previse... ja sam to resio sa 2 Sunon osmice i da vidis ladnije nego sa fabrickim :D

ma imam ja sa cime resiti to da se hladi bolje nego sa fabrickim origi..
nego bi voleo naci da imam original radi prodaje , garancije..
ako ima neko u Srbiji nek javi

ma imam ja sa cime resiti to da se hladi bolje nego sa fabrickim origi..
nego bi voleo naci da imam original radi prodaje , garancije..
ako ima neko u Srbiji nek javi

To bi trebali da imaju u ovlascenom servisu, mada je pitanje kakve su cene...
Raspitaj se...

Ahahahahahaha sto je moderan... kakav je to plant? :D

Pretpostavljam da sam usao u pravu temu, da li mozete da mi objasnite sta znaci imati racunar za rudarenje i sta je to rudarenje?

Imati racunar za ruderenje znaci dedicated masina koja ce samo to raditi.
Rudarenje je bukvalan prevod ali sve se svodi na to da tvoja masina radi na nekom algoritmu i za to budes isplacivan u nekoj kriptovaluti, tj. u valuti koju "kopas".
Ako te stvarno zanima kako cela stvar funkcionise kreni da guglas i pocni da se informises na vreme. Postavljajuci pitanja ovde neces dogurati daleko, tj. niko ovde ne moze i nece da ti prezvace poslednje 3 godine. Prica je zanimljiva, to mogu da ti kazem odmah i zbog moguceg koriscenja u blizoj buducnosti kao mlad covek bilo bi lepo da se upoznas s tehnologijom.

Nisam zainteresovan, cisto pitam jer sam nailazio na taj termin na vise mesta a za mene je to spansko selo pa sam cisto pitao o cemu se radi. Ako ti nije problem daj mi neki plasticni primer o cemu se radi, ako ne smaram u temi?

Nisam zainteresovan, cisto pitam jer sam nailazio na taj termin na vise mesta a za mene je to spansko selo pa sam cisto pitao o cemu se radi. Ako ti nije problem daj mi neki plasticni primer o cemu se radi, ako ne smaram u temi?

Pošto nisi zainteresovan (a pitaš) sada će kolege redom da se jave pa će "lepo" da ti objasne :)

Nazad
Vrh Dno