Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Ovo su budžili Z1 sa z3 modom,nema odje ništa za z3 da ja mogu naći..ovaj zadnji link što si naveo..

Nisam citao, mislio sam da je ona prva tema uopste za sve telefone, od Z1-Z3.. ali naci ce resenje i za Z3 samo je pitanje kada.

^ za Z3 vazi da ima malo glasnije i bolje zvucnike od compact verzije. Imas neke testove po YT, direktna poredjenja, merenja u dB..
Verovatno su u dosta vecem kucistu imali vise prostora za unapredjenje zvuka.

Jeste,imali više prostora pa ga uradili nejednako. Tačnije ostavili su veći prostor za gornji zvučnik nego za donji tako da se uvijek čini da je glasniji gornji zvučnik,istina je da je gornji glasniji u nekim frekvencijama koje su mu pojačane upravo zbog većeg datog volumena,za razliku od donjeg. Jedna greška koja me stvarno iznenadila..

Звук је слаб, тј слабији од онога што би требало на сонију да буде. При долазном позиву се чује само доњи звучник!
Боје на екрану су дискутабилне тј. нетачне, хладне. То су уједно и једине замерке на овај телефон реално.

Боје на екрану су дискутабилне тј. нетачне, хладне...
... imas RGB slajdere pa lepo sebi namestis WB koji zelis, nema to veze sa netacnoscu, samo je pitanje koju pocetnu kelvinazu firma odabere. Ne ocekujem da mi mobilni bude hw kolor kalibrisan, niti vidim preteranu korist od toga, ali je bitnije sto su kontrast i osvetljenost ekrana vrhunski, boje su tu najmanji problem.

Рођак има овај тел померао ја слајдере међутим ништа боље није чак горе . Не примећује свако баш све нијансе људски вид је нестандардан тако да и то има утицаја. Слажем се за контраст и осветљеност али су боје зезнули тотално без разлога. На Зе2 је то било сасвим добро.

Poslednja izmena:
nek proba 255.185.0

^
Previše žućkasto za moj ukus... sve na 0 je kako treba a boje jesu malo prenaglasene ali prijaju na oko tako da nema zamerke oko toga.

Ko hoce moze da proba ovo: rgb - 145/133/47 ili 178/172/37.

Aj pa napisite kako vam sve to deluje.

Pa moguce, te 2 kombinacije bi trebale da su negde oko 7500k a ti si navikao oci na default..

Poslednja izmena:
Moze mala rekapitulacija, razlike izmedju Z2 i Z3 .. ?

ja citam ove neke silne review-e, ali uglavnom nailazim na sony-love i anti-sony clanke, niko normalan na internetu da napise razliku. evo gledam na versusio, prakticno isti telefon .. ? dizajn je otprilike jedina razlika, kapiram da rom-za-rom mogu da rade i iste stvari .. ?

Z3 ima oko 200 cd/m2 svetliji IPS ali je onaj na Z2 bolje fabricki kalibrisan, displeji su odlicni i sa jakim osvetljenjem na preko 70% pa tu u realnom radu i nema neke prevelike razlike, posebno kada se na novom sredi WB.
Z3 zvucnici su malo bolji (cistiji i malo jaci zvuk, imas dobra poredjenja na btekt kanalu na YT), Z3 ima 25mm lens (vs 28mm na Z2), nije to sad neka razlika ali izgleda da je samo socivo bolje. Noviji model je za nijansu manji i mozes da vidis te razlike u dizajnu, obe verzije imaju svoje prednosti i mane, meni su lepse uklopljeni zvucnici i led notifikacija na Z2.

Z2 ima 3200 mAh a Z3 3100 mAh ali su im autonomije slicne. Ostale razlike su u softveru ali je vecinu toga vremenom dobio i Z2, mozda ne bas sve vezano za zvuk (hi-res i dsee hx) i kameru/kamkorder ali mislim da je i to doslo kroz apdejt. Ima tu jos neki soft. tripova ali moguce da je sve to do sada dobio i Z2 (PS4 podrska, multi-camera app itd).

I jos IP68 vs IP58, tu je noviji model u prednosti. A ima i one zastitne tripove na coskovima koji dodatno stite kuciste od padova. I da, tojka ima bolji raspored slotova a samim tim i zastitnih cepova po kucistu.

Sve u svemu male su razlike i Z2 ima nizu cenu za oko 80e na KP pa kome sta odgovara.. mislim da je Z2 jeftiniji i od Z3c, bar jedno 10, 20e.

Poslednja izmena:
Ceo dan zujim po gradu,a ti se sad oglasis ;) pisi na pm neki kontakt pa se cujemo.

Ladno mob. divizija ostvarila profil, najveci otkad posluju bez Ericssona :d
A i vidi se da ''zive'' od skupljih modela sto je i logicno jer im samo ti uredjaji i valjaju, posebno Z serija. Ostalo mogu i da prestanu da proizvode ili da se prisete kako su to jeftiniji SE telefoni imali prolaz na trzistu.

OxbBZTv.jpg

https://theoverspill.wordpress.com/2015/02/09/android-oem-profitability-and-the-most-surprising-number-from-q4s-smartphone-market/

Kako se na Z3 proverava da li je otključavan Bootloader?

*#*#7378423#*#* configuration

Da iskoristim vec par puta pominjano...
Pod istim *#*#7378423#*#* idete na Service Info>Configuration, i tu proverite da li je bootloader otključan. Ako je otključan, pisaće "Bootloader unlocked", ili nešto slično, a ako nije onda piše "...allowed: Yes."

Jeeej, moram da se pohvalim, posle mesec dana čekanja (na crnu varijantu) i premišljanja da li čekati Z4, konačno stigla zverka! Utisci za koji dan kad pročitam temu od početka... :d

sfebk4.jpg

Mene interesuje sledeće
jel ovo znaci da je fabrički preporučeno da se baterija dopunja na 50%?

14jungp.png

Poslednja izmena:
Mene interesuje sledeće
jel ovo znaci da je fabrički preporučeno da se baterija dopunja na 50%?

14jungp.png

Ne, ne, to je samo pokazatelj da je baterija napunjena preko ili ispod 50% u mmentu očitavanja, jer ne može da se isporučuje telefon, ako se prethodno ne napuni u fabrici na preko 50%. Kad pređe 50% procenata onda je ok da se skine sa struje (u fabrici) i upakuje za prodaju (da tako kažem).

Dodali su ovu zensku boju u kolekciju Z3 sto moze da znaci da od Z4 nema nista bar jos nekoliko meseci.

%D0%92%D1%81%D0%B5%2B%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0.jpg

Nazad
Vrh Dno